Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Egér probléma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Airsoft
Új hozzászólás Aktív témák
-
petymeg
addikt
Umarex/VFC Glock 17 Gen.-nél nem működik a trigger safety, nem emlékszem, hogy új korában működött volna. Elromlott vmi, vagy csak "dísznek" van? A manualban mutatják...
Sajnos se az Umarex se a VFC honlapján nincs robbantott ábra, amin látszódna, hogy mitől kellene előre ugrania, ha felhúzom.
-
Hack3er
őstag
Macilaci78 és petymeg, köszönöm
-
petymeg
addikt
-
válasz
macilaci78 #32592 üzenetére
Inkább dobjon ki kettőt, ami nem jó, mint viseljen egyet tesztelés nélkül, ami talán jó.
Nem így értettem. Egyet is le kell tesztelni, nyilván. De ha az jó, akkor az jó, lehet használni, felesleges a második. Ha meg rossz, akkor pláne, mert kettőt lehet kidobni.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
N€T0X|N #32591 üzenetére
Hát nem tudom. Inkább dobjon ki kettőt, ami nem jó, mint viseljen egyet tesztelés nélkül, ami talán jó.
Amúgy kipróbált, megfelelő típust kell venni igazolt forrásból. Munkavédelmi boltban szabványos szemüvegek vannak, van sokféle bevált webshopban sokféle bevált termék. Lehet, hogy egy noname shopban kapható noname termék is jó, de az is lehet, hogy csak valami koppintás, ami legfeljebb farsangi jelmeznek használható.
A hamis biztonságérzettől nincs sok veszélyesebb dolog. -
A közelről rálövés, akkor jó ha 2 darabod van, és egyet beáldozol.
Ha egyet "beáldoztál", akkor igazából beáldoztad mindkettőt. Ami nem bírja ki szabályos fegyver erejét a legrosszabb scenárió esetén (azaz közvetlen közeli lövéstől), az szerintem felejtős.
Nekem volt olyan sisakom, aminek nem volt semmiféle védelmi minősítése, de azt mondták, bírja a kiképzést. Megvettem, 1 centiről rávertem 430 fps-sel hármat pár centin belüli szórással, kibírta, onnantól kezdve nem volt kérdés (csak CQB-ra kellett, de volt más baja, ami miatt gyorsan elpasszoltam). Igaz, nem 2300Ft-os cucc volt.
-
macilaci78
nagyúr
Szemüveget ajánlasz full face maszk helyett.
Az ESS Ice egy ballisztikai szemüveg, teljesen másként dolgozik, mint egy munkavédelmi szemüveg, mert sokkal nagyobb erőhatásnak kell ellenállnia. Rugalmas a lencse, hogy a nagyobb erőt is ki tudja mozogni, cserébe puhább az anyag, a kisebb is meglátszik rajta, ráadásul könnyebben is karcolódik. -
Atke
senior tag
válasz
Hack3er #32587 üzenetére
Felejtős! 2300 ft, ennél többet ér az ember szeme... Ha ezen akarsz spórolni, akkor menj be egy munkavédelmi boltba, és vegyél ott egyet, vagy pl: Ezek
A közelről rálövés, akkor jó ha 2 darabod van, és egyet beáldozol. a 30+ ESS ICE is behorpad ha közelről rálösz. Persze kicsi rá az esély hogy ugyan ott meglövik többször, de Murphy mindig dolgozik.... Szóval inkább a replikádon spórolj mint a szemed védelmén. -
Hack3er
őstag
Sziasztok!
Szerintetek ez a maszk ennyiért mit bírhat? [link] -
Atke
senior tag
válasz
macilaci78 #32583 üzenetére
Az enyém kimondott széldzseki, de ha nincs hideg, instant beleizzadok...
-
petymeg
addikt
válasz
macilaci78 #32583 üzenetére
Ja, jeges szélben jól jön a softshell gatya+dzseki.
Neoprén (?) csőhuzatot ivózsák csövére lehet valahol vásárolni? Csak huzat kellene, coyote színű.
-
-
petymeg
addikt
válasz
macilaci78 #32580 üzenetére
Végignyomtam a napot vastag síaláöltözőben meg Emerson taktikai cuccaban. Teljesen rendben volt, softshellben izzadtam volna.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
petymeg #32579 üzenetére
Nyáron akármit veszek fel, izzadok, hozzá vagyok szokva.
Fázni nem szeretek, inkább leveszek 1-2 réteget, hogy ne melegedjek ki és teszek egy száraz pólót. A pulcsi pedig egy műszálas kötött pulcsi, zöld, angol hadi. Kb ugyanaz, mint a magyar honvédségi.
A zubony, nadrág meg nem vékony nyári, hanem normál pamut BDU.Úgyis kocsival megyünk, a meleg utcai kabáton a száraz pólóval amúgy elég lenne, ha átizzadnék mindent. Az IBA mellény megpakolva meg tartja a hőt a mellkason, háton, nem szellős, mint egy chest rig. Nekem először hátam kezd el fázni, illetve a torkom tud megfájdulni. A kezem tud még fázni, illetve lábfejről tudok elkezdeni fázni. De ez egyénenként változó, ki kell tapasztalni.
Váltás zoknit érdemes vinni. -
petymeg
addikt
válasz
macilaci78 #32578 üzenetére
Akkor ha jól értem felső rétegnek a sima nyári terepruhát használod. Nekem van od softshell gatya (Dechatlon) meg mc softshell kabát (Aliexpress) minuszokban ez megy aláöltözővel, de ma plusz 1 fok van én is aláöltözőt meg sima nyári terepruhát húzok, feketét CQB-hez meg normál Mechanix lövészkesztyűt. Remélem nem fogok fázni.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
petymeg #32577 üzenetére
Van egy Columbia legdurvább síaláöltözőm a nadrág alá, vastag sízokni a bakancsba. Felülre nem igénylem a speciális aláöltözőt, dupla póló, pulóver, zubbony és IBA mellény, shemag.
A kesztyű a szűk keresztmetszet, ne is fázzon a kezed, de férjen is be a sátorvasba az ujjad.
Na, az AUG-ot akár kétujjas kesztyűben is használhatom. -
petymeg
addikt
Télen milyen gúnyát használtok? Itt a rétegek meg a vastagság, anyag érdekelne, nem a minta.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
petymeg #32570 üzenetére
Jó, hát az udvaron egy gyorstöltőben fél év alatt nyilván károsodik. Pára, napfény, és hőmérsékletváltozás.
Egy teremgarázsszint tárolójában lezárt zacsiban, táskában, ahol fény nincs, a hőmérséklet egész évben 10-22°C közt van hirtelen változások nélkül és a páratartalom is kb állandó, másképp viselkedik. -
válasz
stewe780 #32574 üzenetére
Gondoltam kell az nekünk, jó ha van
Azon a távolságon, ahol ezek céllövészetre még használhatók, szerintem nincs sok jelentősége. Ártani nem árt, de nem ezt venném elsődlegesen figyelembe.
ezt nem is értem, alig marad el
Attól, hogy kívül műanyag, még lehet benne némi fém vagy maga a tár ad hozzá többletet.
-
stewe780
őstag
válasz
N€T0X|N #32572 üzenetére
Azt olvastam, hogy a hop-up megpörgeti a golyót és pontosabb lesz. Gondoltam kell az nekünk, jó ha van. Nézelődés folyamatban. Jó, nem nekem lesz, de akkor is, ez az M1911-es annyira bejön formailag...
Amúgy a linkelt CZ Shadow legalább dupla nehéz, mint amit legelőször néztem STI M1911 CLASSIC. Sőt, ezt nem is értem, alig marad el a favorit CyberGun Colt 1911 A1 HPA -től, amiben a szán elvileg fém. -
petymeg
addikt
Minuszokban a NBB pisztolyok mennyire használhatók? Co2 vagy Greengas a jobb?
-
válasz
stewe780 #32571 üzenetére
A Tacticalstore az EU, Svédek, nem fontban fizetsz. Mondjuk ahogy nézem a szállítás onnan is elég húzós, összességében nem érné meg ekkora összegért rendelni.
Jobb úgy keresni, hogy megnézed mihez van tár és az alapján dönteni, hogy mit veszel. Hop-up szerintem tökmindegy, fizetni meg a Catuson kívül még Airsoftpro-n tudsz forintban, aztán kb. ennyi. Utóbbin pl. van CZ Shadow, ami egy szép pisztoly és tárat is tartanak hozzá. Mondjuk nem fém. -
stewe780
őstag
válasz
N€T0X|N #32569 üzenetére
Hálás köszönet! Ilyen hely kellene, kár, hogy font-ban kell fizetni.
Még az is lehet, hogy a tár fog dönteni.
Egyébként, ha pisztoly, rugós, legyen hop-up, 0.5-0.6 joule, ti mit ajánlanátok, amihez esetleg jobban kapok tárat? Lehetőleg forint, vagy nagyon max eurós bolt jöhet szóba.
-
petymeg
addikt
válasz
macilaci78 #32564 üzenetére
Nemrég csövet cseréltem több replikában is és olyan bio tracer bb-vel próbáltam belőni őket amik az udvaron egy kurblis gyorstárazóban töltöttek egy jó fél évet. Elég szar volt a lökép de a végén beugrott hogy talán a bb rossz. Úgy is lett, új bb-vel tökéletes volt a lőkép. Ment is a kukába vagy 2000db bb.
Vissza szoktam hajtani a zacsit+ gumi.
-
-
macilaci78
nagyúr
válasz
stewe780 #32567 üzenetére
Azért írtam, hogy kérdezz rá. Megnéztem én is, nem találtam ott, ezért nem is linkeltem.
Cybergun nem gyárt semmit, csak csomagolóanyagot. Sok gyártó cuccait brandeli sajátként. Ennek megvan az az előnye, hogy biztosan létezik póttár, legfeljebb a magyar viszonteladó még nem rendelt belőle. -
stewe780
őstag
válasz
macilaci78 #32562 üzenetére
Póttár! De jó, hogy megemlítetted!
Viszont megnézve az oldalon a manuális fegyverekhez szánt tárakat, egy sem Colt M1911:
Tárak és kiegészítők manuális fegyverekhezMost valamelyik másik a listában jó lehet hozzá, vagy máshol kell tárat nézzek?
N€T0X|N: akkor elég gyatrán megy ez a zöld irány
-
válasz
macilaci78 #32564 üzenetére
Tök jó, de nekem akkor is beszart.
Én még össze is szoktam hajtani (amennyire engedi), mert azt vettem észre, hogy hiába nyomom ki, egy idő után fellevegősödik a BLS zacskója. Újnak meg nem veszek már bio-t, úgyse játszok kint, ahova muszáj lenne.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
N€T0X|N #32563 üzenetére
Még nem komposztáltam bio BB-t, de szerintem teszek majd tavasszal a ribizlibokor tövébe a cserépbe.
Nekem van kb 7 éves bio BB-m gyári simítózáras zacsijában, Guarder. Nincs neki baja, a zacsi jól zár, a télen is 10+°C-os tárolóban van a táskában, tehát nap, fagy, extra pára nem éri. 6,01 mm-es csőből is kijön gond nélkül hidegben is. -
válasz
stewe780 #32561 üzenetére
gondoltam jobb a BIO golyó. Van valami ismeret, hogy milyen gyorsan bomlik le?
Az van, hogy pont semmit nem számít. Sajnos. Elhitetik veled, hogy lebomlik, mint a környezetbarát Auchanos zacskó (először én is megörültem ennek), a valóság meg az, hogy mindkettő max. szétesik kisebb darabokra, azt is csak x év után, mert csak ipari körülmények közt komposztálhatóak. Volt egy másfél éves kísérletem az ablakban, a bb-ket érte erős napsugárzás, víz, mindenféle körülmények és hát semmi nem történt velük.
Cserébe vigyázni kell, hogy ugyanez ne történjen meg, amíg használni is szeretnéd, mert ha nedves körülmények hatására kicsit megdagad, akkor beszorul a csőbe. Legjobb, ha mindig szobahőmérsékleten van tárolva és a zacsiból érdemes kinyomni a levegőt lezárás előtt. Én egy csomaggal megjártam, valószínűleg bepárásodott a hideg-meleg váltakozások miatt tavaly télen és bár már nem volt túl sok benne, az már csak gránátba jó. Van 6.02-es csövem, abba már megszorult némelyik darab.
Úgyhogy lényeg a lényeg, akár bio, akár nem, az ottmarad a kertben is szanaszét. Akkor már inkább az olcsóbbat vedd, ígyis-úgyis össze kell szedni egy idő után. Egy rugós pisztolyba valószínűleg tökmindegy a márka is.
Bocs mindenkitől, ha már sok vagyok, de mostanában sokat olvasom a fórumot.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
stewe780 #32561 üzenetére
A póttárra és a gyorstöltőre kérdezz rá! A tár kijár a fegyverből, jellemzően könnyen törős "ropi" tárak vannak: hosszú, kis keresztmetszetű műanyag. A gyorstöltővel pedig pár mozdulat a tárazás.
Szemüvegből Pulsafe, Zekler, 3M, Bollé, Uvex teljesen jó és vannak köztük olcsó modellek.
-
stewe780
őstag
válasz
N€T0X|N #32560 üzenetére
Szuperköszönet!!! Akkor megvan a konkrét típus és ahonnan megrendelem. [link]
BB: 0.20-as az ajánlott. Mivel saját kertben használná a fiam, gondoltam jobb a BIO golyó. Van valami ismeret, hogy milyen gyorsan bomlik le? Vennék egy fél kilós csomagot, mondjuk ezt: Airsoft BIO BB Delta Armory 0,20g 0,5kg Fehér. De ha egy év múlva már csak por lesz a tasakban, akkor inkább egy kisebbet vennék.
Szemüveg meg talán jobb egy boltban, elérhető hazai boltban, mert azt fel kell próbálni. Azzal csak nem vágnak át annyira.
Amúgy tökre örülök, hogy ilyet talált ki a gyerek, teljesen beleélem már magam, hogy milyen lövöldéket rendezünk. Magamtól ilyet sosem vennék!
-
stewe780
őstag
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Tegnap még elég sokat nézelődtem a témában. Amit kinéztem típus STI M1911 CLASSIC gyakorlatilag teljesen műanyag.
Ahogy keresgélek, nézelődök, egyszercsak szembejött az alábbi: CyberGun Colt 1911 A1 HPA. Colt logó, Colt licensz, több fém (fém szán) és egy leheletnyivel nagyobb rugóerő (0,7Joule). Mondjuk a legutóbbit nagyon nem értem, mivel konkrétan ez a CyberGun M1911 a youtube-on mindenhol 0.6Joule-os felirattal van fent.Én sem vagyok a pénzem ellensége, egy kicsit jobb, egy kicsit olcsóbban. Viszont máris bejött a webshop!
Annyit szeretnék csak kérdezni, hogy rendelt-e már valaki innen? Volt-e itt bármilyen tapasztalat ezzel a Catus (egyébként szlovák) webshoppal?
-
válasz
stewe780 #32556 üzenetére
Nyilván más szemüvegen át nézzük az airsoftos világot, de amúgy egy rugós airsoft pisztoly is teljesen valid választás. Nekem is az volt a legelső, és nem 12, hanem 35 évesen.
Egy ideig el bohóckodtam vele, mondjuk télen vettem, akkor pont elég volt házon belüli lődözésre.
Combat Zone-ban nézegetni lehet, de az áraik valóban röhejesek. A budapesti boltban az eladók normálisak.
-
stewe780
őstag
Egyszer meg kell fogdosni egy boltban , ezt nem fogjuk kikerülni. Itt a Combat Zone-t nagyon szidták a lehúzós árak miatt, oda nem mennénk, de amit linkeltem (Airsoftgun), azt megnéznénk a hétvégén.
Az elektromos pisztolyok, ahogy elnézem nem is erősebbek a rugósoktól. Fél joule nagyságrendileg mind. Akkor már egy kicsit erősödjön a gyerek!Ne legyen gond, hogy fel kell húzni.
N€T0X|N : igen-igen, én is letörős csövű légpuskával lövöldöztem a tanyán. Nem tudom, apaként a másik oldalra kerülve egy kissé máshogy látom a veszélyhelyzeteket.
-
válasz
stewe780 #32553 üzenetére
komolyabb sérüléseket is lehet vele szerezni. Félek, túl fiatal még, 12 éves
Én 12 évesen már ilyennel lődöztem a kertben.
Nyilván felügyelet kell mellé, legalább az elején.
De persze nem erőltetem, csak egy gondolat volt. Az tény, hogy az airsoft fegyver egy fokkal biztonságosabb, de azért azzal is kell vigyázni, akkor is ha csak fél Joule a csőtorkolati energiája (ami nagyon gyorsan esik kilövés után, de közvetlen közelről ez is csíp rendesen csupasz bűrfelületen). Vannak az alapvető fegyverkezelési szabályok, azt célszerű elsőként megtanítani a gyereknek + szemvédelem mindig legyen. -
macilaci78
nagyúr
válasz
stewe780 #32551 üzenetére
Azt lehet mondani, hogy a külföldi vásárlás a költséghatékony út. Én egy elektromosban gondolkodnék (bármilyen Cyma gyárilag lipo akkuval, FET elektronikával), egy póttárral, gyorstöltővel, kintre 0,20 g bio BB-vel.
Védőszemüveg munkavédelmi boltból, F kategória.Taiwangun, Gunfire lengyel webshopok és a fent említett pisztolyok beváltak.
Ha a büdzsét túllövi, akkor Marui spring.
-
stewe780
őstag
válasz
N€T0X|N #32552 üzenetére
Nagyon kimerítő válasz! Köszönöm szépen!
Egyértelműen az airsoft a kívánság.
Az a diabolós légpisztoly, na az igen! Azzal már komolyan lehet célba lőni, de fém töltény, kisebb kaliber, komolyabb sérüléseket is lehet vele szerezni. Félek, túl fiatal még, 12 éves...
Ez a műanyag 6mm a 0,2grammjával, megküldve fél joule-al, olyan játékibbnak tűnik.
Viszont igen, lehet, hogy pont a pontossága nincs meg hozzá, hogy igazán célba lövésre alkalmas legyen. -
válasz
stewe780 #32551 üzenetére
egy ilyen típus mennyire valósítja meg a célbalövöldézéses vágyait?
5-6 méterre elég, ugyan messzebb is ellő, de nem sok értelme. Ereje (gyengesége) miatt beltérben is használható. Üres üdítős fémdobozt nem üti át közvetlen közelről sem. Minden lövésnél manuálisan fel kell húzni a szán hátrahúzásával. Egyszerű, mint a szög, karbantartást nem igényel.
Eletromos pisztoly egy fokkal jobb választás (főleg a lipo akkus verzió), mert lehet sorozatot is lőni vele, de az ereje pont ugyanaz. Hacsak dobozból kivéve nincs rögtön valami nyavalyája, akkor vicces cucc. De szerintem nem kerülnek ezek itthon se 50+ pénzbe. Ha puskára gondoltál, az más.Elektromos puskából 50 körül itthon még csak szemetet kapsz (ha egyáltalán van ennyiért, az említett felár miatt). Ugyanakkor egy élvezetesebb, szánhátrasiklásos (GBB) nem túl extra gázos pisztoly is benne van kb. ennyiben. Ha ez már fájó összeg, akkor marad a rugós vagy esetleg egy NBB gázos.
Az NBB pisztoly a rugóshoz hasonló élményt ad. Egyszerű, igénytelen, erős, hidegben egész jól működik és valamivel élvezetesebb a használata, mert nem kell mindig felhúzni és sokkal olcsóbb, mint egy GBB.
védőszemüvegen és töltényen kívül számolnom kell még valamilyen kiegészítővel?
Rugóshoz és villanypisztolyhoz nem kell semmi kiegészítő, utóbbihoz adják az akkut és töltőt, ha nem, azt külön szokták írni. A GBB pisztolyok igényelnek némi karbantartást, szilikonspray ajánlott.
<< De >>
Ha nincs ragaszkodás airsofthoz és valami divatos pisztolyformához, akkor én eldobnám az összes fenti ötletet és egy huzagolt csövű, diabolós, CO2-es légpisztolyt néznék. Célbalőni az ugyanis 100x jobb. (Csőletörőset csak azért nem írtam, mert az még annyira sem "trendi", és csak egylövetű, de célbalőni az is jó.)
-
stewe780
őstag
Sziasztok!
Fiam (12 éves) kért egy airsoft pisztolyt karácsonyra. Teljesen ismeretlen számomra a terület...
Kérdésem: hova érdemes bemenni Budapesten, ahol kézbe lehet venni az eszközöket és nem büntető felárasak, vagy nem annyira büntető felárasak az eszközök a külföldi webshopokhoz képest?
Másik kérdésem, hogy a patronosra azt olvastam, hogy 10 fok alatt nem nagyon használható. (Karácsonyra lesz). Az elektromos, meg elég horror ár (50e+). Szóval egy ilyen típus mennyire valósítja meg a célbalövöldézéses vágyait? [STI M1911 CLASSIC Spring]A cél a kerti játék, céllövölde és nem a kialakított terepen történő szimulált harci játékokban való részvétel. Ahogy olvastam, arra 16 év alatt nincs is lehetőség.
Válaszokat előre is köszönöm szépen.Utolsó kérdés, védőszemüvegen és töltényen kívül számolnom kell még valamilyen kiegészítővel?
-
válasz
CoroStar86 #32549 üzenetére
Az Armynak is van CNC-s verziója, hand stiplinggel meg minden, csak nyilván az nem ~140€, hanem bőszen 200+, mint a többi, meg nem nagyon van EU-ban. Egyébként jókat olvastam róla (amennyi látszott, a kidolgozással sincs gond), én megvenném a simát, azért az jó áron van. Max. visszaküldöd/eladod, ha nagyon tróger.
Minimális upgrade kellhet neki, de az csak rendesebb lövölde szempontból érdekes, falidszíként nem igazán.
-
CoroStar86
senior tag
válasz
N€T0X|N #32548 üzenetére
Na jó, akkor hagyjuk...
Inkább gyűjtögetek még egy kicsit és rendelek majd Ámerikából 350 dollárért eredeti Jag Precisiont, csak hát az a rohadt vám, meg ÁFA... Lehet, hogy majd akkor adom le a rendelést, ha már ismét kint leszek Ausztriában, talán olcsóbban megúszom...
-
válasz
CoroStar86 #32547 üzenetére
Még a szán is?
Mint minden Marui, igen (japán törvények miatt). Nyilván vehetsz hozzá fém szánt, de akkor egyéb fejlesztésre is szükség lesz és akkor el is költötted egy EMG Pit Viper árát kétszer.
-
válasz
CoroStar86 #32545 üzenetére
A kérdés az, hogy a CNC ad-e neked annyit hozzá, hogy +100€-t érjen? Pláne, ha főleg szobadísz lenne. Ilyenformán valóban racionálisabb választás egy Marui, már csak a plinking mellékszál miatt is. Csak ne felejtsd el, hogy az viszont full műanyag.
-
CoroStar86
senior tag
válasz
N€T0X|N #32544 üzenetére
Az EMG 240 euró körül kapható, CNC-s alumínium megmunkálás. A Jag elérhetetlen, max Amerikából lehet rendelni. Az Army-ból csak a CNC nélküli, sima verziót lehet kapni, 135 euro körül, azt viszont nem nagyon akaródzom megvenni. Elvileg az EMG meg kb mindenben eltér kicsit az igazitól... Lehet, hogy "csak" egy Tokyo Marui Hi Capa 5.1 GBB lesz a vége...
-
válasz
CoroStar86 #32543 üzenetére
Tudtommal a Jag a legpontosabb, mert annak van olyan verziója, aminek kézzel készül a markolatmintája (de többféle van belőle), míg minden másé, legalábbis az EMG meg az Army, egy valamilyen generic fröccsöntött cucc és nem pont olyan, mint az igazi - bár tegyük hozzá, hogy a Jag mintája sem olyan. Falra és ritka lődözésre én az Army-t venném Taiwangunról, EU-n belül. A Jag biztosan TM kompatibilis, az Army kérdéses, de úgy tudom, mostanában nem szokott ezzel sem gond lenni, ami a belső alkatrészeket illeti, legalábbis a 600+ szériában, aminek ez is tagja.
De ezeket én is csak nézegettem, amúgy kelleni egyik sem kellene igazán.
Akinek van vagy fogdosta már élőben, az majd megmondja a tutit.
-
CoroStar86
senior tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Szeretnék vásárolni egy airsoftos Pit Vipert. Nem, nem a John Wick 4 miatt... Már régóta akartam venni egy 2011/1911 replikát és most a Pit Viper dizánja kilóra megvett. Eddig csak egy Walther CP99 légpisztolyom volt, az airsoft teljesen új. Játékra nemigen használnám, max plankingre, elsősorban szobadísz lenne. Viszont ettől függetlenül nem a legxarabbat szeretném megvenni. És itt jön a bibi. Jag Precision, EMG, gyártó, liszenszelő, Hi Capa-kompatibilitás, európai beszerezhetőség kérdése, valamint elég nagy olló (150 euro - 350 dollár) a kiadások között. Na, a felsorolt dolgok eléggé zavarosak nekem, pedig már három napja túrom a netet. Igazából két fontosabb dolog lenne: európai raktárról való szállítás, valamint maximális élethűség. Ha tudnátok segíteni, hogy melyik verziót vásároljam, azt nagyon megköszönném!
-
DNReNTi
őstag
Oi!
Mostanaban valahogy elfelejtettem itt megosztani, ha uj kontent van.
Szoval van nehany, de en most akkor csak a legfrissebbet bedobnam ide:
[SpeedQB alapok - Tréning és játék] -
petymeg
addikt
Propán gázzal miért jobb GBBR-t hajtani, mint zöld gázzal? Olcsóbb vagy jobb is?
-
Atke
senior tag
válasz
Coccolino_O #32534 üzenetére
Alapozóval, vagy valami olyan festékkel, Fosco, ami annyira nem igényli... És utána matt lakk. Vagy esetleg "Gubesz79 A Tuningátor" vállal egyedi festést
#32535macilaci78: Az egy M4 aeg esetében kb 50-70 forint lenne minimum...
Nekem FNX-45-re mondta egyszer az 50-et rá. -
Polemius
senior tag
Sziasztok!
Tud valaki boltot Bp-n, ahol vannak Helikon-Tex nadrágok készleten, lehetőleg nagyobb méretben?
(Vagy ha Helikon nem is, de vállalható minőség.)
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Coccolino_O #32534 üzenetére
cerakote.hu, Csukás Peti, kerámia bevonat.
-
Coccolino_O
őstag
válasz
macilaci78 #32533 üzenetére
Van egy VFC-m ami porfestett és szörnyen néz ki. Ha leszedem ezt a réteget róla, a csupasz fémet kell kezelni valamivel?
Köszi. -
k_petya
tag
Este szerettem volna tunningolni a Berettát, kevés sikerrel. Kiderült, hogy a gen2 külső cső nem kompatibilis a kjw-s külső csővel. Öröm az ürömben, hogy a gyári cső belső menetes, így a tracerhez kapott 11/14 adapter jó hozzá.
A belső cső 114mm ezért a m9-hez eladott Maple Leaf cső a maga 117mmjével kicsit hosszú.
Chrono alapján ~90m/s a kezdő sebesség. 50-s hopup gumi jó lesz vagy kevés? -
k_petya
tag
we m9a1 gen2-höz milyen hopup kamrát javasoltok?
-
petymeg
addikt
válasz
macilaci78 #32529 üzenetére
50 bb.
Lejjebb fogom venni a ROF-t vagy beállítok 5-ös sorozatot, mert ez így nagyon pazarló, meg emberkínzás valakit még egy fél másodperces sorozattal is megküldeni. Igaz nem valami erős fegyó 1,21 J. -
macilaci78
nagyúr
válasz
petymeg #32527 üzenetére
Azért érdekelne, mit is jelent az a fél tár.
Egy real-cap tár fele fél másodperc így, egy drum-tár meg mondjuk 15.Anno TM AK47-S AEG-eket szervizeltem nagy tételben. Kezemben a Ver3 GB, motortartó kengyel, motor, másikban a nagy akku és húzom fél percig a ravaszt, közben forgatom a GB-t, figyelem a hangját, stb. Ez úgy egy gyenge 600 lövés, drum mag kapacitás, szóval nem teljesen ördögtől való kínzás. Sima Mauri EG700-as, vagy EG1000-es motorok.
Kesztyű kellett, mert a motort markolatként szorítva már meleg volt, mondjuk, feleségem csirkekopasztó vízben mosogat...
Aminek nem volt különösebb baja, az csak egy alapszervizt kapott. Volt, ami nem lőtt, volt, amiben törött volt valami, annak persze nem is húztam... -
petymeg
addikt
Az egyik AEG-emben 35k-s motor van, 11.1-es LiPo-va hajtom olyan 28 a ROF. Fél tár kilövése után már eléggé meleg a motor meg az akksi is. Csökkentsem a ROF-t vagy lehet, hogy a motor nincs szintbe állítva rendesen?
-
macilaci78
nagyúr
Elvileg a feliratkozások, lájkok gyűjtésére van külön topik. Amúgy sok sikert és kitartást!
Érdemes lehet a teszteknél régebbi anyagot is bevágni. Gondolok itt az őszinte első benyomásra egy unboxing videóval. Gyári állapotban kronózás, játék. Első szétszedés.
Majd a 6-12 hónap használat után a tapasztalat, mik lettek cserélve, mi muszájból, mi dizájnból és mi lett az eredmény. Kronó, játék.Igen, ezzel sok munka van, de szerintem ez tartalmat is ad, nem csak tölteléket.
-
Hönir
csendes tag
Sziasztok
Egy pici önreklám,remélem elfér itt! Nemrég kezdtem bele fotózás mellett videózásba is.És utóbbinál az egyik hobbim az airsoftott választottam témának.A kezdeti szárnybontogatás után már körvonalasodott mit is szeretnék.Jelenleg egy Zala megyei pályáról készültek a videók nagy része, ahol közbenjártam a pálya beindításában.De a hosszú távú terv minél több pályára minél többször eljutni és tapasztalatokat megosztani szigorúan őszintén.A humor faktorról pedig szerény kis csapatom a RavenS28 gondoskodik.Akikkel egész éveben játszunk. Ami még jönni fog felszerelés fegyver bemutatók szigorúan féléves vagy éves használat után,és más érdekes airsoft témák bicskanyitózgatóan szabadon és őszintén.Esetleg némi Gaming amibe belefuthatsz elvétve.Ha érdekel a tartalmam és érdekesnek találod a koncepciót.Nagyon megköszönöm ha segítesz előbújni a youtube mély mocsarából.Ezt egy feliratkozással megteheted! Vagy ha megmutatod barátaidnak.Hogy minél több emberhez eljussak.Nagyon köszönöm!
Link : AngerSoftGame
És ha a jövőben találkozunk valahol,vendégem vagy pár jó fotóra,gyere oda bátran.
Üdv -
k_petya
tag
Csalódtam a japánokban.
Van ugye egy KJW 1911-m amihez rendeltem egy fekete meg egy ezüst TM tárat. Hát egyikben sem volt a betöltő szelepnél tömítés, fújt is ki a gáz szinte azonnal mikor töltöttem. Egy tárat alig tudtam kilőni egy töltéssel. Pótoltam a hiányt sokkal jobb lett. -
válasz
macilaci78 #32521 üzenetére
De, ha lenne az elején egy bipod is (bár azzal most is megállna).
-
Ezt csak úgy itthagyom, szörnyülködés céljára szabadon felhasználható.
Sok dolog véges, de az elmebaj nem. -
macilaci78
nagyúr
Sejtem, miért kérdezted. M4-nél a csövet, kamrát egy rugó tolja rá a GB-ra, van némi mozgása. Mivel a tárajakba belelóg a kamra, ezért a tárt mozgatva változhat a kamra pozíciója. Esetleg előfordulhat, hogy a kamra előrébb csúszik, a nózi nem ér bele rendesen és ott szökik a levegő.
De ez megint tömítés gond, amit egy megfelelő méretű nózival lehet orvosolni.Muszáj a nózi felé elmenni, mert tár és tár között is van különbség a tárajak pozícióját illetően. Ugye, ismert az "M4-em finnyás a tárakra, az egyikkel kiváló, a másikkal nem adagol" probléma.
-
emre
veterán
válasz
macilaci78 #32515 üzenetére
Tudom, nem is azt akartam .......de Mind1 nem az én problémám
-
macilaci78
nagyúr
válasz
petymeg #32516 üzenetére
Volt hasonló anomália, egy szétszedés, összerakás megoldotta. Szétszedtem, nem találtam hibát, kitakarítottam, átkentem, ellenőriztem a hézagolást, tömítéseket, összeraktam és jó lett. Nem kellett alkatrészt beletenni, cserélni. M4-nél sajnos előfordul. Mp5-nél ritka volt, pedig az is Ver2 GB. Ver3-ra nem is emlékszem ilyen példára.
Egy AEG-nél a gearbox minden egyes ciklust pontosan ugyanúgy csinál. A motor forog, a három fogaskerék vele együtt, a dugattyú hátramegy, majd előre, a nózi hátracsúszik, felmegy a BB, előre, betolja a BB-t, a gumi pereme letömít, jön a levegő, repül a BB. Ebben nincs olyan, hogy 100 ciklusból akár csak 1 is eltér. Ha eltér, ott valami eltört, elkopott és sűrűbben jön elő a hiba, vagy egyáltalán nem is lő.
A gumi pereme lehet gyűrött és a nózinál szökik a levegő, esetleg a csőbe benyúló domborulat szakadt el és másképp érvényesül a hop up hatás, ezért más a röppálya. A dugattyúfejen van tömítőgyűrű, az is lehet sérült, deformálódott és elenged valamennyi levegőt. A hengerfej nem mozog, de a csőrén a nózi igen, ott is szöket levegő.Szét kell szedni, egy általános szerviz szerintem elég.
Amikor össze-vissza lőtt a fegyver, akkor a bure-up silent dugattyúfejről vált le a gumisapka és az pattogott a hengerben a hengerfej és a dugattyúfej között.
Csoda, hogy nem darálta le a dugattyú fogait. Mondjuk, nem is tudta volna, teljes hosszában fém fogazású Promeheus dugattyú volt benne Guarder nyomatékos acél fogaskerekekkel. Egy G36C-ből csinált DMR-t a srác.
-
petymeg
addikt
válasz
macilaci78 #32515 üzenetére
Ilyen.
Csapattársé nem az enyém. Vállaltam, hogy megnézem a hopup-ot, de ez szinte biztos hogy GB-n belüli hiba, azt meg nem szedem szét. Többféle tárral is produkálja a hibát. -
petymeg
addikt
válasz
macilaci78 #32512 üzenetére
A gumi hibátlan volt, bár egy kicsit lötyögött a csövön a lenyomó meg egy vékonka műanyag vmi volt, ezeket cseréltem normálisra. A cső is tiszta. Ezek után is fellép a probléma.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
petymeg #32511 üzenetére
Mérjed csak kronóval... Lehet hop up baj is, szakadt gumira tippelek.
A cső tiszta?Ai a felhúzó fogaskeréken egy ciklus (dugattyú hátra, majd előre), az a meghajtó keréken a motornál 12-30 fordulat setup-tól függően. Nem a fogaskerék a ludas.
Esetleg valamelyik O-gyűrű és ha ekkora gyengülés van, akkor a dugattyúfejre tippelek. -
petymeg
addikt
Az milyen hiba lehet AEG-nél, ha minden kb 20. lövés kisebb erővel jön ki a csőböl, mint a többi? Kronóval nem mértem, de szemre is látszik, hogy jóval kisebb a lőtáv olyankor, 10 m után leesik. Valami fogaskerék hibára gyanakszom.
-
kinghaxor
aktív tag
válasz
macilaci78 #32508 üzenetére
Igen szerintem ez az. Ahogy én kötöttem, úgy nem működik. Most vagy az elektronika nem jó vagy én kötöttem valamit rosszul.
-
kinghaxor
aktív tag
Sziasztok. Szeretnék kérni egy kis segítséget. Van nekem egy a képen látható fetem amit be is kötöttem de nem működik. Tudna valaki segíteni mit rontottam el? Sajnos nincs hozzá bekötési leírásom és nem tudom min kellene változtatnom, hogy működjön. Előre is köszönöm a segítséget.
-
petymeg
addikt
válasz
macilaci78 #32505 üzenetére
Köszi. Ráadásul árban sincs elszállva.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Blamazs #32497 üzenetére
Csak az M4? Bocsi, de 12 éves a gyerek. Mi alapján dönt? CS:GO, vagy valamelyik CoD?
Ha AEG az áhított, akkor fogjon kézbe párat, nagyon nem mindegy a súlya, mérete, fogása. Ha ez megvan és kiderül, hogy pl a G3, vagy az M4 a kívánt, lépünk tovább.
AEG esetén a kezdő szett kicsit bonyolultabb. Kell akku, töltő, póttár. Ha nem a zörgő high cap, akkor gyorstöltő. Esetleg valami optika is. Kb borítékolható, hogy egy hozzáértőnek is meg kell mutatni.
A pisztolynál is számít a küllem, de végső soron az elektromos és a gbb is a maga kategóriájában egy kaptafára megy. Elektromosból a Cyma bármelyik lipo akkus, fet elektronikás vehető. GBB-ből nagyobb a választék, itt fontos a méret szerint választani. Mekkora a gyerek, pontosabban a keze? Kisebb kézbe kisebb markolat való, pl PPK, vagy Glock26. A Beretta, Glock többi szériája, P226 középméret kényelmes fogással. A .45 klónok, mint az 1911, 2011, High Capa variánsok markolata vaskos. Sok felnőtt egy kézben tartva nem éri el minden kezelőszervét, egy gyerek esetleg kitartani sem tudja, mert nem éri át.Írtad, hogy 80k a keret, 160€ értékű AEG iránt érdeklődtél és ez még csak a puska. Se lövedék, se póttár, se szemüveg... Kipótolnád a hiányzó összeget?
Én maradnék a pisztolynál, kisebb összeg, kisebb méret, könnyebb tárolni, de ugyanúgy élvezetes. Ha megtetszik neki a sport, oldalfegyver is kelleni fog. Ha nem, egy jó hírű AEP könnyen elmegy.
-
bigrob
őstag
válasz
Blamazs #32500 üzenetére
Nem egy űrtechnológia azért. [link]
Érzésre jobbak ezek az elsütők mint azok a régebbi technológiás cymák. Ha nem nyúltok hozzá alapon is jobb.
A legolcsóbbak műanyag testűek, ami már egyel drágább fém testű. Sok felé verzió és hossz van belőle. Ár/érték arányban szerintem az egyik legjobb választás. -
emre
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hirdetni!
"Alapelvek III.10.16. A hardverapro.hu, az Állásbörze és a városi LOKÁL topiccsoportokon kívül máshol terméket, szolgáltatást, munkát hirdetni."
- Star Trek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Törékeny-e a Z Fold7? Ki van csukva!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron