Új hozzászólás Aktív témák
-
degumentes
tag
-
batman777
aktív tag
válasz
degumentes #1297 üzenetére
-
degumentes
tag
-
batman777
aktív tag
Szia.
Nekem is BFG-m van és tényleg működik benne a venti szabályozás a terhelés függvényében. Igy könnyű eldönteni, hogy melyik program használja aktivan az AGEIA kártyát.
Nekem a fluidmark nem akart a régi driverekkel menni, mindig kiirta, hogy nincs nvidia 8800 kártyám vagy jobb. Kicseréltem az ATi 4850 kártyámat Nvidia kártyára és igy most engedi futtatni a programot. Összehasonlitva az AGEIA Physx kicsit lassabb az Nvidia Physx számoláshoz képest.Egy dolog viszont fura, a driverben lehet valamilyen programozási hiba, ami lefékezi a kártyát !!!!!
A következő a szituáció: elindul a teszt, a proci terhelés 50%-ról lemegy 15%-ra, az AGEIA dolgozik. Nvidiánál a proci terhelés marad 50%-on és a Nvidia dolgozik.
Az FPS-ben mérhető sebesség egyiknél 80, a másiknál 130 fps. Viszont az Ageia terhelés alatt néha ( többször elinditva ), valamilyen hiba folytán a proci terhelés visszakúszik 50%-ra és az FPS felugrik 300-ra is akár. Újrainditva megint a régi lesz, kicsit proci terhelés mellett.
Olyan érzésem van, mintha a régi drivereket úgy irták volna meg, hogy a cél nem a nagy FPS lett volna, hanem az alacsony proci terhelés, és igy a driver lekorlátozza a kártyát, lecsökkenti a proci terhelést és igy az FPS is csökken jelentősen.Érdekes, nem?!
Szerintem ATI mellé mindenképpen érdemes egy AGEIA-t megtartani, de ha arégi progikat szereted, akkor is érdemes.
A hűtőjét nem cseréled ki méghalkabbra? A zalman vf900 jó rá és hangtalan lesz.
Üdv. -
gabesy
tag
Sziasztok!
Régen jártam erre, aminek egyszerű oka volt. Szeptemberben eladtam az ASUS Physx kártyámat. Mindig túlmelegedett a 2db 4870-es ATI között, és egy idő után lefagyott.
Most 5870-es vásárlása előtt állok, és már túl is adtam az egyik 4870-en. Nosztalgiáztam egy kicsit, és úgy döntöttem, ismét beszerzek egy Physx kártyát. A mai nap jött meg a kártya, amit rögtön beszereltem és egy gyors tesztet futtatam. Régi szép effekteket láttam, mégis maga a kártya jobban tetszik, mint a korábbi ASUS-om.
- Talán egy kicsit erősebb...
Furcsán hangzik, hisz az értékek ugyanazok. De mégis. Fluidmark-al többet kaptam, mint az előzővel. (a gépem és az op. rendszer ugyanaz maradt)
- Halkabb!
Az ASUS, (ha az emlékezetem nem csal) mindig pörgette a kis ventit. A BFG csak akkor, ha megdolgoztatom. Igen dícséretes...
(ha valakinek ASUS-a van, és mégsem így van, kérem cáfoljon meg, lehet mégis rosszul emlékszem)Hirtelen ezek a pozitív tapasztalataim a kártyával kapcsolatban.
-
degumentes
tag
válasz
cskamacska #1292 üzenetére
Nekem win 7 alatt megy rendesen a BFG physx karim, csak a 8.09.04. driver és esetenként az nvcuda dll. kell bemásolni a megfelelő mappába. Mondjuk nem árt mellé egy jó proci se, de szerintem nv kártya használata esetén sincs ez másként. Esetleg keres az interneten PhysX-mod kifejezésre lehet újabb driverekkel is munkára lehet bírni a karit. Én is láttam a hirdetést gondoltam megveszem az asszony p3-asába, de többért hirdeti, mint az egész p3-as ér:
Régi játékok esetén ut ,graw, graw2, stb. a régi driverek jobban dolgoznak 7.11.13.
-
cskamacska
addikt
Win7 támogatásról mit tudtok? Anno beinvesztáltam egy PCI-E Ageia kariba, hogy mindörökké élvezhessem a PHYSX szeretetet, de úgy nézem, az envidia hadat üzent a kártyámnak.
Sacred 2 megy Ageia karival? Ki sem próbálom, ha nem megy.
Betmen viszont süvít közepes fizika mellett, kár hogy rohadtul terheli egyébként is a gépet, mert fizika mellett ez nem lesz jobb.Juteszebe: aprón van egy BFG PhisX kari ami eladó.
-
CptMisi
őstag
válasz
degumentes #1286 üzenetére
én inkább 8as szériában gondolkodok hasonló elvetemült terveket szemem előtt tartva...
én 8600GT-vel GTA4eztem, van benne erő, 5-6ezer forint körül már akad, és nem eszik túl sokat...9600GT-ből erre a célra én egy Galaxy-s LowPower-t néztem ki...aztán ki tudja
-
- = Zk = -
félisten
válasz
degumentes #1288 üzenetére
értem. tehát ha szerencsém van, aprón találok.
esetleg ebay. oké. hát ez kimarad sztemnincs 9600gt-m. látom nem nézted még meg az info-box-omat
de köszi. ezek tudatában fogom álomra hajtani a fejemet
-
degumentes
tag
válasz
- = Zk = - #1287 üzenetére
10-15k az jó ár szerintem, de ha már van egy 9600gt-d akkor én vennék mellé egy másikat persze csak akkor, ha sli-t is támogatja az alaplapod, mert akkor mind a két technológia előnyét élvezheted!
Itt a ph előfordul néha, vagy az ebay tudom ajánlani.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
degumentes #1286 üzenetére
1: mi számít "jó árnak" Ageia-ból...
2: hol lehet ezt kapni kicsiny hazánkban jó áron?ha már nV 9600GT, akkor azt hadd tudakoljam meg, hoyg mennyit kell heggesztgetni, hogy ne akadjanak össze? havi, heti mulatság, vagy elég egyszer is?
sry, de a tudatlanság, ugyebár.. -
degumentes
tag
válasz
- = Zk = - #1285 üzenetére
Fogyasztás szempontjából egy ageia jobb választás, illetve régebbi játékoknál pl graw2 vagy ut3 ott jó az ageia, viszont a Mirror's Edge™ egy kicsit megfingatja a configomat, nagyon nem ,csak egy picit, de az a procim miatt van! Ha jó áron veszel ageia-t akkor megéri. Ha viszont Nvidia-t veszel, szerintem 9600gt az jobb választás.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
degumentes #1279 üzenetére
pont a napokban filóztam, hogy beheggesztek egy Ageia kártyát az ATi-m mellé.
látom (olvasom) felesleges
még a végén jobban járnék egy 8-as szériás kártyával?..hmm -
CptMisi
őstag
elvileg a régebbi nV driverekkel engedi, hogy használjam ATi mellett...
Házról csak annyit, hogy valószínűleg egy HAF932es lesz 4*12cm-es ventivel az oldalán
azt hiszem megint az lesz a biztos, ha tesztelek, haverjaim gépét összehegesztem...biztos örülni fognak -
murlock
csendes tag
Bár az tény (csatlakozva előttem szólóhoz) hogy nem sok játékba mutatja meg magát...így sztem akkor érdemes ha az adott játékkal játszassz, az energia felvételhez meg annyi hogy akkor passzívat vegyél ha jó házhűtésed van.
-
degumentes
tag
válasz
CptMisi #1278 üzenetére
Többlet teljesítményt, gyenge proci mellet érezhető, de i7-es proci önmagában is elegendő a jelenlegi physx számításokra, legalább is a fórumtársak szerint. Nekem egy X2 5200+ proci mellet használva érezhető a jelenléte
Másrészt, a két kezemen megtudom számolni azokat a játékokat, amelyek kihasználják a hardveres physx támogatását és még tetszik is
-
degumentes
tag
válasz
CptMisi #1278 üzenetére
Az Nvidia nem támogatja már az ageia kártyát 8.09.04.driverrel működik rendesen, a frissebb driverekre még nem sikerült legalább is nekem normálisan működésre bírnom a kártyámat
Az Nvidia kártya Ati kártya mellé berakva, hivatalosan nem működik mivel az Nvidia letiltotta. De Win 7 alat van lehetőség kijátszani a tiltást
PhysX-mod-x86-1.01.rar
PhysX-mod-x64-1.01.rar
ezzel a két patch-el megoldható a tiltás feloldása! Bár Nvidia kártya hiányában még nem próbáltam. Az Ageia kártya mellet a fogyasztás illetve a csatlakozási felület szól, minden más az Nvidia melet szerintem. 9600gt minden bizonnyal elégnek kell lennie már csak azért is mert az EVGA GTX 275 CO-OP PhysX kártyán is ha jól tudom egy 9600-os gpu-t raktak a physx számításra. Ha valami nem tiszta kérdezzmegpróbálok rá válaszolni.
-
CptMisi
őstag
Üdv!
azon töröm a fejem, hogy a jövőbeli gépembe az 5770em mellé bekerül egy nV kari PhysXre...érdemes? mennyi többlet teljesítményt jelenthet? melyik VGA-t érdemes berakni PhysXnek? lényeg: alacsony fogyasztás, olcsó legyen...Avagy egy rendes PhysX kártya? az mondjuk drága, de ha fogyasztásban annyival jobb lenne, inkább azt vennék... -
degumentes
tag
Kipróbáltam, de teszt progik kifagynak
szerintem nem működik rendesen,esetleg ha más is kipróbálná és írna véleményt.
-
degumentes
tag
Ezt az írást találtam hozzá!
"PhysX System Software 9.09.30 mod v1.0 a Ageia PPU
Follow instructions in readme file, but i ask you to draw attention to the 2nd note about PhysX panel. Kövesse utasításait readme fájlt, de arra kérem, hogy felhívják a figyelmet a 2. megjegyzés PhysX panel. We ran into many problems while trying to make it to work, and my final guessed solution (which will save your time if it works) is not included in the readme. Rohantunk át számos probléma közben, hogy azt a munkát, és a végsõ megoldás sejtette (ami időt takarít meg, ha működik) nem szerepel a readme. So i ask anyone interested to test it: Ezért kérem minden érdeklődőnek kipróbálni:
1. 1. Install PhysX SS 8.09.04. Telepítheti SS PhysX 8.09.04.
2. 2. Install PhysX SS 9.09.30. Telepítheti SS PhysX 9.09.30.
3. 3. Download the included archive ( PhysX_9.09.0814_original_AgCP ) and extract everything to your System32 (SysWOW64 for x64 users) folder. Töltse le a mellékelt archív (PhysX_9.09.0814_original_AgCP), és vonjuk be mindent System32 (SysWOW64 x64 felhasználóknak) mappát.
(this archive contains only original files from 9.09.0814 installation, which is the latest known version with included PhysX panel for Ageia PPU) (ez az archívum tartalmaz egyetlen eredeti fájlokat 9.09.0814 installáció, amely a legutolsó ismert változat a mellékelt panel Ageia PhysX PPU)This may work better than other tricks. Ez jobban működnek, mint az egyéb trükköket. If not - you (and the community) will have to find a better way. Ha nem - akkor (és a közösség) kell majd találni egy jobb út.
BTW, FluidMark may not function properly with this 9.09.30 (according to results from the only 1 tester with 2 machines). BTW, FluidMark esetleg nem működnek megfelelően, hogy ennek az 9.09.30 (a származik csak 1 teszter, 2 gép). I wonder if it will ever work on PPU even with nvidia GPU... Kíváncsi vagyok, ha ez valaha is munkát PPU NVIDIA GPU ... Everything else seems to be working fine. Minden mást úgy tűnik, hogy működik jól."
Ha kipróbáltam írok
-
degumentes
tag
Asszem ez is kell hozzá
PhysX_9.09.0814_original_AgCP.rar
-
degumentes
tag
Találtam egy érdekességet, elég hiányos az angol tudásom
de ha jól értem ez egy olyan mod, amivel lehet használni a ppu-t újabb driverekkel is mint a 8.09.04-es PhysX-mod-PPU-1.0.rar
Nekem még nem volt időm kipróbálni -
degumentes
tag
válasz
Bj Brooklyn #1272 üzenetére
8.09.04. és egyes játékok esetén be kell másolni az nvcuda.dll file-t a játék mappájába, előző hozzászólásokban megtalálod pontosan melyik játéknál, melyik mappába kell másolni, hogy működjön rendesen a kártya.
-
Bj Brooklyn
aktív tag
Hali mindenkinek!
Az lenne a kérdésem, hogy melyik az a legfrissebb Phsyx driver ami még támogatja XP alatt az Ageia-t? Most akarnám a 8.08.18 diver-ról frissíteni valami újabbra!
Bj
-
batman777
aktív tag
válasz
degumentes #1270 üzenetére
96%-os alkohol és patikai desztilált viz 20%-os keveréke. Kb. 20%-os az oldat.
Az Egri Bikavérnél ütősebb kicsit ! -
batman777
aktív tag
válasz
degumentes #1267 üzenetére
Először nekem is vegyes rendszerem volt, 1-2 hónap után vettem észre, hogy a hűtőfolyadékban és a blokko belső felszinén fehér, lisztszemcse szerű anyag jelent meg.
Valószinüleg a réz- alu- viz kölcsönhatás eredményeként. Kicseréltem belőle a kisebségben lévő elemet ( nálam most réz minden), kitakaritottam a blokkokat, új folyadékot készitettem, és igy már nem képződött ilyen anyag (oxid?).
Legyél óvatos vele. -
degumentes
tag
válasz
batman777 #1266 üzenetére
HD3870X2 full cover block
reserator 1sima ioncserélt vizet használok hozzá
-
batman777
aktív tag
válasz
degumentes #1264 üzenetére
Max. kis szünet van, de meghalni nem !
A vizes rendszeredben vegyesen van alu és réz blokk?
-
mpierre
veterán
válasz
degumentes #1264 üzenetére
Van rá esély. Nem sok delikvensnek van ien karija. Az ezt kihasználó játékok se özönlenek, de azért akad 1-2.
-
degumentes
tag
lassan meghal a topik
-
degumentes
tag
válasz
mpierre #1262 üzenetére
Vagy az újabb asus physx kártyáknak világít a ventije, ha egy alkalmazás használja a ppu-t. Azért is gondoltam, hogy kell lennie valami softvernek is. Nekem sajnos egy BFG PCIe-es ppu-m van,így az nem világított soha, most meg főleg nem mert egy zalman vizes block van rajta
-
mpierre
veterán
válasz
degumentes #1261 üzenetére
Ez engem is érdekelne. A cellfactor meg tudja jeleníteni, hogy megy-e, de más játékban még nem láttam.
-
degumentes
tag
olyan progit nem tudtok ami kiíra játék közben hogy megy e a hardveres physx gyorsítás, gondolok itt olyan dologra mint pl. az atinál a crossfirex kirak egy ikont, ha működik, vagy olyan is jó lenne mint az atitry, ahogy kiíra az fps-t.
-
batman777
aktív tag
válasz
degumentes #1259 üzenetére
Nekem a 7900 GTX hűtője ( rémlik, mintha láttam volna most is egy ilyen blokkot a vizes hirdetések között ) 1 slottos és ha letördeled az oldalsó áthidalókat, akkor könnyedén rámegy a PPU-ra.
Ráadásul 3-4k áron lehet beszerezni használtan, ami barátinak mondható.
És full réz !Szerk:
Itt van: [link]Kicsit alkudj és 4k-ért talán meglesz az !
-
degumentes
tag
Valaki tud nekem ajánlani egy olyan vízhűtő block-ot ami 1 slot-os és fel lehet rakni a physx kártyára.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
degumentes #1255 üzenetére
Windows 7 alatt már nincs támogatva az Ageia PhysX gyorsító. Ezt az NVIDIA hivatalosan is megerősítette. Régebbi Windows-on elvileg még működik.
-
degumentes
tag
Jelenleg Win 7-et használok x64, xp x86 és vista x64 alat fagyot a játék hardveres physx beállításnál win 7 nincs ilyen problémám
egyébként a fórumban leírtak szerint használom a kártyát, mégpedig a PhysX_8.09.04_SystemSoftware.exe és az nvcuda.dll bemásolom a Binaries mappába. A grafikával azért nem lehet probléma, attól függetlenül hogy minden maxra van véve
mert egy húgy-fos monitorom van amin 1024x768-ban játszok
A vízhőfok játék közben felmegy 60C köré, de 40C alatt is beszaggatott! Lehet, hogy már kevés az ageia kártyaAkarok még vagy 2db 3870 a gépbe meg még esetleg egy 9600gt is
ha 10k körülire lemennek az árai
és akkor nem kell a 5xxx sorozat egy jó darabig
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
degumentes #1252 üzenetére
Milyen oprendszert használsz? Próbálj régebbi PhysX drivert, az Nv már nem foglalkozik az Ageia gyorsítóval.
-
Törzsúr
senior tag
válasz
degumentes #1252 üzenetére
HD3870X2 a számítástechnikában ősréginek mondható, a mai játékok az én régi
4870-esemet is igen-igen megciblják. Sajnos 5000-es szériára kell váltani ha tartani szeretnénk a lépést. De valószínű nem csak a VGA a ludas ,a procid sem mai darab!
Kérdésedre visszatérve én kivettem a gépemből a PhysX kártyámat ,visszaraktam a dobozába és pihen a polcon. Sok vele a huzavona, azért vettem mert szerettem volna PhysX-et és nem csak a régi játékokban!
Amúgy haragszom az nvidiára ,hogy az Ageia karikat letiltják.Pénzemet remélem majd viszontlátom......
Szerk.: Száz szónak is egy a vége -> Nem néztem meg még a játékot!!!
Üdv
-
degumentes
tag
A Mirror's Edge™ milyen sebességgel megy ageia kártyával? Mert nekem, ha komolyabb fizikai számítás van teljesen belassul, X2 5200+@3200mhz proci mellet használok egy, BFG ageia physx pcie-es karit. Vga egy HD3870X2-es gondolom az nem lehet probléma
ram: 4gb ddr2 1066.
Új hozzászólás Aktív témák
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobil flották
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ZIDOO médialejátszók
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- Geforce GTX950 2GB OC
- Csere-Beszámítás! ASROCK Radeon RX 9070 16GB GDDR6 Steel Legend OC Videokártya
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4060Ti 8GB GDDR6X Videokártya
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- BESZÁMÍTÁS! Asus ProArt OC RTX 4070 OC 12GB GDDR6X videokártya 3 év garancia 27% áfa
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i3 14100 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteB650M R5 7500F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB Lian Li O11 ROG Dynamic XL 650W
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell latitude E5430 eladó
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest