Aktív témák
-
válasz
World-Soft #83 üzenetére
Itt biztosan kapsz választ. Valószínű, hogy a Voltcraft IPC-1L-et fogják ajánlani, ez az egyik mostani legjobb töltő. ~9 ezer forintba kerül és minden olyan funkciót tud, amit felsoroltál.
-
World-Soft
senior tag
Szia,
Félre értettél.
Pont amiért írtad azért nem akarok gyorstöltőt.
De a legtöbb amit láttam az vagy csak gyorstöltő, vagy olyan hogy csak 24 meg 36 órákat írjak extrém esetben töltési időnek.Tehát ezért keresek olyat amin lehet állítani hogy szeretném tölteni.
Nekünk most ilyen van, csak az meg nem kapcsol ki.
Ha rajta hagynám 10 napig akkor 10 napig töltene, és nem is jelzi, hogy esetleg jó -e már az aksi.Zoli
-
psyho777
tag
válasz
World-Soft #81 üzenetére
ezek az elemek már akkumulátorok.. nem tesz nekik jót a gyorstöltés mivel csökkenti az aksik élettartalmát. de akinek igy is jó az csak nyugodtan töltse,, aztá ne csodálkozon ha fél év mulva tönkremennek
-
World-Soft
senior tag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani valami jó töltőt?
Az aksiaim: AA 2500mAh-ás NI-MH-ak.
A mostani töltőnk kicsit gyenge, és kicsit buta is.Ami jó lenne:
- töltés végén kikapcsolna és jelezné, hogy kész a töltés
- lenne benne normál és gyorstöltési lehetőség.Persze valami elérhető áron ha lehet.
Előre is köszi.
Zoli -
andy83
aktív tag
Sziasztok!
Az egeremben eddig 2db 1,5V-os elemet használtam, de most "sikerült" vennem hozzá 1,2V-os aksikat...
Már itthon vettem észre, hogy nem 1,5V-os, hanem csak 1,2V-os!
De nem akartam kibontani, mielőtt megkérdezlek Titeket, hogy ugyanúgy fog-e működni vele az egerem, vagy számít az a 2szer 0,3V?
Előre is köszi!
-
Findzs
addikt
az intersparban láttam 4db 2600 mah akksit+töltö ami 9v osakat is tud tölteni 2990.- ért
valamiféle fbn, vagy fmb vagy esetleg fmn márkában (nem emlékszem pontosan és a gugli se tudja)
szerintetek milyen ? találkoztatok már vele ?
-
rayoliviero
veterán
válasz
rayoliviero #74 üzenetére
Feltűnően olcsón is árulják azokat.
-
Findzs
addikt
válasz
keszegduda #72 üzenetére
az csak gagyi hamisitvány az 1000mha sony akksik vannak átcimkézve
a jelenlegi legmagasabb akksik 2800 körüliek -
keszegduda
őstag
Mi a véleményetek a sony új 4000mAh-ás AA elemekről? Létezhet hogy tudják a 4000-ret? Számomra olyan hihetetlennek tűnik, de azért rákérdezek hátha többet tudtok mondani róla.
-
Broome
csendes tag
Sziasztok 4 elemes digit fényképezőhöz szeretnék akkutöltőt venni max 8000Ft-ért. jó lenne ha a töltőárama kb 400-600 mA között lenne. Eneloop vagy Varta R2U elemeket szeretnék vele tölteni (egyszerre 4-et). Váaszokat előre is köszönöm.
-
atuci
őstag
szerintem vegyél varta 15 perces töltőt, meg hozzá való aksikat, ha ilyen sok aksit kell használnod, akkor lehet ez az drágább beruházás, de megtérül, mert tényleg negyed óra alatt tölti fel az elemeket, használható normál gyorstöltőként is, akkor 3-4-5 óra kell kapacitástól függően.
Én a töltőt +4 aksit 15k -ért vettem a westendben, a kajálda melletti kis utcában, egy ccs webshop? vagy valami ilyen nevü helyen. -
Gab80
csendes tag
Sziasztok!
Nagyobb beruházásra készülök, mert kellene nekem 16 db akkumlátor és hozzá egy jó gyorstöltő ami nem cseszi szét az akksikat 1 éven belül. Kinéztem egy duracell töltőt a Médiában. Sajnos neten nem találtam még meg a pontos típusát (kersesem még) fél órás töltő 12e Ft-ért akkuk nélkül. Van rajta ventilátor cellánkánt tölt és azt hiszem processzorvezérelt. Ehez gondoltam 16 db duracell 2300mA-es akkukat. Szerintetek jó döntés??? Várom esetleges hozzászólásaitokat véleményeteket és ötleteiteket.
Előre is köszi.
[Szerkesztve] -
Kbkoko
csendes tag
AHA!
Ez aszthiszerm igy már meghaladja a tudományomat...De legalább tudom ki az a Henry...
Pedig Te mindent megtettél
Inkább veszek egyet,. vagy kölcsönkérek
Amugy paintball nem fenyegeti,mert eldugjuk(headset), és igy nem is lesz maszatos.
És arra is rájöttem, hogy miért
(és hogyan) irtad szürkével
Üdv -
Kbkoko
csendes tag
válasz
Tangerine #65 üzenetére
No azt nem mondtam, hogy nem jó!!!
Föleg, ha kell.Mert ha nincs párja, akivel konkrétan tudnád használni, akkor télleg nem kell.(bár vicces hallgatni az épitkezési munkások társalgását, ahogy egymást vádolják, hogy ki mikor volt részeg..)
De erdöben, paintball, kommandozáshoz elég jó móka!
És mostmár elég olcsók.
Én tavaly 14e. ért vettem egy párat(volt hozzá töltö, headszet)
Most láttam assem 10e.ért akksival, headszettel.
Csak hogy tudd.
Üdv! -
And
veterán
Még 1-2 dolog: az #53-as hsz-edben linkelt rajz picit hibás. A tekercs (baloldalt
) és a vele párhuzamos 2,2nF ''alja'' is GND (ez az IC 3. lába), de a rajzról lemaradt. Továbbá a tekercs sem egy egyszerű valami, az maga a kereső 'szenzor'. Annak méretezéséhez meg egyebekhez javaslom az IC adatlapját: [l]''http://www.onsemi.com/pub/Collateral/CS209A-D.PDF''[/l]. A kapcsolás egyébként sokkal inkább közelítésérzékelő, avagy fali vezetékkutató, mintsem klasszikus fémkereső.
-
And
veterán
Na, mivel az előbb bevettem a fogalmazásgátlót, újra nekifutok: a buzzer mellett jobbra lévő alkatrész egy kondi, 10μF, azaz mikroFarad. A tekercs: az a 100u jelű (100μH értékű) induktivitás a rajz balszélén, ahol nincs GND. De először csak a 100u -t vettem észre..
Mod.: nem szoktátok összelődözni a rádiókat? Mert öröm lehet takarítani.
[Szerkesztve] -
Kbkoko
csendes tag
Inkább Paintball
Van egy fésüs jel (gnd) a buzzer és a tekercs között is.
De ha a 2 fésü össze van kötve akkor ok.
Egy - polus a tekercsre, egy meg a kondira megy.
Hálásan köszönöm a segitseget!
Ha még mindig hülyeséget mondtam, akkor majd holnap(ma)
megnéze, csak igy vizsgaidöszakban ilyenkor illik lefekündi aludni
Üdv -
And
veterán
Erdőbe? Számháborúztok
? Oda tényleg felesleges nagyobb power, úgyis sok a fa.
''A Henry az miben lakik?''
-> Induktivitásban(egyszerűbb nevén tekercs), annak ez a jellemző adata, mint kondinak a Farad, ellenállásnak az Ohm. Jobb helyen készen is kaphatsz ilyen értékűt, nem kell kézzel tekercselni meg számolgatni, mint régen. Pl. a Lomex-ben 100μH (90mA max. áramra), 3x7mm méretű, kemény nettó 10 HUF.
''És akkor a negativ sarkot rákötöm a kondira is, plussz a henry és a buzzer közé is?''
Az a lényeg, hogy azok a pontok, ahol a ''fésűket'' látod, áramkörileg össze vannak kötve. A CS209A jelű IC 6-os lábán lóg az egyik 2,2nF-os kondi, annak az ''alsó'' lába az elem negatív sarkára megy. Ennyi erővel persze rajzolhatták volna úgy is, hogy az lemegy a legalsó vezetékig, ami szintén ''fésűs'', és az ekkor kereszteződő vezetékekre nem tesznek fekete pontot, mer' azok nincsenek összekötve. Remélem világos valamennyire..
''a henry és a buzzer közé is?'' -> ezt viszont nem értem, a tekercsnél nincs GND-csatlakozás.
Mod2: ja igen, a 10u az egy kondi (10μF, azaz mikroFarad), a 100u meg az induktivitás, ezért a keveredés. Nem láttam, hogy két ''u''-s alkatrész van, bocs.
[Szerkesztve] -
Kbkoko
csendes tag
Uccso, és nem zaklatlak
A PMR erdöbe kell inkább,A cb-vel az a gond, hogy a többieknek is PMRjuk van.Ugyhogy marad a nudli
A Henry az miben lakik?(ne nézz nagyon hülyének)
És akkor a negativ sarkot rákötöm a kondira is, plussz a henry és a buzzer közé is? -
And
veterán
2300 mAh-s ceruzánál én sem láttam még nagyobbat. Hozzátartozik, hogy lassan a kapacitás is csak egy PR-mutató lesz: 5-10% plusznak nincs akkora haszna, és a max. kapacitásérték csak egy bizonyos kisütőáramra igaz, attól eltérő értékre lényegesen kevesebb is lehet. 43% felár 15% - elvi - teljesítménytöbbletért, ez elgondolkodtató. Csak akkor érdemes a nagyobbakat használni, ha tényleg mindig csutkára meríted, és pont az a kevés többlet hiányzik. NiMH-celláknál szobahőmérsékleten az önkisülés is elég jelentős (7-11% hetente a kapacitásvesztés), ha csak havonta töltöd, akkor már nem éri meg, többet nyersz, ha kisebb kapacitásút veszel és hűtőben tárolod.
-
And
veterán
Yagi: ja az egy csóka volt jó rég, oszt' kitalálta ezeket a tipikus kinézetű (irányított) antennákat. Hatótáv növelése: PMR-rel nem nagyon jöhet össze, főleg városon belül, túl sok az ''árnyék'', nem nyílt a terep, és sokan zsúfolódhatnak össze arra a 8 rendelkezésre álló csatornára. A PMR rádiók módosítása elvileg illegális - de ezeket a vackokat tényleg nem érdemes -, akkor már meghaladnák a szabványban rögzítette korlátokat. Használhatsz pl. 'igazi' 27 MHz-es cb-t, mostanában úgyse divat, kevesen vannak, hozzá lehet jutni használt cuccokhoz / antennákhoz viszonylag olcsón. Nagyobb hatótávhoz itt is - legalább egy - stabil állomás kell, magasra telepített antennával. Kérdés, mi számít neked ''messzinek''.
10 u: 10μH, azaz mikroHenry,
2n2: igen, leánykori nevén 2,2nF,
'fesus ize'': 0V vagy GND, az elem negatív sarka. -
Kbkoko
csendes tag
#53 tudsz segiteni
igaz, itt akksik vannak:
A Kosztolányi D.téren an egy pici bolt, ahol noname akksikat árulnak, de szerintem nem kell Energizernek lennie 1 elemnek, ahhoz, hogy jo legyen.
A lényeg: 2000mAh 550 Ft.Szerintem ez olcso.SZERINTEM
Van 2300-as is asszem790-ert.
Van jobb ennél? -
And
veterán
válasz
Tangerine #54 üzenetére
Végülis az akkukhoz alapjában nem sok köze van, igaz.. PMR: Public Mobile Radio, egy 446 MHz-es sávban működő teljesen szabad, EU-ban engedélymentes rádiós szabvány. Bemész a boltba, veszel egy pár ilyen rádiót (adóvevőt), és használod.
#55: úgy valahogy, azzal a kiegészítéssel, hogy már a cb-hez sem kell engedély, legalábbis a cept-előírásokat teljesítő példányokhoz nem. A cb 27MHz-en működik (rövidhullám, jobban terjed), külső- vagy tetőantennával nagyobb távolságok is áthidalhatók vele, nagyobb teljesítménnyel is működhet (FM-módban 4W), több csatornaszámmal (40 db.).
[Szerkesztve] -
Kbkoko
csendes tag
PMR:
Personal MittelwaweRadio
(valahogy igy.Walkie-Talkie orias csecsemoknek.Olyasmi mint a CB, csak nem kell engedély hozzá.
De várjuk meg egy hozzáértö véleményét is.De a lényeg , hogy '' Walkie-Talkie'' 3km-es hatótávval. -
Kbkoko
csendes tag
A Yagirol hallottam, de gözöm nincs, hogy mekkora, és hogy egyáltalán antenna-e.
Akkor ugy kérdezem, hogy létezik-e vmi olyan megoldás, amivel messzebbre adhatok, vagy bmi, amitol jobb lesz(az nem számit, hogy elfér-e benne, mert az akksik is kinnt vannak)
És még egy kérdés
A http://bss.freeweb.hu/Leir/femkeres.htm cimen a kapcsolásban van egy ''10 u'' jelü akármi.az mi?És a 2,2(ugye?) nanoFarados kondirol logo, és a BZ melletti ''fesus ize'' foldelés akar lenni?
Ha megnéznéd, nagyon megköszönném! -
And
veterán
A 6-os elemtartóba tehetsz ilyen mű- v. vakelemet, ami gyakorlatilag egy AA-cella hosszúságú rövidzár. Ne kérdezd hol lehet ilyet szerezni
, én is úgy kunyeráltam 1-2 darabot. Műanyag - nem tömör - bigyó, egy kb. 2mm-es vezetősávval az oldalán, 1-1 fémszegeccsel a végein.
Erősítőt még csak tudnék: ha más nem, a 70cm-es amatőrsávra méretezett PA-val tele van a net, illetve kapni is lehet ilyen végfokmodulokat. De nem sokra mennél vele: egyrészt elég drága, másrészt az adás/vétel átlapcsolás kívül nehezen oldható meg (belülre meg nem fér). Nem kézi készülékekhez való megoldás lenne. A PMR-eknek nem a 0,5W-os kimemőpower a leggyengébb pontjuk, inkább a viszonylag rossz vevőérzékenység (általában alapvetően gagyi vevőfelépítés), meg a fix antenna. Ez utóbbit a szabvány megköveteli, különben hamar elfogyna az a nyolc csatorna, aztán meg furcsán is nézne ki egy a városban Yagival a kezében mászkáló csóka.
-
Kbkoko
csendes tag
Aha.Csak gondoltam kihasználom a 6os elemtartó maradék helyét(most 4es van, egyeset nem akarok venni, mert ugy már nagyon gizda.A 6os legalább egyben van.)
És nem tudsz vmi erösitö féleséget a ''nudliantenna''helyett.
Vmit már magyaráztak, hogy az antennát nyujthatom, semmire nem megyek vele...Vagy nem igy van? -
And
veterán
Valamivel kisebb lehet a teljesítménye, de egy PMR-nél - nudliantenna mellett - túl sokat amúgy sem számíthat. Ha 4 akkuval használod, akkor ''csomagban'' használd, egyforma típusok, egyforma kapacitással, azonos töltési/kisütési feltételekkel, úgy nem lehet gond (legalábbis ha a készüléknek amúgy nem problémás az eleve kisebb tápfesz). A soros 4 db. mellé még sorban 2 párhuzamost kapcsolni nem jó ötlet, minek? A párhuzamosokon csak fele kisütőáram fog folyni, azok lassabban merülnek le. Kb. 50%-ra merülnek így le, mire a többi teljesen. Akkor miért nem használsz inkább 5 db.-ot sorosan?
-
Kbkoko
csendes tag
Egy PMR az illetö.4 db AAA elem kell bele,de azok egy csöppet drágák,és mit sem érnek(és most finom voltam)
Bütyköltem rá egy csatlakozot,és most 4db AA akksival megy.És nem tudom, hogy igy 4.8 V.tal kissebb lett-e az adóteljesitménye...
Ja és az is, hogy a 4 akksiból, ha egy lemrül, akkor rögtön azt mondja, hogy lemerül, és meg is teszi!!!Pedig a többi csurig volt töltve.
Szóval asszondod nem árt neki az 5db?
És ha azt csinálom, hogy a meglévö 4 mellé sorosan bekötök 2db párhuzamosan kapcsoltat, az jó vajon?(nincs semmi általam nem ismert hatása?gimn.i fizika...)
[Szerkesztve] -
And
veterán
Hi! Itt azt említik, hogy az a töltő megbírkózik NiCd és NiMH akkuval is: Bővebben: link.
Egyébként egy ilyen egyszerű áramgenerátoros, időzítő és egyéb túltöltésvédelmek nélküli (?) töltő túl nagy kárt nem tudna okozni NiCd -> NiMH csere esetén, vagy legalábbis nem nagyobbat mint egyébként. Fordítva rosszabb lenne a helyzet. Ha neked NiMH akkujaid vannak, akkor a hasonló fizikai méretű NiCd-hez képest tovább kell tölteni azokat. Gondolom a papírján v. dobozán van egy táblázat, amin a töltési időket a különböző kapacitásokhoz megadják. A doksi szerint az AAA-cellához tartozó töltőáram 120mA, így 800mAh-s cellákhoz kb. 8...9h töltési idő szükséges. Ha tényleg nincs a töltőben védelem - ami az ára alapján gyanítható -, akkor oda kell figyelni az időre. A túltöltés következménye egyébként a cellahőmérséklet és a belső nyomás növekedése, károsodás, kapacitáscsökkenés, néhány durva túltöltés után kuka.
[Szerkesztve] -
Kbkoko
csendes tag
Hello, nagy kérdés!
Ha a 6 V-os kütyübe teszek 4db akkut, akkor az ugye csak 4.8 V.
Házibarkács az egész, ugyh.elfér benne 5. is, azzal már 6Vos lesz.Beletegyem-e, vagy ne-e?Kössz -
Arval
csendes tag
Hali
Kicsit regi topic, de azert remelem kapok valaszt
Sikerult olcson beszereznem egy toltot (MW 398 GS), plusz 2 AAA-s 800mAh-s (GP) akksit, csak a problema az, hogy a tolto NiCd-hez van, mig az akkuk NiMH-k. A tolto leirasa szerint nem kene hasznalni ezekhez az akkukhoz... Valaki elemeselhetne, hogy miert, illetve milyen problemak lephetnek fel...elore is kosz -
mokuska
csendes tag
válasz
wormsign.hu #41 üzenetére
Hali, wormsign!
Múlt pénteken jártam bent nálatok vettem akciósan MW-1270 gyorstöltőt (4E pénz, szuper) és négy 850mAh GP mikroelem akksit. (600 pénz/db) Az akksik közül az egyik pár szuper, a másik pár nem az (eccercsak lemerül). Hazavitel után azzal kezdtem h. feltöltöttem őket (4-et együtt) + 5 óra csepptöltés aztán 2-t lemerítettem az mp3 lejátszómmal (hagytam hadd szóljon ameddig bírja), majd a másik kettőt is, és ezután töltöttem a 4-et együtt újra. Ezt 3x megismételtem velük, szóval elment egy csomó idő.
Azóta is tesztelem az akksikat (folyamatosan merítem a lejátszóval amíg az magától ki nem kapcsol, majd töltöm őket újra - hadd járódjanak be), a párokat pedig együtt használom (az egyiket megjelöltem) Amint írtam, az első pár sokáig bírja és fokozatosan merül le (ahogy kell), míg a másiknál nagyon gáz, hogy amikor az mp3 lejátszómmal több órás hangfelvételt készítek, minden átmenet nélkül úgy merül le (az mp3 lejátszó szerint közepes feltöltöttségi fokozatról = olyan hirtelen), hogy elvész az addig készített (esetleg több órás) felvétel is (ugyanis annyira lemerül hogy már ahhoz sincs energiája hogy a keletkező mp3 fájlt lezárja (vagymi))
Ezt nem értem.
[Szerkesztve] -
wormsign.hu
csendes tag
Üdvözlök Mindenkit!
Tudom ajánlani cégünket, ahol akkumulátorokat, töltőket lehet vásárolni, lehet információt kérni telefonon, emailben, illetve itt a forumon is bátran kérdezhet bárki, bármit.
Webshop címe: akkumulator.wormsign.hu -
sanya_67
tag
A lényeg hogy van jó árban olyan töltő ami jól bánik az akksikkal.
Munkahelyemen van egy Varta Multi Comfort idővezérlésű töltőm amihez 1400-es akksikat adtak. Na most ha nagyobb kapacitású akksit akarok tölteni számolgatni kéne hány órát kell tölteni és kétszer bedugni egymás után, hogy kijöjjön a megfelelő töltési idő. Otthon van egy Uniross gyorstöltőm ami 1000 mA-rel tölt, idővezérlésű. 8000-ért vettem az MM-ben több mint egy éve, ennyiért már vehettem volna jó töltőt is (MW 8168). A lényeg egyszer én is áldozok rá és lecserélem az Uniross töltőt a két MW közül vmelyikre.
Egyébként ennél jobb áron ilyen tudású töltőt nem találtok... -
sanya_67
tag
Hali!
Az akksikkal amit vettél semmi gond. Elvileg egy akksit kapacitásának 1/10-vel kellene tölteni utána pedig csepptölteni. Kisütni pedig nem szabad ''minél jobban'' hanem csak 1 V-ig. Igy viszont egy 2200 mAH akksit töltése több mint egy napig tart, így viszont kéne 3-4 akksikészlet ha kicsit is többet fényképeznél, hogy mindig legyen mit betenni.
Azonban a mostani akksik alkalmasak gyorstöltésre ezért különösebben nem érdekli őket, hogy lassan v. gyorsan töltöd őket, maximum 10%-kal hosszabb lesz az élettartama.
Egy-két gondolat a töltőkről:
A legjobb töltők cellánként tudnak kisütni, tölteni utána pedig csepptölteni. 1 V-ig sütik ki az akksikat és különböző kapacítású ill különbözően lemerült akksikat is lehet vele tölteni. Na ezek a töltők nagyon drágák...15-20 ezertől!
Ilyen töltővel bármennyi akksit tudsz tölteni akár 1-et, 2-tőt, 3-mat, 4-et...
A másik véglet az amikor nem cellánként hanem 2 v. 4 akksit tud egyszerre tölteni a töltő és nem figyel semmit csak egy bizonyos ideig tölt, ezeket hívják idővezérlésű töltőnek és ezek nem tudnak általában se kisütni se csepptölteni. Ilyet nem vegyél. Pedig van a Vartának az Energizernek stb.
És van az arany középút, aza töltő ami szintén csak párosával tud tölteni, de ha akarod tud kisutni, tölteni és csepptölteni is. Ugyanis nem kell mindig kisütni az akksikat, csak az első 3 töltés előtt és utána havonta kéthavonta /de ez sem kötelező csak meghálálja az akksi. Olcsón ilyen töltő a MINWA 9168 amit kb. 5500 ft. körül árulnak, tud mikro, ceruza, bébi, góliát és 9V-os akksikat tölteni... vagy pedig a MINWA 8168 amit hibásan sok helyen idővezérlésű töltőnek tüntetnek fel pedig nem az. Kb: 4000 ft. Mindkét töltő impulzus töltő, tud kisütni, tölteni az előbbi 800 mA -rel az utóbbi 500 mA-rel, csepptölteni...
Link: http://www.c-enter.hu/center/0116032.html
És ahol a töltőket kibeszélik: http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9041954&uq=914
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
McJames
senior tag
Hamarosan megszűnik a gondotok, nemrégen (kb. 5-10 hete?) jelentették be az ''intelligens'' akkumulátorokat (AA-méret volt konkrétan, ha jól tudom...), amelyek saját maguk ''figyelik a töltésüket, és megszakítják a töltőáramot, amikor szükséges''.
-
Flashy
veterán
en azt hivtam gagyinak amelyik nem mer semmit, nem nez es nem kerdez, csak benne beallitott adott ideig adja a valamekkora toltoaramot, aztan lekapcsol. nekem Energiser (matricas) toltom van es ez ilyen.ha feltoltott aksit belerakom es bedugom konnektorba, megint 16 oraig ''tolteni'' fogja. szerintem ez a 6ezer forintos csomag ilyen lesz, de valoszinuleg az olcso toltok nagy resze ilyen. persze lehet hasznalni attol meg, de az aksiknak is jobb lenne egy olyan ami tudja hogy mit csinal.
es HAMA aksit ne vegyetek. aszittem hogy csak ijen hiszteria hogy szar, de nalam is elkezdtek meghalni egyesevel viszonylag hamar. -
simonzé
addikt
Két dolog:
1. Bővebben: link
2. A MM-ban kinéztem megamnak egy Energizer töltőszettet (mivel nekem is a 2100-as Energizer akksik jöttek be legjobban - elképesztő hosszú ideig bírják), de persze csak vásárlás után lehet kibontani. Egy készlet 4 akksival 6e-be kerül. Meg szabad venni? -
m006
csendes tag
válasz
User64476 #25 üzenetére
Nincs gagyi illetve nagy ''tudású'' töltő. Nincs gyors vagy lassú töltő. Ez mind relatív...
Kapacitív töltők vannak amelyek max instabilak (amit ti gagyinak hívtok) .
Ha esetleg a ''gagyi'' nem nyújt folyamatos stabil töltőáramot akkor azzal nem is lehet számolni!! (időt)
Az ''okos'' töltőket viszont ott marketingolták el , hogy fölös bele a sok csirlivirli duma ''processzorokról'' meg csepegtető nedüről, mert felesleges.
A nagy töltőáram valóban élettartam csökkentő. (bizonyított , tapasztalt álítás)
Egy töltő legyen stabil, kis disszipációjú, (na jó persze meglévő mAh nál kapcsoljon le) de ha mégsem akkor lehet feldobni a képletet : Akkumulátorkapacitás (mAh * 1.4 / töltőáram (mA) = töltési idő (h)
De hogy melyik az a töltő (márka) aminél ez teljesül???
Ez engem is érdekelne.... -
User64476
őstag
Nekünk otthon olyan töltőnk van, amely kisüti az elemet, és közben méri, mennyi volt a kapacitása.
Ennek alapján bizton állíthatom, hogy kizárólag Energizer 2300mAh (Advanced) akkukat érdemes venni. Ezek 2300-2400mAh között mozognak mind, míg a számtalan akku amivel régebben próbálkoztam (Ansmann, Hama, Uniross, stb.) MIND a névleges (ráírt) kapacitásnál 100-200-300mAh-val kevesebbet hoztak, még formázás után is.
Vegyetek Energizer Advanced-et, nem drágább mint a többi, és abban benne is van, amit ráírtak. -
Flashy
veterán
koszi, akkor megint okosodtunk. en legalabbis. kar hogy nem mindenbe lehet beletenni az ilyet.
-
Gé
csendes tag
Most találtam:
Bővebben: link
Lehet kapni 3V-os Li-ionos akksit, 60USD az 1db akksi+tölto. -
thozoo
tag
Köszönöm az értékes hozzászólásokat! Tegnap este hattól egyfolytában töltöm. Majd meglátjuk, hogy mit fog produkálni.
-
Flashy
veterán
de az meg mindig csak 3V lenne. en tippem (!) hogy emiatt nem lehet kapni.
olyat mar lattam ami olyan alaku mint 3 ceruzaelem egymas mellett, egy walkietalkiehoz adtak, igaz az NiCd volt. viszont elvileg abbol mar ugy emlekszem letezik LiIon.
[Szerkesztve] -
Flashy
veterán
ugy tudom LiIonban 3.6V egy cella
-
Ijk
nagyúr
Lehet kapni Li-ionos dupla ceruza aksit? Digitális fényképezőbe kéne.
-
szasza_1
senior tag
Töltési idő kiszámítása:
Elemek kapacítása/Töltöárammal*1,3-al.
Pl: 2200/155=14
14*1,3=kb 18 órát kell tölteni.
De itt írtad, hogy töltötted 14 órát, és mindjárt lemerült az akku. Szerintem ott más probléma lesz. -
Flashy
veterán
toltesi ido:
2200mAh-s aksi 1 ora alatt ad le 2200mA-t, 10 órán át ad le 220mA-t. idealis esetben tehat 220mA-rel 10 ora alatt lehetne feltolteni, de ehhez meg hozzajon egy szorzo, amire egyelore nem talaltam egyertelmu jo valaszt. 1.2-1.4-1.6 korul saccoljak, ez ugye 12-16 ora lenne. persze attol is fugg hogy mennyire van lemeritve, ugyhogy nincs is egyertelmu valasz. -
Flashy
veterán
aksikrol szolo nagyonjo weboldal: http://www.buchmann.ca/ ha valamiben ellentmond annak amit irtam akkor neki van igaza.
-
Flashy
veterán
formazas:
NiMh aksit elso 3 toltesnel mindenkeppen meritsd le amennyire csak lehet es feltetlenul terheles nelkul toltsd fel teljesen. mobiltelefonnal azt szoktak mondani hogy hagyd rajta 14-16 oran at, gagyi aksitoltonel ez szerintem folosleges mert az ugyis lekapcsol amikor akar. markas toltonel szerintem teljes toltottseg utan meg hagyd rajta. hogy meddig arra nem mondok tippet mert errol nem emlekszek hogy olvastam volna. a maximalis kapacitasat kb 3 toltes utan fogja elerni az aksi. megkinzott (sorozatban ratoltott) aksin nehany formazasi ciklus meg tud segiteni.
NiCd aksit eleve mindig le kell meriteni, LiIonra viszont ellentmondasos informaciok vannak hogy kell-e formazni, ebben nem foglalok allast. -
Flashy
veterán
na meg egy kicsit.
aksik kezelese: NiCd aksit mindig le kell meriteni, mert a kozismert memoriaeffektus miatt csokken a kapacitasa. NiMh aksit nem kotelezo mindig, ajanlat szerint kb minden 3. toltesnel legyen lemeritve, szerintem nem art ha mindig le van. fenykepezokkel az a baj, hogy nem tudjak teljesen lemeriteni, utana meg walkmanben discmanben boven hasznalhato az aksi. erdemes tobb garniturat tartani. LiIon aksit nem kell es nem is szabad lemeriteni. de 1.2Voltosban ugysincs LiIon. -
Flashy
veterán
na lassuk. az olcso toltok butak. nem akkor alszik ki amikor kesz az aksi, hanem amikor lejar az idozitoje. enyim is ijen. onnan lehet megismerni hogy a papirjara ra van irva hogy toltes kozbe ne dugd at masik konnektorba. nem az aksik kimelese erdekeben, hanem akkor ujraindul az idomeroje. dragabb tolto nemcsak az aksi toltottseget meri, hanem toltes kozben szabalyozza is a toltoaramot.
az idealis toltesi ido meghatarozasara van keplet, de most nem emlekszek ra. egyeb arammal valo toltes kulonbozo ido alatt fog vegbe menni. olyan nincs hogy nem tolti fel, maximum hosszabb ido kell. persze lenyegesen kisebb áram tenyleg nem toltene fel, de hat most aksi toltokrol van szo, azert ezek benne vannak az intervallumban. nagyobb arammal valo toltes (gyorstolto) gyorsabb, de jobban igenybe veszi az aksit (csokken az elettartama). -
thozoo
tag
válasz
Drótszamár #5 üzenetére
A töltőm nekem is Hama. Neked elalszik a piros LED, amikor kész van a töltés, vagy az állandóan világít?
-
jerry311
nagyúr
Elméletileg kb. 14 óra alatt tölti fel, ez átlagos idő ha standard töltőket vesszük.
Gyorstöltőknél áltag 4 órával lehet számolni, de van amelyik 15 perc alatt tölti 2000-es akkukat.
Azzal is számolni kell, hogy az akku csak 1.2V-ot ad nem 1.5-öt mint a ''sima'' elemek.
Ez 4 cellánál már 1.2V ''veszteség'' lehet emiatt modja a fényképező, hogy kevés. -
thozoo
tag
Tehát elképzelhető, hogy ez a tölő fel tudja tölteni az elemeket, csak rohadt sokáig kell töltenie. Namost amikor az akkuelemeket először a gépbe raktam, az meg se nyikkant, tehát semmi töltés nem volt benne. Aztán töltöttem egyszer 14 órát, akkor azt mondta a fényképező, hogy alacsony töltés, és pár percen belül ki is kapcsolt. Akkor adtam neki megint egy napot, de a helyzet ugyanaz: alacsony töltés. Most rátettem megint, este hatkor: holnap délben leveszem, ha nem változik a helyzet, akkor - szerintem - megőrülök.
-
Drótszamár
őstag
Szia! Nekem van egy ugyan ilyen paraméterekkel rendelkező töltőm (HAMA). Én úgy vettem, hogy össze volt csomagolva 4 db 1850-es aksival. Ezeket 12 óra alatt tölti fel. Szerintem is vidd vissza a töltőt és cseréd be egy erősebbre.
-
tomcs
őstag
nem egeszen. szamolgass. 2200es akku, 180akarmennyi toltoaram, 10ennehany ora a normalis teljes toltes, de fogalmam sincs mennyi a hatasfoka, olyan 20 ora elkepzelheto. gyorsabb toltok dragabbak, meg jobban strapaljak az akkut is, rovideb lesz az elettartama. persze 20 oraig tolteni se idealis. viszont ez nem garancialis, max ''joindulat'' problema
..upd.. inkabb szamolgasson az aki pontosan ert hozza, csak annyit hogy 10ennehany-20 ora toltes nyugodtan le7 realis. amugy kijelzi a joszag egyaltalan hogy mikor toltodott fel meg leveszi akkor rola a toltoaramot? mert ha igen akkor semmi gond, kulonben 1 picit nyugos lesz, de a legolcsobb toltok ilyenek
[Szerkesztve] -
<Adamsky>
nagyúr
''A töltő azonban, amit direkt az elemekhez kértem...''
Szerintem vidd vissza, és kérd meg az eladót, hogy adjanak egy normális (jól működő) töltőt (ez a töltő valószínű kevés is az elemekhez).
A MM-ben egyébként ha jól emlékszem 7-8eFT körül lehet venni Hama gyorstöltőt elemekkel (2200mAh). Egyébként nagy a választék, nézz szét. -
thozoo
tag
A múlt héten vásároltam egy digitális fényképezőgépet, és vettem hozzá 4 darab akkuelemet, amelyen a következő olvasható:
- typ. Capacity: 2200 mAh
- Standard charge: 220 mA
- Fast Charge: max. 1800 mA
A töltő azonban, amit direkt az elemekhez kértem, a következő paraméterekkel rendelkezik:
- PRI: 220-240V ~ 50Hz
- SEC: AA-2x(2.8V - 155-165 mA), 0.924 VA
Az akkuelemeket ezzel a töltővel több tíz óra alatt sem tudtam feltölteni. Jól gondolom én azt, hogy a töltőnek nem elegendő a kapacitása ahhoz, hogy az elemeket feltöltse? Mi lenne a megoldás: vegyek új töltőt, vagy inkább a töltőhöz vegyek elemet? Igazából töltő kellene, mert az elemek rohadt drágák voltak, a töltő nem annyira, és én inkább a 2200-ast használnám, mint az 1600-ast, mert - ha jól gondolom - tovább bírja.
Várom az értékes hozzászólásokat, válaszokat!
Aktív témák
Hirdetés
- HP LaserJet Pro M404dn
- ÚJ aktiválatlan Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- teljesen ÚJ aktiválatalan Apple iPhone 16 Pro 256GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- HP ProDesk 600 G2 Mini PC (i5,16GB, 256GB+1TB, Win10) Csere/Beszámítás!
- iPhone 14 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 85%/p4240
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest