Új hozzászólás Aktív témák
-
atee
őstag
válasz
odinkain #3898 üzenetére
Elsősorban kipróbálod! Ha erre nincs mód akkor olvasol utána/videót nézel. A fizikai méreteid is fontosak! Lehetőség szerint már ismert márkából választasz. Itt viasza olvasva is vannak személyes tapasztalatok.
Azt ránézésre is ki lehet jelenteni, hogy a 100£ os ár az inkabb bosszúságot fog okozni.
Inkább 80-100 ezer az ahol már úgy költöd el a pénzed, hogy remélhetsz tartósságot is talán. Persze a csillagos ég a határ és semmi nem váltja ki a személyes próbát. Hiszen mindenki más anatómiával van megáldva. -
norbert400
tag
Nincs, semmilyen rossz illatot nem áraszt.
A legalacsonyabb fokozaton hátradölés közben ugyan azt csinálja mint bármilyen magasságnál. Az elején kattan egyet, majd gond nélkül tudok hátradölni többször is, semmilyen recsegés, ropogás nélkül.A hintafunkcióval az én esetemben nincs semmi gond.
@Piftuka
"Melyik üzletről van szó? Ugye nem ijedtél meg, és nem fogadtad el az értékcsökkenést?
Távollévők között kötött szerződés keretén belül ilyet kérni a fogyasztótól teljesen jogellenes.
14 napon belül a következmények nélküli elállás (feltételezve a rendeltetésszerű használatot, és a termék eredeti állapotában történő visszaszolgáltatást) minden fogyasztót megillet."
Igen, viszont az a gond, hogy összeszerelve rendeltem az officeplázától. Ebben az esetben ilyenkor ők csak -10%al veszik vissza a terméket.Jelenleg most vacilálok azon, hogy visszaküldjem e vagy sem.
A szék háttámlája szinte tökéletesen illeszkedik a hátamhoz, nagyon durva, mintha rámszabták volna. Viszont az ülése továbbra is siralom számomra. A fab verzión nagyon kemény szivacs van rajta. Mint írtam én 66kg vagyok kb..Nyilván aki nálam súlyosabb annak ez a szivacs biztos kényelmes..Nekem 3 óra használat után, már fájdalmas rajta az ülés.
Pár fokkal jobb mintha a bkv buszon ülnék.Még alakitgatok, aztán ha nem lesz jobb akkor írok az officeplázának és valamelyik futárszolgálattal visszavitetem. Helyette pedig veszek egy marcell black-et.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
norbert400 #3877 üzenetére
Nekem olyan gyengének tűnik, ami nem bírja ha használják is rendesen.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
Piftuka #3886 üzenetére
hát, a korona miatt júli 17re igérik, vagy előbb, ha mákom van... a vicc az, kocsival eltudnék ugrani érte ha úgy van, max 1,5-2óra... bár a free postage vs 12l/100km-es fogyasztással nem vetekedhet. ezt belátom
ha meg nem megfelelő a szék, akkor nem tudom miben lenne kényelmese na tohonya testem... kiszedem a kocsimból basszus
az a szék se semmi amit linkeltél... de félek, nem 450 fontba kerül...
persze, szegényebb országoknak szülőszéknek is ellehet adni basszus
-
Igen, pláne azért kellemes így venni bármit, mert ha beleülök, még jónak tűnik mind. 1-2 óra minimum kell, hogy valamelyest releváns legyen a vélemény, de még ez sem igaz, mert vannak napok, amikor eleve rosszabbul vagy épp jobban bírok ülni.
HINT: ha lágyéksérvet műtettek, mindig nézzétek meg a lehetőségeket, és ne államiba csináltassátok. Hiába számít rutinnak, ha elb@sszák, nagyon megszívja az ember.
-
Sziasztok!
Olyan széket keresek 80-90 ezer forintig bezárólag, aminek az ülőlaptól függetlenül dönthető a háttámlája, ha lehet, fokozatmentesen. Volt egy sérvműtétem, és azóta teljesen random, hogy miben bírok ülni; az én kocsimban (ezeréves Opel) 3-4 órát lazán, cégesben (octavia) max 1 órát, de már az is kín, illetve az itthoni székemben (ami a műtét előtt teljesen jó volt, valami 50k-s JYSK darab) megint csak alig 1 órát, miközben a céges negyedennyibe kerülő székemben meg végig ülök 2-3 órát is egyhuzamban. A különbség csak a háttámlák dőlésszöge lehet, nem nagyon látok mást. Ezért keresek olyan megoldást itthonra, aminél ez állíható (olyan sz@rt nem akarok, mint ami cégnél van, nyeklik-nyaklik, pedig csak páréves, pfejj).
Néztem a MARKUS-t, de ha jól látom, ennek nem mozdul a háttámlája függetlenül az ülőlaptól. Ajánlottak SIGMA 901-et alternatívaként, ez majd meg is nézem élőben. Amivel még szemezek, az a Noblechairs Epic és az ICON, csak ezek meg nem olcsók még Apróról sem. Van valami tippetek?
-
Piftuka
veterán
válasz
norbert400 #3866 üzenetére
(I)"Szerintem sincs így, csak gondolom azt hitték, hogy rám ijeszthetnek."(/I)
Melyik üzletről van szó? Ugye nem ijedtél meg, és nem fogadtad el az értékcsökkenést?
Távollévők között kötött szerződés keretén belül ilyet kérni a fogyasztótól teljesen jogellenes.14 napon belül a következmények nélküli elállás (feltételezve a rendeltetésszerű használatot, és a termék eredeti állapotában történő visszaszolgáltatást) minden fogyasztót megillet.
-
Piftuka
veterán
válasz
- = Zk = - #3864 üzenetére
Nagyon várom én is a beszámolódat!
BÍzom benne, hogy megfelelő lesz a szék!
Egyébként nekünk az ilyen székek lehetnek még jók:
Egohuman LegproEz nagyon klassz darabnak tűnik.
Tipikusan az, amelyben hosszasan is kényelmesen dolgozol, de hétvégén nyugodtan (és kényelmesen) megnézhetsz benne 1-2 filmet is a saját házimozidban.
(Kisebb lakásokban, helytakarékosság szempontjából ez külön jó dolog. Elegendő egy széket/fotelt venni.)
-
Piftuka
veterán
válasz
K1LLMy53Lf #3870 üzenetére
A Spinalis esetében pozitívum, hogy pár napos kipróbálási lehetőség is adott hozzá. Persze nem olcsó székek, de ez mindenképpen jó dolog. Talán élni is fogok vele, mert ha annyira jó, mint mondják...
Egyébként mit értesz azon, hogy "érdemes vagy rövid-lábúnak lenni vagy magas asztallal rendelkezni"?
Kifejtenéd, kérlek?
-
Tonyo
őstag
válasz
norbert400 #3877 üzenetére
Ha a háttámla a legalacsonyabb fokozaton van, hátradölsz mit csinál a szerkezet?
Nincs dohos szaga?
-
válasz
masamusuka7 #3882 üzenetére
Én emaggal küzdök még, ma kellett rájuktelefonálni, hogy ugyan a pénzem vissza bébi...
Aqua-nál, de sok más boltnál is kapható, 77k körüli áron, nem vészes, szerintem az árát megéri, mert ugyanez a szék más "nevesebb" gyártónál 100k és afölött helyezkedik. -
masamusuka7
csendes tag
Áhh szóval a Kring Amos meg az LC-GC-800BY ugyan az, csak a márkajelzés más
.
Szimpatikusnak tűnt ez a szék, mert elég nagy lettem (190cm, 130kg, olyan erősember alkat, leszámítva az erőt
) és nem merek kiadni sokkal többet egy "márkásabb" székért.
Látom a Kring van most emagon újracsomagoltan olcsóbban (bár lehet mire ezt beírom már nem lesz), szerintetek érdemes ezt megkockáztatni vagy inkább újat, teljes áron?
Meg persze köszönöm az előző információkat is, királyak vagytok! -
alakesh
tag
válasz
masamusuka7 #3879 üzenetére
A #3811-ben volt az én véleményem a székről, annyi update-el, hogy a billegést azóta sikerült megszüntetni
-
válasz
masamusuka7 #3879 üzenetére
Kring Amos - ra keress, én voltam az egyik ;)
Alakesh fórumtárs vett ilyet még. -
masamusuka7
csendes tag
Sziasztok!
Úgy láttam, hogy volt erről a székről szó LC Power LC-GC-800BY, de nem találom az ehhez kapcsolódó beszélgetéseket, valaki esetleg be tudná linkelni?
-
szazbolha
addikt
Üdv! Ma eltörött a régi forgószékem csillag "betétje" és megjavíttattam, azaz cseréltettem horror áron. Viszont amíg csinálták válogattam a székek között és rájöttem, hogy sokkal kényelmesebbek a modern székek, de az áruk is más. A régi talán 50K lehetett, gondoltam 100K-ig beleférne az új, de igazából a 120-150K tartományban találtam nekem tetszőket, de csak az X4-et próbáltam.
.
Ti melyiket választanátok.
EMAGRA X4
EMAGRA X5M NET
Emagra ZEN X5 -
norbert400
tag
Még csak 3 órája ülök rajta de azt kell mondjam, hogy kellemes meglepetés és jobban jártam mint a heroval, hiszen sokkal jobb tartást ad.
Illetve a lábtámaszt is megoldottam és spóroltam 10e ftot.
Vettem egy asztalt amihez volt két "tálca" [link]Mind a kettőt leszedtem, mert nem jött be, hogy felfele nézzek. Aztán az egyiket behúztam, mint lábtartó: [link]
-
Rayyy
senior tag
válasz
norbert400 #3840 üzenetére
Igen, azt mondom. Nincs alul semmi, ami nyomhatna. A váz keresztmerevítése a hálótól 12 cm-re kezdődik, ennyit nem nyomódik be a 94 kilóm alatt a háló. Kb. 2 centit nyomódik be.
-
-
4nick8
őstag
Vernazza Soft. Ezen van a legjobb minőségü szövet amit valaha is széken láttam.
-
niof
veterán
Sziasztok!
Eljutottam arra a pontra, mikor már nem halogathatom tovább az otthoni székem cseréjét. Egy ideje olvasom a topikot, de a bőség zavara miatt inkább kérdezek. Eddig gamer székeket néztem, de nem feltétlenül ragaszkodom ehhez a kategóriához, irodai szék is jó lenne, ha tudtok alternatívát javasolni ami a lentebb kifejtett kritériumoknak leginkább megfelel. Eddig a legjobban az LC Power LC-GC-800BY tetszett a topikban emlegetettek közül. Igazából 4 szempont ami nekem fontos lenne.
- Az ülésen ne legyen ilyen combtámasz izé oldalt. Egyszer ültem ilyen székben, baromira zavart, hogy ott van. A fent említett székről valaki írta, hogy jó széles az ülőkéje, ez nekem is fontos, izgek-mozgok rajta. Ne legyen se túl puha, se túl kemény a töltése.
- Erősített gázrugó és strapabíró mechanika, mert nem vagyok kicsi, 185cm/110kg.
- Állítható karfa. Rátehénkedni nem szokásom, de egyik-másik oldalra előfordul, hogy hosszabb ideig féloldalasan rákönyökölök, és mondjuk úgy olvasgatok, tehát ezt bírnia kell. Jó lenne, ha nem csak fel-le lehetne állítani, hanem oldalra is. Non plus ultra-ként esetleg a dőlést és/vagy előre hátra irányt, de ez utóbbi kettő annyira nem lényeges.
- Garancia. Minél hosszabb, annál jobb.
Az ülés/támla anyaga mindegy Jobb lenne a textil, de a műbőrrel sincs különösebb problémám, nagy valószínűséggel úgyis teszek rá valami takarót, plédet, a mostanin is van.
A keretem maximális fájdalomküszöbe 100k. Ebben az árban gondolom a fém láb már alap, de ha nem, akkor ezt tegyük be ötödik kritériumnak. Tesztelni sajnos nem tudok, elég messze van nekem a főváros. Azt tudom, hogy az irodánkban IKEA FLINTAN/NOMINELL van, és nem szeretem, mert 2-3 óra után baromi kényelmetlen, ezt otthon mindenképpen túl szeretném kényelmi szempontból szárnyalni.Előre is köszönöm a segítséget, az ajánlatokat!
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Piftuka #3869 üzenetére
nekem a boston-ok totál kényelmetlenek voltak, ennek legfőbb oka nagy valószínűséggel, hogy a deréktámasza számomra nem megfelelő helyen van kialakítva.
a spinalis érdekes cucc, én is gondolkodtam rajta, de nem is tudom melyik jött be igazán, vmelyik ~250k-s modell, így végül letettem róla... pedig van részletfizetési lehetőség is stb.
azt azért tartsd szem előtt (habár ezt tuti el fogják mondani, ha személyesen elmész kipróbálni stb), hogy a spinalis-hoz érdemes vagy rövid-lábúnak lenni vagy magas asztallal rendelkezni -
Piftuka
veterán
válasz
Piftuka #3842 üzenetére
Felhívtam őket, és nagyon-nagyon pozitívak a tapasztalataim.
Egy kedves, hozzáértő hölggyel beszéltem, aki nem akart lyukat beszélni a hasamba, nem akarta a legdrágább széket "rámerőltetni", sőt az igényeimnek megfelelően még olcsóbbat talált megfelelőnek, mint amit én kinéztem.
Kiderült, hogy ők szék szervizeléssel is foglalkoznak, és olyan modelleket tartanak készleten, amelyek esetében jó esély van arra, hogy nem kell a garanciális ügyintézéssel vesződniük.
Elmondta, hogy a magyar piaci igényeknek megfelelő típusokat tartják csak, ezért nem biztos, hogy Emagra Butterfly lesz náluk készleten. Amúgy ők a hazai importőrei a gyártó termékeinek. De a fentiek miatt nem minden modellt rendelnek.
Már azért sem, mert - és ezt nagyon érdekesnek találtam - jelenleg kb. 50 eladott hálós székre jut 1 "tömör" típus.
Tehát honfitársaink manapság a hálós székeket keresik, nem pedig azt a szövet bevonatos fajtát, amit én is keresek.
A "Boston H", a magas, állítható magasságú háttámlájával például megfelelőnek tűnik nekem.
Aztán még az is lehet, hogy egy "Spinalis Ergonomic" lesz a választásom.
Amit olvasni lehet az élettani hatásáról, már önmagában jól hangzik. Ráadásul élettartam garanciát vállal rá a gyártó....
A "gamer székekről" és a "mindenes üzletekben" széket vásárlástól viszon jóindulattal lebeszélt a hölgy.
-
Piftuka
veterán
Abszolút megértelek. Sok lakásban arra is kell figyelni, hogyan fér el, hogyan mutat...
Én abból az egy szempontból szerencsés vagyok, hogy helyprobléma nincsen, ha pedig kényelmes, és jó, akkor nem számít, ha még csúnya is.
A műbőr pedig ilyen sajnos! Olcsó, és annyit is ér. Amikor már berepedezik, kopik, még csúnya is.
Én ezért preferálom a szövet huzattal rendelkező megoldásokat.
-
Tonyo
őstag
válasz
norbert400 #3863 üzenetére
Ilyen szerintem nincs, mármint a 14 napos elállás nem így van...
Nagyon szeretem a széket amúgy, nagyon sok félét megnéztem és kipróbáltam.Emagara szerintem egy vicc kategória, hosszanasan ültem bennük és sehogy se volt kényelmes.
Wau 2 esetén a hálós verziót nem tudom, hogy hogy tudták így elkefélni. 2 órát nem tudtam ülni rajta, szétvágta a a seggem, meg a combom, pedig nem vagyok nagy darab. 187/82
Napi 8-9 órát ülök benne, szeretni fogod!
-
- = Zk = -
félisten
mindenképp megírom....
júli 17 (
) re igérik legkorábban a covid miatt...
évek óta olcsó sz.rokat vettem... 1-1,5 évente kuka, vagy kókányolás.... gémerszéket most vettem, 2019 októberében. eddig bírta, persze noném volt... kagylóféle, utánzat, hintamechanika mifa.zom.... aztán 2 napja hátradőltem és nyekk.. de a minősége sem volt elfogadható, mikor kivettem a dobozából... ennyi pénzért nem vártam csodát sosem... de a mostanival szemben nagyok az elvárásaim...450 font volt, AKCIÓSAN!(am 519 lenne+posta), ingyen postával
testalkatomat nézve 1,88m/110-20kg.... aputest, főleg most, ugye 2+ hónapja itthon vagyok(unk), gerincprobléma stb stb.... nekem ezek a kagylófélések nem adják, nem bírok megmaradni benne.... degleni szeretek... -
norbert400
tag
-
atee
őstag
válasz
- = Zk = - #3854 üzenetére
Kiváncsi vagyok majd a beszámolódra!
-
lEninpApA
csendes tag
Szevasztok!
En is szekvasarlas elott allok, mert a tavaly vasarolt Aerocool AC110 nem igazan valtotta be a remenyeket. Dol elore az ulolapja es olyan mintha le akarnek rola csuszni, az ulolapon levo szivacs ami meg tart oldalt az a combomat basztatja
195 centi 135-140kg koruli kicsi emberke vagyok, otthon kb. 6-8 orat toltok napi szinten gep elott, aztan illene valami kenyelmesebb megoldast talalnom mert a combom meg derekam annyira nem birja ebben a strapat. Arenaracer szekeket nezegettem, masszivnak tuntek, 5 ev gari es nincs az ulolapjan az idegesito felfele tarto szivacs oldalt ami tudna nyomni az ember combjat de mivel videki vagyok kiprobalni nem tudom. Ezzel esetleg van valakinek tapasztalat? Ettol tobbet nem szivesen szannek azert ra, szoval 120-130 lenne a max hatar. Koszi elore is a segitseget
-
Tonyo
őstag
válasz
norbert400 #3855 üzenetére
Nem vontak le, dohos szaga volt így aazzal küldtem vissza.
A FAB se tökéletees, majd visszaviszem mert legalsó fokozaton hátradölve ugrál, pattog valami a háttámlában.
-
atee
őstag
válasz
Dinomano #3856 üzenetére
Szerintem ennyi pénzért csodát nem kapsz sajnos. Ha ennyit szánsz rá akkor próbálj minél több garanciával keresni valamit. Talán ez az egyetlen amit tanácsolni lehet.
Ikeából a markus ami jó és többen megelégedéssel használják, de ez is inkább 50k. ha nincs éppen valami akció rá!
Extrább igények esetén pedig jellemzően 6 számjegyű árban kell keresgélni. -
Dinomano
őstag
Sziasztok! Jelenleg egy IKEA-s "sima" 2-3 ezer forintos, fémvázas, műanyagtámlás széket használok, PC-n dolgozás és játszás céljából. 10-20 ezer forintos árkategóriában valami kényelmeset tudtok ajánlani? A térdeplőszék mennyire vált be pl. annak, aki használta? Még hozzávetőlegesen sem tudom az árakat, úgyhogy lehet, hogy bilibe lóg a kezem árak tekintetében... :-P
-
- = Zk = -
félisten
válasz
Piftuka #3841 üzenetére
hát, tegnap éjjel megrendeltem az XL szövetes változatát... kiderül...
másik játékos még az AKRacing MAx lett volna.... de nincs szövetes változata itt, nekem meg a nagy testem miatt nem kell többet PULeather, soha többé.... a kocsimban pl bőr van, imádom.. de nem melegben -
Remiel
őstag
na voltam az officeplazaban, sajnos a Merryfair WAU2 nagyon nagy csalódás volt, nem vagyok nagyon széles deréktól lefelé és a lábaim sem hosszúak (175cm vagyok), de az ülőlap széltében sem volt jó, hosszában meg kb 12 cm volt a térdhajlatom és az ülőlap vége között, ami ugye nem állítható (legalábbis az ott lévő eladó szerint)
volt még egy Lexington ami jó lett volna, de a karfája kritikán aluli, nem lehet egy állásban rögzíteni, ahogy mozogtam rajta ment előre hátra... állítólag ez direkt ilyen, meg előny csak nem nekem
ami nagyon kényelmes volt és tetszett is ez az ERGOTECH de mondjuk számottevően nem érzem jobbnak mint a Markust az irodában, az árkülönbségről nem is beszélve, szóval lehet mégis megvárom míg az Ikea akciózik és megelégszem azzal
-
Tonyo
őstag
válasz
norbert400 #3834 üzenetére
Ez csak a hálósra igaz, mármint, hogy nyom. Vissza is küldtem. A szivacsos verzió az nagyon kényelmes!
-
válasz
Piftuka #3850 üzenetére
Ezt vettem most meg
(#3846) Cakkosnyál: Hálám üldöz!
Ha mázlim van, és holnap kihozza a GLS, akkor a hétvégén lesz teszt és képek is.
Kedden ültem benne és a másik két típusban is az Officeplázában, és ez tűnt a legjobbnak (legkényelmesebbnek) nekem a háromból, a testalkatomhoz viszonyítva.
A látottak és tapasztaltak (elmondottak) alapján csak háttámla dizájn + szélesség, illetve üléslap szélesség-mélységbeli különbség van a 3 szék között.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Jövőre ismét csak három Galaxy S csúcsmodell lesz?
- Villanyszerelés
- Vírusirtó topic
- Autós topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA® driverek topikja
- Videós, mozgóképes topik
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 2200G 8GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T6 Zalman 500W
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest