- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nunder
őstag
A rejtett partíciót nem biztos hogy vissza tudod állítani de egy másik partícióra le tudod tölteni a Vistát csak az installnál neki az eredeti szériaszám. Mondjuk nem tudom hogy fogja szeretni a nem klónozott partíciókat (úgy hallottam az kell neki, meg látásra is egyeznek) de egy próbát megér. Ha meg nem jön össze akkor meg marad egy vinyócsere vagy szerviz.
-
Nunder
őstag
válasz
HappyDaniBoy #13398 üzenetére
Egy javaslat: tedd fel az Xp alá tartozó Empoweringet és ott biztosan be lehet majd állítani, hogy maximumon járjon a proci. Kérdés megéri e? Ugyanis általában sok energiát lehet megtakarítani lehúzott procival és az a 2-3 másodperc töltés nem vág földhöz senkit. Maximum játéknál vagy filmeknél lehet fontos azt meg nem biztos hogy szerencsés aksiról nézni. De ez csak az én véleményem.
Mivel nem írtad hogy van e fenn Emp. ezért írtam ezt.
-
HappyDaniBoy
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne,hogy van egy ACER TM5720G laptopom. Ha hálózati cuccról megy az áram ellátás akkor a proci maximumon fut meg minden. Ha viszont az aksiról kapja az áramot,akkor a proci sebessége nincs maximumom. Mit lehetne azzal csinálni hogy ha az akkumulátorról kapja az áramot akkor is a maxon menjen a proci. Fontos lenne mert egyes programoknál és főleg a játékoknál akad a dolog ha nem hálózatról megy az áram. Pl.:ha játszom egy játékkal hálózatról tökéletes,de aksinál akad. Vista volt rajt eredetileg,annál nem volt probléma,csak most xpnél van. Hiába állítom az aksinál maxra mindent. Valami program kell hozzá vagy más beállítás?
Előre is köszi mindent! -
dunc
nagyúr
Szeretném megkérdezni ha a visszaállitó partrició amin a jogtiszta vista van megsérült,vagy le lett törölve lehetöség van-e valahonnan letölteni vagy valamilyen formába visszaszerezni?
-
KisBundi
őstag
válasz
siemensfun #13385 üzenetére
Hát ha gariproblémánál vissza tudod bele rakni az eredeti alkatrészeket akkor megmarad a gari. Nekem is ilyen a gép. Nincs rajta sehol matrica.
-
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Nekem olyan gondom lenne,hogy van egy Acer eMachines E510 típusú laptopom. Nem vagyok nagyra vágyó,de az akksim 1 órát bír(Vista alatt) XP alatt pedig 1,5 órát! Mindenkinek ennyit bír az ilyen laptopja,vagy csak én csesztem el valamit?
-
twollah
nagyúr
válasz
siemensfun #13385 üzenetére
Ha nincs rajta matrica akkor igen.
Ha nem vagy biztos tovabbra sem a dolgodban akkor hivd fel az Acer magyar kepviseletet es megmondjak a frankot. -
siemensfun
tag
Sziasztok!
Ha memóriát vagy HDD-t cserélek a notebook-ban akkor a garancia elvész vagy nem?
A gép Extensa 5630G. Kb fél éves. -
Kronk
őstag
Sziasztok!
Most hoztak nekem egy 5730zg-t, azzal a hibával, hogy lefagy. De a hiba nem ez, hanem minden fut rendben, de se az egér, se a billentyűzet nem mondzul a vista alatt, biosban megy a bill. Ha rákötök külső egeret meg bill-t, rögtön mennek, és ha nézem az eszközkezelőben, akkor több dolognak sem tudja betölteni az illesztőprogramját.
Pl:
általános pnp képernyő
processor
hd audió vezérlő
meg néhány kontroller még...Szóval fut rendeben, de mégsem, mi lehet ez?
Reinstall-t szeretném elkerülni...Üdv:
-
steve63
csendes tag
Acer Aspire5535-604G25MN termék leírása:
Tartozék: Windows Vista Home Premium, Notebook 15,6" kijelzõvel, AMD Athlon 64 X2 QL60 (1,9GHz, 512KB L2 cache), 4GB RAM, 250GB HDD, DVD-író, WLAN, 3xUSB, integrált webkamera, 5:1 kártyaolvasó, ATI Radeon HD3200 VGA
Új, garanciális készülék.
Kevés program került fel rá, mert fogja magát és lefagy...fekete képernyő!
Lehetséges, hogy be van állítva, hogy a merevlemez kikapcsol??
De üzem közben is lefagy!Most nem vagyok otthon, de majd este szórakozok vele.
Köszönöm továbbra is a javaslatokat!
Üdv: Steve
-
peredit
csendes tag
Sziasztok,
A kérdésem az lenne, hogy van-e valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban:
Acer AS 6935G- 844G32BN
Minden érdekelne róla!
Köszi!!!
-
Krixta
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni
Van egy régebbi típusú, Aspire 3103NWLMi notim és elérkezettnek láttam az időt egy kis memória bővítésre, de nem igazán vagyok otthon a témában. Odáig már eljutottam, hogy DDR2 SO-DIMM 533Mhz kell bele....de találtam 667 és 800Mhz-es RAM-okat is.
Mik a tapasztalatok, felismer nagyobb Mhz-es RAM-ot is ez a típusú gép, vagy maradjak az 533-as verziónál???
Előre is köszi.
Kriszta -
dunc
nagyúr
válasz
steve63 #13373 üzenetére
Míre tippelsz winyora? Ellenörizd le a winyot valamilyen hdd ellenörző programmal,milyen oprendszer,milyen szoftverkörnyezet,a képfagyás lehet vga túlmelelegdés,hütés hiba,új garanciás kicsit bővebben!? Vga túlmelegedésre tippelek volt már vele dolgom,mikor fagy a gép 3d terhelésnél,hány fokos alapba stb! Everest a segitségedre lehet!
-
dunc
nagyúr
válasz
Kecsubacsi #13371 üzenetére
Boltba vette? Ha visszamész a boltba akkor jó az arcukba vágni mi a helyzet nehogy elhajtsanak,és hülyének nézzenek!
-
dunc
nagyúr
válasz
steve63 #13369 üzenetére
Kezd egy ram tesztel,memtest gold nevű progival.Ki kell írni majd arról bootolni.
-
steve63
csendes tag
Sziasztok!
Csütörtökön vettem egy Acer Aspire 5535 gépet!
Azóta állandóan lefagy. Csak újra indulás segít!
Aztán egy kis idő után ismét...fekete képernyő!!!!
A vinyó nem dolgozik!
Mi lehet a gond??
Válaszokat előre is köszönöm!Steve
-
gassameg
csendes tag
válasz
netboy #11888 üzenetére
Üdv mindenkinek!
emachines e510 e520 stb. nem egy egyszerű eset.
a tamogatás a következő oldal.
http://support.emachines.com/em/driver/nb/e510.htmlPersze ezen oldalon nincs achi - sata driver! Vagy átállítod ide kompatibilisre a biosban,
vagy nem nyugszol bele. Sajnos a rendszert nem tudatam tükrözni usb winyora.Ezert megnézve a sata vezérlőt egy "intel ich8m" - mondta a everest. Hittem neki.
Intelünk honlapjarol letoltve a következő drivert floppyról vagy cd-ről telepíthető. ( xp telepítésnél F6 megnyomása utan van lehetőség a későbbiekben )
http://downloadcenter.intel.com/confirm.aspx?httpDown=http://downloadmirror.intel.com/17413/eng/f6flpy3288.zip&agr=&ProductID=2101&DwnldId=17413&strOSs=&OSFullName=&lang=eng
Bár ez az info kézdezőnknek már rég elavult de mivel semmi info-t nem láttam azóta goldoltam felteszem.
Elgondolkoztató 2 gb rammal felszerel machines hogy mennyire jol teker 100eft-ért.
Nehogy már az xp telepítés legyen az akadály, a microfos meg adja a vistajat annak aki
el is hiszi hogy jobb, vagy lehet hogy muszáj?Gas
-
Match
tag
koszonom a linkeket,az ara nem erdekel csak menjen a gep,angliaban elek postazas oldhato szerinted?ja es meg nem vagyok 100%-os hogy cserelheto vagy nem ebben a VGA-acer aspire 6930(nvidia9300M GS-el van szerelve)ha valaki mar szedte darabokba a sajatjat akkor irjon,koszi.
-
_ocsisajt
őstag
Skacok!
Ugynezki total bedoglott a gyari f0sch Optiarc irom...
Mar csereltem ramot, vinyot(SSD rulez
) mert egy panel leszedese utan hozzaferek mindenhez... DE! a rohadt optikai eszkoznek nem latom a csatijat... Mindenkeppen egy normalis pioneer-ra szeretnem kicserelni a cumot(mire garibol visszakapnam a gepet + raknanak bele egy ugyanilyen sz@rt ezert inkabb custom lenne a cucc stb)
SZOVAL! hogy a fenebe csereljem az optikai meghajtot? van valakinek valami 5lete, rajz, guide stb?
gepem: Travelmate 5720G (832G25Mi)
koszonom!
ps: Pio KD08-ra gondoltam... mivel a mostani is sima IDEs...
-
feco27
csendes tag
sziasztok!
van egy acer -aspire 5715z laptopom,de a visztán kivül más operácios rendszert nem fogad el.tud valaki segitenni ez ügyben ,hogy mért van ez ,és mi a megoldás -
Match
tag
sziasztok,az lenne a kerdesem hogy acer aspire 6930G-be cserelheto a VGA vagy nem?
-
sorbit_4
csendes tag
Köszi a választ (Kiscsákónak is). Az az igazság, hogy a jövő héten lesz a Tesco-ban és még nem tudom megnézni. Még a az érdekelne, hogy van-e benne express card slot.
Egyik helyen írják, másik helyen nem. Ha nincs benne, akkor kiesett a pixisből, mert fireware-rel szeretném bővíteni. -
sirVau
csendes tag
Acer Aspire 6530-ast nezegettem, es talaltam
AMDTurion x2 ZM-84 eseel meg
AMDTurion x2 RM--74-essel
melyik a jobb valasztas?
tudom, hogy a ZM- 2.3 gHz-es es 2M belso cash
az RM az 2.2 GHz es 1 M cash
grafikazni venném, ez jobb, vagy elég egy 5535
(kissebb es konnyebb)
AMD athlon x2 QL62 (1MB cash) 2,0Ghz
meg akinek ilyenek vannak irhatna tapasztalatokat... -
törölt tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani valami 17"-os notit amivel már játszani is lehet, főként az újabb játékokkal max 210 bruttóért, de jobb lenne 200 ?
Köszönöm!
-
Luigi26
tag
Sziasztok!
Barátnőm acerjének (extensa 5620g) meghalt a töltője. Merre lehet jó áron kapni egy újat?
-
kiscsáko
tag
válasz
sorbit_4 #13332 üzenetére
szia.
én nem akarok Acer ellen beszélni(nekem is az van).
de rájöttem, hogy kicsit gyengébb minőségben, de jobban felszerelve kapsz Fuji-t ugyanannyi pénzért, mint Acer-t.
Bár mostmár egyre jobb minőségű a FuSi is...
egyébként leginkább kipróbálás után tudsz dönteni, menj el boltokba, kérdezz meg ismerősöket.
Az XP felmegy mindenhova, csak a support nem olyan mint a vistához, esetleg próbáld ki a win7-et.egy délutánt megér... -
sorbit_4
csendes tag
Sziasztok!
Egy olcsó laptopot szeretnék venni. Két lehetőségem van Fusi vagy Acer. Kinéztem az
E520-582G25Mi típust. Mi a vélemény az E520-ról:
- Felmegy rá az XP (a Vistát nem szeretem)?
- Mennyire stabil a háza?
- Nem melegszik nagyon?
- Stabil a billentyűzete?
- Egyéb vélemények is érdekelnek.Előre is köszi a válaszokat?
-
Podpupi
tag
Köszi közben reá jöttem mi volt az.Köszi
-
Podpupi
tag
Hello.
Volna nekem 1 ACER ASPIRE 5720 ZG nootbook es véletlenül le jelszavasztam a BIOST,de ezt elfelejtve nem tudok belépni.Valaki tud valami megoldast.Köszi -
kiscsáko
tag
válasz
Kecsubacsi #13322 üzenetére
szia.
itt találsz egy jót, ami elvileg mindent lát.
de várd végig amíg rendezi a partíciókat, véletlenül se indítsd újra a gépet, mert akkor elcseszi az egészet... -
Kecsubacsi
csendes tag
Üdv!
Tanácsot szeretnék kérni! Nekem egy Aspire 5735-öm van, angol Vista 32 bites rendszerrel vettem. Lecseréltem egy magyar Vista 64 bites op.rendszerre. Ezt le akarom cserélni 32 bitesre, de előtte le szeretném törölni a meghajtóról azt a partíciót, amelyik a gyári Vista után maradt meg. Milyen programot tudnátok ajánlani, és hol találom meg?
Előre is köszönöm! -
kiscsáko
tag
válasz
Gazsi1 #13319 üzenetére
szia.
nekem is ien van, a vistával biztosan működnie kell, bár abban nem vagyok biztos hogy acer oldala a legmegfelelőbb az atheros driver beszerzéséhez. itt megtalálod a jó wifi drivereket. illetve xp-vel is menni fog, de nálam olyan hiba volt, hogy nem kapcsolt ki működő wifi melettt a gép...ezért váltottam vistára...majd később win7-re.
ezen minden megy frankón, és nem kell semmit sem telepítgetnem, mindent felismert a win7, az összes drivert felrakta hibátlanul... -
Bengio
tag
Sziasztok!
Szeptemberben kapott barátnőm notit, amit én néztem ki neki (főleg az ár volt a meghatározó tényező), egy Acer eMachines E510 típusu gépet.
kis info: Celeron M560 2.13GHz, 2x1GB DDR2-667, 160GB SATA wd vinyo, X3100 128MB videokártya, 15,4"-es 1280x800, stb stb
Tettünk rá xp-t, minden ment fainul egészen kb februárig.
Barátnőm kockult, msn, zene, net stb, és egyszercsak ez a kép fogadta: [link]
A kép összeugrott a kijelző bal felső sarkába kis felbontásba, és 4 bites színmélységgel.
Driver reinstall csökkentett módban, 2x is, ugyanezeket a jelenségeket adta elő a gép.Gondoltunk egyet, akkor legyen vista, hátha az oprendszert nem szereti.
Ment is az utóbbi 3 hétben kb hiba nélkül, majd ma este írt msn-en, hogy bocsi, újraindítja, mert megint megadta magát a driver. [link]a vicc az, hogy nem játéknál, nem terhelésnél, hanem csak simán 2D-ben win alatt msn és zenehallgatás, netezés közben a hirtelenből tör elő a bánat.
Olvastam külföldi fórumokon főleg, hogy igxprd32.dll letöltés, és bemásolgatás, de win alatt nem engedi, csökkentett módban pedig megtettem, bemásoltam a megfelelő mappákba. Kicserélte, de nem változott a helyzet xp alatt. Úgy látszik, nem az oprendszer a baja, mert Vista alatt ugyanugy csinálja. ez kb heti 2-3 alkalmat jelent.
Valami segítséget esetleg ha tudnátok adni, aazért hálás lennék.
-
Gazsi1
csendes tag
válasz
Polacsko #13318 üzenetére
Üdv
A problémám ugyan az (5715Z Wifi Xp driver) az enyémben Atheros van a gép alján a pontos típus is rajta van, már leszedtem legalább 10 féle drivert de egyik se működik.
A Vistát is próbáltam visszarakni de el sem indul.Szerintetek, ha a teljesen gyalult vincsire rárakok egy Vistát az Acer oldaláról leszedett driverekkel, sikerül működésre bírnom????????
Még két hónap van a garanciából. -
Polacsko
tag
na megint én!
a probléma még mindig adott!
acer aspire 5715z vs XP!
még mindig nem működik a wifi!
az everest szerint Broadcom BCM4310 usb controller van benne!
pls akinek ilyen gépe van vagy tud hozzá drivert az írjon!
naon SOS!
előre is thx! -
SZEGECS
csendes tag
Urak! Mennyit ér reálisan az alábbi laptop?
Ismerősöm akarja eladni, de neki nincs loginja ide.
Megkímélt, normálisan működik, nincs összekaristolva, de vettek egy újat, ezért lett eladó.
A gyári doboz, leírás, ill. a hozzáadott cd-k nincsenek meg, viszont jár hozzá egy laptoptáska.Acer Aspire 3022LMi Notebook
AMD Mobil Sempron
512 MB
15''
60 GB
DVD +/- RW
802.11 b/g WLAN
ATI Mobility Radeon X600 64MB
Windows XP Home
InfraportA válaszokat előre is köszönöm!
-
Bannery
csendes tag
Sziasztok!
Nekem egy olyan érdekes problémám lenne,hogy:
Van egy aspire 3003wlmi laptopunk,3évig kiválóan működött.
Egyik napról a másikra bekapcsoltuk és el szállt a billentyűzet,jegyzettőmbe ha írunk csak néha ír be egy két betűt a leütött 100karakterből.A másik a procija dolgozik de nem tudom hogy min, és fagy a gép főleg kikapcsolásnál. Csökkentet módban tökéletesen megy a gép van billentyűzet is és nem fagy a gép.
Újra lett telepítve a gép a recoveryről de ugyan ez a probléma. Memória hiba sem lehet mert le lett tesztelve és semmi hibája.
Melegedni nem melegszik a gép.
Tehát a hibák a recovery után is:Normál módban fagy a gép,dolgozik a proci .
A billentyűzet a leütött 100 karakterből csak 10-15 karaktert visz be.
Csökkentett módban tökéletesen működik a gép.Ha tudtok,kérlek segítsetek.
Előre is köszönöm. -
dunc
nagyúr
válasz
twollah #13312 üzenetére
Ez nem igaz,egyszer kell leszedni a drivereket(kb fél óra) szarul rakja fel gyárilag ,minden szemetet felrak,és nem lehet normálisan megcsinálni,partricionálást is rooszul végzi el,és leránt több mint 10 gb-t a szarának,te megcsinálod ahogy kell ,és az rendben lesz,utánna én csináltam rólla egy ghostolást,és 10 perc alatt visszaállitom.
-
dunc
nagyúr
válasz
twollah #13310 üzenetére
Én rakosgattam a rendszereket,és nem bootolt már az alt+f10 komboval,nem inditotta el a telepitőt,tehát lerántottam a visszaállitó partriciót,amugy se kell mert vista home,és minden szemetet felrak,szerintem be kell szerezni a drivereket,és legyalulni a visszaállitó partriciót,majd lemezről felrakni és a kulcsoddal regisztrálni azt kész.
-
twollah
nagyúr
válasz
littlerock #13309 üzenetére
Innen leszeded a manuat (magyar).
A 77-dik es a 79-dik oldaltol le van irva minden.
Elolvasod es orulsz jol.
-
littlerock
aktív tag
máshol is kérdeztem, de gyors válasz kellene.
Sziasztok! Van egy Acer Aspire 5100 laptopom, és szeretném újratelepíteni az XP-t. állítólag egy külön partición rajtavan, de azt hogyan tudom előhozni? minden segítséget előre is köszönök
-
dunc
nagyúr
-
salander
tag
Egy Acer Extensa 5630G tulajdonos vagyok... tegyük hozzá hogy eddig boldog.
Most megjelent 1 komolynak tűnő repedés a monitor fedőlapjának jobb alsó sarkában a zsanér mellett. Ez így visszagondolva nem előzmények nélkül történt (pl. lehajtásoknál az sarok időnként "kattant" mintha elő meg hátlap nem pontosan illeszkedne össze), de akkor sajnos nem tulajdonítottam neki jelentőséget.Erre gondolom nincs garancia, pedig a cucc kb. asztali gépnek van használva és nem szoktam a földön rugdosni.
A kérdésem arra vonatkozna: ha beküldöm a szervízközpontjukba ahogy a sitejukon írják (mert normál szervizt nem látok a hivatalos oldalon), onnan legalább felhívnak, hogy mennyibe fáj egy új műanyag burkolat és megcsinálják helyben; vagy vigyem egyből egy független helyre?
Van valakinek valami tapasztalata.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- E-roller topik
- Facebook és Messenger
- Milyen videókártyát?
- Formula-1
- Filmvilág
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest