Új hozzászólás Aktív témák
-
devpernull
tag
válasz
delefin4 #3398 üzenetére
Valószínűleg a legújabb kijelzővel kaptad a gépet, régebben QM és TM kijelzővel szerelték, a mostanában gyártottnak nincs betűjele, csak new screen-ként, vagy NP-ként hivatkoznak rá. Ezzel az a gond, hogy a régebbi verziókra készültek a módosított rom-ok.
Első körben ments le mindent a gépről, aztán a beállítások között a biztonsági mentés és visszaállítás menüben a gyári adatok visszaállítása. Ha ez nem segít, akkor a hangerő- gombot lenyomva indítsd a tabletet, ekkor a recovery menübe jutsz. Itt a hangerő- gombbal tudsz lépkedni fentről lefelé körben és a bekapcsoló gomb az enter. Nyomd meg a wipe data/factory reset, a wipe cache partition és a wipe media partition sort, végül a reboot system now-t. Ha ez sem oldja meg a gondot, akkor meg lehet próbálni feltenni a Feiyu-féle 4.2.2 rom-ot, itt vannak az instrukciók:
[link]
Sok sikert! -
delefin4
újonc
válasz
devpernull #3397 üzenetére
Task Manager van,gyári állapot visszaállítás nem volt.A hardververziót nem találom,gyárilag Android 4.2.1 operációs rendszerrel érkezett.
-
delefin4
újonc
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem. Vettem egy Ainol Novo7 Fire tabletet. Minden tökéletesen működik rajta egy dolgot kivéve,a játékok indítás után azonnal kiugornak és hibaüzenet nélkül visszadob a főoldalra. Mi okozhatja a problémát? A Minion Rusht eddig kétszer teljesen véletlenül sikerült elindítanom,a többi 100 próbálkozás eredménye ugyanaz,kiugrik. Ezenkívül adhatnátok néhány ötletet,milyen játékok vannak rá,amelyek nem igényelnek állandó internet kapcsolatot,mert jelenleg csak wifi van rajta. Köszönök minden segítséget!
-
fdavs
tag
sziasztok. cm10.1-re (Aurora 2) szeretnék témát feldobni de mindegyik témára hibát ír: Téma hiba nem lehet alkalmazni jelentse a téma készítőjénél stb.. stb ..
Tudnátok ebben segíteni? Válaszotokat előre is köszi -
tboy72
aktív tag
Az én problémámra esetleg valakinek valami ötlet?
-
tboy72
aktív tag
válasz
Thohist #3383 üzenetére
No odáig jutottam, hogy a nand lábak összekötésével sikerült az USB-n felismertetni a géppel. A Nuclear toollal sikerült felflashelnem az eredeti romot rá. Lement hiba nélkül, de ugyanúgy nem kapcsol be a tablet. Recovery módban sem indul, töltést sem mutatja. Feldugott töltővel ugyanúgy gyengén merül az akksi.
?Ötlet?
-
tboy72
aktív tag
Üdvözletem Mindenkinek!
Segítséget kérek egy probléma megoldásához! Kaptam egy hard brick Ainol Novo7 Crystal 2 quadcore tabletet, újraélesztésre. A chipset ugye ATM 7029 benne. A nand flash 5-6 lábainak összezárásával és a Power+ Vol- gombokkal indításkor a Windows Ultimate 64 bit észleli az USB porton, de nem ismeri fel, és nem tud hozzá telepíteni drivert. Próbáltam különféle ADB drivereket felrakni hozzá, de egyikkel sem jó.
Várnám az ötleteket!
Köszönettel! -
Thohist
csendes tag
a
-
petikeke
tag
válasz
Danika256 #3377 üzenetére
Minden táblánál csalnak, nézd csak meg az Antutu leírását a play store-n.
Nem véletlen hogy sok ezer pont különbség van egy gyári rom és a cm között.
Édesapámnak van egy wayteq xtab dc100qcr amiben RK3166 van és egy kis mókolás után a retina felbontást is szépen viszi.Szerintem az Ainol-nak nem lesz normális tab-ja amíg nem jön ki az Amlogic négy magos procijai.
-
Danika256
aktív tag
válasz
petikeke #3375 üzenetére
Szia,
Hát igen, nem minden esetben érdemes arra támaszkodni, de az az RK3188 amúgy tényleg ott van a szeren, néztem youtube-os videókat és nem csak az antutuban. Az ár - érték aránya is nagyon jó. Jó lenne, ha már az Ainol is vakítana valami új és használható tabletet, de úgy látom mostanában igen letették a lécet.. Én úgy tudom, hogy a gyári ROM-okban is a csalás főként az új gagyi quados chipsetekre vonatkozik, mert ha nem csalnának, akkor kiderülne hogy sz*rt sem érnek, pont azok főleg amiket mostanában ainolék nagyon tolnak...
-
ZPKing
tag
Ainol novo 9 Spark-ra nincs még CT'S Christian Troy
4.3-as Android? -
petikeke
tag
-
Thohist
csendes tag
Jóestét!
Én legközelebb,ha új tabot fogok venni,valmilyen linuxos gép lesz.Ajnol is készít ilyen készüléket? -
Danika256
aktív tag
válasz
Thohist #3370 üzenetére
Jaja, nem volt egy rossz szavam sem..
Én is meg vagyok elégedve a gépemmel, de azt nem tagadhatjuk, hogy ahogy telik az idő, egyre több kompromisszumot kell majd vállalni és most a játékokről volt szó, mivel erre szólt a kérdés. Ahogy látom sajna az ainolnak az új gépei nem igazán vannak a toppon, főként az MTK7029 miatt, 10" körüliekből talán a Spark lenne a nyerő, de az meg a retina felbontás miatt nem tud kiemelkedő beséggel szolgálni...
-
Thohist
csendes tag
Száp estét!
Ha sok lett volna a pénzam nexust vettem volno,vagy ipadot.Szegény embernek nagyon jó az AJNOL. -
Danika256
aktív tag
válasz
Dr. Mózes #3366 üzenetére
Ja, a Hero nem rossz, bár sajna az is kezd kicsit kiöregedni az új játékokhoz. De ha most akarsz pénzt költeni tabra és mindenképpen 10 colos kell, bár nem Ainol, de szerintem ezt vegyed:
Pipo M9
Az RK3188 chipset elég jó!http://gadgetgreats.com/pipo-m9-quad-core-rk3188-1-8ghz-tablet-pc-10-1-ips-1280-800-android-4-2-2-16gb.html
Antutuban kb 18 ezret tud, bőven elég lesz neked a mostani és a jövőbeni játékokhoz is!
ára kb 250$ Mondjuk ennyiért már kapsz új nexus 7-et is ami marha gyors, de az csak 7"-os. 7"-os kategóriában mondjuk elég sok lehetőség akad olcsóbban is! Neked kell eldönteni, hogy mit akarsz! -
Simba86
senior tag
válasz
Dr. Mózes #3366 üzenetére
olvasd el a cikkem a logout blogon (katt a nevemre
) és ha ainol-ban gondolkodsz, válaszd azt
az eternalban, ha jól sejtem az atm7029 művésznevű soc van, azaz kb egyáltalán nem jó játékra...
annyi a különbség, h az enyém 7 colos. ha mindenképpen 10 colosat akarsz, akkor sztem válaszd az ainol novo 10 herot -
Dr. Mózes
aktív tag
Sziasztok!
Tablet vásárlás előtt állok. Az egyik nagy esélyesem az Eternal. Meg tudnátok mondani, hogy milyen játékokat tud futtatni a Vivante GC1000-es gpu? -
Thohist
csendes tag
GINGERBREAD romot keresek zip ben.Nem találtam még,csak image formában.
-
Thohist
csendes tag
Elsőre nem túl egyszerü!!!!
-
Tika79
tag
Hero 1-hez milyen rom ajánlott, ami stabilan működik.
Tud valaki egy leírást is mellékelni, hogy kell felrakni lépésről lépésre, nehogy haza vágjam....
Köszönet -
Thohist
csendes tag
Szépnapot! EEgy utolso kérdésem lehet feléd tek?
Próbálok upgrade liveshuit programmal,dee nem akar összetalálkozni a tab aurora a pc vel.
m3 chip mindig bejön,egyéb gombokkal nem hoz mást az eszközkezelő.Help me -
Thohist
csendes tag
SZÉP NAPOT KÍVÁNOK MINDENKINEK!
ÉS LŐŐN A VILÁGOSSÁG!ELSŐ DOLGOM EGY NAAAGY KÖÖSZÖÖNEETELSŐSORBAN A KEDVES SEGÍTŐINMEK,PERSZE KÖSZI NEKED IS AZ ÖTLETET.MINDEN TANÁCS LEHET JÓ ÖTLET!
ÉLETRE KELT A VOLT TÉGLA TAB!
ISMÉLTEN VAN AURORA 2 TABOM!
1:SZÉTSZEDETT AINOL AURORA 2 SD KÁRTYA ELTÁVOLÍTVA
2:AKKUMLÁTOR TÖLTÉS,FESZÜLTSÉG MÉRÉS
3SB PORT TAB ÉS PC ÖSSZECSATLAKOZTATÁS(igazad volt..nem mindegy melyik portra)
4:A FLASH CHIP 5,6 LÁBÁNAK ÖSSZEÉRINTÉSE,
5:ÖSSZEKÖTVE TARTOM KÖZBEN,POWER sé VOL- GOMB NYOMVATARTOM
6:ESZKÖZKEZELŐBEN MEGJELENIK AZ M3 CHIP
7OLDOGSÁG
8.TAB KIKAPCSOLÁSA,SD KÁRTYA VISSZATÉTEL,(AMIT ELŐTTE MÁR BOOTOLÁSRA ELŐKÉSZÍTETTEM).
9OWER,VOL- NYOMVATARTÁSA.ROBOTKA MAGÁBAN BOLGOZIK.KIKAPCSOLODIK.
10:ÚJRAINDÍTHATÓ A TAB,MÜKÖDIK MIDEN. -
Thohist
csendes tag
Lehet,hogy a nand flash chip lábainak rövidrezárása 5 6 pont ami életre kelti?A sorrendet nem igazán értem.
Én többféle módon zártam rövidre.1:akku visszatéve,kikapcsolva,összezártam 5 6 lábat,majd powwer gomb megnyomása,de eredménytelen. -
Thohist
csendes tag
válasz
Danika256 #3349 üzenetére
Szépnapot!
Tegnap sokmindent próbáltam AIMOL NOVO AURORA 2 tabommal!
1:A tabomat szétpattinottam,majd 2 leválasztottam az akumlátorát,3 rákötöttem külső energiaforrásra,4 addig eljutottam hogy a tápegység jelezte a tabom bekapcsolását,az áram mérő,300 mili ampert mutatott,és kezdett langyosodni a tab,Majd hosszan nyomva a power gombot kikapcsolódott,nem langyosodott.Valami élet van benne. -
Danika256
aktív tag
válasz
Thohist #3348 üzenetére
Hali,
Látom zajlik az élet.
Egyszer én is megszívtam, de sikerült újraéleszteni, mindig van rá mód! Tehát így tönkre nem tud menni. Nekem úgy sikerült, hogy amikor rövidre zártam a flash csip lábait, akkor próbáltam az auto recpveryt és úgy feléledt.
De, amúgy látnia kell USB-n is, nekem nem is azzal volt a gond, hanem a data meghajtót nem tudta írni..
Fontos, hogy a gép hátsó USB portjaiba dugd be, különben NEM fog működni. Én is leizzadtam emiatt annó. szóval próbáld meg így, először USB-n, aztán a az auto recoveryvel és persze rövidre zárás.. -
Thohist
csendes tag
Sajnos semmi a progi nem segíteet!!!Most jön a bonc kés,sebészet.Mégesgyszer köszönömszépen!Lépek.
Sziasztok!Holnap vagy ha elöbb tudok írok ha van változás! -
Thohist
csendes tag
Huha most nagy az izzadás!Néhány perc mulva Írom mi lett az eredmény!
-
Thohist
csendes tag
Az oldal ahová ajánlottál ott regisztrálni kell?Bocs (közben más dolgokkal is kell foglalkozni)
-
Thohist
csendes tag
Az ajánlásodat meg fogom tenni pontosan követlek!
13 másodpecig nyomvatartottam a power gomdot.Megvárom,hüljön.
Az unbrick csomagot leht csak holnap tudom kipróbálni. -
Thohist
csendes tag
SOOK SOOK Köszi az Infóért!Nekem olyan érzésem van a tabbal kapcsolatban,hogy olyanszinten kiakadt,hogy képtelen mindenféle perifériát lekezelni Pl Nyomógomb,memekártya,stb.Amig magában (gerjed)
Szerintem semerre nem fog továbblépni a készülék. -
Thohist
csendes tag
Megpróbálom majd mélyebben megvizsgálni.
-
crue
őstag
válasz
Thohist #3341 üzenetére
Legalább 10 másodpercig tartsd nyomva a bekapcsoló gombot, hogy biztosan kikapcsoljon a gép. Nagyon fontos, hogy az unbrick kitben lévő tool-lal készítsd el az sd kártyát, mert csak úgy unbrickel. Ez 512MB-osra formázza a kártyát, később vissza lehet állítani. Ezután kell felmásolni az aml_autoscriptet, berakni a kártyát és bekapcsolni a gépet a hangerő le+power kombinációval.
-
Thohist
csendes tag
Nagyon érdekes jelenség zajlik a tabban,Nem kapcsolom be. ÉÉÉs Továbbra is langyos a készülék,Úgy kiakadt a rossz programtól,hogy nem tudja magát alapba vinni.Gondolom.Elnézést,hogy mindenféle butaságokat leírtam!
-
Thohist
csendes tag
A számitógéphez sima USB,Vagy más (szerviz)USB KÁBEL SZÜKSÉGES?
-
Thohist
csendes tag
Most töltöm a tabot,bár nemtudom hol tart,mert nem látom,csak érezni,hogy megszik langyosobik ott ahol szokott.
-
Thohist
csendes tag
Szóval ott járok,mivel semmi életjelenség,Tehát nem kapcsolódik be.Az sd kartan van indító(recoveri)File.
És ezért én már szét is pattintottam a készüléket.Itt picit bizonytalan számomra a többi tennivaló.Bár megpróbáltam a nand memoria jelzett lábait rövire zárni.És igy sem indul.Kettő flash is van benne és mind a kettőnél meg tettem.Nem tudom mennyi ideig kell rövidre zárni az 5 6 lábat.És más tennivalóm is van.Huuh
Nagyon szomorkodom(( -
crue
őstag
válasz
Thohist #3335 üzenetére
Azért próbáld meg, hátha mégis. Teljesen halottnak tűnő állapotból is hoztam vissza vele a gépemet, amikor már semmi sem volt a képernyőn. Ha mégsem hozza vissza, akkor marad a szétszedés és a flash chip lábainak összeérintése. Ha kell erről leírás, akkor megkeresem és linkelem.
-
Thohist
csendes tag
Szten K U K A Érdekesen ment tönkre.Egy alkalommal szokásosan feltelepítettem SD-Ről egy ismeretlen romot (recoveri menu,majd ebből install zip file (rom)Megcsinálta a dolgát.A robotka nem dobott hátast.Ekkor gondolom,ujraindítom a tabot.Visszamentem az ujraindít ponra,és nem idult azóta sohatöbbé.
-
Thohist
csendes tag
Ohh!
Sok köszönet!
Deeeeee
A Tégla nem tud sehogyan kapcsolódni a számítógépelelel.USB Porton keresztül összekötve,de akárhogyan is nyomkodom a billkombinációkat.Nem és nem semmi jele az eszközkezelőben,és gondolom amig nem érzékeli a gép semmilyen formában,addig próbálkozhatok ,hiába!!! (((( -
Thohist
csendes tag
Üdvözlet Mindenlinek!
Ma próbálom aurora2 Újraélesztését téglaállapotából!
Ha sikerem van írom a tapasztalatokat! -
Danika256
aktív tag
válasz
#35438080 #3329 üzenetére
Hali,
Az a gond, hogy ledobja az USB kapcsolatot (8%) és már nem épül fel újra..
Segítségnek olvasd el (#2917)-es hozzászólásomat, de az a Firere vonatkozik! Szerezni kéne egy FW-t ami Crystalhoz való és képes automatán felflashelődni az automata recoveryvel.
Nézd át ezt az oldalt is. Most csak ennyire volt időm, ezt találtam..:
http://personalcomputerdeni.blogspot.hu/2013/05/how-to-unbrick-your-ainol-crystal.htmlMajd írj, hogy sikerült e!
Amúgy CT megcsinálta a PA3.99-et is, én kipróbáltam nem rossz! Gyorsabb mint a CM10.2.
Itt található:http://dragondevs.com/index.php/topic/1898-rom-paranoidandroid-399-43-for-ainol-zenithink-aml8726mx-devices/
még kezdetleges verzió, mindent külön kell beállítani, nyelv stb
-
Simba86
senior tag
válasz
Danika256 #3326 üzenetére
köszi a linket!
tettem egy próbát vele, viszont gondok vannak...
eljutok a twrp-ig, viszont az nem látja a belső sd-t, se a system-et, stb... ( pl E:unable to mount internal storage)
így viszont se wipe-ot nem tudok csinálni, se felflashelni a cm romot...
jártál már így korábban?
-
Danika256
aktív tag
Sziasztok,
Az új Ainol Fire tulajoknak figyelmébe ajánlanám, hogy CT megcsinálta a comp. zipet ( Fire NP rc10 ) az új LCD paneles gépekhez is, úgyhogy most már ki tudjátok próbálni ti is a CM10.2-t!
http://dragondevs.com/index.php/topic/1852-rom-cyanogenmod-102-43-for-ainol-zenithink-aml8726mx-devices-update-2013-08-29/
-
törölt tag
Üdvözlök Mindenkit !
Szigorúan szakmai tanácsot szeretnék kérni,és ha lehetne hétköznapi nyelvenAinol Novo7 Crystal boldog tulajdonosa vagyok.
Sajnos előző tulajdonos kísérletező szándéka miatt a tab kemény tégla állapotú
Próbált a 121208 sz számú tabletre SoulGen Romot telepíteni
VÉGZETES HIBA VOLT
Azt már elértem hogy az eszközkezelőben látható
Az "ImageBurnTool " a sokadik kísérletre sem tud 8% fölé menni
Szeretnék tanácsot kérni Tőletek hogy --Hogyan tovább ?
Bármilyen segítséget köszönettel fogadok
A leírásokat ,tanácsokat ha lehet " hétköznapi " nyelven kérem
Köszönöm hogy időt szánsz rám -
zonbika
csendes tag
újabb taggal bővült az ainol tábor, szerény személyem és a novo 7 venus
-
birooo
tag
Sziasztok!
Novo hero I-hez hol tudok gyorsban hozzájutni védőfóliához? Nem szeretnék most 30-40 napokat várni.
-
Tika79
tag
Hero1-re, hogy tudok még netet varázsolni wifi nélkül? Van valamilyen átalakító?
-
Simba86
senior tag
készítettem a logoutra egy bemutatót a Fire-ömről
ha megjelenik, akkor lesz külön topicja is ennek a típusnak
akinek ilyen kütyüje van, remélem véleményezi az írásomat majd és, ha vmit nem jól írtam, akkor kérlek javítsatok ki
köszi
-
vennus
csendes tag
válasz
designer27 #2216 üzenetére
Köszönöm a megosztás. Én csak annak egy tablet tát a kínai. Remélem, hogy fogok kapni hamarosan.
-
RufuszX
senior tag
Érdekes kis tablet.
Esetleg, ha már lesz vele tapasztalatod, akkor leírhatnád, mert nagyon kíváncsi lettem rá a specifikációja alapján (akár priviben is, ha ide nem szeretnéd).
Főleg az akkuidőre lennék kíváncsi (mobilnetezés mellett), mert karcsúnak érzem azt a 3000mAh-t. (nem értem, hogy mindig valaminek karcsúnak kell lennie...) -
mong08
tag
Sziasztok !
Mától kezdve én is az Ainolos tábort bővítem.
Íme: [link] -
turho
addikt
Érdeklődnék, jelen pillanatban ainol spark-ra melyik a legjobb, legstabilabb 4.2.2 rom, és mi a felrakás módja?
-
zonbika
csendes tag
bocsi, kicsit elkavartam, nem ide akartam, ez a hsz második feléből látszódik, persze nem annyira off, szal innen is várom a válaszokat, és esetleg aki hasonló cipőben van! thx
-
zonbika
csendes tag
Sziasztok,
pénteken adtam fel a rendelést spemall.com hoz, kérdésem lenne, h van-e valaki aki hasonló időben adta fel a rendelést, ill. hogy ha kérdezi a spemall hogy most akkor mehet-e DHL-el, vagy sima postával, akk mit válaszoljak? Am a cucc gondolom Hongkong-ból jön, Ainol tabi, igaz a spemall szerintem raktározik, mert át vannak vizsgálva a cuccok és ki vannak cserélve a töltő fejek is, ha kell!
köszi -
Danika256
aktív tag
válasz
Simba86 #3300 üzenetére
Szia
Egyelőre én nem ajánlom a CM10.2-t.Még egy csomó inkompatibilitás van benne, de szépen javul, idővel jó lesz.
Én ezt ajánlanám:
http://www.slatedroid.com/topic/50650-rom-paranoidandroid-3-jellybean-422-2013-07-27-update/
Csak az a bibi, hogy ehhez sem találtam az új LCD-hez való compatibility zip-et, csak TM-es és QM-es van egyelőre, mint ahogy a CM10.2-höz is. De ha mégis van, akkor majd a többiek kijavítanak!
Érdemes lenne érdeklődni itt:
http://dragondevs.com/index.php/topic/1852-rom-cyanogenmod-102-for-ainol-zenithink-aml8726mx-devices-update-2013-08-23/ -
Warter
addikt
-
opr
nagyúr
Hello,
rom-ügyben szeretném a segítségeteket kérni.
A szitu: egyik jóbarátom vett egy ainol novo 2 hero quad tabletet.
A probléma: a gyári rom egyrészt tele van kínai fossal, másrészt olyan akadásokra képes, hogy hihetetlen.
A gyártó honlapján nem találok hivatalos romot, pedig elvielg van már rá 4.2.2, de a 4.1.x alapján ha megtalálom se fűzök hozzá nagy reményeket.Tud valaki ehhez modellhez valami érdemleges
- romot (android verzió mindegy, 4.1 minimum legyen és kész)
- step-by-step leírást, hogy hogy kell felpakolni
- meg úgy általánosságban mire kell figyelni, hogy nehogy téglásítsuk.Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest