- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- Milyen TV-t vegyek?
- Zeneszerkesztő és DJ topic
-
PROHARDVER!
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
AliExpress-nél USD az alap deviza, azt váltják át a másik devizára.
Pl mostanában a Banggood-on érdemes HUF-ra állítani, mert jobb a váltásuk mint a bankok USD->HUF árfolyama.
Mindjárt nézem hogy itt mi az árfolyam most mert számolni érdemes, persze kis értéknél nem annyira lényeges.
Van ez a Teclast F6 Laptop az ára US $174.48 ha HUF akkor meg HUF 67,948.73 ez 389,34 Ft/USD viszont nekem a kártyás árfolyamom alapján 68 105 Ft ami 390,33 Ft ha az Erste bankkártyámmal fizetném 393.96 Ft lenne 68,738.17.
Jelen pillanatban a javaslatom akkor az AliExpress-en HUF forint és ha PayPal-os fizetés akkor ott is HUF a kártya devizája, ha nem PayPal akkor meg forintos kártya. -
Ádyka
őstag
Sziasztok!
Árfolyam szempontból számít e az, hogy az appban a valuta dollárra vagy eróra van e állítva? Melyikkel jár jobban a magyar vevő?
Köszi -
válasz
VásRló #61995 üzenetére
Az AliExpress standard-et az Express One kézbesíti, a Saver esetén a Magyar Posta kézbesíti de mivel EU-n belülről kapják meg kézbesítésre nem kell vámolni, így kezelési költség sincs.
Jó a Selection saver is, de ennél az gond hogy Magyarországra érkezés után nem követhető és 3 napja itt van a helyi postán de még ki sem hozták, értesítőt sem hoztak, ezt Budapesten adta fel a Cainiao -
LouiS22
veterán
válasz
tasiadam #61984 üzenetére
A kártyát aktiválnod kell használat előtt. Ezt vagy a netbankban teheted meg, vagy egy ATM-nél. Ehhez meg kell a pin, amit csak te ismersz (és alapesetben az előző kártya pin-jével egyezik meg).
Vagyis ha idegen kezekbe kerül a kártya, akkor sem tud vele semmit kezdeni.
-
teper
csendes tag
Kedves Forumtarsak,
nem vagyok spiler a rendelesben, es csak annyit latok, hogy mon a vamkezelesnel valamiert elakadt a csomag.
A nagyon furcsa szamsor ez:158271900053833753602112
Mit lehet ezzel kezdeni?
Koszonom az eszreveteleket. -
válasz
tasiadam #61984 üzenetére
A bankkártyákat már rég nem ajánlottan küldi a legtöbb bank.
Ez volt a hülyék hülyéknek szóló indoklása: Az érintésmentes kézbesítés jelentős könnyebbséget eredményez az ügyfélnek, mivel akkor is megkapja a küldeményét a postaládájában, ha nem tartózkodik otthon, így nem kell postára mennie. -
tasiadam
veterán
Meg is lepett, amikor ajánlottként feladtak egy bankkártyát, majd be volt dobva hogy szevasz, itt van. Éppen az kéne lennie a lényegnek, hogy a kezembe adják, hogy igen, én vettem át, nem jóskapista. De azért fizessek érte. Okés, napokban volt 1 levél amiből kikaparták ami benne volt, majd bedobták késve, hogy nesze. És mivel nem volt ajánlott, ezért tojtak rá, ha meg ajánlott lett volna meg mit csinálnak, visszanézik kamerán, hogy ki volt? ugyan.
-
válasz
tasiadam #61979 üzenetére
Magyarországra kell küldeni vagy külföldre mert nem mindegy a kettő.
Ha magyar viszonyról írt az sem úgy van ahogy mondta. Annyit változtattak a belföldi küldeményforgalomban, hogy csak a tértivevényes ajánlottat íratják alá a címzettel, a többi könyvelt és nyomon követhető küldemény, de a postás igazolja le hogy kézbesítve, ami egy kib@ott hülye húzásuk. Ők megbíznak a dolgozóikban, pedig nincs megfelelő előválogatás náluk és háttér ellenőrzés sem, én meg nem bízom meg a dolgozójukban és nem akarok az illetménykiegészítési módszerükben segédkezni.
Miért könnyítés az nekem hogy a +++-et nem véshetem be a kütyüjükre (van doktorim azért 3)
-
válasz
VásRló #61980 üzenetére
Nem vámol csak 150 € érték felett. Alatta ha gagyi szállítással rendeleted előfordul hogy kérik az áfát ők is mert a szállítótól nem kapják meg az IOSS adatokat. Egyébként meg van kezelési díjuk 399 /799 Ft is.
Ha AliExpress Standard shipping vagy AliExpress Saver shipping a szállítási mód akkor 1. nem a Magyar Posta kézbesíti, 2. EU-n belülről kapják meg így sem kezelési díj sem vámolás, áfáztatás nincs. -
VásRló
tag
Sziasztok
Ti is tapasztaljátok, hogy a posta megvámol? Elvileg az aliexpressen előre kifizetjük a vám- és áfaköltségeket, nem igaz? -
-
válasz
tasiadam #61976 üzenetére
Azért ajánlott mert akkor kapsz nyomkövetési azonosítót, viszont ezt csak akkor lehet igényelni ha elsőbbségiként van küldve, a tértivevény meg azért kell mert akkor az átvételt alá kell íratni az ottani postásnak, nem csak bedobja a posta ládába. Ezek együtt adják az összegeket. Ilyen kis valamik esetén (buborékos kisboríték) nem kell vámolós téma, mert akkor a 735 Ft helyett 3615 Ft és a 2435 Ft helyett 5155 Ft lesz és mellékelned kell a CN22 vámárúnyilatkozatot is.
-
válasz
tasiadam #61972 üzenetére
Hova kell visszaküldened, mennyi a súlya és a mérete a csomagnak és véletlenül nem PayPal-al fizetted?
10 nap alatt legfeljebb futár kézbesíti, pontos a fordítás, nem feladási idő? Postai szállítás esetén nem Európába elég necces 10 napot előírni, ennyire nem kéne hülyének lenni annak aki ezt kérné.Az eBay topikból segítség:
A szóba jöhető szállítók a Magyar Posta és a futárcégek.
Az alábbi két oldalon különböző futárcégek díjainak összehasonlító kalkulátorai találhatóak meg.
Első link és a második link.
EU-n belüli és magyarországi szállításra igénybe vehető még a Csomagküldő.hu cég, kedvező árakkal lehet küldeni az adott országba.
Magánszemély esetén csak utánvételes postázás van, de ennek fogadását most nem minden országban biztosítják.
Aki nem magánszemély annak szerződést kell kötni és nincs utánvétel előírás.
Magyar Posta
A súly szerinti díjszabás a Magyar Posta internetes oldalán tekinthető meg. Általános külföldi díjak a 2. oldalon.
Feladási ajánlás: Elsőbbségi, ajánlott, tértivevényes (amelyik országnál lehetséges).
Értékesebb csomag esetén megfontolandó az értéknyilvánítás szolgáltatás, de ez nem minden ország esetén vehető igénybe.
Az ajánlott szolgáltatással az elvesztés esetén 11880 Ft (30 DTS) kártérítési átalány jár.
2 kg-ig levélküldeményként adható fel (nemzetközi viszonylatban a levél legkisebb mérete: 90x140 mm; legnagyobb mérete: hosszúságban, szélességben és vastagságban együttvéve 900 mm, de a leghosszabb mérete 600 mm-nél nem lehet nagyobb) ez a legolcsóbb szállítás.
Bővebb információ Magyar Posta Országlapok oldalon.
A postai kiegészítő szolgáltatások díjai külföldre szállítás esetén az adott országlap első részén lévő linkeken tekinthető meg:
A SZOLGÁLTATÁSOK DÍJAI:
Az alapszolgáltatások díjait a XX. oldalon, a többletszolgáltatások díjait a XX. oldalon találja.
A Magyar Posta díjkalkulátora ezen az oldalon érhető el
Ha EU-n kívülre megy a küldeményünk és az értékkel bíró postai küldemény kategória mellékelni kell (ráragasztani) 1 vagy 2 db vámáru-nyilatkozat (angol vagy francia nyelven) ez küldeménytől függően CN22 vagy CN23. A Posta oldaláról letölthető, VÁMKEZELÉSI NYOMTATVÁNYOK menüpont
Vámáru nyilatkozat – Customs Declaration (CN 22)
Vámáru nyilatkozat (CN 23)
Customs Declaration (CN 23) ez angol nyelvű
de a postán is kérhető a nyomtatvány.
A CN 23 a javasolt.
Sajnos a postás küldemény felvevők ezzel nincsenek mindig tisztában!
CN23 kitöltési minta
Az egyszerűbb, a CN22 kitöltési minta -
tasiadam
veterán
Udv
Kertem 2 refoundout, ami 1 cimre megy, es kernek 2 tracking numbert, meg hogy milyen posta viszi + 10 napom van a visszaerkezesre. Milyen csomaggal kuldjem, vagy nyeljem be ezt a par ezet ft minuszt?
-
xy.zsolt
őstag
tárgytalan
-
Lecseréltem a dispute leírásban a képeket az új felület szerinti képekre és pontosítottam a szöveges részt is.
A meg nem érkezett estén még függőben a leírás, mert addig nem enged tovább amíg le nem jár a szállítási védelmi idő, ez visszalépés az eddigiekhez, mert ha csak beírja az eladó hogy szállítva, de nem küldi el annál eddig 10 nap után már lehetett visszakérni a pénzt. -
Yszapos
tag
Köszi a segítséget! Tabletet vennék, de így akkor a kínából vásárlást ki is zárom.
-
LouiS22
veterán
válasz
Yszapos #61966 üzenetére
És a visszaposta költségét is állnod kell a legtöbb esetben, PayPal fizetésnél van arra lehetőség, hogy utólag térítést kérj erre.
De valamit valamiért: ha garanciát, gördülékeny ügyintézést szeretnél, akkor megveheted egy erre szakosodott itthoni üzletben. Akik pont azért is adják drágábban, mert az áfa, szállítás mellett ezek (gariztatás, szerviz) költségeit is beépítették a saját költségeikbe a haszon mellé.
Nagyobb értékű elektronikai eszközt - kevés kivétellel - szvsz lutri aliról rendelni.
-
válasz
djsunstealer #61963 üzenetére
Videó kellene hogy nem találja meg a telefon.
De próbáld ki a Fitpro app-ot egy másik telefonon is ami Android 5-ös feletti és Bluetooth 4.0 van rajta. Lehet hogy túl sok neki a telefonod. -
djsunstealer
aktív tag
Sziasztok! Szia V/!
Ennél lehet valami minimális disputát kicsikarni, ha a hozzá letölthető APP-al nem lehet párosítani az eszközt? Minden engedélyt megadtam, mégse látja a telefon az órát blueetoothon. Redmi Note 9s telefon. A Play Store értékelései is ezt támasztják alá. Írtam az eladónak első körben, hogy mi a helyzet, linkeljen működő appot.
Tudom, ez klón és nem egy nagy tétel, de legalább párosítani lehetne.
Milyen evidenciákat érdemes feltölteni, ha oda kerül a sor?Köszönöm szépen a választ.
-
Yszapos
tag
Hi
Ha aliról veszek egy teclast p20hd tabot és valami baja van már kicsomagoláskor akkor hogy működik a gariztatás? Vagy ha hibás szoftveresen?
-
válasz
mati12 #61960 üzenetére
Van egy számláló hogy mennyi idő van hátra a szállítási védelmi időből, annak lejárta után. Ha a feladástól eltelt 10 nap akkor lehet dispute-t indítani a 11. napon.
Ha szállítva van akkor kiírja hogy mikortól lehetHa olyan ahol nincs hivatalos nyomkövetés akkor a vastagított dátum nem látszik, akkor az Order details oldalon a szállításnál van a dátum:
Nem tudom honnan jön neked a magyar szöveg, de ha oldal fordítás van az esetleg befolyásolja a működést.
Egy dolgot tehetsz az alább láthatóakkal indítasz dispute-t, de előtte írsz az eladónak hogy csak ez az opciód van, mert a szeptemberi dátum a messze van (gondolom neked is hasonló az időpont mint a minta képen) és ezért fogadja el ezt az indokot. Szerintem azt írja majd hogy elfogadja és mehet a dispute.
-
mati12
senior tag
06.02-én küldtem el a rendelést.07.02-re ígérték a kézbesítést, ami sajnos azóta sem történt meg.Felvettem a kapcsolatot az eladóval aki azt írta, hogy sajnos logisztikai probléma történt ezért indítsak egy refundot.
A refund indításakor a rendszer felteszi a kérdést a kézbesítés státuszáról, ami ugye az én esetemben a nem érkezett meg lenne.
Ha ezt az opciót választom akkor viszont azt írja , hogy
” A visszatérítést jelenleg nem tudjuk feldolgozni
Rendelés szállítás közben. Ha a követés nem frissül, kérhet visszatérítést.“
Mi ilyenkor a teendőm ,meddig kell várnom ,hogy indíthassam a visszatérítést? A követés természetesen nem frissül, a követési szám szerint a csomag 2 hónap után még mindig Kínában van. -
spe88
senior tag
-
-
bl4ze
veterán
Van ötletetek ez mi lesz, ki hozza ? Eddig ilyet nem láttam :
ECSCCA0000205xxx AliExpress Saver Shipping
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- gerner1
- Android szakmai topik
- Gyúrósok ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- EAFC 25
- Ukrajnai háború
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- További aktív témák...
- Eladó egy 34" GIGABYTE M34WQ Ultrawide 144hz gaming monitor!
- ÚJ, GARIS! Dell Latitude 5450 - 14" FHD / Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe SSD / HDMI 2.1
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- AppleCare+ biztosítás és kiterjesztett garancia - Apple hivatalos biztosítás - Számlával
- Új Acer Predator HELIOS NEO 16 Gamer Tervező Laptop -35% i9-14900H 32/1TB RTX 4070 8GB 2,5K 240Hz
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Kolink KL 500W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest