- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen asztali médialejátszót?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Házimozi belépő szinten
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen videókártyát?
- CPU léghűtés kibeszélő
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- OLED monitor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hello,
Emlékszik esetleg valaki, Alba/Clevo T2V / T200V érintőképernyője megy ujjal? Egyáltalán, mivel működik?
Van itt egy nálam, nincs meg a cerka hozzá. Driver még kevésbé van. -
Dubmaster
aktív tag
Sziasztok!
Albacomp M66S BIOS frissítésre lenne szükségem, de nem találok semmit. Esetleg valakinek lenne infója?
A gondom egyébként az, hogy nem hajlandó 2 db mem. modult kezelni. Mindkét slot működik mindkét modullal külön, de amint mindkettőt beleteszem, nem indul a masina!
Előre is köszi segítséget.
-
Hencus
újonc
Sziasztok!
Nem régiben kaptam egy Albacomp activa-eco mobil 370s típusú laptopot és elkövettem egy hatalmas hibát,nem csináltam biztonsági mentést.Újra lett rakva rajta a win és nem találok hozzá megfelelő hangkártya drivert.Van 1 site ahol megnéztem rendbe van-e minden és ott ki jelezte,h jól működik szóval nem tudtam frissíteni se onnan.Egyszerűen akár mivel próbálkozok nem működik,egyik ismerősöm és a párja nap,mint nap ezzel foglalkoznak és több,mint 1 hét alatt nem sikerült nekik se semmit se csinálni vele.Ők Everest program segítségével megnézték a típust és a program és a gép is más típust mutat.Valakivel volt már ilyen?Esetleg lenne valami ötletetek?Valami tipp?
Előre is köszi a segítséget!
-
kabino
újonc
Szeva Mindenki!
Az lenne a kérdésem, hogy a most meglévő, Albacomp Evo M660 laptop miért csak 960 MB/800 MHz-nak ismeri fel a behelyezett 2 GB-t 533 MHz ramot?Másik, ugyanilyen laptopban pedig tökéletesen felismerte őket.
Válasz(ok)? -
amdathlonxp
aktív tag
válasz
Thunderzolee #2514 üzenetére
Szia
Szerintem ez a 2.5mm 5.5 mm es dugó val szerelt,ez a leg elterjedtebb
Fujitsu,Medion,hp,msi,acer ,nekem van egy az aprón,,
Ebbe a pillanatba lettem kvázi tag
Boldog karácsonyt
-
amdathlonxp
aktív tag
válasz
Nokedli92 #2513 üzenetére
Helló
Ha egyik sincs bekötve akkor is üzemel a wifi de nem lesz jó a jel erőssége,mind 2 kábel a lcd sarkainál egy kis fém (nevezzük antennának)ban végződik így a másik kábel is oda tartana csak valószínű korábban kitépték..filléres dolog esetleg tudok is adni ha kell.
-
Üdv!
Tápegységet keresek Albacomp 8089c notihoz.
Maga amit a gépbe be kell dugni csatlakozófej, az kontakthibás, de hát ezeket ugye nem nagyon lehet csereberélgetni, így egy másik töltőre lesz szükség, úgy gondolom.Viszont nem nagyon találok. :/
Ötlet esetleg? Milyen töltőkkel lehet vajon kompatibilis?
-
Nokedli92
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Albacomp Activa-eco mobile silver line V2
Szeretnék bele tenni egy belső wifi modult de csak a fekete kábel van meg ami a monitor tetejéből jön ki a fehéret sehol sem találom. Hol van a helye? Illetve hova kell bekössem hogy működjön.A main es az aux mire szolgál ebben az esetben?
-
shield
őstag
Sziasztok!
Hoztak hozzám egy Albacomp Activa-Eco Mobil Speedy M660NC laptopot. Az a problémám, hogy nincs hozzá driver, amit letudtam szedni a netről az nem jó. Sajnos nem tudtam megoldani, hogy legalább ki tudjon menni a netre. Ha valakinek lenne hozzá drivere vagy tudna adni egy elérést hozzá, nagyon megköszönném.
A segítséget előre is köszönöm. -
perge666
veterán
Sziasztok.
Hozzám került egy Albacomp DC22ES laptop pár napja,és az volt az első dolgom hogy elvittem kitakaríttatni,és pasztázni.
Az a problémám vele,hogy bekapcsolás után 5-6 perccel fentebb kapcsol a ventillátor,és eléggé zavar a hangja.A Biosban,vagy valamilyen programmal tudnék állítani rajta hogy halkuljon kicsit?
Az oké,hogy 9-10 éves gépről beszélünk,de ettől lehetne halkabb.
Egyébként szerintem nem rossz masina,az akkuja még most is bírja k.b.30 percet.
2 játékot akartam telepíteni rá,de valamíért nem akarnak indulni,pedig a gépigény bőven elegendő.(GTA Vice City,Pitfall Lost Expedition. -
Tomp888
csendes tag
Hali
1.) Albacomp activa eco mobile traveller V4 (Clevo M66s) -ben szeretnék processzort cserélni.
Intel Celeron M 410 van benne most,de eléggé lassú.Egyik havernak van egy SL6J5 (Intel Mobile Pentium 4-M 2.2 GHz) tipusú procija ez jobb (erősebb,gyorsabb) mint ami benne van? Milyen processzorokat támogat a gép?2.) Biost is szeretnék frissíteni,de sem az Albacomp sem a Clevo oldalán nem találtam letölthető Biost.
Honnan tudnék letölteni hozzá?3.) Kb. 1 hónapja cseréltem benne cmos elemet és azota XP allatt bekapcsolás után késik az óra.Újraindítás után ismét pontos az idő. WIN 7 alatt viszont pontos az óra (két oprendszer van a gépen).
Ez mitől lehet?köszönöm elöre is a segítséget
-
heresey
csendes tag
Megtaláltam.
F11 bekapcs. Vicces én meg vak. -
heresey
csendes tag
Üdv,
csak egy kérdésem lenne.
Albacomp Activa Sandard Mobil Diablo azaz Clevo M761S milyen wireless eszközzel rendelkezik?!
Ha rendelkezik egyáltalán. Abszolute nem ismerem a gépet.
Az Everest se jelezte a wireless jelenlétet.
Ötlet? Tipp? Válasz?Előre is köszönöm mindenkinek.
-
greenstone
csendes tag
Sziasztok, a következő problémám van: Egy Albacomp Style Note laptop került a kezem ügyébe, aminek a következő problémája van: Csak nagyon sokadszorra kapcsol be. Tehát benyomom, hogy bekapcsoljam, se kép, se hang, a ledek felvillannak, a ventillátor pörög. Akkor utána hosszan kinyomom, és újra be, és ezt kell ismételgetni egészen addig amikor egyszer csak bekapcsol, ami lehet akár 30-40 próbálkozás után is. Mi lehet a problémája? A BIOS-t már visszaállítottam alapra, próbáltam más táppal, akksival és anélkül is, és még mindig ugyanaz. Van ötletetek?
Előre is köszönöm!
-
Anakin007
aktív tag
válasz
nagybeci #2502 üzenetére
Első körben porold ki a cpu hűtő rácsai közül a koszt, hogy rendesen áttudja fújni a venti a levegőt, mielőtt elszáll az alaplapodon vmelyik híd v. VGA.
Akksi ki, táp le és addig bontsd a burkolatot, amíg hozzá nem férsz a bordákhoz és rendesen ki nem tudod takarítani, különben nincs értelme. -
Anakin007
aktív tag
-
nagybeci
csendes tag
Sziasztok! A segítségeteket kérném. Albacomp M66se laptopom van és az a gond vele, hogy nagyon be van lassulva, már újra is telepítettem, de akkor sincs változás, a hűtő meg úgy pörög, mint egy bolond, mit lehet vele tenni. régebben nem ment ennyire a hűtő. melegszik is és be is van lassulva. kérlek benneteket mondjatok valami okos megoldást amivel előrébb lehetek, válaszaitokat előre is köszönöm.
-
sampe
aktív tag
Sziasztok!
Adódott egy Albacomp V7 (M660SU) típusú veszedelem.
A procija egy t7200-ra lett cserélve, és a meglévő 1 gigás memória mellé, még 2 gb lett hozzácsapva.A problémám a következő lenne, amiben a Ti szíves segítségeteket szeretném kérni:
Hol találok MŰKÖDŐKÉPES videokártyadrivert a termékhez, vagy valami megoldást találni, amivel normálisan működőképessé tehető a videokártya?
Akárhány félét letöltöttem, és kipróbáltam egyik sem hajlandó működni.
64 bites Windows 7 oprendszer van a gépen.
(320, 301, 317, 292, 17?) típusú drivereket próbáltam, sikertelenül.Eszközkezelőnél, egy sárga felkiáltójel van az ikon mellett (8400m g)
továbbá annyi tájékoztató információt nyújt a leírás, hogy valamelyik erőforrás miatt, nem indítható el a kártya.Az Nvidia vezérlőpult pedig annyit ír ki, mikor el szeretném indítani, hogy: "Jelenleg nem csatlakozik megjelenítő az NvIDIA GPU-HOZ". Az eszközkezelőben már letiltottam a webkamerát, kártyaolvasót, modemet, de sajnos valahol még így is ütközik.
Válaszaitokat előre is köszönöm!
-
-
Víz Elek
senior tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne, hogy van egy Albacomp Activa-Eco Traveller V4-es laposom, eddig nem volt rá szükség, kb. 4 éve vehettem / kaptam a t-mobile-től ajándék gyanánt valamilyen program keretein belül..
Nos eddig bent porosodott a szekrényben, majd most, hogy szükségem lett rá, nem tudok rajta egyszerűen internetezni.
Hiába dugom be a netkábelt, néhány percig van net, majd valamilyen hibaüzenet ugrik fel, wifi-t azt egyáltalán nem érzékeli (elsősorban nekem az lenne a legjobb, ha tudnám használni a wifit).
A dolog pikantériája az, hogy ha egy usb-s wifi adaptert dugok be a gépbe, akkor minden további nélkül megy az internetkapcsolat.
Kapott driver cd-t meg fel sem ismeri a gép.Ha kapnék rá érdemi választ, azért nagyon hálás lennék.
Előre is köszönöm!
-
Fc Barcelona
csendes tag
Régebbi albacomp laptopokba ki tudja hol található a winchester?? a billentyűzet alatt??
-
Puvi
csendes tag
válasz
morbias2 #2486 üzenetére
Szia!
Kicsit megkésve válaszolnék az x1600-al kapcsolatos kérdésedre. Nekem is ilyen kártya van a gépemben. Win 7 alatt úgy lehet működésre bírni hogy letöltöd a legújabb catalyst drivert az ati oldaláról és nem a telepítőprogram segítségével rakod fel, hanem eszközkezelő; illesztőprogram frissítése és így tovább. Hibátlanul működik!
Sok sikert!
Üdv!
-
Konpet
csendes tag
Esetleg tud valaki egy ilyen jo alaplapot? Akàr egész géppel megvenném.
-
Konpet
csendes tag
Amùgy egy kicsit összezavarodtam, M66S névvel hàny. notija van az albacompnak? Mert vagy 3 különbözô konfiggal talàltam eddig..
-
Konpet
csendes tag
Üdvözletem!
Van nekem egy hibás kis Albacomp M66S notim, kérdésem hogy tud-e valaki hozzá Működő alaplapot, vagy esetleg valakit, aki javít bga hibás alaplapokat. Sejtésem szerint azzal lehet a gond, mivel se kijelzőn, se vga kimeneten nem ad képet, de venti vincseszter felpörög, ledek világítanak. Ha nem ez lenne a problémája a kis gépnek, írjátok nyugodtan, mindenféle tanácsot elfogadok, és előre is köszönöm!Ui: A héten hoznak egy ugyanilyet, csak az működik, akkor tudom tesztelni cserélhető cuccait: memória, processzor.
-
pubproc
csendes tag
-
MrSealRD
veterán
válasz
pubproc #2488 üzenetére
Magyarul megpusztult az a kis panel amin a tápcsatlakozó van.
Lassan 1 éve adtam el a VGA hibás ilyen típusú gépem. Kicsivel mielőtt meghalt nézegettem milyen lehetőségek vannak benne, és e-bay-en volt eladó ilyen gép egészben és alkatrészenként is.
Érdemes lehet még aprókon nézelődni. Nem lesz könnyű dolgod.
-
pubproc
csendes tag
-
Rellind
senior tag
Eladó Albacomp M410s. akit esetleg érdekel egy megkímélt kis jószág.
-
morbias2
aktív tag
Sziasztok!
Nekem van egy albacomp 8258D notim és szeretnék win7 drivereket leszedni hozzá ,de nem találok sehol.
X1600 vga-t sem kezeli le jól így stb...
Ha valaki tud segíteni az előre is megköszönném!üdv.
m2 -
killer0815
csendes tag
Hello van egy Albacomp m66sru notebookom bekapcsolás után a kép darabokban(6,5 sorban ugyan az a kép csak a bal oldal jobb oldalon, a jobb oldal pedig a bal oldalon) jelenik meg de úgy hogy a kp alig vehető ki szinte karakterekből áll. Segítenétek hogy mit kezdhetek vele, illetve mi a hiba oka? Légy szíves írja meg aki tudja fontos lenne. A laptop nem ütődött szimplán egyszer be kapcsoltuk és nem működött.
-
Hurkafej
aktív tag
Hello!
VAn egy Albacomp Activa-Eco Mobil Traveller V9 laptopom, ehhez keresnék drivereket. A CD-t nem találom... :S
Még ez van rajta: 15.4/CM530 1.73/512/60G/DVDRW/WL/LINElőre is köszi, hátha sikerül megoldani!
-
D.Orion
veterán
Közben megoldodott. A gyártó honlapja azonban eme típus esetében már nem használható, mert soha a büdös életben nem tölt be az adott szerver honlap ahonnan le lehetne tölteni. Innen szedtem le mindent ami kellett. Frankón megy minden Win7 32bit-en, annyi, hogy a telepítőket kompatibilis módban kell futtatni.
-
Gus
aktív tag
-
D.Orion
veterán
Tiszteletem! Driver help-re lenne szükségem.
Van nálam egy Albacomp Style-Note M66N (M66NC) laptop, de sehol nem találok hozzá driver-t. Sajnos a hang baszott halk, csak fülesen lehet hallani. A webcam pedig így nem működik. Továbbá így pl. az Everest/Aida se lát mindent a laposról.
-
zsolti04
csendes tag
Sziasztok!
Tud valaki segíteni abban, hogy tudom kicserélni az alaplapi CMOS elemet egy Albacomp Activa Eco Mobil Speedy (14"-os) laptopban?
Kezd megzavarodni az idő a gépen (BIOS-ban is), az a sejtésem, hogy ezt az elemet kellene kicserélnem.Lecsavaroztam az alján a nagyobb fedelet és úgy gondolom, hogy a maradék burkolat alatt levő, eldugott, feketébe burkolt kerek valami, amihez piros-fekete kábel vezet, az lesz az elem. Csak az a gond, hogy nem férek hozzá, mocorog, de be van ragasztva valami védő műanyag lapra...
Sehogy se sikerül kiszabadítanom
Pedig, ha az az elem és kijönne könnyen cserélhető lenne...Valakinek van ötlete, hogy hogy lehet hozzáférni?
üdv!
-
thaler2
senior tag
Üdv!
Nem tudja valaki, hogy jelenleg mi az érvényes felhasználó név / jelszó az ftp.albacomp.hu oldalra? Utoljára 1 éve használtam az oldalt, akkor nem kért semmilyen belépési azonosítót.
-
gulyasjoe
csendes tag
Szevasztok! Érdeklődnék, hogy tudja e valaki, hogy mekkora ramot, és ? mhz-t képes fogadni egy albacomp M660SE. Köszönöm válaszotok. elméletileg 667-esek vannak benne, de csak 512-esek.
-
pityu66
csendes tag
Sziasztok okoskák!
Az a kérdésem felétek hogy van e mód vga cserére egy Albacomp(Clevo) m660se tipusu laptop ban ill az alaplapi helyett valami komolyabbat be szerelni?
-
Panthera
őstag
Sziasztok!
Albacomp M66SE, mindig újra és újra bekapcsolja magát az Fn gomb. Minden egyes rendszerindításkor Fn+NumLk kell. A BIOS-ban nincs Boot Up NumLock opció.
Ötlet? -
ROLANDMESTER
csendes tag
Sziasztok lenne egy problémám nemrég vettem 1 Albacomp Activa Eco Mobil Traveller V8 tipusú lapit a gond az lenne hogy felraktam egy win7-et de a wifit nem érzékeli a rendszer leszedtem drivert felraktam de ugyan úgy semmi 2 újraindítás is volt de semmi valaki tudna segíteni?
-
Gus
aktív tag
Ki az a Talmácsi, melyik szervizben dolgozik.
Addig húzd a csavart a procihűtőnél amíg meg nem szorul, nem kell nagyon meghúzni, csak éppen amíg nem érzed, hogy megáll a csavarhúzó. A memória modult 30 fokos szögben told be a foglalatba, és nyomd le, hogy bepattanjanak a műanyag fülek.
Privátban kérdezz, ha elakadsz, segítek. -
degu
senior tag
Talmacsinak sem volt nagy kunszt VB.-t nyerni!
De parobalnad Te!
/Egyebkent fogalmam sincs,hogy a procihutot hogyan rakjam fel,mert valami rugos sz*r van ott,de nem tudom,hogy mennyire huzhatom meg.A memok meg egyszeruen nem mennek be a helyukre,pedig ott voltak,es jol probalom berakni!...stb./ -
degu
senior tag
A haverom szetszedett egy hibas Albacomp M66SRU lapit,mert alkatreszkent akarta eladni.
Most van egy vevo a komplett,hibas ilyen lapira,de a haver nem tudja osszerakni!
Kerestem a guglin manualt,vagy szerelesi utmutatot,de 3 ora kereses utan sem talaltam sehol!
Mivel nem en szedtem szet,nem tudom segitseg nelkul osszerakni!
Egyaltalan...az Albacomp egy magyar ceg,ahol klfl. alkatreszakbol raknak ossze lapit?
Azert nem talalom a gyari honlapot? Es azert nincs Albacomp manual?
Tud Valaki linket,vagy manualt adni?
Help!!! -
falzergy
csendes tag
Hello!
Ha tud valaki segítsen:
Hozzám került 2 db albacomp d22es típusú laptop. Kiválóan működnének egy apró hibát leszámítva: mindkettő billentyűzetén használhatatlan a 3;4;9;R;T;P;Ü; Ú billentyűk.
Az egyik gépen xp a másikon win2000 van, de próbáltam linux live alatt, ott is produkálta a hibát.
Ebből gondolom ,hogy nem szoftverhiba.
Fizikailag a keybordok kiváló állapotban vannakmegnéztem a csatlakozót az alaplapon: semmi hibára utal jel. Kerestem valami mikrokapcsolót: hátha....de semmi
Külső ps2-es billentyűzetről viszont hibátlanul működik.
Valakinek valami ötlete? Olvastam a 2007-es bejegyzéseknél, hogy más gépe is ugyanezeket a karaktereket nem "vitte", lehet típushiba amire azóta sincs megoldás? -
Tomi0703
addikt
hali!
rokontol tudnek venni egy albacomp activa eco mobil traveller v6
(m660 se) tipusu laptopot hasznaltan 40 k- ert. (1.73-as dual proci,
80 giga hdd, 2 giga ram stb stb...). a cucc 1,5- 2 eves. a kepernyon
vannak aprobb hajszalkarcok de nem annyira latszodnak. a laptop
tetejen is van egy melyebb karc. szoval a kerdes az lenne, hogy
meg-e er annyit?
koszi. -
MrSealRD
veterán
Akinek van Business V3-hoz 1.03-as BIOS vagy tudja honnan lehet leszedni az kérem segítsen.
Előre is köszönöm.
-
Zugárus
csendes tag
Sziasztok!
Segítség kellene. Van egy Albacomp Activa Eco-Mobil Traveller V8 laptopom amin valószínűleg az alaplapi videókártya beadta a kulcsot mert a kép pár perc után szétesik 6 darabra majd az egész kép furcsa karakterekre . mit tudok tenni ilyen esetben? Alaplapcsere a végső megoldás?
-
MrSealRD
veterán
Albacomp Business V3-on(Mitac 8258d) szeretnék BIOS-t frissíteni. (Jelenleg 1.03 és KBC 1.02 van)
1.07-el próbálkoztam de nem megy. Hibaüzenet dob: [link]
Találtam valami 1.00-át külön Vista-hoz, de az is ezt dobja.
Win7 32bit rendszerem van, parancssorból próbáltam. Csökkentett mód parancssort is megnéztem de ott is ugyanez.
KBC meg külön poén: [link]Ötlet, hogy mi lehet a gond?
-
thotzoltan
tag
Sikerült!
Pendrivról..nem kevés próbálkozással,de fent van..csak egyet nem értek..ez dualcor,nem?hiába akarom beállitani a 2 proci használatát,csak egyet mutat..beirom,hogy msconfig,megnyilik a renszerkonfigurácio menű..és ott a rendzserinditásban speciállis beállitásokban hiába jelőlöm be aprocesszorok számát,csak egyet mutat!
Béna voltam valahol,nem vettem észre valamit?
Új hozzászólás Aktív témák
- Acer Aspire 3 - Netezős laptop (i3 + 256GB SSD + Win 11 + HD)
- StarTech USB C Dock - 4K 60Hz Quad Monitor - DK31C4DPPDUE
- HP Elitebook 845 G10 Érintő kijelző Ryzen7 Pro 7840U 32GB DDR5, Magyar Garancia
- Kedvező ár! Lenovo E460 laptop (14/i5-G6/8GB/128SSD)
- Kedvező ár! Lenovo Thinkpad E580 laptop (15,6FHD/I5-G7/8GB/128SSD/Magyar)
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A05 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest