- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
Új hozzászólás Aktív témák
-
balazs1956
senior tag
Sziasztok!
Egy Secretlab XL titan szék boldog tulajdonosa vagyok pár hónapja.Az egyik legjobb "szolgáltatása" a hozzá adott felgumizható fejpárna.
Kérdésem az lenne, hogy lehet-e ilyet külön is kapni, és ha ige hol, mennyiért?
A segítségeteket előre is köszönöm szépen -
gebro
aktív tag
válasz
HELLAFLUSH #4845 üzenetére
Igen, valódi bőr.
Köszi a linket kipróbálom majd, a videót is megnéztem tényleg meggyőző.atee: Köszi neked is. Igen, ennél jobb vételt nem tudtam volna elképzelni.
-
HELLAFLUSH
őstag
-
Adyzon
csendes tag
válasz
idegen lény #4840 üzenetére
@idegen lény
Én is ezekből indultam ki. Sok angol fórumon istenítették hogy mekkora egy jó szék meg kényelmes. Hát, én azt mondanám hogy nekem szinte csak rossz élményem volt vele és kár volt kidobni rá 4 éve 150kt. Rengeteget állítgattam, fejpárna, fejpárna nélkül, deréktámasz vagy nélküle, sehogy se az igazi. Deréktámasz nélkül olyan C alakot vesz fel a testtartásom ami után nagyon megfájdul a gerincem. Mivel az ülőlapja a térdhajlatnál magasabban van jóval mint a belső ülő rész, így eléggé a hátsó felemre kerül a súly, ami miatt farokcsonti problémák adódnak. Deréktámasszal belesajdul a derekam. A hátradőlős funkció jó lenne, de mozog az egész ülőlap is vele, és a magas térd rész miatt legalacsonyabbon még nekem SE ér le a lábam ha hátra akarnék dőlni. Akármilyen erősséget is állítasz, nem tudsz hátradőlve maradni, olyan erős a mechanika ami visszatart. A szék oldalán a fémet takaró műanyag borításokat 1-1 csavar fogja, abban a pillanatban letörött ahogy LEcsavaroztam amikor össze kellett szerelni, legolcsóbb fos műanyag. A verseny "szárnyak" az ülő és háttámla részén pedig a legnagyobb baromság amit valaha kitaláltak székekhez, nem tudom honnan jött, de ez max az autókba indokolt. Egyedül talán a műbőr borítás az kb hibátlan, annyi h kinyúlt alattam ahol a hab is megpusztult, illetve a karfák szerintem egész combosak rajta, nem lötyög még mindig, jól állítható. Hozzátenném, bátyám 1 éve lassan egy Noblechair Heroba ül, azzal nincsenek ilyen gondok, igen pöpec kis szék rengeteg hellyel, de gyanús hogy abba is megmurdel a hab 1-2 éven belül. Bocsánat, hosszú lett.
@estikornel
Köszönöm, jó ezt olvasni végre egy olyantól aki szintén hasonló irányban gondolkodik és tudja a paramétereim, és nem kell a levegőbe beszélt általános amazon értékelésekre hagyatkoznom 100%ban. Így már bátrabban merek majd rálesni a hálós kialakítású székekre is.
Megpróbálok érdeklődni officeplázánál hogy várható-e bármikor kipróbálási lehetőség, vagy van-e alternatíva hol lehetne belehuppanni egy picit a Wau2-be. Ha ez október végéig nem jön össze, és lecsúszok a 30k-s kedvezményről akkor így jártam, végig ülöm az Emagrákat, annyit szerintem nem vesztek rajta.
Nagyon szépen köszönöm a segítségedet!
-
estikornel
tag
Nem, nagyon masszív és kellően feszes a hálója, ez úgymond a harmadik hálós székem, ha a jyskes szart is beleszámoljuk, és ez a legjobb eddig. A keretet pedig akárhogy dőlök hátra nem érzem, mert annyira nem nyúlik ki hogy annyira belesüppedjek.
Korábban vettem egy merryfair tune széket de nyomta a combomat, teljesen sima szivacs volt az ülőlap és "vágta" a lábamat pedig egyébként jó szék lett volna 70k-ért. A wau 2 is merryfair gyártmány de ahogy látod képeken is teljesen combhoz illeszkedő formájú, és amíg kipróbáltam pár percig egyből érezhető volt a különbség. Rengeteg youtube videó van róla egyébként, biztos láttad már mit hogy lehet rajta állítani. [közvetlen officeplázás videó]
Máshol sajnos nem tudod szerintem kipróbálni a wau2-t de érdemes utánajárni.
-
gebro
aktív tag
A mai napon kipróbáltam egy új Noblechairs bőr Icon széket és annyira bejött, hogy meg is vettem. A szék tényleg nagyon kényelmes, és tökéletesen megtámasztja a derekamat a hozzáadott párna nélkül is.
Előzőleg én is szkeptikus voltam a „gamer” székek terén és eléggé körbejártam a témát, de a Noblechairs engem meggyőzött. Néztem rendes irodai székeket is, de egyik sem hozta azt az érzést, hogy megfelelnek nekem, vagy kényelmetlen volt vagy az anyaghasználat nem volt bizalomgerjesztő. Itt a fórumot is rendesen átnéztem, hogy mik a tapasztalatok és mik az ajánlott székek, de a Noblechairs győzött nálam.
Köszönöm az itt felhalmozott információkat és a segítségeket amit kaptam, mert így lett egy tényleg remek székem ami számomra tökéletes.
-
amargo
addikt
válasz
idegen lény #4836 üzenetére
Igen olvastam, azért azzal még várok, olvasok-próbálgatok is majd székeket. Family-m ne lenne egy nő mellett
, hogy én mennyit kutyagoltam már ott
Én vittem el az utolsó db-ot, végig futottam az egészen és mentem ki, mint akit kergetnének. Durva tömeg volt.. nem embernek való, komolyan.Holnap összerakom, úgy is kell majd dolgoznom
-
Adyzon
csendes tag
válasz
estikornel #4835 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszodat @estikornel !
Annyi kérdésem lenne hogy a hálós kialakítás miatt nem érzed a szék keretét a háttámlán a vállaiddal, oldaladdal amikor nekidőlsz? Hogy érted hogy megjártad, valami nem jött össze korábban?
Alapvetően -asszony szavaival élve- a blöki2 szék felé hajlok, főleg hogy most "akciós". Amennyiben elérhető itthon szövetes kivitelben (már ha ki tudom próbálni), de mindenképp bele fogok akkor ülni az emagra székekbe is.
Nem tudtam hogy a járvány miatt többen is teljesen zárva tartanak még mindig, akkor nem megyek potyára az officehoz. -
Biga123
addikt
Valaki próbálta már ezt az Emagra próbaszékes lehetőséget?
-
idegen lény
addikt
Szívesen. Csabulator SpinaliS tesztjét is megtaláltad? Van már Family-d? Anélkül ne menj LIDKULLEN nézőbe! Csak az Örs vezér téri IKEA-ban érvényes! De szerintem most ott tömegnyomor van. Valami komolyabb maszk nagyon ajánlatos, ha bekockáztatod, nehogy mást is hazavigyél a széken kívül. Hát igen, az a baj ezekkel az aktív székekkel, hogy nem mindenki bír egész nap ülni rajtuk. El vagyunk korcsosulva.
-
estikornel
tag
Én Emagra X5-öt használok fejtámlás verziót, utóbbit csak akkor ha teljesen hátradőlök. Egy hónapja használom és eddig meg vagyok vele elégedve igaz ez még nem valami nagy táv. 15 centivel vagy magasabb nálam, szerintem be tudnád állítani magadhoz mert állítható a háttámla magassága és a deréktámasz is a háttámla mögött. Próbáld ki mindenképp akármit is veszel mert csak megjárod mint én.
Officeplazaban próbáltam a wau 2-t is, ára miatt vettem inkább az emagrát mert olcsóbb volt. Kipróbálni a másik széket az irodabutikban tudod, nagyon rendes eladók vannak, tudnak neked segíteni biztos. Officeplaza zárva tart a járvány miatt, szóval ott most nem tudsz próbálni semmit sajnos.
-
Adyzon
csendes tag
Sziasztok!
tl:dr:
- 150k max.
- irodai ergonomikus szék
- fejtámla
- hálós ülőfelületet nem tartom hosszútávon kényelmesnek eddigiek alapján, jó lenne
- hálós háttámla még talán okés.
- állítható karfák
- minimum 3 év gari
- Magyarországon történő vásárlás, nem céges vásárlás4 éve ülök már egy Akracing ProX-en, és most jött el a pillanat hogy elegem lett a műanyag borításos (ami mindenhol törik ahol tud) "jól kinéző", de egyáltalán nem tartós gamer székekből, amik 2 óra után egyáltalán nem kényelmesek. Az ülőfelületén olyan segg-formában degradálódott az hab, hogy szerintem Kim Kardashian is megirigyelné.
A "versenyzős" oldaltámasz motívum pedig levitt az életről az évek során, 43 cm-es ülőfelület miatt pedig az öklöm se fér be a lábaim közé, és a majdnem a térhajlatomba ér az ülőpárna, ami természetesen !hátrafelé lejt!
A home office vitt rá jobban, hogy végre keressek egy normális széket itthonra. Több helyen is olvastam hogy ha korrekt széket akar az ember, akkor inkább az irodai székek irányába nézelődjön.
Fontos lenne hogy egészséges testtartásra ösztönözzön (ergonomikus?), viszont nem Spinalis szék. Ez utóbbi pár hétig volt alattam a munkahelyemen de nem egyszer fordult elő hogy nyomtatás után visszahuppanva majdnem a padlón találtam magam, és fárasztónak találtam egy idő után.Végignyálaztam kb 2000 hszt, és a saját igényeimhez hasonló posztokat, illetve tapasztalati leírásokat latba vetve, sikerült egy kisebb listára szűkítenem a lehetőségeimet az elhangzottak alapján, talán nem hagytam ki semmi nyilvánvaló opciót. Kipróbálás tervben van, csak jó lenne célzottan próbálgatnom hogy mi újság, és tudom hogy a sokadik ilyen poszt, 150k-ból pedig nem lehet megváltani a világot.
- WAU 2 FAB
- Lexington
- Emagra Tao X4
- Emagra Zen X5
- Emagra Yoga X8
- Emagra Lotus X2 (Sokat ajánlották, de úgy tűnik mintha már nem forgalmaznák?)Szerencsére, vagy nem szerencsére 200 centiméteres testmagassággal áldott meg a jóisten, és 90 kilogrammot nyomok a mérlegen jelenleg, szélesek a vállaim, inkább mezomorf testalkatom van. Alapvetően játékra / munkára lenne a szék, van hogy napi 8-12 órát gép előtt kell hogy töltsek.
Köszönöm előre is ha bárki bármilyen javaslattal, példával, linkkel válaszol nekem!
-
amargo
addikt
válasz
idegen lény #4832 üzenetére
huu, nagyon köszönöm! Holnap meglátogatom az IKEA-t!
Az a 200e szék nagyon kafa lehet, de na elsőnek ikea 😊Olvasom a többi széket, mert szerintem kelleni fog egy másik is.
nagyon hálás vagyok a segítségért! -
idegen lény
addikt
Biztosan jó szék, amit linkeltél, de sajnos nem aktív szék. Ez az egyik legdrágább aktív szék, nekem túlságosan is drága, viszont egy hétig otthon díjmentesen ki lehet próbálni, ingyen hozzák/viszik. Alatta a hozzászólásokban leírtam az én lényegesen olcsóbb megoldásomat, a félgömböt. Vagy a LIDKULLEN az Örs vezér téri IKEA-ban Family kedvezménnyel most csak 17 ezer forint. Már csak hat van belőle, Ausztráliában egy nap alatt elkapkodták mind. Második széknek tökéletes, ha elég magas hozzá az asztal: [link] Aztán vannak még a Spinergo és a Sitness székek. Egy Sitnesst akár már hatvanezer forintért is meg lehet kapni.
-
so_ha
senior tag
Az általad linkelt Kinnarps Plus modell korrektnek tűnik, csak a szinkronmechanika hiányzik belőle, meg a karfa oldalra állítása nem tűnik túl acélosnak (lötyög a sínben, amikor a hölgy állít rajta). Angol oldalon 473 fontért láttam (631Ł-ról leárazva), ami kb. 189 ezer forint + 10e körül a futár elhozza, így aki 200K körül keres széket, annak korrekt ajánlat lehet.
-
SpaceJam
aktív tag
válasz
idegen lény #4822 üzenetére
Rendben, irodai széknek jó lesz, otthonra meg majd gyűjtögetek egy komolyabbra.
-
válasz
j.bravo #4824 üzenetére
Nekem SL székem van (bár én hardveraprón vettem) kollégám rendelt tőlük tavaly egy Omegát. De semmi para nincs, ha jól rémlik akkor Lengyelországból küldik csak sajnos néhány modellnél elég hosszú a várakozási idő. Postaköltség most nem tudom, hogy alakul van amikor ingyenes. Paypallal kell fizetni mindenképp és akkor nincs gond. De az arenaracer ill a noblechairs is ez a kategória. (mármint minőségben) Hardveraprón árulnak páran sokkal bolti ár alatt, haverom vett tőlük és minden rendben ment. Cca 50ezer ft-tal volt beljebb.
-
j.bravo
addikt
Üdv!
Családtagnak rendelnénk ajándékba széket, felmerült a SecretLab, delehet hogy csak túl öregek vagyunkkissé zavar hogy nincs telefonszám illetve email cím, csak egy webes form. De székhely/telephely infót se nagyon találtam, persze lehet hogy csak bénázok.
Aggódjak-e, vagy nyugodtan utalhatok nekik 150-200k HUF-nak megfelelő ajrót?
Láttam PayPal logót - van itt olyan, aki azzal fizetett nekik? Nem tesznek rá plusz költséget (kompenzálandó hogy a PP jópár százalékkal csökkentet összeget ad át nekik) ? Ha nem, vagy nem sokat dobnak rá, akkor még mindig megnyugtathatom magam hogy PayPal használatával mégiscsak van még egy rétege a vevővédelemnek.
A szállítási költségen kívül sima ügy a garis ügyintézés?A Magyarországon belülről rendelhető versenytárs márkák - Noblechairs, vagy bármi más - az általános vélekedés szerint mennyivel gyengébbek (vagy nem gyengébbek)?
-
idegen lény
addikt
válasz
SpaceJam #4815 üzenetére
Hát, nem tudom. Az IKEA oldalán, a fekete marhabőr Markusnál, megtalálod az alábbi véleményt:
"IkeAnti - 2018. 12. 04.
Irodaszék magas embereknek
200 cm magas vagyok, ezért kevés széket találok kényelmesnek a munkavégzéshez. Ezt a széket viszont szívből ajánlom, nagyon kényelmes, és az ára is elfogadható. Két hónapja használom, hibátlan." -
amargo
addikt
válasz
idegen lény #4820 üzenetére
A munkahelyemen ilyen székek vannak nagyon jók, de az áruk az durva: [link]
Ez nem tudom mennyire számít aktívnak, mert pl be lehet állítani rajta, hogy mozogjon össze vissza, azaz dolgoznia kell az izmoknak. Én valami ilyesmit keresnék, de megfizethető áron.Akkor marad a labda és valamilyen szék. Nyilván az erősítés, jógát szoktam csinálni (mint általában az ember persze én is "elfeledkezek" róla..)
Viszont ennek a denevérpadnak semmi értelmét nem látom, apósomnak van. -
amargo
addikt
Sziasztok!
Otthoni számítógépes munkavégzésre keresek széket egy 184cm magas és kb 85kg-os férfinak, aki derékfájós. Ne legyen hálós a háta
Eddig kb ilyen típusúakat nézegettem: [link]
A keretre nehéz mit mondani, mert az egészség egy elég fontos dolog, viszont nem kell a nagy dizájn, abból a kényelem oltárán lemondok. Továbbá jó lenne, ha a széket ki is lehetne próbálni valahol.Köszönöm a segítséget!
-
4nick8
őstag
válasz
idegen lény #4814 üzenetére
Markus senkinek nem ideális csak olcsó. Ahogy beleülsz a háttámla azonnal hátradől. Munkára alkalmatlan.
-
SpaceJam
aktív tag
válasz
idegen lény #4814 üzenetére
Ahogy a videón beleül a nőlény a székbe, látszik rajta, hogy neki így pont jó, és baromira nem tűnik 2 méteresnek. Az a fejtámasz ez alapján a lapockámat nyomná. De jobb híján lehet, hogy legalább az irodába beszerzünk egyet, viszont otthonra keresem a jobbik megoldást majd. Köszi!
-
idegen lény
addikt
A MARKUS két métereseknek ideális szék. Viszonylag magasan van az ülőrész a legalacsonyabb állásban is, alacsonyabbaknak lehet, hogy nem ér le a lába cipő nélkül, főleg, ha hátra döntjük. Érdemes a boltban cipő nélkül is kipróbálni. Az olcsóbbnak szürke szövetülése, a drágábbnak fekete marhabőr ülése van. A Vissle szürke szék kartámasza gumiszerű anyagból van, kissé kellemetlen tapintású. A Glose fekete szék kartámasza marhabőrből van, kényelmes. A deréktámasz nem szivacsból van, elég jól támaszt, van, akit eleinte még zavar is. Nem változtatható a magassága. Most Family kedvezménnyel a drágább az olcsóbb, csak 35 ezer forint a marhabőr változat a budaörsi IKEA-ban: [link]
-
SpaceJam
aktív tag
2 méter fölött milyen széket mondanátok? Lehet gamer vagy irodai. A hálósakat preferálom, nyáron csak megpusztulni lehet a többiben. De ez is mindegy most, csak legyen valami a magasságomhoz.
Régebben Herman Miller Aeron-om volt, és lesz is megint, ha lesz rá negyedmillióm... Most csak 50 ezer körül költenék székre.
-
kispx
addikt
Sziasztok,
A 39 990-es MARKUS és a 49 990-es MARKUS között csak az anyagában van különbség?
A a deréktámasz az szivacsból van, vagy meg is tudja támasztani a derekat?Home officehoz (napi több mint 8 óra üléshez) melyik lenne a legjobb a hat szék közül?
57 990 JÄRVFJÄLLET
67 990 JÄRVFJÄLLET
BILLUM
SUNDS -
mrviceguy
tag
válasz
kvcsndrsptr #4808 üzenetére
A kék színt vetted? Nem csinálnál róla egy képet és tennéd be ide? A site-jukon lévők alapján nem tudom eldönteni, hogy tetszik e vagy nagyon kék
-
kvcsndrsptr
újonc
Egy ideje olvasom már az itt zajló hitvitákat és egy pár hete eldöntöttem, hogy beruházok egy ilyen ArenaRacer székre:
https://hu.arenaracer.store/products/arenaracer-craftsman?variant=32221643276385
A döntés meghozatalánál a következők voltak a szempontjaim:
- konszolidált kinézete legyen (de azért jól nézzen ki),
- legyen rá SOK garancia - az egy év garis, kéz alatti NobleChairs székek nem győztek meg, és kinézetre sem az én világom,
- legyen aszinkron mechanikás,
- legyen akciós, és úgy legyen 100 körül max.
Eddig nagyon tetszik, úgyhogy fogok majd írni logoutra róla - de sajnos a kicsomagolásnál és az összeszerelésnél nem fotóztam, úgyhogy nem lesz százas... -
idegen lény
addikt
Az mindenesetre megnyugtató, hogy ezekből a székekből fel is lehet állni.
Szerintem azért fészkelődsz, mert az ember természetével ellenkezik, hogy sokáig ugyanabban a pozícióban legyen, már csak a vérkeringés miatt sem. Nézd meg, hogy a gyerekek meddig bírnak megmaradni egy pozícióban, mennyi dinamizmus van bennük.
Az ember dinamikus lény, akkor érzi a legjobban magát, ha mozog, akkor él. A mozdulatlanság halál.
Ezt írtam én is.
Bárki vehet magának denevérpadot. Csak arra hoztam fel példának, hogy mi tesz jót a gerincnek, a nyújtás. Például ezért kell sokat aludni is, mert csak egyenes háttal fekvés közben, ami háton a legjobb, tudnak a porckorongok regenerálódni. Egy svéd orvos, S.A Nachemson élő embereken megmérte, hogy mekkora az a porckorongra nehezedő nyomás, ami felett abból a tápanyagok már kifelé áramolnak. Arra jutott, hogy ez kb. 80 kilopond, ami azt jelenti, hogy kizárólag fekvő helyzetben töltődnek, regenerálódnak a porckorongjaink, minden más pozícióban, még járáskor és álláskor is, folyamatosan tápanyagot és vizet veszítenek. Ezért vagyunk pár centivel magasabbak reggel és ezért olyan fontos, hogy hogyan, mennyit és milyen ágyban alszunk.
Természetesen nem kell egész nap ülőlabdán ülni, lehet váltogatni egy normál székkel, és máris sokat tettünk a gerincünk egészségéért. A sport is jó, én is írtam a jógát. Egy aktív székben pedig észre sem vesszük, hogy egész nap edzettük a mélyizmainkat, konkrétan izomlázunk lesz a nap végére, pedig "csak ültünk": [link]
-
so_ha
senior tag
válasz
idegen lény #4805 üzenetére
" csak egy pozícióban tudsz ülni, és azt állítod, hogy ez egészséges"
Ez így ebben a formában "enyhe" torzítás. A prémium gyártók termékei a személyre szabhatósággal, és anyaghasználattal sokkal emberbarátibb beállítást tesznek lehetővé, mint bármely olcsó szék. A gyártóknak van javaslatuk az optimális beállításhoz (neten találsz hozzá videókat is). Ettől még senki sem mondja ... sőt, hogy nem állhatsz fel munkavégzés közben. Az már az én egyéni szoc. problémám, hogy "fészkelődök" a székemben, és akkor is szeretném komfortosan érezni magam, de a saját egészségem érdekemben igyekszem betartani az ajánlott testtartást. Egy olcsóbb székben ezt akkor sem tudod megtenni, ha akarod, mert nincs mit beállítani rajta."szerintem ez elég ritka, akkor külön-külön be tudják állítani maguknak személyre szabottan, illetve te is be tudod állítani magadnak, de úgysem fogod állandóan állítgatni"
A cégek többsége a legegyszerűbb széket veszi többnyire az alkalmazottaknak, amin amúgy sem tudnak mit állítani, én meg itthon csak egyszer kell hogy beállítsam az optimális paramétereket magamnak."Nem véletlenül kezdenek elterjedni a denevérpadok."
Ennek nem sok köze a munkavégzéshez használt székekhez, mert speciális esetekben gyógykezelésre javallott csak, és azt sem saját kútfőből, hanem szakorvos véleménye alapján. Ettől még bármilyen mozgás, akár a jóga is tesz az egészségünk érdekében, de most már elég messze kanyarodtunk a minőségi kontra olcsóbb szék témájától."egy olcsó, pár ezres ülőlabda ugyanolyan jó."
Azét azt megnézném, hogy ezen hányan töltenek el 8-10 órát munkavégzéssel. Én inkább előnyben részesítem a sporttal megerősített mély izmokat, és a hátizmok erősítését."és te?"
Jól tippeltem, Én "nyertem" az 54-el. -
idegen lény
addikt
"Azért váltottam, mert...nem tudok órákig egy pozícióban ülni, így néha egészségtelen ferde testhelyzetet is felveszek"
Sejtettem, hogy valami ilyesmi volt mögötte, ezért kérdeztem. Vettél egy nagyon drága széket, amin lényegében csak egy pozícióban tudsz ülni, és azt állítod, hogy ez egészséges. Értem én, hogy egy irodában, ha esetleg egy széket többen is használnak, bár szerintem ez elég ritka, akkor külön-külön be tudják állítani maguknak személyre szabottan, illetve te is be tudod állítani magadnak, de úgysem fogod állandóan állítgatni. A magasságunk fix, sajnos a súlyunk is elég fix tud lenni. Kevés kivételtől eltekintve az emberek többsége egyszer beállít magának egy széket, és úgy használja. Hiába veszik "messzemenőkig figyelembe a gyártók az anatómiai szempontokat", az ülés, kiváltképp a fixen ülés sosem lesz egészséges órákon keresztül. Ez az igazi "mókusvakítás". Minden nap legalább tíz órát töltünk el ülve. A gerincnek a nyújtás tesz jót, nem a mozdulatlanság. Nem véletlenül kezdenek elterjedni a denevérpadok. A több, mint ötezer éves jógában sem véletlenül vannak nyújtó gyakorlatok. A sok ülés még sérvet is okozhat és a belső szervek működésére is negatív hatással van! Szerencsére ezek megelőzéséhez nem kellenek százezres székek, egy olcsó, pár ezres ülőlabda ugyanolyan jó.
[link]
[link]
[link]
[link]Ui.: 47 éves vagyok, és te?
-
so_ha
senior tag
válasz
HELLAFLUSH #4803 üzenetére
Igen, tudom hogy a többségnek ez az opció, de hátha valaki elgondolkodik a leírtakon, és nem "ellocsolja a pénzét", hanem egyből az egészségét szem előtt tartva a minőséget keresi.
Az kimaradt a tegnapi leírásból, hogy a székek többségének szimpla szivacs az ülőfelülete, és a háttámlája, és ez utóbbiból adódik a nulla deréktámasztási lehetőség beállítása. Az olcsóbb székek karfája vagy fixen rögzített a háttámlához és az ülőlaphoz, vagy csak az ülőlaphoz, így ebből adódik, hogy csak az igényesebb prémium székeknél van hogy az ülőlap követi a háttámla mozgását, azaz szinkron mechanikás. Ahogy dőlsz, úgy változik a derék megtámasztási pontja, és ezt korrigálja az előbbi technika, ami egyik gamer széknek sem a sajátja, na meg persze a derék támasz és annak állítási lehetősége sem. Talán a középáras (100-200e között) modellekbe tesznek igényesebb memóriahabot az ülőlapra, de a deréktámasz ott sem létezik, illetve nem állítható. Egyszóval ezek jelentik egy szék személyre szabhatóságát, paraméterezhetőségét (a karfák külön állítási lehetőségét már nem részletezem, mert hogy a kezed is máshol van normál ülő helyzetben, meg ha hátradőlsz).
-
HELLAFLUSH
őstag
feleslegesen győzködöd...majd 5-6 olcsó szék után rájön, hogy mind kidobott pénz volt mert vehetett volna az árukból egy normálisat amiben kényelmesen lehet ülni több órán át és akár 10 évet is kibír nyikorogás meg minden nélkül.
(sajnos ezeket a sorokat tapasztalatból írom) -
so_ha
senior tag
válasz
idegen lény #4801 üzenetére
Ezek a gyártók évtizedek óta gyártanak és fejlesztenek irodabútorokat tartós használatra, ezért az anatómia szempontokat messzemenőkig figyelembe véve tesztelik. A Leap v2 háttámlájában a deréktámasz magassága és előfeszítése is állítható, de bónuszként az üléslap is állítható mélységben 8 fokozatban, az Aeronnál nem alapfelszereltség a deréktámasz feszíthetősége (nekem állítható volt, de a magassága fix), illetve az ülőlap egyáltalán nem állítható. Viszont ez utóbbin az ülőlap nem csak kompletten cserélhető, hanem kicsavarozható a Pellicle szövet, így önmagában is cserélhető, ha megnyúlik az anyaga (az ülőlap kerete is cserélhető, illetve a háttámla kerete és a szövet is külön). Sok gyártó próbálkozik hasonló hálókkal, de egy tesztben láttam, ahol ez 2 hét alatt annyira kinyúlott, hogy a mechanikán ült a felhasználó, pedig egy 150 ezres "minőségi" szék volt. Miután minden felhasználó más testalkatú, más magasságú, és súlyú így nagyon nem mindegy egy szék paraméterezhetősége (nem véletlenül gyártja a HM az Aeront 3 méretben, illetve a Steelcase a Leap v2-öt 2 méretben). Azért váltottam, mert bár kiválóan szellőzik az Aeron ülő és hátlapja de én nem tudok órákig egy pozícióban ülni, így néha egészségtelen ferde testhelyzetet is felveszek, és ekkor a Pellicle fém váza már nem kellemes az oldalamnak (ez természetesen normál ülőhelyzetben nem jelentkezik, de ezért volt alternatíva az Embody, vagy a Leap v2) Egyébként az általad említett aktív székek szerintem mókus vakítások, amiket nem irodai / asztali felhasználásra találták ki.
Csak ezeket a kérdéseket tedd fel magadban székvásárlás előtt: Mióta gyárt székeket a kiszemelt cég, azaz mekkora tapasztalata van egy ilyen termék kifejlesztésében, tesztelésében, illetve mennyi visszajelzés alapján tervezte? Azonos típusból gyárt több méretet? Hány év garanciát ad a termékre? A szék komponensei cserélhetők egy esetleges meghibásodás esetén? Mi bírja hosszabban egy fém alkatrészekből készült szék, vagy egy műanyagból készült? Mi szellőzik jobban, egy speciálisan erre kifejlesztett szövet, vagy a bőr, esetleg a műbőr? Ha a forgópontokon műanyag a műanyagon mozdul, akkor az hány évig bírja kopás/deformálódás nélkül (a nyikorgástól tekintsünk el)? Ha több órát ülsz egy székben akkor számít, hogy mennyi beállítási lehetőség van rajta, hogy minél jobban magadra állíthasd?
Nem akarlak semmiről sem meggyőzni, elég ha pár embernek gondolatébresztő volt a saját tapasztalatom. Valószínűleg sokkal fiatalabb vagy mint én, illetve kevesebbet időt töltesz íróasztal előtt, így lehetnek egészen más szempontjaid is, mint nekem voltak (írtam, hogy nekem is volt "főnöki bőrszékem", amit hamar elajándékoztam, meg a volt munkahelyemen is szenvedtem 1-2 "minőségi" székben). A Youtube sokat segít, ha valakinek van igénye teszteket, vagy székek szerelési, karbantartási videóit is megnézni, mielőtt másra hagyatkozva megveszi valamelyik olcsóbb modellt. Annak is lehet bája, amikor a 100 kilós 190 cm magas valaki ajánl egy ülő alkalmatosságot egy 60 kilós 150 cm-esnek ... tehát a lényeg a személyre szabhatóság, és a tartósság reménye, hacsak nem 1-2 évente akarunk egy új széket venni ... bár annak is biztosan megvan a varázsa.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Kedvező ár! Lenovo X1 Yoga laptop-tablet (14FHD/I7-G7/16GB/256SSD) + ceruza
- Kedvező ár! Lenovo T570 laptop (15,6FHD/I5-G7/16GB/256SSD/Magyar)
- Kedvező ár! Dell Inspiron 15 laptop (15,6FHD/I5-G8/16GB/256SSD/Radeon520/Magyar/Win11)
- Ryzen 7 5800X / RTX 4060 Ti / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB SSD / 650W
- Vadonatúj iPhone 14 PRO MAX 256GB space black! 6 hónap garancia! Fulldoboz!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U759 - i3-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E756 - i5-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" HD I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest