- Windows: mi történik valójában Leállításkor, Alvó módban és Újraindításkor?
- Gyenge Wi-Fi otthon? – a leggyakoribb hibák és megoldások
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- Új, belépő szintű Radeont kapnak az OEM-ek
- Hamarosan találkozhat az USA és az Intel vezetője
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
AtHoS
nagyúr
Hi!
Próbáltam egy kis információt gyűjteni számodra.
Nálam a Giga lapban SATA módra 4 lehetőséget kínál a BIOS:
1. Native IDE
2. RAID
3. Legacy IDE
4. SATA->AHCI
Előkaptam egy winyót és telepítettem rá egy SP2-es XP-t BIOS-ban beállított SATA->AHCI beállítással:
Telepítés után egyből így nézett ki az eszközkezelő:
Egy másik winyót is rákötve pedig így:
A winyón olvasható driver indó:
Természetesen az eltávolítási ikonnak nyoma sem volt, így kutatgattam a lap telepítőlemezén, de semmi értelmeset nem találtam ezügyben csak egy RAID utitity-t.
Feltelepítettem, ami egyébként WebPam-nak hívja magát. Ahogy észrevettem ezzel lehetne menedzselni a RAID tömböt. Kicsit webes dolognak tűnt, de az új XP-n nem élesztettem a NET-et. Amúgy ezzel sem történt változás az eltávolítási ikon ügyében.
Kicsit beltúrkáltam a registrybe is és a következőt találtam:
Az EnableALPEDisableHotplug érték eléggé érdekesnek tűnik. Igaz az ALPE semmit sem mond nekem és értelmes infót sem találtam róla a neten, de elvileg a beállítás szerint működik a gyors eltávolítás, mivel az értéke alapállapotban 0.
No gondoltam akkor meg is tesztelem, így gyorsba le is húztam a második winyóról a SATA kábelt. Előtte az eltávolítási ikon hiánya miatt az írási gyorsítótárat kikapcsoltam az eszközkezelőben a winyóra. Az eltávolításnak ez lett az eredménye:
A rendszer ugyanúgy működött tovább, semmi gond nem volt vele. Meg is teszteltem mi lesz, ha visszacsatolom a winyót. Visszacsatoláskor az XP végigpásztázta a winyón lévő partíciókat. Mire visszaültem a székbe már használható is volt a winyó. A le/fel csatolást eljátszottam még párszor és rendben működött.
Nem értem nálad miért RAID-re utaló sorok vannak a lemezmeghajtóknál. Valószínűleg ott lesz a probléma gyökere.
A rendszerre telepített Ahcix86.sys verziója 2.5.1540.39. Ez a #45-ben linkelt Giga floppy lemezről telepített fájl. A 7.7-es catalyst-ban 2.5.1540.28 verziójú fájl található.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bluetooth hangszórók
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Autós topik
- Milyen videókártyát?
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- hege8888: Retro Kocka Kuckó 3
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- CSX 2x2GB (4GB) DDR 800 MHz kit
- Alaplap, i5 processzor, 16gb ram, Gyári hűtő
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 12 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3028
- Surface Pro 7+ i5-1135G7 16G 256GB 1 év garancia
- Eladó karcmentes Huawei Nova 8i 6/128GB / 12 hó jótállással
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3070/ Hp EliteDesk 800 G4-G5 mini, micro PC-Számla/garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5420 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest