Aktív témák
-
Flashy
veterán
en azt hivtam gagyinak amelyik nem mer semmit, nem nez es nem kerdez, csak benne beallitott adott ideig adja a valamekkora toltoaramot, aztan lekapcsol. nekem Energiser (matricas) toltom van es ez ilyen.ha feltoltott aksit belerakom es bedugom konnektorba, megint 16 oraig ''tolteni'' fogja. szerintem ez a 6ezer forintos csomag ilyen lesz, de valoszinuleg az olcso toltok nagy resze ilyen. persze lehet hasznalni attol meg, de az aksiknak is jobb lenne egy olyan ami tudja hogy mit csinal.
es HAMA aksit ne vegyetek. aszittem hogy csak ijen hiszteria hogy szar, de nalam is elkezdtek meghalni egyesevel viszonylag hamar. -
Flashy
veterán
koszi, akkor megint okosodtunk. en legalabbis. kar hogy nem mindenbe lehet beletenni az ilyet.
-
Flashy
veterán
de az meg mindig csak 3V lenne. en tippem (!) hogy emiatt nem lehet kapni.
olyat mar lattam ami olyan alaku mint 3 ceruzaelem egymas mellett, egy walkietalkiehoz adtak, igaz az NiCd volt. viszont elvileg abbol mar ugy emlekszem letezik LiIon.
[Szerkesztve] -
Flashy
veterán
ugy tudom LiIonban 3.6V egy cella
-
Flashy
veterán
toltesi ido:
2200mAh-s aksi 1 ora alatt ad le 2200mA-t, 10 órán át ad le 220mA-t. idealis esetben tehat 220mA-rel 10 ora alatt lehetne feltolteni, de ehhez meg hozzajon egy szorzo, amire egyelore nem talaltam egyertelmu jo valaszt. 1.2-1.4-1.6 korul saccoljak, ez ugye 12-16 ora lenne. persze attol is fugg hogy mennyire van lemeritve, ugyhogy nincs is egyertelmu valasz. -
Flashy
veterán
aksikrol szolo nagyonjo weboldal: http://www.buchmann.ca/ ha valamiben ellentmond annak amit irtam akkor neki van igaza.
-
Flashy
veterán
formazas:
NiMh aksit elso 3 toltesnel mindenkeppen meritsd le amennyire csak lehet es feltetlenul terheles nelkul toltsd fel teljesen. mobiltelefonnal azt szoktak mondani hogy hagyd rajta 14-16 oran at, gagyi aksitoltonel ez szerintem folosleges mert az ugyis lekapcsol amikor akar. markas toltonel szerintem teljes toltottseg utan meg hagyd rajta. hogy meddig arra nem mondok tippet mert errol nem emlekszek hogy olvastam volna. a maximalis kapacitasat kb 3 toltes utan fogja elerni az aksi. megkinzott (sorozatban ratoltott) aksin nehany formazasi ciklus meg tud segiteni.
NiCd aksit eleve mindig le kell meriteni, LiIonra viszont ellentmondasos informaciok vannak hogy kell-e formazni, ebben nem foglalok allast. -
Flashy
veterán
na meg egy kicsit.
aksik kezelese: NiCd aksit mindig le kell meriteni, mert a kozismert memoriaeffektus miatt csokken a kapacitasa. NiMh aksit nem kotelezo mindig, ajanlat szerint kb minden 3. toltesnel legyen lemeritve, szerintem nem art ha mindig le van. fenykepezokkel az a baj, hogy nem tudjak teljesen lemeriteni, utana meg walkmanben discmanben boven hasznalhato az aksi. erdemes tobb garniturat tartani. LiIon aksit nem kell es nem is szabad lemeriteni. de 1.2Voltosban ugysincs LiIon. -
Flashy
veterán
na lassuk. az olcso toltok butak. nem akkor alszik ki amikor kesz az aksi, hanem amikor lejar az idozitoje. enyim is ijen. onnan lehet megismerni hogy a papirjara ra van irva hogy toltes kozbe ne dugd at masik konnektorba. nem az aksik kimelese erdekeben, hanem akkor ujraindul az idomeroje. dragabb tolto nemcsak az aksi toltottseget meri, hanem toltes kozben szabalyozza is a toltoaramot.
az idealis toltesi ido meghatarozasara van keplet, de most nem emlekszek ra. egyeb arammal valo toltes kulonbozo ido alatt fog vegbe menni. olyan nincs hogy nem tolti fel, maximum hosszabb ido kell. persze lenyegesen kisebb áram tenyleg nem toltene fel, de hat most aksi toltokrol van szo, azert ezek benne vannak az intervallumban. nagyobb arammal valo toltes (gyorstolto) gyorsabb, de jobban igenybe veszi az aksit (csokken az elettartama).
Aktív témák
Hirdetés
- HP LaserJet Pro M404dn
- ÚJ aktiválatlan Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- teljesen ÚJ aktiválatalan Apple iPhone 16 Pro 256GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- HP ProDesk 600 G2 Mini PC (i5,16GB, 256GB+1TB, Win10) Csere/Beszámítás!
- iPhone 14 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 85%/p4240
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4060Ti 8GB GDDR6X Videokártya
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- iKing.Hu - Apple Macbook Pro 13 Touchbar M2 -2022 - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest