Új hozzászólás Aktív témák
-
Janesz
őstag
elküldöm mailben mindkettőt!!
szerintem kicsit jobban megy a cucc az 1.55b-val de abban idióta módon van jelölve a procifesz ugyanis nem egyszerűen 0,05 lépésekben tudod emelni 1,7voltig hanem 1,55v a max amit tudsz adni simán és %-onként tudsz még emelni rajta....de így is ugyanaz a végeredmény nemtudom mi értelme volt ennek....tehát alapfesz+10%=1,65v
ja most nézem,hogy 1.52 nincs meg nekem letöröltem véletlenül a multkor....de az 1,55b megvan...és az jobb is... -
Janesz
őstag
2700-at itt a lakásban is megy egyszerűen úgy,hogy szorzó 10-en fsb pedig 270-en van....procinak 1,55+10% feszt adok (1,7v) de ekkora tuning már csak az 1.52 béta vagy 1.55 béta biossal megy...a gyári 1.4-essel még 2500-at sem ment a procim....
sajna az 1mb kesses procik nem nagyon húzhatók rommá...legalábbis nagyáltalánosságban mondom,hogy nem húzhatók annyira mint az 512kb kessesek...de egy próbát megér.... -
Janesz
őstag
azért ez a rakás....duma kicsit erős volt...nekem pl:s754-es A64 konfigom van (tehát duál nélküli 512kb kessel rendelkező) és a fórumon talán 1-2 A64 s939 üti be ugyanis az enyém megy 2700mhz-en is és ehhez már legalább 2600-on menő s939 kell,hogy beüsse abból meg 2-ről tudok itt a PH!-n...
amd szerint a duál memvezérlő (ugyanúgy mint korábban az 1mb l2 kess) 200mhz-et kompenzál a nem duálhoz képest tehát egy duállal felvértezett s939 3000+ (ami ugye 1800mhz) elvileg egy s754-es 3000+ (ami ugye 2000mhz) van egy szinten....csak ezt amd bácsi nagyon benézte ugyanis ez inkább 100mhz-et kompenzál 200mhz helyett!! -
Janesz
őstag
ha kicsit figyelmesebbek lennétek látnátok,hogy s754-ről van szó ami
1. nem intel p4p800 tehát a 4 memófoglalatos lapokkal ami ráadásul nem is ugyanolyan platformhoz van ne hasonlítgassuk már
2. nem s939 ről van szó tehát duál nincs!!
bios frissítés nem segít mivel a prociban van a memvezérlő nem a lapra integrálva...
egyszerűen ezt el kell fogadni,hogy 3 memóriával a memóriákat visszaosztja 166 (333mhz)-re ez csak úgy tornázható feljebb mondjuk 400mhz-re ha az fsb-t arányosan növeled de az sem lesz túl jó mivel a memória és a proci nincs szinkronban....
amúgy meg a félelmetességről annyit,hogya duál (s939) és a nem duál(s754) között a everest/aida memória írás olvasást leszámítva szinte észrevehetelen a különbség...(max5%) mindezt persze azonos órajelen értem.... -
Janesz
őstag
vegyél ki egy ramot és láss csodát....(tudom mert én is kipróbáltam 3 rammal és akkor visszaosztotta a ramokat 333-ra és hiába volt benne több ram mivel aszinkronban ment és nem is olyan magas órajelen igy még roszabb volt mint 2 rammal!!
de amúgy a leírásában a lapnak benne is van,hogy ha 3db 2 oldalas memót teszel be akkor csak 333-on fog menni mindegyik... -
Janesz
őstag
A64 procikank beépített memóriavezérlője van és éppen ezért 200,166,133,100 mhz-es osztók vannak benne gyárilag ha bármelyikre teszed és emeled az fsb-t arányosan emelkedik ez is...pl ha a ram osztót 100-ra teszed és a proci fsb-t pedig mondjuk 300-ra akkor a ramod 150-en (vagyis mivel ddr ezért 300mhz-en fog menni!!) remélem érthető voltam...
-
Janesz
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Thomson Streaming Box 240 TV okosító / Számla / Garancia /
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest