Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Androidos tablet topic
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Projektor topic
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dilikutya
félisten
válasz
fiATHaLON #133 üzenetére
A Far Cry-al pont semmi baj nem volt, meglepően jól ment. Persze a gépigény alá nem volt érdemes menni (láttam olyat még nagyon régen, hogy a minimum körüli gépen gond nélkül ment kompromisszumok nélkül, de gépigény alatti gépen is játszottam már valamit teljesen korrektül), de nem kellett neki a következő generáció csúcshardvere, a DirectX verzióra viszont a látvány tekintetében kényes volt. Viszont az 2004-ben valóban egy olyan grafika volt, ami már egy új korszakot jelzett. Ilyen lett volna a Doom 3 is, de azt teljes pompájában valóban nem sokan játszották a megjelenés évében, viszont a minimum nem volt vészes. 2004 másik nagy durranását, a Half-Life 2-t nem is említeném, maga a játék nem a szívem csücske, engem nem varázsolt el a sztori és a játékmenet annyira, ellenben hangulatos és jó grafikailag, részletes, látványos, van benne fizika, a gépigénye pedig jócskán alatta marad a Doom 3-nak és a Far Cry-nak.
Az eredeti Crysis pedig a következő szint volt, az a gépigényért cserébe valóban olyan látványt mutatott, ami évekkel később is megállta a helyét. A Crysis 2 volt, ahol kicsit átestek a ló túloldalára a nem látható részletek kiszámoltatásával, és a grafikai beállítások kihagyásával.
A GTA sorozat, főleg a 4-5. része gépigényességéhez felemásan állok, mert azt sem szabad elfelejteni, hogy óriási bejárható terület, rengeteg önállóan mozgó NPC és autó van a városokban, és a városok meg a táj is tele van. Inkább az az érdekes, hogy a GTA IV így 15 év után sem száguld. A kellő sebesség megvan, de a hardverek fejlődésével nem arányosan skálázódik az fps, és szerintem nincs ember, akinek akár 100 fölé menne.
Amúgy tetszik, nem tetszik, a 2160p lett az új 1080p, lehet, hogy kisebbségben vannak, akik már ezt használják, de a félmilliós videókártyák tulajdonosai is kisebbségben vannak. És 4K-ra még olykor egy 8GB-os RX7600 vagy RTX4060 is elég friss címeknél, és az Alan Wake 2 nem ad annyival többet, mint amennyivel többe kerül a hozzá szükséges hardver. Ezen a szinten szerintem a kompromisszum elfogadhatatlan.
Új hozzászólás Aktív témák
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Xiaomi 12T Pro 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- KÉSZPÉNZ AZONNAL! iPhone felvásárlás - Budapest
- 1TB SEAGATE SSD XBOX SERIES S/X
- Alkalmi áron Acer Nitro 5 Ryzen7 5800H/16GBRAM/512SSD/Geforce RTX3060/144Hz kijelző
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G6: i7-8G I 16GB I 256-512 SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest