- Raspberry Pi
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Hobby elektronika
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- ZIDOO médialejátszók
- Gaming notebook topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen notebookot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
AVhelper
senior tag
Nézd...
Én kadarnak válaszoltam és nem neked, mert már akkor sejtettem, hogy Te a "mindent jobban tudok mindenkinél" típusú alak vagy.
Nos, lehet, hogy "ostobaság", de nekem és sok más évfolyamtársamnak a 70-es évek végén még azt tanították a BME Villamosmérnöki karának híradástechnikai szakán.a "TV technika" (vagy valami ilyen elnevezésű) gyakorlatán - úgyhogy nem szorulok rá, hogy Te oktass ki a témában -, hogy bizony a TV születésének napjaiban a képcsöveket készítő mérnökök egyik technikai problémája pont az volt, hogy, az akkoriban rendelkezésre álló foszfor minősége nem volt túl jó, így a képpontok már azelőtt elkezdtek halványulni, mielőtt az elektronágyú az egész képet megrajzolhatta volna, és erre jelentett megoldást a váltott-soros képfrissítés, ami persze az összetett videojel továbbításához szükséges sávszélességigényét is csökkentette. Úgy tűnik kadar is így tudja, úgyhogy csak ebben kívántam megerősíteni.
A plazma és LCD képernyők kapcsán valóban "elbeszélünk egymás mellett", mert Én nem foglalkoztam az általad az ezek villogásával kapcsolatban leírtakkal. Én csak kadar számára szerettem volna néhány dolgot megvilágítani azok működésével kapcsolatban (miért gyengébb a plazma fehér fényereje, miért nem folyamatos az LCD háttérvilágítása stb.)
A plazmaképernyő pixelek (és alpixelek, hogy boldog légy) frissítésének sok köze van az ilyen TV-k képfrissítéséhez, mert - ahogy Te is helyesen írod - ezért jobb az ilyen képernyők válaszideje és mozgásfelbontása, mint a korai LCD TV-ké. Egyébként az Én Pioneer KURO plazmámnak három képmeghajtási módja van: 75 Hz-es, 100 Hz-es és 72 Hz-es képfrissítéssel, de egyik sem villog.
Részemről a témát befejeztem. Sok sikert a faék működésének megértéséhez és másokkal való megértetéséhez.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fotók, videók mobillal
- Gyúrósok ide!
- sziku69: Szólánc.
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- PlayStation 5
- Raspberry Pi
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Asztalos klub
- További aktív témák...
- Epson EB-1776W projektor / 3LCD / 3000 Lumen / 1280x800 / aut. trapézkorrekció / 1713 óra
- APPLE Airpods PRO 2 , Airpods 4 Airpods Iphone 13 14 15 16 Bontatlan Új DEÁK TÉRNÉL AZONNAL Átvehető
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Ibasso SR2
- ELADÓ: Hyperx Cloud Alpha
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i7-7G I 16GB I 512GB SSD I 12,5" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Samsung Galaxy A14 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung S23 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállásal
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest