- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- RAM topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi haladó szinten
- Vezetékes FEJhallgatók
- Lézervágás, gravírozás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gino20
őstag
Sziasztok!
Valószínűleg bugyuta kérdés, de aliexpress / paypal / ..... regisztrációknál az adatokat magyarul adjátok meg és pl XY utca 56 vagy 56 XY street? vagy XY Kft. vagy XY Ltd.?
Eljött az idő, hogy nagyobb összegben rendeljek aliról, így kérdésként még felmerült bennem, hogy van esetleg lehetőség valamilyen biztosítás kötésére a csomagom / pénzem érdekében? -
veze
őstag
Ma kettőt átvehettem az említett három küldeményből, egy továbbra sem adható ki "adathiányos" a hivatalvezető továbbra is azt állítja ha holnapra sem változik meg a státusza hogy kiadható ( ahogy a másik kettőnek) neki vissza kell irányitania a kispostárol ( nyilván az 1-es postára fogja) de állítsa szerint onnan az npkk-ba és majd ott kap uj számot..
hát passz.. Én értem amit írtál, de ha egy postai dolgozo így van tájékoztatva az ügymenetről ott az alvégen ( kispostán) akkor Ő csak azt tudja nekem mondani ,amit neki mondott valaki(felettese) ezzel kapcsolatban. Őt emiatt ott az alvégen nem okolom.
de elég fejetzlenség van az már biztos -
Voice24
őstag
Hali!
Hányszor és meddig hosszabbíthatja meg a védelmi időt az eladó? Van egy nyomkövetés nélküli csomagom, aminek pár nap múlva lejárt volna ez az ideje, ráírtam az eladóra, hogy mi van, erre kitolta az időt. -
-
Okean
tag
válasz
headhunter #54630 üzenetére
Szintén Liege-ben akadt el a csomagom.
-
Beni2360
félisten
Ha már megint erre járok meg kérdezném, hogy mit takar: Hu-ba szállítás az eladó módja szerint? November.15-ig.
Ui: nincs nyomkovetés. Aksiról lenne szó tabba. -
laci.bp
újonc
Nagyon figyeld a Posta nyomkövetőjénél a csomagjaid, nekem is ezzel a "hibával" küldték vissza a helyi postáról a csomagomat a központba.
Onnan szépen visszaküldték a feladónak, hiába reklamáltam az ügyfélszolgálatnál, szerintük már aznap "sic" visszaküldték a feladónak.Most 30 napig vizsgálják az ügyet -
ispi
tag
válasz
stomi61 #54681 üzenetére
Nekem is ma jelent meg ez a vámadat lekérdezéses dolog 3 csomagnál, amiből kettőt még júliusban, egyet augusztus elején kézbesítettek... UH...BE és UL...LU, nem fizettem utánuk semmit. Naprakészek na... Most van egy csomagom tegnap óta a kicserélőben (UH...BE), kíváncsi vagyok, hogy azzal is 1 hónappal azután akarnak-e majd kezdeni valamit, miután megkaptam...
-
válasz
Arcanus #54687 üzenetére
Hát az Összefoglalóban 7. Az AliExpressen megvásárolt termékek vámkezelési szabályai szerintem egyértelműen leírva.
A Magyar Postának ha ők szállítják akkor kell fizetned, ha nem EU-n belüli feladásúnak tekinthető a küldemény.
Két féle vámolás van 150 € értékig ami szóba jön. Mindig kezelik a küldeményt, mert a vám-árúnyilatkozatot mindkét esetben be kell adniuk és kérnek érte pénzt.Nem a csomagon vannak a dolgok hanem kapnak elektronikus formában egy adathalmazt azt dolgozzák fel.
-
Arcanus
aktív tag
Sziasztok!
Végigolvastam sok-sok cikket és hozzászólást és nagyon szépen köszönöm őket, sokat segítettek megérteni a jelenlegi helyzetet! Egy kérdés maradt bennem amire nem találtam egyértelmű választ:
Adott a következő szituáció:
- AliExpress-ről veszek terméket 150 EUR alatt, azaz VÁM-tól mentes leszek.
- A termék tartalmazza az ÁFA-t (VAT), így a postának nem kell kezelnie ezt, tehát nem kell fizessek extra összegeketA kérdés:
- Ebben az esetben van-e kiszállítási díjam amit a posta rám tud tenni, vagy teljesen ingyen kiszállítja mint régen? Mivel nem lesz VÁM és ÁFA-t már fizettem (VAT included terméket vettem) és az IOSS kód a csomagon van, így nem is kell kezelje és nem is kezeli a csomagot.
- Ha pedig nem fogadja el az IOSS-t akkor mehet a panasz - amit fenn az összefoglalóban szépen ki is fejtettetek. -
válasz
stomi61 #54683 üzenetére
Azt jó lenne tudni hogy hol ragadnak le ezek, de legalább nem veszett el.
Az hogy utólag könyvelgetnek be dolgokat, nem a megfelelő kódot alkalmazzák, nem írnak be mozzanatokat ez náluk a normál működés. Az hogy még 17 év után is a tényleg EU-s országban feladott küldeményhez is Vámkezelés vége Nemzetközi Posta Kicserélő Központ szöveget íratnak be az csak vicc kategória, szégyen. -
stomi61
tag
Persze, csak érdekes, hogy több mint egy héttel azután sikerült nekik ezt az utolsó bejegyzést rögzíteniük, hogy beérkezett a helyi postára.
Persze a trackitonline már 13-án látta, de a többi nyomkövető nem.
Ráadásul, ahogy írtad, hülyeség az egész.
Lényeg, hogy két hónap alatt azért megkaptam. -
Az 1-es (központi) posta küldeményválogató részlege csinálja a feldolgozást azután kerül ki kézbesítőhöz ha 24 mm-nél vékonyabb, vagy délelőtt (12:28-kor) meg csinálják az értesítőt és délután átkerül a hivatali kézbesítő részlegre, ahol másnap átvehető, az értesítőt 18-án reggel küldték.
Nálad akkor az értesítős napon nem az 1-es posta hivatali részlegére kerül, hanem kiszállítják a kézbesítő postádra és majd másnap veheted át te is.
Nem feltűnő hogy a szegedi logisztikáig él a holland szám nyomkövetése (pontosabban addig amíg át nem adják hajnalban a központi postán) és azután tűnik el, ha az NPKK adná az újat akkor ott megállna hogy
A bejövő küldemény szállítása folyamatban Nemzetközi Posta Kicserélő Központ
Vámkezelés vége Nemzetközi Posta Kicserélő Központ
hiszen a másik számmal kell kézbesíteni.Ja és még egy, a hülye posta 2021-ben nem tudja hogy 2004 óta a Hollandiából érkező, holland postai azonosítós küldemények nem esnek vámolás alá, mert az EU-ban nincs vám.
-
veze
őstag
a csatolt képeden az 1-es posta generalt neki egy számot és ott vetted át.
( hasonlokat korábban mailban küldözgettek nekem de jul 01 óta már nem)
nekem azon a helyi kis postán kellene számot generálni ahová továbbították átvételre az 1-es postáról? vagy ezt a számot az egyes postán kellett volna mellé tenni, amikor kiküldik a kispostára?
mert ő nem kapott helyi azonosítot amikor kivitték oda hozzá
azt mondta a hivatalvezető hogy kap majd egy másik azonosítót, deazt nem hogy neki kell azt adnia, hanem visszaküldi és kap és azzal ujra elküldik ide.. -
Ezeknek amit írtál LTxxxxNL a helyi posta ad másik azonosítót, mivel prime levélnek vannak besorolva és a nem könyvelt küldemények kézbesítési szabályai vonatkoznak rájuk. Megint hazudik akivel beszéltél.
Erről van szó, a kép jobb oldalán én írtam azt hogy mi az eredeti száma, az övék balra van, az Azonosító: 88.......Pont emiatt a nyomkövetés utolsó bejegyzése ez szokott lenni.
17 Máj 2021 04:53 A küldemény feldolgozása folyamatban Szegedi Logisztikai Üzem Hungarian Post
17 Máj 2021 12:28 The item is available at the pickup point PostNL - Netherlands PostDe nézd meg ezt, itt vettem át másnap azzal a számmal ahogy az értesítőben szerepelt és ilyen marhaságokat írtak be. Lekérdeznek vámadatokat de semmit sem csinálnak vele.
Épp nincs július 1 utáni mert ami NL-set kapott az az Express One hozta.
Az egész arra bizonyíték hogy nem jó a rendszerük és összevissza beszélnek.
A prime levélnek miért nem adtak helyi azonosítót?
Egyáltalán nem vonalkódos az azonosítójuk, amit a képen zöld betűvel látsz és a te LT..NL-esed benne van rendszerükben a vonalkódjával, mert bizony máshogy nem lenne olvasható a postai nyomkövetésben róla semmi. -
veze
őstag
ma három csomagom is ott volt reggel a helyi kispostán, láttam a sajat szememmel, ( LTxxxxNL -es csomagok) de nem tudták kiadni egyiket sem, mert nem ismerte fel a rendszer, nem lehetett lecsippantani...
a posta nyomkövető státusza szerint
2021.08.23. | 05:40 - Feldolgozás - A küldemény feldolgozása folyamatban
( helyi posta logiszikai üzeme hajnalban )
a parcelsapp sezrint utána az egyik ujabb bejegyzéseket kapott. [kép]
(a másik kettő nem. annál továbbra is a hajnali 5:40 az utolső)
A hivatalvezető szerint három napig tárolják, volt már olyan hgy másnapra" megjavult" és felismete a rendszer, ha nem, három nap mulva vissza kell küldenie az NPKK -ba, majd kap egy másik számot és ujra leküldik.. ez több mint érdekes..
eddig az NL-es csomagopkkal nem volt gondom, ez most mi a rák? -
anadroid
senior tag
Aki Zen.com-mal fizet:
ALIZEN kóddal 10$/80$, ALIZENVIP kóddal 15$/120$ engedmény. A 3,5%-os ZEN visszatérítés is él.
-
htc07
addikt
Sziasztok,
Nektek érkeznek belga postás kínai csomagok? (BE végű trackingszámosak)?Nekem az egyik két hónapja parkol a kicserélő központban, egy másik az aliexpress oldala szerint egy hónapja érkezett az országba (erről a nyomkövető oldalak nem is mondanak semmit, ki tudja mi igaz abból).
A legszebb, hogy elvileg Európából rendeltem mindkettőt
-
-
Manus4
csendes tag
Valakinek van tapasztalata,h most h jönnek a 7 napos spanyolraktáras cuccok, futáros lesz?Valamint ha összevonom más termékkel ami kinából jön akkor valszeg egyben küldik Kìnából?csak kupon miatt vonnám össze.....
-
-
eron009
tag
Köszi
Hát, az eladó nem így gondolja
"The tax on AliExpress is different from your generated locally, and the personal tax number is also acceptable. All taxes are not collected by us, hope you can understand."
Nem igazán értem, mit ért azon hogy az alis áfa más mint amit az alin kifizetek. -
válasz
ferenck #54663 üzenetére
Nem ez a lényeg, hanem hogy ténylegesen hol van. Egy értelmesebb nyomkövetési oldalt javaslok, pl ezt hamarabb láthatod az információkat és tovább. Mert valójában a Magyar Postánál nincs 08.05-től tovább, de sajnos ez a helyi postás tökfej felülbírálta, nem pedig kézbesítette a küldeményedet, nincs joga hozzá, ezt a küldeményt Belgiumból indították ide., bármilyen címkét is vélt felfedezni.
Tényleg nem értem, hogy valaki minek okoskodik, nincs jobb dolga? -
-
eron009
tag
Sziasztok
Rendeltem aliról egy terméket, 45$ értékben, ebben már az áfa is benne van, amit az ali kasszánál megfizetek.
Az eladó ma reggelre írt egy ilyen üzenetet nekem:
"hi,thanks for your order. we will prepare for you soon. Now all shipment to Europe need customer’s tax number,please provide to us,thanks."Nem céges vásárlóként is kell adószámot megadni?
Vagy minek kellhet neki?
Eddigi rendeléseknél nem kérte egy bolt sem.
-
válasz
hunterk43 #54659 üzenetére
Megtaláltad az eladókra vonatkozó help-et.
There will be new online function for business type account to update VAT information,as business type account might be excluded if VAT information can be verified.
Ennél te adagolod be hogy milyen áfa értéket vonjon le az AliExpress a vevő országától függően, a képek egyértelműek.Áfa fizetés mindig van, csak más módja, ha cég ad el cégnek, akkor az AliExpress nem szedi be az áfát, azoknál teljes céges vámolás van a megérkező terméknél.
Az adószám 10432390-2-42 és az 10 számból álló adóazonosító jel nem azonos, ha neked az előbbi van akkor cégként (ha van céges regisztrációd az AliExpressen) vásárolhatsz és majd vámoltatod a cégnek import termékeket, feltéve ha kapsz megfelelő számlát és vámolási okmányokat. -
hunterk43
csendes tag
Ez hogy mukodik? Ha ceg nevere veszem akkor nincs afa!?
Vagy maganszemelykent megadom az adoszamom es akkor sincs?
Ha igy veszek vmit akkor azt nem adhatom el nem ajandekozhatom oda masnak mert az a "cegeme"?https://service.aliexpress.com/page/knowledge?pageId=37&category=1000021915&knowledge=1060839063&language=en
-
válasz
petymek #54657 üzenetére
Ezek úgy jönnek hogy előbb van Hollandiába megérkezés (előbb egy belgiumi Liége érkezés van) és onnan ide indulás és megérkezés. Ha az elektronikus adatoknál a Posta Hollandiát lát indulási országnak, akkor EU-n belüli lesz, ez volt nálad is.
Ha még nem kaptad meg és vastagabb 24 mm-nél akkor nem postaládában kézbesítik, hanem a helyi posta készít neki egy azonosítót és majd azt megadva értesítenek az átvételről a postán. -
válasz
lacoka55 #54649 üzenetére
Volt hogy a német postás azonosítót a magyar postás benézte, de egy ilyen hibáról tudok az elmúlt időszakban és ilyen volt előtte is, nekem is pár éve a tényleg Hollandiában feladottra kértek igazolást a vámoláshoz, ment is az üzlet Google utcaképe Amszterdamból. Nem igazán tartom jellemzőnek.
Az Összefoglaló 12. pontnál ott az éves akciók linkje, több is van augusztus végéig.
Ezek lesznek, az elsők kb. 16 óra múlva indulnak: -
válasz
headhunter #54648 üzenetére
Ha van rá lehetőség akkor a Feedback menüpontnál az a rész ahol te adod az értékelést.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 2200G 8GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T6 Zalman 500W
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Motion F5te Tablet - Intel i7-3667U I 4GB I 128GB SSD I 10,4" XGA Touch I Cam I W10 I Gar!
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W10 I Gari!
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest