Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Egér probléma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Airsoft
Új hozzászólás Aktív témák
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Csokishurka #30299 üzenetére
Én reklamálnék a BB miatt.
Az a töltő megfelelő a LiPo-hoz.
-
Csokishurka
őstag
Nah megjött a kicsike
Hát hangtomptóval eleggé hosszú
[kép]
És volt egy kis balesetNem tudom érdemes e jelezni a webshopnak. Nem azért nem reklamáció miatt csak, hogy na figyeljenek oda mást ne szvjon egy órát kiszedni a dobozból+kiszedni a kis paprdarabokat a BB-k közül.
[kép]
[kép]És egy kérdés, ilyen töltőt vettem:
[link]Ugye jól értem, hogy ez nem tölti túl a Lipo akksit?
-
Atke
senior tag
válasz
DNReNTi #30296 üzenetére
Köszi! A 430-as ML cső 20+ (+posta) szinte mindenhol,annyiért azért lehet már szerintem jobbat is venni. Vagy legalábbis nevesebbet
-
Atke
senior tag
VSR-be (G-spec,de jó a 430 is) melyik lenne jobb választás?
-MADBULL BLACK PYTHON 6.03
-MODIFY HYBRID 6.03mm
-MODIFY HYBRID 6.01mmVagy ha tudtok más Magyar(leginkább bp-n) boltot ahol van jobb, készleten,esetleg 15-ből kijön EU-n belül postával, az is érdekelne...
Esetleg megéri-e, a 6-9000+ pénzt,add-e Annyival többet (+1 élet meg ilyenek) ?
Poseidon Air Cushion -
emre
veterán
válasz
macilaci78 #30290 üzenetére
Nem is annak vettem.
-
Atke
senior tag
Kár hogy nájlon a ríszíver, elég korrektnek tűnik ez az M90XX széria
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Csokishurka #30291 üzenetére
Autós példával élve: semmi komoly, csak a dugattyú gyűrű cseréje.
A kenéshez, hézagoláshoz ugyanúgy darabokra kell szedni, mint egy precíz tuninghoz. Nem lehetetlen, de szűz kézzel nem is triviális.Mindig eszembe jut, mikor anno a Nowarba behoztak egy AK-t, szatyorban. Szétszedni sikerült, összerakni már nem.
Szóval hajrá, amíg nem törik össze, addig legó.
Majdnem minden alkatrésze kapható külön.
Kenés, tömítések, hop up gumi az, amivel időnként foglalkozni kell, ha amúgy rendben van a replika. Közben meg kell nézni a fogaskerekek, dugattyú fogait, nem kopott-e, a kapcsolókés felületét, a test, front csavarjait időnként meghúzni. Tényleg mint egy autónál.
-
macilaci78
nagyúr
Nem kötözködni akartam, csak azért kerestem rá, mert még sosem használtam. Csőfogóval és egy bőr kesztyűvel mindig sikerült sérülés nélkül megoldanom a feladatot.
Meg azért a frontok cserélgetése nem egy jellemző hobbi. Olcsóbb egyből a kívánt fronttal megvenni a replikát. Gyakoribb ok szerintem, hogy az upper sérül, például nálam is a tus felőli végén a perem le van törve az egyik fegyómon.
Nem is tudom, más replikánál van-e szükség erre a szerszámra.
-
emre
veterán
válasz
macilaci78 #30288 üzenetére
Én meg nem néztem utána, de örülök hogy figyelsz.
-
emre
veterán
válasz
Csokishurka #30286 üzenetére
Amennyiben a szervizelésbe is bele szeretnél merülni kellene fog még más is.
Körmöskulcs, hop gumi, lenyomó, dugattyú, nózi, O gyűrű, dugattyúfejhez, hengerfejhez, nózihoz.
BB-ből is ki akarsz majd próbálni több fajtát ahogy rugóból is. -
emre
veterán
válasz
Csokishurka #30282 üzenetére
Ha euróra állítod engedi a kártyás fizetést.
(#30276) Csokishurka
Nem kéne, én a plázából vettem hirtelen SuperShooter rugókat, amire azt mondják jobb mint az SHS, de megfizethető kategóriában a Guarder az ajánlott termék. -
DNReNTi
őstag
válasz
Csokishurka #30282 üzenetére
Kartyaval szoktam fizetni, az neked nem opcio?
Sokkal egyszeubb, nulla hibalehetoseg. -
nem bírtam magammal, végül csak vettem egy chrono-t
lövöldözök itt a kert végében, legalább lássam mit tud a szerkezet ha cserélgetem a belsejét
sima Xcortech X3200 netes review-k alapján megbízhatónak tűnik -
törölt tag
válasz
N€T0X|N #30274 üzenetére
Elég sok az infó, mert az egyik alap 3d nyomtatható anyag is:)
[link] pl
Nyilván lebomlik, igazából komposztálódik, de csak megfelelő hőmérséklet nyomás etc mellett, magától elég sokáig megmarad a földön vagy a talajreteg alá táposva, majd szép lassan aprózódik el.
Nyilván sokan a biomuanyagok szekerét tolják, így érdekük hogy azt mondják hogy pikkpakk lebomlik. Sajna nem. Nyilván nem lőnek földre kiszort bioval fel év után, de nyugodtan tegyél a viragfoldbe párat aztán meglatod.
-
DNReNTi
őstag
válasz
Csokishurka #30278 üzenetére
Nincs tapasztalatom Specna rugokkal, biztos ellatja a feladatat, max nem olyan konzisztens mint mondjuk egy Guarder. Egyebkent lehet en ezt nem is vennem meg elore, rabiznam a szerelore majd. Valszeg van is nekik a fiokban, majd ok tudjak mit tesznek bele.
-
DNReNTi
őstag
válasz
Csokishurka #30276 üzenetére
Egy M100-as rugoval, rendberakas utan, jo tomitessel ~360 FPS korul meg kellene legyen. Szerintem. Az M110 mar belenyalhat a 400-ba is, ha minden tokeletes, de meg lehet kockaztatni aztan hatha megall ~390 korul. Az enyem is 390-et lo ugy remlik, de fogalmam nincs milyen rugot tettem bele.
-
macilaci78
nagyúr
Jön a tavasz, lassan megint beültetjük a balkonládát. Elvetek egy fél marék BIO BB-t próbaképp.
-
válasz
#56573440 #30273 üzenetére
Nem vagyok a téma szakértője, de én azt olvastam több helyen, hogy márpedig biológiailag lebomlik. És nem csak üzemi környezetben, hanem 25-30 fokon is be tud indulni a lebomlása, amivel ugyan nem pár hónap alatt (ilyet nem is írtam), de pár év alatt le tud teljesen bomlani, de legalábbis egy nagyságrenddel kevesebb idő alatt, mint a sima műanyag. Lehet, hogy nem igaz, kipróbálni nem volt alkalmam, bio bb sem rég óta van itthon, de majd átnézek a szomszéd üres telekre nyár végén, hogy mi a helyzet.
(Bár akkor még semminek nem kéne nagyon látszódnia.)
-
törölt tag
-
DNReNTi
őstag
válasz
Csokishurka #30270 üzenetére
A masik OP lesz, mert kb minden rendes jatekot MASZ szerint szerveznek, ami tobbek kozott azt is jelenti, hogy ezeknek a replikaknak az FPS maximuma 400. E folott mar DMR kategoria lenne, de az nem lehet, mert tud sorozatot. Az M90-es rugo, akkor lenne jo ha csak belteren jatszanal, rovid ralovesi tavolsagokkal. Kimeli a replikat es az ellenfelet is. :D
-
DNReNTi
őstag
válasz
Csokishurka #30267 üzenetére
Igen, epp ezert irtam korabban, hogy itt majd egy rugocsere bejatszik, vagy vagni kell az erosebb rugobol. Bar en annak nem vagyok hive.
-
emre
veterán
Ja, szombaton volt kedvem a szakmámban dolgozni és nekiálltam a Vintorez javításnak, miután legutóbb ledaráltattam vele a dugattyút.
Kapott egy SuperShooter 100:300-as fogaskerékszettet, 130-as SuperShooter rugót, SHS alu dugattyút, meg SHS pom dugattyúfejet. A rugóból levettem 1,5 kanyart, de lehet hogy a rossz végéről, és lehet a dugattyú is cseréve lesz, de a készleten levőkből egyedül ebben ültek fel rendesen a sector gear fogai. A műanyag SHS dugókat el fogom felejteni, ezzel az aluval eddig nincs gondom.
Ezek az eredmények születtek, a gyorsabb 11V-os lipo-val, a lassabb meg a gyári 9,6Nimh akkuval. -
DNReNTi
őstag
válasz
Csokishurka #30253 üzenetére
Mindenkepp szerelot javasolnek, hacsak nincsenek ilyen barkacs, esetleg elektonikai tapasztalataid. En anno neki estem, nert youtubeon olyan egyszerunek tunt ... volt vagy 8 ora mire ossze tudtam szerelni a gearboxot.
-
emre
veterán
válasz
macilaci78 #30261 üzenetére
Hát a múltkorival mi történt?
Lehet nálam is lesz egy kisebb csomag, de még nem merem megrendelni, mert a héten is jött négy zacsi kínából, meg egy fogaskerékszett és még néhány apróság az Aisoftplázából. És mindet az asszony vette át.
A mosfet programozással mi újság?
Lehet kellene valami olcsó fékes cucc. -
macilaci78
nagyúr
válasz
Csokishurka #30255 üzenetére
Be lehet szállni pár aprósággal a rendelésbe?
-
-
válasz
Csokishurka #30250 üzenetére
Ha Specna bogyót veszel, akkor csak Edge-et, mert a Core elég szutyok. Az shotiba való, meg gránátvetőbe, meg esetleg otthoni bohóckodásra. Ha tanyán lődöztök majd, akkor érdemes Bio BB-t venni, hogy ne árasszátok el 1000 évre műanyaggal a területet.
-
emre
veterán
válasz
Csokishurka #30253 üzenetére
Hát, mid-cap tárba nem öntöd az tuti. Az a Hi-cap.
Airsoft mid-cap magazine transperent insert load & unload slow motion
-
Csokishurka
őstag
válasz
DNReNTi #30252 üzenetére
emre:
Hát otthon max gyakorolgatásból fogok lövöldözni az elején biztos többet, amúgy meg amit irtam egy kis tanyán 6-7-en esünk egymás torkának.
Töltő?Annyit láttam mindenki öntibele aztán jólvanazúgy.
Persze ha már meglesz a fegyó, akkor itthonról rendelem a bb-t, de most elfér a csomag melléDNReNTi:
Akkor lehet csak egy akksi lesz, spórolás céljából. Aztán majd max később még egy tartaléknak. Oksi akkor majd rendelek 0,28at.
Persze ha már meglesz a fegyó, akkor itthonról rendelem a bb.t
Nah igen itt lett volna még egy fontos kérdés. Rendberakás alatt mit értesz? Egy szakinak odaadni vagy én itthon szétszedem bezsirozom, olajozom ahol kell?
Illetve ez a mosfet valami nem kellenne a fegyóba? -
DNReNTi
őstag
válasz
Egynek siman elegnek kell lennie. Nekem meg soha nem merult le akkum jatekon. Jo ha van tartalek, ha a masik tonkremegy (a gyariakra jellemzo inkabb), de nem tartom elsodleges fontossagunak.
BB-bol en inkabb 0.28-ast vennek, BLS-t vagy G&G-t, ezt a tipust en is hasznaltam eleg sokat, nem panaszkodom ra. A 28-as BB jobb lesz, mert valszeg a rendberakas utan ~385-390 FPS korul fog lonni a replika, nekem az a tapasztalatom, hogy batran lehet etetni ezeket nehezebb BB-vel. En pl 0.32-0.36-ost adok az enyemnek, de az messze van mar a gyari allapottol.
A BB-n ne sporolj, az a legolcsobb tuning.
-
emre
veterán
válasz
Jó ha kettő van. De én mindent túl akarok biztosítani, meg játékon sem voltam még.
Majd megmondják a veteránok.
BB-vel kapcsolatban, szerintem kültérre 25-ös izés...... oda 30-32-est vennék, kalibráláshoz meg otthonra bohóckodni jó a 20-as.A pláza 5k rendelés felett ingyen szállít, ha BB kell, ez sem annyira drága, és 1-2 nap alatt megérkezik a csomag, illetve ha out of box nem használható alkatrész is van rendesen.
Midcap tárhoz töltő?
-
Csokishurka
őstag
-
emre
veterán
válasz
Csokishurka #30247 üzenetére
Akkumulátort én 7,4V-os lipo-t vennék a helyedben, de ha fontos a tűzgyorsaság, és bírja a szerkezet lehet 11,1-eset is próbaképpen.
Illetve replikából a rail-es előaggyal szerelt változaton is elgondolkodnék, mert azt a 30 eurónak a többszörösét elköltöd ha akarsz rá akasztani ezt-azt.
Ha költség limit van akkor a silencer helyett még egy midcap tárat tennék a kosárba, vagy ha játékra is viszed akkor inkább többet.
BB honnét lesz?
-
DNReNTi
őstag
válasz
Csokishurka #30247 üzenetére
Ebbol a mezonybol en a Specna SAEC-t valasztanam. Kifuto szeria, azert akciozzak mostanaban, nekem is ez van csak a B05. Ugyan en belenyultam vele, mert dobozbol kiveve hasznalhatatlan volt - de ezen nem kell meglepodni, ilyen a kinai QC sajnos. Negyedik eve van meg, es miota rendbe lett teve, azota tokeletesen teszi a dolgat. Massziv, minosegi cucc kivulrol. Belul ezek mar az 'upgraded version' ala esnek, o gyurus alu nozival, alu hengerfejjel, konnyitett dugattyu alu fejjel, stb. Gyarilag eros, szoval egy rugocsere indokolt, a jo hir, hogy ezekben kb 5 perc a rugocsere, mert tenyleg gyors rugocseres (ez a SAEC a neveben). Adnak is hozza egy M90-es rugot, de inkabb 100-110-es lesz a belevalo.
A kosaraddal kapcsolatban:
Akkubol eleg lesz egy is, inkabb tar legyen 2-3.Illetve, bar nem vagyok lipo fanboy - ha mar viszont igyis ugyis veszel akkut, akkor szerintem jobb lenne eleve 7.4-es lipot venni a hozza valo toltovel. Kicsit reaktivabb tole a replika.
-
Csokishurka
őstag
válasz
DNReNTi #30245 üzenetére
Köszi
Igen látom már, hogy határ a csillagos ég
Csak az M4 játszik sajnos, nem sajnos, az teszik és akkor már szeretnék olyan fegyverrel játszani ami jól is néz ki.
De sajnos majdnem minden out of stock a webshopban, nem tudom milyen gyakran töltik fel a készleteket.
Amiket mondtál azokat bele kalkuláltam.
Ha nem baj linkelnék egy általam összerakott csomagot.Próbáltam csökkenteni a variációk számát, igy marad pár versenyző:
[G&G CM16 Carbine carbine replica]
[SA-B01 ONE™ SAEC™ System Carbine Replica]
[CM002A1 assault rifle replica - black] Ez sajnos nincs a polcon.
Nem tudom ebből valamelyik fém változat-e. Nekem is jobban tetszenne full fém de az baj már ezzel a kb 200€-val is kicsit túllőttem a rászánt összeget.Az akksiról, amit olvastam, hogy a V2-es gearboxnak lehet annyira nem tenne jót a 7,4 feletti LiPo akksi, de ha ti azt mondjátok hogy a 7,4-es simán jó neki akkor kicserélem arra, kb egy áron mozoghat. Vagy lehet valamit benéztem és fake infot mondok, de elég sok információ jött most ez agyamnak egyszerre
Illetve még haver mondott egy dolgot a V2-el kapcsolatban, hogy valami olyat keressek ahol a fogaskeréknél van jelzés, hogy CNC, mert akkor az jól megmunkált vagy valami ilyesmi.Scopot aliról néztem, töredéke a webshopknál levő áraknak, es havernak olyan van, sztem teljsen jó, még egyelőre...
Nem tudom ezek közül mit javasolnál/javasolnátok?
Köszönöm ismét a segitséget!
Edit:
Mág talán ami kinézetbe szóbajöhetne ez egy ilyesmi:
[link] -
DNReNTi
őstag
válasz
Csokishurka #30243 üzenetére
Szia,
Udv a penzegetoben.
Eleg korrekten korbejartad a temat, ahogy latom - az atlaghoz kepest mindenkeppen. Vannak bevalt kezdofegyverek, ilyen a Cyma CM028 (AK), a JG 608 (G36C). Ezek jellemzoen 100 euro korul mennek, akciosan akar meg olcsobb is. M4-bol en magasabbra tennem a kezdo lecet, de en nem vennek muanyag M4-et. Itt talan a Cyma CM002 nevezheto jo alapnak, ez elhozhato 150 euro korul. Ha akcios, akkor ennyiert a jobb Specna Arms replikakbol is lehet valogatni. En Specna-bol inkabb kerulnem az ujabb budget kiadasokat, de kb annyi AR15/M4 varianst gyartanak, hogy mar lehetetlen kovetni... Viszont a dragabb (200+ euro) Specna replikak arnyekaban mar elerheto akciosan az Arturus, vagy akar egy jobb G&G, esetleg ICS is. Ha lehet hinni az internet nepenek, akkor ar/ertek aranyban most az Arturus egy nagyon eros marka. Megjelenesben ezek modernebbek ugyan mint a klasszik M4 vonal, de szerintem szepek a szemnek. Termeszetesen en ebbol is inkabb a fem valtozatokat keresnem - nekem meg ez a fetisem.
Azt se felejtsd el, hogy egy fegyver onmagaban meg keves, szukseged lesz plusz tarakra - en midcap-et javasolnek, jobb az elmeny ha tarat is cserelni kell idonkent. Kelleni fog akku es tolto, kelleni fog vedofelszereles, ruha, egy elso szerviz, meg persze a tetszoleges kiegesztitok: optika, hangtompi, sling, lampa, akarmi.. A lista vegtelen. Tippem szerint a beszallo fegyver araval egyenerteku garas fog elmenni a beszallo cuccokra is. En nagyjabol 100-120k-ra saccolom most egy normalis beszallo felszereles arat mindennel egyutt.
Ha kerdesed van tedd fel, eleg korrekt kozosseg van itt. Nincs rossz kerdes csak a fel nem tett kerdes.
-
Atke
senior tag
válasz
Csokishurka #30243 üzenetére
CM009E és F között 40mm csőhossz van ami 10 fps különbséget hoz...
Nem rosszból, de egy ? sincs a hsz-ben, szóval mi a kérdés?kibeleztem a múltkori lutri VSR-t 25K-ért, kiganéztam darabokban van még,de hamarosan összerakom
A csöve elég érdekes, bár szerintem "igényes" átalakítás,de van rajta egy ütés/horpadás és szerintem ez a rákfenéje...
A gumin látszi a TDC-s duallenyomóAz elsütőben 2 csavar el volt nyalva, kiszedtem de nem jött szét,mivel nyitott így is ki lehetett takarítani.
Jövőhéten összerakom, átmegy a másikból komplett az eleje(külsőcső+belső+kamra stb) És kiderül hogy tényleg a cső volt e a ludas.
-
Csokishurka
őstag
Sziasztok,
Nos ma első airsoft meccsemmen túl vagyok és marha jól éreztem magam. Igaz csak egy kis tanyán 5-en lövöldöztünk egymásra, de nagyon jó volt.
Ahogy a nagy könyvben meg vagyon irva, kölcsön fegyóval, kipróbáljam bejön-e a móka egyáltalán, szumma szumm fegyvervásárlásra szánom magam. Elnézést majd a sok kérdésért, igyekszem minden infót elvolasni és nem menni senki idegeire.
A héten már elég sok fegyvert nézegettem olvasgattam fórumokat, de még mindig nem szántam rá magam, hogy használtan vagy újonnan vegyek fegyvert.Egy M4-et szeretnék venni, és ami nagyon fontos van egy ilyen fétisem, lehet nem csak nekem, de mindenképp hangtimptóval szeretnék játszani, imádom a fegyvereken, lehet hülyeség meg fölösleges de kell!
Amiken gondolkoztam újonnan:
[link] Itt van egy kis félelmem hogy a supressoral együtt batárhosszú lesz a cső.
[link]
[link] Ebből van F-es végű is, nem tudom mi a különbség.Használtam pedig ilyeneket találtam.
[link] Itt az ár már elég borsos nekem
[link]
[link]
De annyi van, hogy össze se tudom számolni. Sokan árulnak komplett felszerelést. (hogy virus helyzet miatt szaporodtak-e meg az eladások...lehet)Márkákat illetően azt tudom hogy Cyma ilyen alsóközép ketgória, vannak jó cuccaik. 500 széeriát kerülni kell.
G&G-ról általánoságban jókat olvastam.
Specna Armsról nem sok mindent találtam még.Előre is köszönöm a segtséget!
-
emre
veterán
Ez a fajta dugattyúfej milyen felhasználásra ajánlott? Gondolom inkább gyors pörgős gearboxba célszerű tenni a tompítás hiánya miatt. Van egy itthon, és rohadt jó a kompresszió ezzel, és a light-os déemeré alakított cm099-be nem tartottam jó ötletnek betenni.
-
drzozo
senior tag
válasz
macilaci78 #30232 üzenetére
Nem illett bele a témába, és full indokolatlan volt a Vector és PDW mellé harmadiknak...
Gázosban vettem, redwolf-ról... EU-ban két helyen volt raktáron, de elég vegyes google értékelésű boltokban, úgyhogy inkább elengedtem. -
törölt tag
válasz
macilaci78 #30238 üzenetére
A line nagyon zavaró, de a telepakolt pc, a sling, a combtok, ivózsák az az ergonómia csúcsa
Cimbi volt ilyen főnixben, tolta a szokásos hülyebúvárok, sosenemleszilyenem, mindbzikvagytokmind, etc dumát. Pár játék után hozzávágtam a szettet hogy forogjál bent egy kört cica, vendégem vagy rá, aztán eldöntöd... 15 perc múlva úgy jött ki hogy okéééé akkor ilyet hol lehet venni mert ez így most azonnal kell
Nyilván egyébként egyéni preferencia, de valójában annyi előnnyel jár, hogy én simán elviselem ha lőtáv, reakció, hang, karbantartás igény, etc vonalon ekkora előrelépés, nekem belefér bármi -
macilaci78
nagyúr
válasz
#56573440 #30237 üzenetére
A külső tartályos vezetékes mókát elengedem.
Ilyen fogszabályzóm volt, kb eként látom az AAP-t is a kezedben. -
törölt tag
válasz
macilaci78 #30235 üzenetére
hát gbb stock tankkal azért elég necc megcsinálni, szerintem még a tippmann-ra sincs ilyen adapter, bár az még az esélyesebb..
minden más értelmes esetben eleve hpa engine kell, ott meg nem igazán van belső alkatrész amit cserélni kell már
-
törölt tag
válasz
kovacszk #30234 üzenetére
ááááá akkor már sokkal hamarabb rátért volna az igaz útra... Szerencsére két lányom van, úgyhogy viszonylag kicsi a lehetősége hogy vegyenek egy bar 10-et hirtelen felindulásból, én meg magamba roskadjak a csalódottság miatt hogy hol rontottam ennyire el...
Bár akkor egyből rendeltem volna egy hpa kitet hozzá, hogy legalább egy picit javítsak a helyzeten, meg egy m4 adaptert is... Ha megígérik hogy jók lesznek talán abba még egy mp5 adaptert, abba pedig egy ak adaptert...
-
macilaci78
nagyúr
-
törölt tag
válasz
macilaci78 #30230 üzenetére
Akkor meg sima liba
csatlakozz a sötét oldalhoz... Ma még csak egy dropstock, holnap már egy g&g ssg1 meg dye maszk
Aztán jöhet a hpa
-
macilaci78
nagyúr
válasz
drzozo #30231 üzenetére
Miért off-ba?
Elektromos, gázos?
Jól tetted!Nekem pedig megadta magát az akku: 1,1 Ah, 11,1 V. A balancer csatin az egyik cellán mértem 4 V-ot, a másik kettőn 8-8 V-ot, míg a lipóőr 4-2-2 V-ot. Szétszedten apró darabokra minden mintegy alapon, a mért értékek 4-4-0 V, a döglött cellán szakadásvizsgálat is eredménytelen.
-
drzozo
senior tag
Csak nem bírtam magammal, berendeltem egy Marui MP7-et...
-
törölt tag
válasz
macilaci78 #30228 üzenetére
160mm hosszú a tube hasznos része, 30 mm a belső átmérő.
-
törölt tag
válasz
macilaci78 #30223 üzenetére
vtn fólia úgyhogy nem vészes, 25k volt. De igazából elég sérülékeny sajnos, de proof of conceptnek tökéletes, max megkopik itt ott aztán mehet rendes festésre
A tusban van az aksi és az fcu is, de elférnek szépen. Mind 280 mAh 7.4V tökéletesen benne van
nyilván ha nem kell fcu bele akkor azért még mindig több a hely mint egy arpben vagy más hasonlóban
-
DNReNTi
őstag
válasz
petymeg #30225 üzenetére
Mindketto, de mindketto mashol.
En teflont hasznalok a fogaskerekeken es a dugattyut megvezeto pocson (tehat a femeken igazabol) es vekony szilo olajat a hengerben a dugattyufej gumi O-gyuru miatt. Szinten be szoktam kenni sziloval a hengerfejet korbe mielott bepattintom a hengerbe. Magyarul nalam teflon a femre, szilo a gumira. Eddig bevalt. -
petymeg
addikt
Teflon vagy szilikonzsír jobb a GB kenésére?
-
macilaci78
nagyúr
Én azt mondtam, hogy két különböző rugó is adhat azonos energiát.
Te pedig azt kérdezed, hogy két 120-asnak mondott különböző felépítésű rugó azonos energiát ad-e. Nem tudom.15 éve használom a Guarder rugókat, mindenhol a világ civilizáltabb részén az airsoft lövedékek sebességét 0,20gr 6mm BB-vel értik, ha más adat nincs megadva.
Tehát egy Guarder SP120 rugó is 120 m/s-ot ad 0,20g, 6 mm BB-vel. Az, hogy a gyártótól alsó határérték és nem felső, hát ez van... -
macilaci78
nagyúr
válasz
Szilágyi84 #30219 üzenetére
Budapest nagy város, biztosan akad.
-
Szilágyi84
senior tag
Van itt budapesti aki szeret szerelni és van már tapasztalata érti rendesen és vállalna más új fegyverét személyesen megmutatva esetleg?
-
emre
veterán
válasz
macilaci78 #30217 üzenetére
Szóval ha egy 155mm hosszú 120-as rugó helyett beépítek egy 172mm hosszú 120-as rugót ugyan azt az eredményt kapom?
Az igaz hogy a Guarder rugók m/s értékét 25-ös BB-vel adják meg?
(#30156) emre
Ja, és megválaszolnám a kérdésemet.
Jó lehet, ha legalább 18awg keresztmetszetű, bár az egy csomó akksi 16awg-vel van bekötve, de szilikonosból ez nem minden esetben fér el. -
macilaci78
nagyúr
Továbbra is arról van szó, hogy egy egységnyi térfogatú levegőt (henger hasznos térfogata) egy egységnyi keresztmetszeten (hengerfej/nózi) milyen gyorsan küldesz keresztül. Ebből jön a BB csőtorkolati kezdősebessége, amit mérsz, illetve a BB mozgási energiája, amit az egyéb paraméterek ismeretében számolsz.
Na, azt a munkát, amit a lövedék energiája jelent, többféleképpen is el lehet végezni.
Példának okáért adott két autó azonos tömeggel, de ugye két különböző rugóval...
Visszatérve az airsoftos rugókra: van olyan gyártó, ahol a rugó menetemelkedése végig azonos (pl Guarder) és van, ahol az egyik végén, illetve középen besűrűsödik (pl Systema), de maga az elvégzett munka azonos.
Ezen kár rugózni.
Illetve ezért veszek mindig Guarder rugót, mert azzal van tapasztalatom, azzal tudok tervezni.
-
emre
veterán
válasz
macilaci78 #30214 üzenetére
-
Milos136
csendes tag
válasz
macilaci78 #30214 üzenetére
Jól jártak a srácok, még tanultak is
Én amikor Pesten jártam replikával (rendesen szabályosan szállítva, ahogy azt kell) liftben találkoztam szomszéddal aki szintén airsoftos, persze egyből ki is szúrta a "csomagot". Kicsit dumáltunk, és a folyosóra még kihozta az ő M4 variánsát is. El volt látva mindenféle kieggel és camo festést is kapott. Az AK-mhoz képest már a következő kategória volt
-
macilaci78
nagyúr
Még csak összehasonlító táblázatot sem láttam, de például nózikról van.
Atke: a hajtókaron látszik, hogy a 180°-hoz képest inkább 165°-ban áll a két kar egymáshoz. A túloldali vízszintesen fekszik a szék fellépőjén.
A hátsó kerék agyában a racsnis betét menetete elnyalta az öntött alu felni perselyét. Kapott egy küllős kereket, de idő közben találtam kellően nagy esztergát, lett bemarva körmös acél betét, abba marva a menet.
160 kg vagyok, teremgarázsból felfelé jövet, legkisebb áttétel, kiállva a nyeregből történt a baleset, kb 3 km volt a bringában.430 €-ért volt rendelve, 60k volt a cserealkatrész.
29" kerék, 23" váz, ha sarokkal állok bringával a lábam közt, a zacsi miatt már óvatos vagynak kell lennem. Én is nagy vagyok, de a lépcsőházban a kislány az anyukájának: Hű, mekkora bicikli!"Ami nagyon szúrta a szemem, hogy jogilag közterületen csinálták, kb 160-200 lakás ablakai néznek arra a részre. Még szerencse, hogy már vastagon nyár volt, rendes lombkorona volt a fákon és max csak 25-30 lakásból volt rálátás. De ugye ez egy közös udvar kutyásokkal, gyerekesekkel. Kevesebbért is jelentette már egyik szomszéd a másikat.
A megannyi szomszédból szerencséjük, hogy egy öreg airsoftos ment le, nem egyöreg rendőr... -
emre
veterán
Srácok rugó méretekről van valami ismertető?
Nem az erősség FPS viszonya érdekel, hanem kialakítás, anyag minőség, anyagvastagság, hossz.
A legtöbb gyártó hosszt sem ad meg, anyagvastagsággal meg egyáltalán nem találkoztam. -
Atke
senior tag
válasz
macilaci78 #30208 üzenetére
Srácok: Korrket voltál! Ez a tanulópénz példája lehetett volna. Mai generációk képtelenek bármit megcsinálni, pedig yt, google mindenre is jó. (Tisztelet a kivételnek)
Hajtókar! Én a súlyom miatt csak integráltat használok! Ezt a 4szög tengelyes cuccot(ha jól látom) el kell felejteni. Recseget ropogot alattam mikor állva tekertem.#30209 N€T0X|N: Jó mert így már nem olyan kicsi mint gyárilag
-
válasz
macilaci78 #30210 üzenetére
Egyelőre csak poénból raktam össze, nincs benne cső, meg hopup. Majd 1x veszek hozzá egy fekete MK VII alapot, meg hosszú belső csövet és akkor bohóckodok egy sort. Kérdéses, hogy úgy mennyire lesz játék-legál ereje GG-vel, de van itthon 144a a Marui miatt, ha máshogy nem.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
N€T0X|N #30209 üzenetére
Én meg az egyik AUG csövét rövidebbre vetettem CQB-ra.
Kíváncsi vagyok, használat közben melyik lesz a hosszabb: a vállgödörbe szorított tussal, tracerrel a rövid AUG célra tartva, vagy ez a kéziágyú célra tartva.
-
-
macilaci78
nagyúr
Csak arra próbálom rávezetni, legyen saját tapasztalata, élménye, véleménye a vásárlás előtt, ne higgyen senkinek. Nekem se.
Volt egy gyári állapotú JG Bar-10, ami ugye foglalkozós. Hop up gumi élből cserés, a gyári elsütőszerkezeten pár játék után már látszik a kopás szemben a minőségibb alkatrészekkel. És akkor még nincs megtámasztva a belső cső, nincsenek megnézve a tömítések, stb. Ha játékra megy, 400 fps felett kötelező az oldalfegyver és ugye 450 fps-t ír a honlap. Szóval a sniperkedés minimum két fegyvert jelent játékon.
De minden gyári állapotú airsoft replikán kell igazítani, valamelyiken többet, valamelyiken kevesebbet. A bringás példánál maradva lehet, hogy csak a nyerget kell beállítani, lehet, hogy hajtókart hajtóművel együtt cserélsz, ahogy én is jártam...
Az M4-em pedig Dytac. Egy egyedi építésű airsoft replika árában határ a csillagos ég. Nálam is a tracer 109€ postával, a lámba 45k Ft akciósan. Ehhez még ugye fegyver nem jár, de már 85k-nál járunk, ami több, mint a fegyver vételára (169,4 € akciósan, posta nélkül, mert megvolt az ingyen posta értékhatára). És ezért a pénzért még bele kellett mókolni az akkut, a tömítettséget megigazítani, a gyári fogkrémet kivakarni a gearboxból, hézagolni, hop up gumit cserélni, belepattintottam a 12 éves Gaurder motort, tettem bele 35€-ért FET-et, valami red dot, fém rugóvezető csapággyal, szereléksín a lámpához.
De legalább vagyok annyi, hogy szétszedjem, összerakjam, nem kell szerelőhöz vinnem, nem kell megtanítani a használatához.2, vagy 3 nyárral ezelőtt a társasház belső udvarán, ami elvileg közterületként van nyilvántartva, ismerős zaj csapta meg a fülem: AEG-gel lőttek. Pár fiatal egy Dragunov replikán próbálta meg beállítani a távcsövet. Miután felvilágosítottam őket a légfegyverhasználat törvény adta kereteiről, segítettem nekik. Annyira fogalmatlanok voltak, hogy a be nem állított hop up-hoz akarták beállítani a távcsövet.
Végeztünk, még kicsit okítottam őket, majd útjukra engedtem azzal, hogy ha még egy lövést meghallok az udvaron, rendőrt hívok. -
Atke
senior tag
válasz
macilaci78 #30199 üzenetére
"Tetszik az airsoft, bele is vágok egy sniperrel - a kínálat aljáról, 1,8× áron." Ezt nem értem. Belépő out of box sniperről volt szó."Tetszik túramotorosát, veszek is egy ETZ-t." Bar10 nem egy ETZ (40 éves valami) De az hogy maga a motorozás bejön-e le tudod mérni. Sőt szerintem sokan vagyonokat fizetnek mai napig hogy ilyet hajtsanak.
"Tetszik a tájfutás, veszek is egy dorkót." Ez mint ha légfegyverrel akarna airsoftozni hasonlat.
CS: Szóval vegyen pisztolyt? Mert 800$-ból nem jön ki AK/M4
Bringa: Rockrider volt
De látod! Pont itt igazolódik be amit mondtam! Elmentem a Normafára, visított, nyegergett, sírt a bringa alattam... Nem azt mondtam hogy a bringázás szar, hanem hogy ez a bringa nem jó nekem....Szóval szar az MB44xxxxxx, de az airsoft király
Drón: De DJI Phantom. Ezzel tanultam meg, tudtam mire kell, és f@szság lett volna egy gimbal nélküli homályfelvevőt venni
AEG: A szóban forgó Cyma CM048 (cm.028-ról ugye odák vannk) ezt nem ismerem, de!
megveszi emberünk ezt 163 euróért. Neked meg meg van 2 éve"ugyanez", egy guarder,vagy ML preccsővel, Minőségi gumival, valami jobb lenyomóval, alu OO nozzlel, lipósítva és 0,28-30-as bb-vel etetve. Így is érheti csalódás, mint engem a bérelt AK-val, de ott is, bringánál is, tudtam hogy nem én vagyok a szük keresztmetszett (egy ideig)
Nyílván olcsóbb egy AEG, de ha megépítesz egyet( pl a krytac-od) Azért az vetekszik egy épített jobb VSR-el. De pont ezért valóm mindig azt, hogy jobb egy jobb használt, mint egy gagyibb új. Volt CA és Specna is ami szar volt dobozból kivéve,törött elsütő, meg a betonra kötött kenőanyag, ledarált a CA geraboxba mindent aminek foga volt. (120-ért 2005ben)#30200 N€T0X|N: Az embereknek jogukban áll hülyének lenni
#30198 DNReNTi :valószínű! Egyszer CQB-ra, 14-5 éves gyerek hozta a Marui G-specet, pár kör után nálam kötött ki, odaadtam neki az m4-em, legjobb sniperkedés volt, bújtam,másztam,fentről szedtem le a sok álló embert, azt se tudták honnan jön az áldás
De nyílván nem oda való,de jó élmény volt
-
Milos136
csendes tag
válasz
Szilágyi84 #30201 üzenetére
Én a militaria.pl-ről rendeltem még anno, mivel ott volt az a model amit akartam, azaz a 048A.
Gunfiren is van jelenleg. Nekem nagyon bejön ez a külső, a fekete (polimeres) AK74 verzió, plusz RIS sínekkel felszerelve. Az egyetlen szépséghibája szerintem a 47-es tár amit gyárilag adnak hozzá, viszont airsoftban általában felcserélhető a kettő, csak venni kell hozzá pár 74-es mid-cap tárat és szuperál isSokak tanácsát megfogadtam és első játék előtt egy kezdőszervízt intéztem neki, de most szélcsendben 50m-en egy emberformát simán eltalál. A társaságunkból csak pár embernek van még saját replikája, a bérlősök néznek is mindig ilyedten rám
Egyetlen hátránya szerintem a mérete és a súlya (95cm és 3+ kg), amitől nem lesz se erősebb, se pontosabb mint pl egy ak74u replika, de nekem játékélményen javít a "nagy vas"
M4-ről nem tudok sokat mondani, Specna Arms A, B, és E szériáját dícsérik sok helyen, viszont van ellenvélemény is. Én egy E-vel találkoztam, az dobozból kivéve használható volt, és volt már 3-4 játékon gond nélkül. Régebben az volt a vélemény, hogy amíg a Cyma AK ár/érték arányban arany, addig az M4 variánsok nem túl fényesek, viszont az újabb Cyma Platinumokról sok jót olvastam. Ezekkel esetleg van valakinek tapasztalat?
-
Szilágyi84
senior tag
válasz
macilaci78 #30203 üzenetére
Ja igen bocsi 0 jogos köszi
-
válasz
ha nem AK-kat nézegetsz, hanem M4-eket, akkor arra később több kiegészítő lesz
az orosz vonal elég ... orosz
illetve passzoló ruházatból is több van M4-hez (angol használt ruha turkálóban a brit acu szabású MTP mintájú ruházat nagyon gyakran előfordul, a még régebbi DPM még vidéken is, bár azok jellemzően nem acu szabásúak) vagy G36-hoz - ráadásul a G36 előnye, hogy az eredeti is "műanyag" bár nyilván nem sima polipropilén, hanem rendes üvegszálas, de akkor is, így itt nem kell extra pénzt áldozni az eredetiség oltárán, míg egy full acél AK-ért megkérik a pénzt -
macilaci78
nagyúr
válasz
Gunfire is bevált webshop, szintén lengyel.
Maga a CM.048 nincs ott sem készleten, de van néhány változata, pl CM.048D.
Jellemzően a bele ugyanaz, a tusban és a markolatban van különbség.A fém testes autentikusabb, erősebb is, de a műanyag testes verziókra sincs panasz: nem nyekereg, nem hajlamos törni, egyben vannak.
Nekem zavaró a CM
o-betű
48 íráskép az eredeti CMnulla
48. Nem tudom, hogy megszokásból cseréled a 0-t O-ra, vagy véletlenül, de keresésnél hasznosabb a 0. -
DNReNTi
őstag
válasz
Szokott belole keszlethiany lenni. Egyebkent nyugodtan megnezhetsz mas tipusokat is. En csak azert irtam, mert ezzel van tapasztalatom.
-
Szilágyi84
senior tag
Ez a Cyma CMO48 újként már nem beszerezhető nem vásárolható sehol ? Van pár webshop ahol észrevettem hiába a rengeteg választék mégse lehet venni nincs készleten vagy nem rendelhető.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hirdetni!
"Alapelvek III.10.16. A hardverapro.hu, az Állásbörze és a városi LOKÁL topiccsoportokon kívül máshol terméket, szolgáltatást, munkát hirdetni."
- Star Trek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Törékeny-e a Z Fold7? Ki van csukva!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Magic Trackpad legújabb fajta, lightning csatlakozóval
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52