-
PROHARDVER!
Airsoft
Új hozzászólás Aktív témák
-
DNReNTi
őstag
válasz
macilaci78 #31499 üzenetére
Es szamold hozza, hogy a pizza ara is kb havonta megy felfele.
-
Atke
senior tag
válasz
DNReNTi #31496 üzenetére
Mondjuk ahogy az elmúlt években drágult a TG, meg minden is, nem nehéz elkölteni.
Pár éve vettem egy cm.072-t (meg is osztottam veletek) 171.28 eur volt, az ST23 meg 37.12 eur
Ez most:
cm.072 252.68 eur
ST23 50.27 eurSzóval 208,4 helyett 302,95 ugyan az a 2 tétel és 2019 óta (320 ft) az eur árfolyama is változott egy keveset.
Ha ugyanazon az eur áron újravenném azt a rendelésem (309 eur) már csak ott +23.000 többlet lenne. Most ugyanazok a tételek 430 eur 170.000 huf, annó a 309 meg 99.000 voltbocs a matekóráért,elvittek a számok...
-
DNReNTi
őstag
válasz
macilaci78 #31491 üzenetére
Dat feeling, mikor nem is akarsz venni semmit, aztan hopp -180 euro...
-
Atke
senior tag
válasz
macilaci78 #31491 üzenetére
Okés,szólj ha aktuális
-
Atke
senior tag
Valaki tervez TG-ről rendelni?
-
törölt tag
válasz
Coccolino_O #31488 üzenetére
Marketingben? Aha... Irl? Az ég világon semmi
Az egyik lőtávrabvam hangolva a másik pontossagra, de meg nem mondom hogy autobot, vagy super vagy dece, vagy társai vannak benne kb... Vegigneztem az összeset kb, nálam mind ugyanaz volt kb, Mr volt jobb picit a többinél, az maradt sokáig mindenben.
-
Coccolino_O
őstag
válasz
#56573440 #31487 üzenetére
Én imádom, de sajnos/szerencsére nem lehet belőle Gucci-t építeni. Nehéz pénzt költeni egy fegyverre, amikor nincsen hozzá semmi, csak gyári alkatrészek.
Akartam kicsit mást, mert volt nálam eddig Glock 17/FNX-45/AAP-01. Ezt most megpróbálom megtartani hosszabb ideig.
Autobot és Deception között van valami hatalmas különbség? -
törölt tag
válasz
Coccolino_O #31486 üzenetére
Ebbe valami max 60-as cuccot tennék, ha consumer vonal akkor autobot és társai maple, fölötte tnt vagy flamingo árul cuccokat, azok is jók nehéz bbhez.
A recoil spring ciklus időt fog csökkenteni, es némi recoilt vesz el.
Vfc passz kompatibilitás téren, sose volt tervben pont az alkatrész hiány miatt
-
törölt tag
válasz
Coccolino_O #31484 üzenetére
Milyen pisztoly?
Nekem capa /aap vonalon mr hop 60 volt a favorit.
Milyen rugó? :) -
Coccolino_O
őstag
Elnézést, ha már volt kérdezve (biztos, hogy volt, de pörögni kell a topiknak
), hop up gumi esetén mit érdemes belerakni egy pisztolyba? És tényleg a keménységet a hőmérséklethez kellene igazítani? Mert jó lenne egy kicsit több fps-t meg távolságot kipréselni ebből a pisztolyból. Ezeknek a 130%-os rugóknak van bármi haszna? Kicsit jobb lesz a cycle miattuk?
Köszönöm. -
törölt tag
válasz
macilaci78 #31482 üzenetére
<3
-
macilaci78
nagyúr
-
DNReNTi
őstag
válasz
macilaci78 #31480 üzenetére
Jaja, nekem is a duplara all az ujjam, csak szivo mikor binary-t allitok, mert akkor hirtelen quatro lesz.
Troger dolog az a binary is
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Coccolino_O #31479 üzenetére
Én duplázni szoktam. Ezt is nehéz volt megszokni a kettőt mellbe, egyet fejbe rutin után.
-
Coccolino_O
őstag
válasz
DNReNTi #31474 üzenetére
Igen, de az célzott lövés. Ezért kérdeztem, mert amikor játszottál eleget adott pályán, tudod, hogy hol számíthatsz ellenfélre és nem lehet ellene védekezni. Én már lőttem le úgy embert, hogy nem láttam (az ő része még sötétebb volt mint az enyém), viszont tudom, hogy az egy tipikus szög, amit szinte mindig tart valaki. A marshall konkrétan mögöttem volt, ha nem szedek ki senkit, lehet, hogy kapok a pofámra.
A lelocsolok mindent BB-vel az amerikai airsoft, az tényleg gáz, meg szerintem értelmetlen is. Vasárnap megdicsértek, hogy nem rakok bele 6 bb-t egy emberbe 2 méteres távolságra.... Mondom bazze, én mindenkit megpróbálok megölni 1 bb-ből.
-
törölt tag
válasz
macilaci78 #31477 üzenetére
Máté ezt arra értette amit kint annak hívnak, lősz befelé a szobába, majd közben szeletelve mozogsz, igy kb előre belövöd a szöget végig. Az nem játszik. Nyilván a slicing the pie avagy a tortaszeleteles az mozgás, mozgás mehet minden amit akarsz, lehet csúszni vagy mászni, vagy futni vagy ugrálni.
-
válasz
macilaci78 #31470 üzenetére
Szeletelést nem lehet megtiltani, hiszen anélkül nem lehet játszani.
Ha viszont azt a baromságot nevezzük - helytelenül - szeletelésnek, hogy tűzzel végigvarrod a sarkot, mielőtt bármit is látnál (kvázi vaktában), akkor azt én a magam részéről csak helyeselni tudom, hogy tiltsák.
-
DNReNTi
őstag
válasz
Coccolino_O #31473 üzenetére
Ugye elvileg alapbol nincs vakon lovoldozes, celpont azonositas utan van celzott loves. Elvileg.
Tenyleg eleg troger dolog elore lovoldozni, ugy hogy nem latod az ellenfelet, vagy barkit, barmit ami ott van.
-
Coccolino_O
őstag
válasz
"A CQB meg sok dolgot tanít, első alkalommal el is mondták, hogy tilos "szeletelni"..."
Mármint te nem szeletelhetsz, mert mások megtiltották adott pályán v. nem szeletelsz, mert nem praktikus?
Előre lőni lehet otthon? Mert itt pályája válogatja. Gusztustalan, de nagyon hatékony, főleg, amikor annyira ismered az adott pályát, hogy nem kell látnod az ellenfelet ahhoz, hogy sikeresen kiszedd őket. Ellenfeled le sem tudja reagálni a legtöbb esetben.
-
törölt tag
válasz
Szeletelni lehet, tűzzel szeletelni nem, de az meg baromság is, egy oly a pályán ahol szögről szögre mozogsz mert konkrétan sarkok vannak a sarkok mögött egyből, akkor konkrétan tűzzel mozogsz csak? Abban mi a milsim? :D arra is van hely, ugy hívják hogy barlang. Ott aztán amíg semiben vagy azt húzol amit akarsz. Bármit. Vagy akármit. Ha lepörgetsz 40 rpst minden sarkon szeme nem rebben senkinek
Egyébként tőlem simán lehetne tűzzel szeletelni, de akkor én is
[link]
-
macilaci78
nagyúr
válasz
#56573440 #31467 üzenetére
Láttál engem kocogni?
A kinti játék medic rendszerrel egész élhető, nincs olyan, hogy minden találat után hosszú séta a visszaállóra. Magányos sniper nem is nagyon lő rajra, mert kilocsolják.
Én pedig kimondottan imádok snipert szívatni, ha tudom, hol van. És az első lövése után tudom.A CQB meg sok dolgot tanít, első alkalommal el is mondták, hogy tilos "szeletelni"...
-
DNReNTi
őstag
Ha mar ugyis epp a CQB a tema, az Arenas benazasom rovid osszefoglaljoa epp nem reg kerult fel a nepszeru videomegoszto platformra: [YT]
Jo szorakozast hozza. -
törölt tag
válasz
macilaci78 #31465 üzenetére
láttál valaha sprintelni? Kocogok mondjuk kezdésen, ééés kb annyi is
nekem pont az tetszik hogy nincs üres járat. Nincs az hogy egy km vagy több séta a visszaálló, felmész, lelőnek egy bokorból, megint fél óra oda vissza séta, másik bokorból lőnek le, megint sétálsz... Nyilván ki mit keres a játékban, ezért olyan sokszínű a buli. A cqb nagyon sok technikát tanít, fegyver és fedezékhasználatot, oldalváltásokat, előre gondolkodást, figyelmet a környezetedre, gyors döntéshozatalt és mozgást...
Mondom ezt úgy hogy igazából pont most hogy kész lett a marker jött el a pillanat hogy elindultuk játszani kifele, mert azt a világot is meg kell nézni... Na jó nyilván nem többnaposra, mert az aztán egyáltalán nem vonz, cserébe a tinglitanglikon egyelőre egészen el tudok férni, és végre van egy övem amibe befér 7 m4 tár, úgyhogy azzal se lesz gond
-
Coccolino_O
őstag
válasz
macilaci78 #31465 üzenetére
Pontosan. Pénzben brutàlis, már az is elég, hogy benzin+belépô. Én is gondolkodtam már ezerszer, hogy eladom mindenemet, és elengedem, anyagilag egyre nehezebb menedzselni, és az otthoni fizukhoz képest, még mindig sokkal.jobban keresek. Jelenleg olyan kompromisszumot kötöttem, hogy minden 2. vagy 3. héten játék, és nem veszek fegyvert se idén, se jövôre. Le fogom redukálni a szettet egy aeg-re és egy gázos pisztolyra, de amióta minden ennyit drágult, sokkal nehezebb eladni, használt fegyókat is.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
#56573440 #31464 üzenetére
Ez egy technikai sport, sokat igényel a bekerülés és az űzése is. Nem csak anyagilag, hanem időben, emberi erőforrásban is.
Esetemben a 18-ra meghirdetett játékra odaérnék 19:30-ra, megvárni a következő kört, ahova be lehet állni, másnap meló és most már Zuglóba kell hazamenni.
A kinti játék még többet elvisz: valahogy juss el oda (saját autó, vagy fuvar), maga a játéknap kb teljesen eltelik, előtte szedd össze a cuccot, utána takarítsd meg, szárítsd meg, pakold el. Akkut töltsd fel fegyverbe, rádióba, lámpába, stb. Minden harmadik szombaton munka (korábban minden második), vidéki szüleimet is néha meglátogatni, anyósomékat, feleségem tesója, nagymamája. És az egyéb rendes elfoglaltságok: lakásfelújítás, költözés, csinosítás, motor karbantartás, hétvégi bevásárlás, stb.A cqb eleve necces szitu, valamiért az van, hogy a kinti játékosok nagyon nagyon kis százaléka hajlandó bejönni. - Nekem túl intenzív, túl tömény, sűrű. Nem nagyon van idő kiélvezni a vadászatot, sem azt, amikor macska vagyok, sem akkor, amikor préda. Kicsit olyan, mint egy kezdő teniszedzés: sok-sok sprint, néha egy-egy ütés. Eleinte persze sokszor jön ki úgy a lépécs, hogy kezdheted elölről (mellé megy, nem tudod visszaütni), de ahogy ügyesedsz, egyre ritkább és marad a sok-sok sprint ütésekkel tarkítva.
-
törölt tag
válasz
DNReNTi #31463 üzenetére
az a baj hogy a főnix ilyen szinten "speciális" volt, mind a pálya mind a játékos közösség miatt is. Kicsi, úgyhogy ősztől tavaszig amikor tényleg ipari hajtás volt és teltház folyamatosan, ott nem lehetett 24 főnél többet ráengedni a pályára, a legtöbb helyen ennél jóval magasabb a limit. Nyáron meg ugye tinglitangli volt mindig is, 8 fővel meg elmaradt játékokkal meg társaival. Nem lehetett sokat lőni, ez megint kihúzott egy csomó embert a kalapból, ők mentek barlangba főleg, innentől maradt nekünk ilyen nyugizós, tiszta, táncikálós mókázásnak. De ha megemelik a rezsit úgy, hogy azt már ne tudja kitermelni, akkor ez van.
A cqb eleve necces szitu, valamiért az van, hogy a kinti játékosok nagyon nagyon kis százaléka hajlandó bejönni. Egyébként meg a kinti játékosok állománya is drasztikusan esik, úgyhogy ez igazából mindenhogy is szomorú... -
törölt tag
válasz
macilaci78 #31461 üzenetére
úgy néz ki... felnyomták a bérleti díjat, úgy meg már nem igazán rentábilis a történet. meg nyáron lézengés is van... sajnálom én is, de majd lesz valahogy
-
macilaci78
nagyúr
Nofene, a Főnix is lehúzza a rolót?
-
macilaci78
nagyúr
válasz
#56573440 #31457 üzenetére
Nekem a tusos pont azért jön be, mert egy kézzel kell felhúzni és könnyebb irányban tartani.
Folyosót fedezni kiváló, 6 lövés után az első adandó alkalommal taktikai tárcsere, ha esetleg az ellen számolná a lövéseket.Volt, hogy szülőfalumban játszottam, az egyik tanár szervezett játékot a gimnazistáknak. Mindenkinél AEG (JG G36, Cyma Ak), nálam az M3 shoti és egy KWC G18C GBB.
Pisztolyra nem volt tilos a sorozatlövés épületben, egy mezőgazdasági épület volt a játéktér: egy nagy csarnok és hozzá külön L-alakú folyosón irodák, étkező, vizes blokkok.
Shotival szépen végigmentünt a folyosó helyiségein, a 3 ellent legyűrtük, majd jött a csarnok a maradék 4 ellenféllel. Letettem a shotit, pisztolyt sorozatra állítom és mellmagasságban benyúlva az ajtón átlépek az ajtó másik oldalára. 4-ből 3, nem is rossz. Igaz, bő fél tárral.
Szegények akkor hallottak GBB-t először, azt hitték, springes. -
Atke
senior tag
válasz
N€T0X|N #31456 üzenetére
A marking liszensz elvitte a pénzt, így anyagra már nem vót!
#31455 macilaci78 : blackrulz-t tudom elképzelni hogy egy HPA striker as03 -al rohangál
-
törölt tag
válasz
Coccolino_O #31452 üzenetére
szerintem teljesen. a cyma cuccai egészen vállalhatóak, és kb mindegyiknek ugyanaz a bele. A rövidek tus nélkül nekem jobban bejöttek, mert két kézzel lehet felhúzni, egyik tol másik húz ugye...
De egyébként nekem régóta fáj a szívem egy cyma cm 102 után ami ugye marui klón csak jóval olcsóbbanállítható hopp, rövid, elektronyos...
-
Az a Fabarm egy igazi falra való fos - mármint a rugós (van belőle VFC CO2). Kemény 200fps, pedig 290-nek hirdetik, na így persze, hogy nincs lőtáv, pláne ha még rendes hopup sincs benne, de egy koszlott, szoruló tripla hengertömb az bezzeg igen. Én az enyémet konkrétan kivágtam a kukába mérgemben, miután szétszedtem és szembesültem a belsejével, amiben háromból két csontszáraz dugattyúfej instant szétszakadt.
-
Atke
senior tag
válasz
macilaci78 #31453 üzenetére
Nekem Fabarm stf-12 volt, 2 játékon használtam, de nem jött be...Elsőn .28-assal használtam
kb 15-20 méterre vitt, másodikon .20-assal. Másodlagos és rugós fegyverek játék volt, mivel ott volt a pisztoly, ami kb 2x nagyobb lőtávval bírt így többnyire csak lógott rajtam a shoti.
Nekem mindenki azt mondta nem érdemes a fémtestes cymat megvenni, mert ugyan az a szar a belseje,ha elkopik, abból is új kell és 15-el drágább kb, ami annyi tesz hogy a receiver vékony aluból? van. Volt egy srác aki AGM MP003 lövöldözött, ugye ez táras és 1 bb-t lő, de azt .25-.28-al kb 35-40 méterig pontosan (annó 8 eur-ért vettem akciósan) én el sem lőttem odáig ahonnan ő célzottan 1 lővésre mellbe lőtt. -
macilaci78
nagyúr
válasz
Coccolino_O #31452 üzenetére
Finnyás vagyok és van, ami elvigye az időm.
Springesből a fém testes Cyma három lövetű a best buy. Pumpálósból a tusos változat a kényelmes, mert csak az egyik karod dolgozik, viszont ez hosszabb, ami CQB-n nem előnyös.
Ugyanúgy 30 bb van a shellben, de ezt hármasával lövi ki, így 10 lövés után üres. M4 táradapterrel ez jócskán kitolható.
Én egyszer próbáltam CQB-n, a helyismerettel rendelkező fürge ellenfelekkel szemben nem sok pozitív eredményt tudtam felmutatni, de ez ugye fejleszthető.
Viszont nagy pályán, ahol akár néhány épület is van, rajban mozogva kiváló. 20-25 méterre még ellő, 30 méterre már szóltam az AEG-es csapattársnak. Épületben folyosót fedezni kiváló, szobába bemenet előtt váltás másodlagosra.
Használtam Hódmezővásárhelyen, Hatvanban és Kunmadarason is egy Marui Benelli M3 Super-t. :K Egyik csapattársnak ilyen volt az egyetlen elsődleges fegyvere, mentősként rendszerint medic poszton játszott nagyon is hatékonyan. -
Coccolino_O
őstag
válasz
#56573440 #31448 üzenetére
Oh, nem tudtam, hogy ennyire gagyik. Rugós sörétes mennyire lenne alternatíva? Nyilván egész nap nem tudnám pumpálni, de olcsóbb és sokkal egyszerübb alternatíva. Van valami best buy rugós sörétesből? Ha ráfekszem a gyúrásra, akkor talán képes leszek egész nap pumpálni.
macilaci78: Meglestem, köszi. Hogyhogy nem jutsz el?
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Coccolino_O #31447 üzenetére
Egy Golden Eagle green gas most van fent softair fórumon 3+6 db shellel. Nekem is megremegett a kezem, de inkább elengedtem. Nem jutok el játékra.
-
válasz
#56573440 #31448 üzenetére
N€T0X|N lehúzta már 60 psi-re a bemenő nyomást hogy ne akarjuk minden második sarkon eltörni a hátán az egész szemetet
Fogalmam sincs miről beszélsz.
Igaz, kettővel ezelőtt (akkor még nem 60-on volt), amikor István szétcsapta a hüvelykujjamat egy méterről, úgy ment tovább, mintha szívességet tett volna vele. Azt hiszem szimplán csak felebaráti szeretet lehetett a dologban.
-
törölt tag
válasz
Coccolino_O #31447 üzenetére
Az a baaaaaj hogy mindegyik elég kotvány cucc, de még a marui is csak közepesen tartós, alkatrész szórványosan max...
Olcsó alternatíva a Golden eagle sorozata, marui rendszerű de ugyanazokból a sebekből vérzik. A fix hop bármit tudhat úgy alapvetően 0.2-től felfelé random módon, nekem a secutor -rebrandelt GE- a 32-est is felvágta az égbe, a második meg 25-el egyenes... A felhúzókar két oldalán a fém szárak nem csak a kart vezetik meg, de a bemarások szabályozzák a bb adagolást is, az is szeret kopni, a kamra repedni meg törni, a frame műanyag, meg ilyesmik. Mondjuk ha baja van érdemes venni egy újat és a régit donorként még mindig használhatod...
A tank-line-regu-adapteren kívül nem igazán kell semmi bele, azért egy tracerrel sokkal viccesebb bentmeg egy m4 adapterrel
A hpa száraz gáz, nincs benne szilikon ugye, tehát a tömítések előbb utóbb ki fognak száradni, azokat érdemes időszakosan kenegetni, abból viszont van sok a replikában...Egyébként tényleg vicces móka, de sok fejfájást tud okozni, meg nyilván mocskos mód fáj embereknek, N€T0X|N lehúzta már 60 psi-re a bemenő nyomást hogy ne akarjuk minden második sarkon eltörni a hátán az egész szemetet
Az enyém konkrétan a szekrényemben pihen amióta megvan kb, 3-4 játékon volt és elengedtem a kezét
-
Coccolino_O
őstag
Volt alkalmam játszani HPA-s sörétessel vasárnap és amikor 6 BB találja el az ellenfeledet és sikítanak, az felbecsülhetetlen élményt ad.
Szimplán beltéren gusztustalan és játszottam már én is gázos shoti ellen, mindig is utáltam. Szóval mindenféleképpen, építenem kell egyet, nekem is.
Tank/kábel/reg és hpa adapteren kívül még kell valami és bárki tudna ajánlani valami büdzsé megoldást? Soha nem volt HPA-m, használtan mennyire gáz ezeket megvenni? Több karbantartást igényel egy HPA kit mint egy gázos rendszer?
Köszönöm.
-
válasz
Coccolino_O #31439 üzenetére
Azt nem tudom, nekem ez az első ilyen szettem.
A gyárihoz képest - ami talán 18:1 volt - a 12:1 a brutál motorral (ASG 22K)már elég látványos különbséget ad ki és cqb-n szerintem kifejezetten kell ez a setup. Volt épp' 1 db szett GF-en (a rendelésem után elfogyottnak mutatta az oldal), amúgy mindenhol máshol csak 13:1-et találtam, de gondolom az is jó lett volna. -
Atke
senior tag
Szerintem annak függvénye/értelme, hogy hova építed. Kintre van értelme a gyorsaságnak,bent nincs sorozat így jobb opció a 14/16:1 speed gear +nyomaték motor (legalább is mostanában ezt látom mindenhol)Ha már veszel egy f@sza motort , én cserélném a kerekeket is .
12:1+nagy nyomatékú motor:
https://www.youtube.com/watch?v=s1TGnGmbGw8
Ennél gyorsabb, nagyobb ROF nem tudom hogy szükséges-eA gyári gear nem tudom hogy a 18:1-es áttétellel hogy viselne egy Ultra/High speed motort de szerintem annyira nem tetszene neki,de erről nincs se tapasztalatom ,se infóm
-
Dapro
senior tag
válasz
macilaci78 #31432 üzenetére
és amúgy egy high speednek lenne értelme? 30k,40k -s ? stock minden más úgy. 40k gondolom durva az széttolná gyorsan a gb-t.
-
Dapro
senior tag
hi, pdw tust keresek m4-re, egyedül taiwangunon láttam 70eur körül, tudtok máshol esetleg?
illetve egy standard motort egy kings arms m4-be cserélnék egy shs high torque ra, mindenféle gearbox mod nelkul, van értelme? -
Picturemaker
őstag
válasz
Coccolino_O #31426 üzenetére
Üdv!
Jefftron AB-t szereltem be párat (ezeket hozták), tudják amit kell.
Magamnak (meg családban) csináltam "kivehetőset", mindkét végén T csati. Ha bekrepálna, könnyen cserélhető, de szerencsére (kopp-kopp) bírják. -
Coccolino_O
őstag
válasz
macilaci78 #31425 üzenetére
Értem. Bármi vélemény/tapasztalat ezekkel az olcsóbb gyári mosfeteket illetően? Gate Nano/Pico típusok, teljesen baráti árakon mennek.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Coccolino_O #31424 üzenetére
Nem építettem, de tán Rocko oldalán van leírás. Gyakorlatilag egy egyszerű elektronika, ami a tűzkapcsoló jelére direktbe köti az akkut a motorra. Az AB-fet pedig ugyanez vissza: fékezi a motort negatív polaritással, ha elengeded a ravaszt.
CQB-n egyes lövés van, így a tűzgyorsaság mellékes. Neked az kell, hogy az első lövés leadása legyen minél gyorsabb. Ehhez akkufesz és terhelhetőség kell, pl egy 3 cellás 50/100 lipo akku, na meg vezeték, ami elbírja. A gyengébb rugót könnyebb felhúzni, így az ugyan lassabban haladó bb hamarabb kezdi meg az útját. 10-15 méterre 300 fps bőven jó, van, aki 0,12 g-os BB -t használ.A következő lépés, hogy a dugattyú már eleve hátul várja az elsütést. Erre vannak komolyabb elektronikák.
Vagy köpsz egyet és cqb-ra veszel gázos rendszert, ami minden problémát egy csapásra megold. Én egy pisztoly köré vennék carbine kit-et. Kitben cqb, nélküle oldalfegyver a dmr mellé, csak mert amúgyis kötelező.
Aztán ha akarod, cqb-ra 2 db 50*es tár hpa-val, oldalfegyverként meg 2 db green gas tár. -
Coccolino_O
őstag
válasz
macilaci78 #31423 üzenetére
Értem. Van egy törpe M4-em, azt megpróbálnám megépíteni CQB szörnnyé, viszont nincsen benne még mosfet se, szinte mindent ki kell cserélni benne, belsőség szempontjából.
Házi mosfetet csináltál már valaha? Valamelyik reddit fórumon láttam, nem is tudtam, hogy lehet gyártani saját magadnak is. Nyilván nem egy Gate Titan, de nem is kerül annyiba.Saigo Defense Ronin-om sokkal jobb belsőleg, amit meg szerintem megpróbálnák átalakítani DMR szerepkörbe, kifejezetten kinti pályára, ahol lazán lőni kell 40-50 méteres távolságra is, de annak szerintem tolnia kellene minimum 400 fps-t, ha nem többet. Gondolom, az meg végképp nem lesz olcsó.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Coccolino_O #31422 üzenetére
Ami kell:
- jó gumi, lenyomó, cső. Csőből az a cél, hogy tökéletes henger legyen, nem feltétlenül precíziós.
- jó BB. Minél kisebb szórás tömegben, átmérőben, minél homogénebb súlyeloszlás (zárványok ne legyenek).
- minél kisebb szórás fps-ben. Ez AEG esetében a jó tömítettségen múlik, ami szerencsés esetben néhány filléres O-gyűrű, kevésbé szerencsés esetben komplett dugattyú- és hengerszett, sok kísérletezés nózival, kamrával, gumival. És persze sok múlik a replikán is. Egy AK esetében könnyen összejön, egy G36 esetében már vért izzadsz, ha egyáltalán összejön.10-15 méteren gyakorlatilag pontlövőnek lehet megcsinálni egy 15 centis csövű AEG-et is. Adott távolságra állítod a red dotot és 10-ből 10-szer ellövöd a sörös kupakot. Viszont itt már számolni kell az eltérő távolsággal is: a red dottal a cél alá, vagy fölé kell-e céloznod. A nehezebb része, hogy mi a BB röppályája, a cső tengelyéhez képest feljebb, lejjebb van-e 10 méteren, 20 méteren, 25 méteren, stb. Ugye, a hop up miatt a BB röppályája nyilván nem egyenes, nem is egyenletesen esik, hanem pici hullám van benne.
Egy airsoft fegyver célzóját így kell belőni. Vegyes pályán a 10-15 méterre belőtt fegyver okozhat meglepetéseket épületen kívül 40 méteren. Fordítva annyira nem gáz, bár 10-15 centivel is alá lőhetsz a célnak, ami épületen belül fedezéket jelenthet. -
Coccolino_O
őstag
Mi a legolcsóbb megoldás arra, hogy kicsivel több lőtávolságot meg kisebb szórású lőképet kapjak AEG esetén? Csak kell egy minőségi hop up gumi meg egy lenyomó? Mondanám, hogy minőségi BB!!!!!!!!!!, de arra a 10-15 méterre szerintem tökmindegy.
-
törölt tag
válasz
gery14 #31420 üzenetére
mocskosul drága hobbi
1: attól függ hogy hol akarsz majd játszani. Erdőt járnál mint a turisták, vagy beltéren mint a kemény elitkommandósok
Egyébként poént félretéve az aegek sokkal igénytelenebbek karbantartásra, és olcsóbban üzemeltethetőek jelentősen. Taiwangun vagy gunfire a két nagy lengyel bolt de van ezer európában, pl golden eagle fire cotrol-os m4-ei teljesen jók és szinte mind 200 eur alatt maradnak ugyanazzal a belsővel, annál jobb kezdő replika nincs jóformán ilyen árban.
2: gázos nagypuskát hpa-ra "alakítani" jellemzően két úton lehet. Az olcsóbb a tárak alján a betöltő szelepet egy hpa adapterre cserélni, pár ezresért van ilyen és mehet rá a levegő. A hátránya hogy ha kint játszol kell sok gázos tár eleve, mert a kapacitás igencsak korlátozott, a sok tárhoz sok adapter kell és a tár nem olcsó -nagyon nem- 10 adapter meg pláne nem olcsó
Arról nem beszélve hogy ezzel a tárazás is lassul, mert kifogytál, lehúzod a line-t a tárról, kiveszed a tárat, beteszed az újat rádugod a line-t azért nem olyan...
Népszerűbb platformokhoz és modellekhez specifikus adapterek is vannak, amit beteszel a tárfészekbe, arra csatlakozik a levegő, az adapterbe meg mehet aeg tár, akár sokszáz bb-vel, cserébe ezek nem univerzális dolgok, és nem mindenhez vannak, ill ha van sem épp olcsó. 100+ eur vastagon egy ilyen. Aeg hpasítás megint más téma, az kb a háború és béke szint terjedelemben, de az az ultimate cucc. instant reakció, aeg tárak tehát bb kapacitás is van, mellette meg az elektropneumatikus cuccokkal 40-50 bb-t tudsz lőni másodpercenként ha úgy adódik
nem mellesleg csöndesek, és ja, mocsok drágák, a jobbak olyan 400+ eur magában, egy jó aeg hpasítás nulláról simán bekarcolja az 1k eurót, de akkor meg ott az mtw, az se olcsó de kész van dobozból kiveszed oszt jónapot.
a gázos fegyvereket azért nem javasoljuk kezdésnek mert drágák, iszonyat komplexek helyenként, rengeteget kell olvasni még vásárlás előtt is hogy egyáltalán képben legyél, az alkatrészek mivel csattog meg súrlódik kopnak jelentősen és gyorsabban mint bárminél, azok se olcsóak de cserébe vagy van vagy nincs, főleg nincs a sarki boltban így lehet rendelni euból, ha nincs mákod honkongból, ha olyat választottál akkor a gyártótól kb... Rendszeresen pucolni meg kenni kell őket, és nem úgy hogy telibevered szilikonnal aztán jóvan. Foglalkozós, olvasgatós, netet túrós mókák ezek, és mint írtam a replikán kívül a tárak is jelentős értéket képviselnek, nagy átlagban 50-100 eur között repkednek darabjai attól függően hogy mibe és milyet, ezért meg kapsz kb 30-50 bb kapacitást, ami mivel airsoft ezért nem túl sok. Kb egy korrekt gázos karabély vételáránál többet tudsz elverni tárra anélkül hogy olyan komoly mondás lenne vagy túltolnád... Mondjuk utána a csattogás meg a váll lökdösése sokakat boldoggá tesz, de ez már inkább általában egy haladó szint, amikor rá vagy csavarodva a hobbira, és tudod hogy még pár évig ezt fogod csinálni, érdekel, szintet lépnél, akkor neki lehet állni gbbr vonalnak, deeeee ott is mint írtam vásárlás előtt olvasni, olvasni olvasni és még mindig olavsni kell, mert nagyon hamar nagyon sok pénzért nagyon nagy hulladékot lehet vásárolni
-
gery14
senior tag
Otthoni bohockodásra vettem alig van időm motorozni is kijutni egy egy pályanapra egyenlőre játékra nem tervezem.
(na meg nincs is kikell barmulni) De ha úgy adodna honan tudnék venni hozzá " butitó tuningot" ?
Ha úgy adódna aeg karabélyt vagy green gas t lenne érdemes venni ? [link] [link]
Uttána olvastam a HPA nak az miben jobb mint a fentiek,? Azon kívül h drágamit kell átalakitani pl ha veszek egy eag v green gas os ak-t gondolom lehet venni hpa átalakító szetett ? .
H elkezdem ez is egy kva drága hobbi lesz ugylatom -
válasz
macilaci78 #31418 üzenetére
Persze, nem írtam, hogy lehetetlen, de egyszerűbb volna venni egy 8€-s adaptert, betekerni és done. Meg lehet, hogy a kérdező nem feltétlenül HPA-ban gondolkodik. Még.
Vicces, mert nekem a 20 centis belső csővel a Lightning Hawk pont kezd NAGYON az ellenkező irányba menni, amit nem biztos, hogy sokan viccesnek értékelnek, különösen az éppen aktuális ellenfelek.(Green gázzal simán túl lenne a szabályos kereteken, míg a többi cucchoz használt 90psi-n használva is ~1.4J)
-
-
válasz
gery14 #31413 üzenetére
Játékra gyengíteni kell, ahogy Maci is írta. Nekem volt ilyenem is, még a dolgok kezdetekor. Eredetileg itthonra vettem, aztán kezdett fájni, hogy játékra nem lehet menni vele, mert túl erős. Első 1-2 lövésnél még a 430-at is meglövi .20-as BB-vel és 400 alá nem nagyon megy le, csak amikor már végét járja a patron. Két tárat simán el lehet lőni vele, a harmadik is megkezdhető, de azt hiszem akkor már nem ment ki az összes BB. A hopup természetesen állítható benne. Tuningolás alatt ennél leginkább a gyengítést kellene érteni, de nem tudom, hogy azt hogyan lehet (esetleg a gyárinál rövidebb belső csövet rakni bele, ha VSR kompatibilis, de ezt nem tudom, ezt még nem szedtem szét), bővíteni is csak nehézkesen, mert nem szabványos méretű rail van a csövön (egyedi optikatartó gyűrűt lehet rá venni - elméletileg, gyakorlatilag meg sehol nincs raktáron). Bár szerintem nem kell rá semmi. Egy egész pontos és használató cucc amúgy, pótalkatrész elvétve van is hozzá, amúgy semmivel nem kompatibilis (se Marui, se WE) belül és a tárak sem cserélhetőek más márkával. De legalább létezik hozzá hosszú tár.
A műanyag tokozás miatt annyira nem nehéz, mint egy Cybergun/WE, de a CO2 miatt jó nagyot rúg. Ha csak otthonra kell, akkor teljesen jó választás. Ha játékra, akkor inkább cseréld le egy WE-re vagy Maruira. Előbbi még állatabb - nekem kettő is van
- és alkatrész ellátottsága is van, utóbbi meg szintén egy jó műszer, de ha valami törik, problémásabb az alkatrész beszerzés (cserébe pontos, mint az atom).
-
macilaci78
nagyúr
válasz
gery14 #31413 üzenetére
Nagy és nehéz.
Karbantartása ugyanaz, mint bármelyik airsoft maroklőfegyveré: a kezdeti gyári kenőanyagot ki kell belőle törölni, mert indokolatlanul sok. Mivel CO2 tárja van, a hajtógáz nem ad kenést, ezt is manuálisan kell elvégezni. MASZ-szerint nem mehetsz vele játékra, a 410 fps / 1,6 J sok, le kell butítani 400 fps alá. Ja és ez 0,20 g-os BB-vel mérve. Ha ez megvan, akkor lehet próbálkozni a fix hop up-hoz és a gumihoz keresni a megfelelő tömegű lövedéket, hogy a lőkép megfelelő legyen. Bár a manual szerint állítható a hop up, a paraméterek szerint fix. -
gery14
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy ilyen Diglit valamit érdemes tudni róla?
Karbantartás stb ? Tuningolni lehet jó választás volt vagy sem?
Egyenlőre ennyi köszi -
nightvison
tag
válasz
macilaci78 #31411 üzenetére
ment pm
-
macilaci78
nagyúr
válasz
nightvison #31410 üzenetére
Van egy 1050 Ti kártyám, milyen M4-ed van?
-
nightvison
tag
Hali!
Valaki nem cserélne videókártyát, épített m4-re? (1070es árkategória kb.) -
Atke
senior tag
bocsi az off-ért,de valahol ki kell adnom
van ez a hirdetés elég besztbáj szagu,reggel óta jegelték is,ez is bizonyítja.
De! hogy WD látta-e vagy sem....nem tudom. Viszont én építettem,festettem, az tuti! Mellesleg egy Golden Eagle, ami ugye egyik másik (cyma,Ares,A&K ) sr25-el sem kompatibilis.
Ami miatt kérdéses számomra WD, meg az egész: adtam a csókának kölcsön egy Akksit hogy ki tudja másnap próbálni játékon, amit természetesen azóta sem kaptam vissza (nem tudom hogy ugyanaz árulja aki megvette tőlem)
Bocsi a kis szösszenetért, csak gondoltam megosztom/kiírom magamból ezt a háttér infót... -
törölt tag
válasz
macilaci78 #31406 üzenetére
Mert mi mást csinálhat azon kívül hogy becsszora? Vadásznak tilos birtokolni is. Azon túl... Bárkinek lehet ilyen ha van rá pénze és semmi nem történik
-
válasz
macilaci78 #31406 üzenetére
A linkelt bolt viszont rendes fegyverkiegészítőt árul
Mivel birtokolni nem tilos, bárki vehet ilyen cuccot, semmilyen engedély nem kell hozzá (hacsak nem hadieszköz minősítésű, de kétlem, hogy akkor így forgalmaznák, mert azt meg hivatásos katona se vehet csak úgy). Most az egy dolog, hogy 20/20 vásárló orvvadászatra használja. A kolléga airsoftra attól még nyugodtan vehet ilyet, nem ütközik semmibe. Hacsak nem tuningol 7.5J fölé.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
#56573440 #31405 üzenetére
Mi nem airsoftra adtuk el, hanem eleve airsoft kiegészítőként hoztuk be is gen1-nek volt hazudva, erről volt papírja. Tehát mi airsoft kiegészítőt adtunk el.
Pár évvel korábban pedig ugyanezen típusokat az USA hadserege használta.A linkelt bolt viszont rendes fegyverkiegészítőt árul és egy kisujjesküvel megelégszik.
-
törölt tag
válasz
macilaci78 #31404 üzenetére
Aztán ki vadász es akarja vadászatra használni?
. A megvásárolt termék Magyarországon paintball-, airsoft-, 7,5 joule alatti csőtorkolati energia teljesítményű légfegyverekhez, kizárólag sport célra használható.
2. A Vevő kifejezetten vállalja, hogy a vadászatról szóló 1996.évi LV törvény értelmében a Magyarország területén a termék vadászati célú alkalmazásától tartózkodik.
3. Az esetleges külföldi használhatóságról az adott országban tájékozódni szükséges!
4. A Magyarországon érvényben lévő 2004. évi XXIV. Törvény a lőfegyverekről és lőszerekről 4. § (1) e) pontja alapján tiltott az éjszakai irányzék lőfegyverre történő felszerelése.
5. Továbbértékesítés esetén a Vevő tájékoztatja az új tulajdonost az itt foglaltakról.
6. Kereskedelmi tevékenység a termékkel kizárólag MKEH tevékenységi engedély birtokában végezhető. -
petymeg
addikt
válasz
macilaci78 #31402 üzenetére
Nem látom a problémát. Itt pl van is raktáron. [link]
Le van írva, hogy mire használható a magyar jogszabályok szerint. -
petymeg
addikt
válasz
macilaci78 #31400 üzenetére
A többnapos milsimeken engedik, sőt támogatják. Pl. a cseh Border Waron, de itthon is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hirdetni!
"Alapelvek III.10.16. A hardverapro.hu, az Állásbörze és a városi LOKÁL topiccsoportokon kívül máshol terméket, szolgáltatást, munkát hirdetni."
- 6 milliméter alá lő az Infinix is
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen egeret válasszak?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Hobby elektronika
- Honda topik
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 77B3 - 77" OLED - 4K 120Hz & 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - 700 Nits
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest