- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- BIOS frissítés
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Gaming notebook topik
- Videós, mozgóképes topik
- Apple asztali gépek
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ablack
senior tag
válasz flashpointer #849 üzenetére
Végül én is megrendeltem májusi dátummal. Mivel nem vont le pénzt addig még van időm ádgondolni vagy esetleg lemondani ha meggondolom magam.
Meg kíváncsi vagyok áprilistól milyen viszonteladóknál lesz. Hátha Magyarországon is árulni fogja valaki.
(#850) Chal
Ha belépsz az Oculus oldalára a rendelés számával kiírja a Recent Orders-nél, nekem pl. 1/6/2016.
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
Ti mind külföldre rendeltétek gondlom.
May the Force be with you!
-
ablack
senior tag
válasz flashpointer #854 üzenetére
Jah, valószínűleg, azt hittem már csak júniusra kerültem.
Akkor viszont nem mutatja seholt. Érdekes.
[ Szerkesztve ]
-
Dyingsoul
Topikgazda
Palmer azt írja benne lesz a dongle is a csomagban.
Azt azért bírnám, ha az 576-nál (vagy más itthoni forgalmazónál akikről esetleg nem tudunk) hamarabb lenne elérhető, mint ahogy egykét ember már előrendelte külföldről most.
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
Chal
addikt
válasz Dyingsoul #857 üzenetére
Hu, köszi, én meg most kérdeztem meg tőle, akkor törlöm a tweetet gyorsan Ez legalább jó hír.
576 téma: kíváncsi lennék rá hogy mi az elmélet mögötte Mármint hogy ezt mégis hogy tudnák megvalósítani a gyakorlatban. Amúgy tuti hogy előbb lesz itthon vásárolható mint ahogy én megkapom, mert sokan felkészültebben várták a nyitást (tuti bankkártya, akár több ember egyszerre ült több gép előtt külföldön és nyomogatta/refreshelgette amit kell), de ők lesznek azok akiket majd a Jófogáson fogsz megtalálni 399kHUF-os árral.
[ Szerkesztve ]
-
Dyingsoul
Topikgazda
Persze de most hagyjuk ezeket a nyerészkedő embereket meg a szürke importot. Hülye lesz az aki pont tőlük fogja megvenni a riftet, az majd meg is érdemli a sarcot.
Én azért látnék benne esélyt, mert mint mondtam lehetnek üzleti kapcsolataik akár viszonteladókkal is. Persze mivel nem vagyunk benne a 20 országban, ezért első körben nem nálunk fog megjelenni, mégis lehet, hogy lesz náluk ha viszonteladókkal vannak olyan jó kapcsolatban.
De akkor mondom a reálisabb verziót: tavasszal már itthon is lehet majd kapni valószínűleg nem sokkal az után hogy az első előrendelők kézhez kapják a csomagot (pár hét esetleg 1-1.5 hónapra rá tippelnék legkésőbb). Mivel itthon is nagy a VR láz, látván a PlayIT-et ahová a Gamestar vitte ki az Oculust. Ha az 576 kapcsolatban van a GS-el, még akár jó is kisülhet belőle...
[ Szerkesztve ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
-Solt-
veterán
válasz Dyingsoul #859 üzenetére
Erre ne nagyon számíts... az fix, hogy amíg az előrendelők nem kapják meg, addig máshova nem szállítanak, különben mi értelme lett volna ennek az előrendelősdinek? Azt el tudom képzelni, hogy amint ezeket teljesítették, rá pár napra lesznek máshol is raktáron.
www.smart-bus.hu
-
Kicsimix
őstag
200k-ig rá voltam készülve lelkiekben de ez már a hezitálok kategória. A kosárban benthagyom azért.
Nem lesz olcsóbb egy jó darabig szerintem...
...Kockázat nélkül nincs vereség... : ------------)
-
Dyingsoul
Topikgazda
És én hol mondtam olyat, hogy a nem viszonteladókat előnyben részesítik az előrendelőkkel szemben? A logikám mögött az lapul, hogy nem engedhetik meg maguknak annyian a riftet egy ekkora árcédula mellett, hogy most az előrendelések alatt egy-két nap alatt elkapkodják az összeset. Sokan azt mondják rá, hogy a fene egye meg így is megveszem, de biztos, hogy sokkal kevesebben rendelnek most elő, mintha mondjuk 450$-al dobták volna piacra. Magyarul ez az árcédula elejét veszi annak, hogy kifogyjanak a készletek, legalább is remélem.
Arról nem is beszélve, hogy ha 20 nagyobb országban tudnak terjeszteni, gondolom nem 100.000 darab került gyártásra...
-
-Solt-
veterán
válasz Dyingsoul #862 üzenetére
Itt írtad,
Azt azért bírnám, ha az 576-nál (vagy más itthoni forgalmazónál akikről esetleg nem tudunk) hamarabb lenne elérhető, mint ahogy egykét ember már előrendelte külföldről most
Kizárt, hogy az 576, vagy bármely viszonteladó előbb kapjon belőle, mert akkor előbb kerülhet olyan vevőhöz, aki nem rendelt elő, és ez eléggé értelmetlenné tenné az előrendelést. Jelenleg májust írnak kiszállításra az előrendelőknek, ennél előbb viszonteladó sem fogja megkapni.
Az, hogy a márciusi kiszállításból ennyi idő alatt már május lett, nem éppen azt prognosztizálja, hogy marha nagy készletekkel rendelkeznek.
www.smart-bus.hu
-
veterán
Azért twitteren ahogy nézem Luckey-nek is kezd néha elszaladni a gyógyszer a stílusváltása alapján.
[ Szerkesztve ]
Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)
-
BlackDesert
tag
Sajnos ez az ár nekem már túl sok. Ma ugyan előrendeltem az 576-nál, de már írtam is nekik, hogy elállok tőle. Hát, legyen öröme benne azoknak akik meg tudták venni
-
repvez
addikt
Azért egy kicsit jó látni, hogy most azért egy kicsit megérzik külföldön is azt amit itt szinte minden napos ha valami uj dolgot akar venni az ember, hogy hát ez kéne,de még várok hátha olcsóbb lesz vagy sporolnom kell rá és nem az van, hogy rányomok a buy now-ra aztán várom a futárt, mert megtehetem.
-
Dyingsoul
Topikgazda
Azt olyan logika alapján írtam, hogy ha berendeltek már az 576-ék is mondjuk valamelyik raktárból, de valaki csak mondjuk most rendel ami már májusi szállítást prognosztizál, akkor lehet, hogy náluk hamarabb lesz, mint mondjuk annál aki már most rendel (vagy mondom úgy, hogy mondjuk egy hónap múlva rendeli meg az Oculustól). Egyébként meg ezt nem gondolom komolyan ezért is tettem a végére egy szmájlit, de attól még előfordulhat sztem ilyesmi, hiszen a rendelési sorrendet állítólag tartják. Mi van akkor, ha az 576 már rendelt is? Valakik meg mondjuk tényleg csak egy vagy akár két hónap múlva fognak előrendelni. Akkor te kizártnak tartod, hogy az 576-nál hamarabb legyen, mint annál aki mondjuk 2 hónap múlva rendel elő?
-
BlackDesert
tag
Annak ellenére, hogy azokon a fóürumokon amiket olvasok az ár ellen vannak, valahogy még is sikerült 14 perc alatt eladni az összes preordert..
-
veterán
válasz BlackDesert #868 üzenetére
Nincs olyan hogy el lenne adva az összes preorder. Most is be lehet fizetni, ahogy egy órája is, csak a szállítási idő csúszik előre. Az meg amúgy sem jelent soha sokat, ha gyorsan eladnak valamiből komplett raktárnyit, mert nem tudhatod hogy mennyit halmoztak fel. Mondhatnák hogy elkapkodták az összeset 60 másodperc alatt, ha mondjuk összesen 3000 volt raktáron.
http://i.imgur.com/qYOcJyI.jpg
Amúgy Palmer Luckey erősen mondogatja hogy mert hogy oled kijelző meg high-end szenzorok. Könyörgöm, a DK2-ben is oled képernyő volt (a note 3 kijelzője), és a mozgásérzékeléssel nem igazán voltak gondok. Oké, biztos jobb a külső kamera, meg valamennyire a kijelző is, de a DK2-höz képest 70%-al drágábban? Hagyjuk már.
RyanGiggs: és mennyi megy el neki megélhetésre, lakásra, biztosításra, stb? Nem csak azt kell nézni hogy mennyi fontot lehet londonban is keresni, hanem azt hogy zokszó nélkül kell albérletre otthagynod havi 1000 fontot is akár, meg amerikában is fizetheted folyamatosan elég nagy összegekkel az egészségbiztosítást is, ha nem akarsz baleset esetén 50 ezer dolláros számlát kapni.
[ Szerkesztve ]
Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)
-
clyvejhamma
aktív tag
Na, most már ezt is tudom, csak ezért nem veszek! ))
-
veterán
válasz clyvejhamma #872 üzenetére
Vettél volna ahelyett az i7 helyett vagy négy i5öt az i20
-
Chal
addikt
válasz Dyingsoul #859 üzenetére
Ez így kb kizárt. Egy ember 1db-ot rendelhet most, viszonteladók, meg cégek szóba se jöhetnek. Az 576 egyedül úgy tudná ezt a dolgot megugrani perill, ha szerte Európában berendelget magánszemélyek nevére példányokat (ahány rendelés, annyi bankkártya!!!), aztán hazahozza őket, és itthon eladja. És ezt ma meg kellett volna csinálnia kb. 17:00-17:30 között, ahhoz hogy előbb legyen neki mint másoknak. Szerinted ők tényleg foglalkoznak ezzel? Ugyan.. Szerintem most azon röhögnek hogy egy ártalmatlan dummy termékfeltöltése kapcsán ilyen elméleteket gyártanak róluk.
Ráadásul tegyük fel hogy megcsinálták. Hogy könyveli le ezt a cégben? Hogy adózik utána? Ja mert ugye nem mutyizásról meg feketézésről beszélünk, ahogy te is írtad, az más téma.
[ Szerkesztve ]
-
clyvejhamma
aktív tag
-
Chal
addikt
Ausztrál barátom is előrendelte, kapaszkodjatok: 781 USD + posta 132 USD (nem AUD, jól írtam, USD).
-
veterán
-
Chal
addikt
válasz Menthirist #878 üzenetére
740 EUR "nálunk" postával.
-
Dyingsoul
Topikgazda
Viszonteladók és cégek miért nem jöhetnek szóba?
Nah megvannak az első feketék akik áprilisra ígérik picike felárért az első szállítmányt... Csak 1000 Washingtont kell érte felmutatni.
[ Szerkesztve ]
-
Chal
addikt
válasz Dyingsoul #880 üzenetére
Mert 1db-ot rendelhet mindenki, és bankkártyához/paypal accounthoz van kötve, ez eléggé megnehezíti az üzletszerű (nagy mennyiségű) rendelést. Viszonteladói szerződésre/terjesztésre pedig perpill nincs lehetőség, és belátható időn belül szerintem nem is lesz.
Ha neked van egy céged, és ANNAK akarsz venni egyet, mert mondjuk alkalmazásfejlesztéssel foglalkozol, akkor persze lelked rajta, van az order form-nál commercial address, meg akkor a számlán is rajta lesz a céged neve, le tudod könyvelni. De ezzel ki is merül a dolog, erre van, erre jó. Továbbértékesítést erre építeni érdemben viszont lehetetlen, max ha van a cégnek mondjuk 3db bankkártyája, akkor 3db-al meg tudja csinálni, de ennyi. Ráadásul akkor is ott lebeg a levegőben hogy 2db-ot törölni fognak ha észreveszik hogy ugyanarra a címre ment, ugyanazon cég nevén levő bankkártyákkal.
[ Szerkesztve ]
-
Kicsimix
őstag
-
clyvejhamma
aktív tag
válasz Kicsimix #882 üzenetére
VR fejlesztők már írogatnak a fórumokra:
"As a developer this is a big disappointment. The whole idea of a consumer version is that it would be less expensive than the development version. I see that almost none of the OR developers have updated their software to the latest version of the OR Runtime.
This extreme price will be the final push that the OR needed to fail."Kiváncsi leszek ezek után a Vive árára, amit eleve high-end kiegészítőnek szánnak...
[ Szerkesztve ]
-
repvez
addikt
-
veterán
válasz clyvejhamma #883 üzenetére
link?
amúgy a vr ettől még nem úszott el, a technológia és a minőség adott... tudják mit akarnak az emberek... már csak 450-500 dollár alatt kell kihozniuk és indulhatunk. Ha más nem újratervezik kissé olcsóbb alkatrészekből. Szóval jó lesz ez, csak nem ennyiért. Majd a CV2...
[ Szerkesztve ]
-
unrealnoise
senior tag
válasz Kicsimix #882 üzenetére
Az a durva, hogy a DK2 is csak 350 dodó volt vagy mennyi. (Rémlik, nem vagyok képben teljesen.) Ehhez képest ez a 600 dollár engem is lesokkolt. Jó lehet, fun meg minden, de ennyiért nem... Nem értem, mire fel ez a drágulás a fejlesztői változatokhoz képest. Jobb lett a kijelző meg minden, remek, de nem hinném, hogy az a pár pixel és egyéb hardveres változtatás 250 $ többlettel kellene, hogy megmutatkozzon...
Sőt valamilyen szinten a véglegesnek olcsóbbnak is kellene lennie. Miért? Mert azt már sorozatban lehetne gyártani pl, nagy megrendeléseket leadni a panelekre, satöbbi... erre 600 $... remek...
Komolyan az ár volt az egyetlen ami igazán az OR mellett tartott. A végén még lehet előbb lesz HTC-m, ha ott okosak, akkor mindenféle ketyere és extra nélkül alálőnek az OR árának... (Persze úgy, hogy később teljessé tehetnéd a rendszered ott is...)
[ Szerkesztve ]
steam / trakt.tv ID: unrealnoise
-
Dyingsoul
Topikgazda
Jó, én csak arra akartam kilyukadni, hogy mi nem látunk dolgok mögé. A te gondolatmeneted logikusabb és valószínűbb is, de biztosra nem tudhatjuk, hogy most mi a helyzet a beszállítókkal szerintem. Most ha ennyire elkapkodták a készleteket, akkor valószínűleg tényleg esélytelen, hogy beszállíókhoz több darab kerüljön (hacsak alá nem írtak erről valamiféle megállapodást). De mondom még egyszer szerintem nem látunk eléggé a színfalak mögé.
Amúgy meg tökmindegy, mert ez tényleg sok a Riftért. És akkor még arról nem is beszéltünk, hogy nyáron jönnek az next gen VGA-k is... Azokra megint legalább ennyit ki kell majd pengetni. És akkor veszünk 230-ért egy riftet meg megint 200k egy VGA... Tessék fél misi és akkor elkezdhetjük a VR mulatságot...
Jah és énis láttam olyan tweeteket Palmer alatt, hogy "fejlesztők vagyunk, benne is voltunk egy projektben de leállítottuk az árakat látva mert így a VR-t elkapálták..". Ehhez csak annyit tudok hozzáfűzni, ha valóban így veszi a nép, akkor csak saját magukból csinálnak bolondot az ilyenek, mert ha kereslet van rá, majd legfeljebb mások fejlesztik le az ilyenek miatt a játékokat.
[ Szerkesztve ]
-
Chal
addikt
válasz Dyingsoul #887 üzenetére
Én azt nem értem még teljesen hogy milyen beszállítókra gondolsz Nincsenek beszállítók. Ez egy olyan cég, aki perpill főképp magánszemélyeknek árul. 1db terméket, 1db vevőnek, direct sales módszerrel. Az egyetlen értékesítési pont a honlapjuk. Nincsen semmiféle köztes terjesztő meg beszállító, meg nagyker, meg tudomisén. A postaköltségek alapján még csak szállítmányozó/futárcégekkel se szerződtek, vagy ha igen, akkor nagyon szar konstrukciót írtak alá
[ Szerkesztve ]
-
Dyingsoul
Topikgazda
Ezt egy sokkal korábbi hsz-emben írtam le, még az előrendelési mizéria előtt: ha a riftet terjeszteni szeretnék, akkor gondoltam szerződtek pár olyan céggel ami a logisztikai kérdéseket (pl ez a 20 országos téma), a terjesztést megoldja így nekik ezzel nem kell annyira foglalkozniuk, összpontosíthatnak inkább a gyártásra, fejlesztésre.
Ez a 20 országos téma egyébként hogy van, ezt nem vágod? Mármint oké, hogy ott szerezték meg az engedélyeket. De az hogy néz ki? Csak egy raktáruk van azokban az országokban? Vagy ezek valamiféle elosztó központok vagy más cégek esetleg akikkel szerződtek vagy ott mindenhol vannak Oculus store-ok ahová esetleg személyesen is be lehet(ne) menni?
-
Chal
addikt
válasz Dyingsoul #889 üzenetére
Túlbonyolítod. Nincs sehol raktáruk se boltjuk. A DHL-nek küldi a gyár ilyen nagyobb logisztikai központokba, a DHL meg a vevőknek. De ők nem értékesítő cég, abból élnek ugye hogy embereknek csomagokat visznek pénzért. Csak tudják ezt nagyban is csinálni. Pl ha neked van egy 1 személyes Bt.-d itt Magyarországon, és van egy jó ötleted, meg egy raklap pénzed, akkor pusztán csak néhány telefonnal meg e-maillel le tudod gyártatni Kínában az árút, a DHL (vagy hasonló) céggel pedig intézteted a szállítást. Az árut te sose látod, csak egy webshopot működtetsz, és küldöd a vásárlóid címeit a DHL-nek (ezekre már évek óta működő API-k meg automatizált megoldások vannak), ők meg szórják ki őket a legközelebbi logisztikai központjukból. De ezek nekik csak csomagok/blacboxok, amiknek A-ból B-be juttatásért pénzt kapnak, ezt tudják nagyon jól csinálni, nem kereskedők, és nem számtech nagykerek vagy disztribútorok.
(A DHL-t tetszés szerinti fuvarozó cégre le lehet cserélni a fenti szövegben mert mindegyik tudja már ezt. Nem tudom hogy melyikkel szállíttat az Oculus, bár esélyes eléggé hogy velük csinálják).
Az országonkénti engedélyezés én sem tudom hogy mire vonatkozik, talán valami adózási dolog lehet a háttérben, passz.
[ Szerkesztve ]
-
Dyingsoul
Topikgazda
Ok, lezárhatjuk a témát, neked van igazad, én csak ötleteltem, ahogyan tettük ezt preorder előtt is.
Szerk: találtam egy jó kis videót az ár bejelentésével kapcsolatban, azóta is ezen nevetek.
[ Szerkesztve ]
-
Chal
addikt
válasz hangszoro #892 üzenetére
Már bocs, de ez már rég nem ötletelés, simán süt a webshopjukból meg a feltételekből, aki fél óránál többet foglalkozott már ilyen jellegű online értékesítéssel az azonnal megmondja. Az egyedüli ötlet a fenti írásomban a szállítócég neve.
Olcsóbb viszont tényleg nem lesz tőle, a fenti videó meg poén
[ Szerkesztve ]
-
Chal
addikt
Közben most olvastam hogy miért kell nekik engedély: mivel ők teszik rá a célország adóterheit, ezért szükség van a megfelelő engedélyekre, hiszen csak úgy nem lehet kiállítani pl. Magyarországra szóló 27%-os áfás számlát, csak mert ők kiguglizták hogy itt ennyi.
-
chris0000
őstag
nekem is 3570K procim van ami 4.2ön megy,de X-eli nekem is,hiába teljesítményben megfelelő lenne a minimum elvárásoknak.
gondolom a teszt program a hardverek ID-jét kéri be és ezért X-eli.a teljesítményt nem vizsgálja.
akkor lesz ez szívás ha ragaszkodnak majd ténylegesen ezekhez a hardverekhez az OR inditó szoftverei és nem lehet majd megkerülni.
meg kell várni a teszteket...
én is gyűjtöttem rá,de a start ár a duplája lett az eredetihez képest.
ez így elég erős indulásnak és az 576-os ár gondolom még magasabb lesz.[ Szerkesztve ]
-
flashpointer
őstag
Már júniusnál tart a shipping pedig egy napja se jelent meg, van egy tippem hogy boltba besétálva inkább csak ősszel vagy azután lehet majd megvásárolni.
Amúgy egy átlagos AAA játékba milyen nehéz lehet implementálni a riftet nem csak megjelenítésre hanem irányításra is? Mert ha jelentős felár akkor azthiszemígy az oculus ára jópár játék támogatását késlelteti vagy nem is fognak rá igényt tartani : /
-
kovsol
titán
válasz flashpointer #896 üzenetére
Mondjuk jelek szerint egyelőre az elérhető darabszám nagyobb gátat szab az elterjedésnek, mint az ár.
May the Force be with you!
-
veterán
-
clyvejhamma
aktív tag
Ha lehúzzuk a 2 játékot(15k), x kontrollert(12k) és a távirányítót(6-8k) és a beépített fülest(15k), akkor már elfogadgató árat kapunk. Nem tudom terveznek-e most Palmerék hasonló bundlet. Mindenesetre úgy tûnik jól fogy a cucc. Kint inkább elvi akadálya (nem ezt igérték, ráadásul azért ez már kint sem zsebpénz) van a vásárlásnak, itt meg inkább anyagi.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dyingsoul
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
A topik témája: VR. Az Amazonos vásárlással kapcsolatban ide írjátok: Amazon topik
Ami nem a topikba tartozik: Hardveraprós hirdetések linkelése/kibeszélése, csomagszállítási információk, Amazonos rendelési problémák. Ha a hozzászólásod törlésre kerül, kérlek ne írd be újra![ Módosította: lugosi ]
Hirdetés
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- AliExpress tapasztalatok
- Sorozatok
- BIOS frissítés
- Milyen notebookot vegyek?
- Befagy az egész gép
- Call of Duty: Black Ops 6
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest