- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hobby elektronika
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Turbo73
tag
Hmm, azt kikéred magadnak, hogy a 'felfogóképességedet' kritizáljam, de azért nekem odaszúrsz 'remélem érted mi az', én is kérjem ki?
Amit leírtál az korrekt. A baj csak az, hogy elegánsan átsiklottál a korábban általad leírtakon, mint pl. a foszfor lassúsága, majd közvetlen következményként a 1080i-s sugárzás, de nem sorolom, hiszen Te írtad.
Ha már ilyen szépen leírtad a pedigrédet, akkor bizonyára meg tudod mondani nekem, mi volt az akadálya annak, hogy az elektron ágyú sorfrekvenciáját megduplázzák és ezáltal ugyan annyi idő alatt rajzoltassanak ki egy teljes képet, mint egy felet.
-
Turbo73
tag
Nézd, személyeskedni Te kezdtél, mert bár kadarnak válaszoltál, azért engem név szerint beleraktál...
Az meg, hogy képtelen vagy felfogni, hogy a váltottsoros képmegjelenítés miatt pont kétszer annyi időbe telik megjeleníteni egy teljes képet, már a Te bajod. Bár nem voltam ott, mikor ezt okították Neked, de azért van egy sejtésem, hogy miért mondták, persze, csak ha érdekel. Anno mikor elfogadták az 50/60Hz-es szabványt, nem létezett olyan (digitális framestore) technológia, amivel progresszív képet tudtak volna megjeleníteni. Merthogy ugye a 25 képet képenként tárolni és duplázva megjeleníteni kellene. (De ennek semmi köze ahhoz, hogy egy CRT képes lenne-e megjeleníteni 50Hz-es progresszív jelet, mint ahogyan képes is volt később) Ha a 25p-t próbáljuk megjeleníteni, na ahhoz már valóban túl 'gyors' a foszfor és kegyetlenül villogni fog. Ezért az 50Hz interlace bevezetésével két legyet ütöttek egy csapásra: feleződött a sávszélesség (és ezáltal a költségek), valamint a korabeli teljesen analóg CRT-k is elfogadható képet tudtak produkálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest