- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Dell notebook topic
- Monitor hiba topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- OLED TV topic
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
mgTerminator #55349 üzenetére
Egy nem hivatalosan nem követett küldemény esetén azért az hogy értesítsenek a szállítási folyamatról az nem előírt követelmény.
Azért írta lacoka55 hogy segítsen, ha nem akarsz utánvétellel fizetni akkor azt ezeknél anem könyvelteknél is beírják hogy mikor lehet online fizetni.
Ha ez megjelenik és nem kapsz értesítőt mert az elektronikus adatok közt nem találja a program vagy nincs is ott, akkor így van lehetőséged kevesebbet fizetni. Ennél jobb megoldás nem igazán van.
Vagy rendes nyomkövetős szállítás fizetése vagy ez. De a technikai feldolgozási problémák miatti értesítő elmaradásra valójában nem igazán van megoldás.
Mindent kipróbáltunk már, még + információként beírtuk a címzési adatokhoz az e-mail címünket, + még egyszer a telefonszámot és akkor is előfordul hogy nem jön értesítő arról hogy ezt a vámolási díjat lehet online fizetni.Ha nem veszed át akkor feleslegesen vásároltál és talán visszamegy az eladóhoz és azután kérheted vissza tőle a kifizetett pénzt. Az indok az hogy nem volt kedvem átvenni? Hetek, hónapok semmi értelme vásárolni hogy adott esetben a az árfolyam romlás miatt és azért mert a visszajövő pénzt deviza vételivel írja jóvá a bank kevesebbet kapj vissza.
Meg azért az eladó is szívatva van. -
lacoka55
tag
Ma reggel megjött az első ExpressOne csomagom 18 napra előtte kaptam emailt benne a várható érkezési időről és a futár telefonszámáról fizetni nem kellett semmit
ki fizeti ezeknek a költségeit ? jó lenne ha a posta is így dolgozna
ezen a csomagon is 2 címke volt az alsón mintha ugyan az lenne csak kínai írásjelekkel
AliExpress Standard Shipping-volt -
Nekem megint Express One azonosítóra váltott az eredetileg belga UH570121945BE és másik 3-al együtt, azoknál az Express One szám váltott, tehát négy jön egy összevont Express One számmal és mind a 4 AliExpress Standard Shipping-el lett megvásárolva.
Csak figyelnek a Cainiao-nál ezekre. 3 db szeptember 7-i és egy szeptember 10-i vásárlás volt. -
kuksa90
őstag
válasz
Manus4 #55342 üzenetére
Ez érdekes. Tegnap beszéltem a futárral, mert belföldön feladott csomaggal egyszerűen beesett... Kérdeztem tőle, hogy értesítés, vagy mail az smafu? Azt mondta, hogy külön kérni kell feladásnál az értesítést. Mondtam neki, hogy ha ez nekik jó, hogy blinkre szállítanak, akkor hajrá...
-
Oldman2
nagyúr
válasz
Manus4 #55342 üzenetére
Valami gebasz lehet náluk, én tegnap kaptam egy SMS-t, hogy ma (tegnap) beteszik a csomagom a kért automatába és azt követően kapok egy újabb SMS-t, amiben a nyitókód fog szerepelni.
SMS persze nem jött, ma az ÜFSZ-t felhívva küldtek egy újat (ami csak kb. 1 óra múlva jött meg).
Úgyhogy "valami" nem tökéletes náluk...
-
Manus4
csendes tag
Nektek jön a GLS-től a kézbesítésről email vagy sms? Már második csomagom jön úgy, h se kép se hang, ma is csak azt látom h kézbesítés alatt.Belföldi csomagnál még fel is hívnak h otthon vagy-e......
-
válasz
mgTerminator #55335 üzenetére
Tehát ha jól értem, ha ezzel rendelek, akkor nem kell fizetni 800ft-okat a postán?
Igen. Ezek mindig EU csomagként jelennek meg (eddig legalábbis) és vagy posta vagy az expressone hozza ki mindenféle plusz sarc nélkül.
-
lacoka55
tag
válasz
A 800 ft-ot ki lehet kerülni úgy hogy nézegetni kell gyakran a követési infókat
ha a posta oldalán azt látod hogy A bejövő küldemény átvétele a kicserélőben majd Vámkezelés vége ezután Online fizetés elérhető és ha nem kapsz értesítést a postától 48 órád van hogy felhívd őket elkérni a kódot és online befizetni 400 ft-ot -
cof
veterán
válasz
mgTerminator #55338 üzenetére
Nem. "NPKK Online fizetés elérhető" bejegyzéstől van 48 óra lehetőség neten kifizetni.
-
mgTerminator
veterán
"A ráírt információk csak a helyi kézbesítő postán kerülnek figyelembe vételre és akkor kaphatsz tőlük értesítőt, ha mondjuk a postán kell átvenni."
Ha ezt jól értelmezem, ha a rendszer nem küld nekem értesítőt, és a postán van a csomagom, akkor ha besétálok akkor megkérhetem őket hogy küldjék ki a kódot hogy neten ki tudjam fizetni?
-
válasz
Nem 100%. Az már itt is le lett írva hogy ezek a vámolási dolgokat és a fizetési értesítések kiküldését az elektronikusan megkapott adatok alapján egy program automatikusan végzi, az nem nézegeti a küldeményt, ha nincs az adatok közt vagy nem értelmezhető a programnak nem fogsz értesítőt kapni. A ráírt információk csak a helyi kézbesítő postán kerülnek figyelembe vételre és akkor kaphatsz tőlük értesítőt, ha mondjuk a postán kell átvenni.
-
válasz
internetezoo #55334 üzenetére
Olyan sokszor írtuk már, hogy ezt úgy kapják meg mint ami Belgiumban lett feladva, mivel EU-n belül nincs vám, ezért nem kerül a vámolási folyamatba, szóval ne várd az értesítést a vámolási pénz fizetéséről.
Már megijedtem, hogy ez a szállítási útvonal megváltozott.
Egyébként akkor 09.16 - 09.24-ig várható hogy megkapod. -
mgTerminator
veterán
válasz
ferenck #55296 üzenetére
Tehát ha jól értem, ha ezzel rendelek, akkor nem kell fizetni 800ft-okat a postán?
Mert eddig én ezt nem néztem és furcsa is volt hogy volt amiért fizetni kellett és volt amit csak simán bedobtak. A 400Ft-ot még néha ki is fizetném (ha olyan termékről van szó), de rendeltem a páromnak egy 900ft-os tokot és még 800-al lehúzott a posta, pedig mail cím telefonszám meg volt adva, a telefonszám rajta is volt a csomagon (a mail címet nem is néztem utána) és nem küldenek semmi értesítőt...
Egyetlen 1x kaptam SMS értesítést, akkor ki is fizettem a 400Ft-ot. -
válasz
kaliber #55332 üzenetére
Azért javasoltuk a PayPal fizetést amióta elérhető nekünk is, mert ott a vásárlásjától számolt 180 nap a határidő, így ha az AliExpress15 napjából kicsúsznánk lehet reklamálni ahogy te is tetted. A minőségi kifogások esetén jóval az átvétel után azért "feltételes" ez a 180 nap, akkor lehetnek elutasítások is.
-
kaliber
aktív tag
Egy régi megrendelés 05.20-án páromnak ruhadarab ugye valamikor augusztusban mondta hogy nem érkezett meg mikor már ali-n semmilyen védelem nem volt, az eladónak üzentem de a szokásos kamu szöveget írta, eszembe jutott hogy Paypal-al fizettem és ott megnéztem a reklamálási határidő 11.20-a megreklamáltam PP-n keresztül és kb 5 percen belül értesítettek hogy a javamra döntöttek és utalják a vitatott összeget
mely öt napon belül a számlámra kerül.
-
válasz
internetezoo #55327 üzenetére
Belga azonosítós és vámolták?
-
lacoka55
tag
volt egy vásárlásom ami még nem érkezett meg Order time: 07:49 Jun. 01 2021 AliExpress Saver Shipping volt UH428375619BE hosszú idő óta semmi infó róla az eladó többször meghoszabitotta a védelmi időt van még 14 napom mi történhetett vele megérkezhet még ?
-
Jahno
veterán
válasz
internetezoo #55327 üzenetére
2-20 nap.
-
internetezoo
senior tag
Kínából Belgiumon át 17 nap alatt jött meg Magyarországra. Majd jön az online fizetés, ezután tapasztalat szerint mennyi idő múlva kézbesítési a Királyi Posta?
-
válasz
#04441088 #55323 üzenetére
Bátrak luxusa. Kérdés az hogy ki fog értesíteni hogy ott van, mert még az igazi könyveltnél is neked kell lesni hogy mikor érkezik meg oda és mikor vehető át, a posta nem értesít a postán maradókról. Én nem ajánlom, gondold végig, ha az Express One lesz a szállító, no az nem viszi neked a Postahivatalba.
De minden cím postai is -
törölt tag
Alin lehet rendelni postai címre?
-
Ja, mert lehet hogy az az e-mail cím erre van használva és a Posta nevében írnak, én összefüggést látok. Nem igazán kaptam még ilyet, ez is a spam-be ment, csak ránéztem hogy ugyan mit akar a posta.
Több sebből vérzik a Posta informatikai rendszere, nem igazán csodálkoznék rajta. -
-
válasz
Digitalpimp #55314 üzenetére
Pedig ők az illetékesek, nem a Fogyasztóvédelem.
-
válasz
lacoka55 #55312 üzenetére
Oké, én az Express One témára szándékoztam reagálni.
De ilyenre is sokszor írtam már, mindig van kifogás náluk és én továbbra is azt látom hogy hétvégén, péntek 16-tól akadozik az értesítés, neked azért nem küldtek, mert a program nem talált megfelelő információt a feldolgozás közben vagy eleve nem működött az értesítés. Akivel beszélsz az nem lát rá ezekre a folyamatokra, hiszen automatikus.
Semmit nem tudsz tenni reklamálás ügyileg. Ha beismernék hogy rossz volt a rendszer akkor persze visszaadnék a különbözetet. -
Oldman2
nagyúr
válasz
Digitalpimp #55314 üzenetére
NMHH
Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság
-
Digitalpimp
senior tag
Az MNHH alapból elhajt a pí-be, de a 30 nap miatt a fogyisok csesztethetik őket. Meg ha a fogyisok is elkezdik kapni tömegével a panaszokat, még ha mindenben nem is illetékes, vagy továbbítja a MNHH-nak, vagy visszajelez neked, de akkor is munkájuk lesz vele, amit valószínűleg hamar megunnak és talán ha nem is hivatalból, de elkezdik a postát ők is nyaggatni.
-
closedown
csendes tag
A CAINIAO hogyan jön?? Postán keresztül vagy kikerüli?
-
-
Srácok 10. az péntek volt, a hétvégén nem dolgoznak, tehát 13-án kezdenek el foglalkozni vele. Az hogy nem egy, hanem 2 munkanap kell a feldolgozásra az még belefér abba, hogy nem 60 napra kapod meg és nem kell érte fizetni 399 vagy 799 Ft-ot.
-
mályva
aktív tag
-
Pontosan jól mondta az Express One ügyintéző nézd meg hogy általuk mi van a csomagon, csak a vonalkód. A többi adat a számítógépes adatbázisban amit a nekik kézbesítésre a Cainiao átadott és ami a futár "kézi készülékén" ott van hogy mikorra milyen címre menjen és kinek adja át. De szerintem nem egészen erről beszélt.mint amit olvasunk.
De teljesen mindegy ha valaki a Posta tevékenységét a futároknál keresi.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k SAS HDD, nettó 15747Ft + ÁFA, 1 év garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB FSP CMT240 Zalman 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest