Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• GalaHU

őstag

válasz izomman1 #50874 üzenetére

Bár a kérdés nem fekete vagy fehér, de tömören NEM! :)

Nyilván ahogyan többen is írták, a fizikai paraméterek alapján egyértelműen a HP Reverb lenne a győztes, de számomra más is számított:

- Az Oculus pofonegyszerű és könnyű használata számomra nagyságrendekkel tette kényelmesebbé a használatot
    - Maga a cucc beállítása, paraméterezgetése jóval bonyolultabb volt, szinte minden játékhoz más és más profilt kellett gyártani hogy élvezhetően fusson, holott jóval combosabb gép volt alatta, mint a megjelenésének időpontjában elérhető maximum
    - Rendszeresen kifagyott és kidobált a HP, miközben a Q2-vel ilyen évente egyszer fordul elő velem
    - Valami miatt az egeremet sem tudtam használni (random)
    - A HMD-ből kiálló kábel rohadt sprőd és kényelmetlen, a cockpitemben nem lehetett a versenyülésen kényelmesen elvezetni
    - A képminőség (amikor működött) valóban jobb volt egy kicsit, de a sweet-spot olyan apró a Quest-hez képest, hogy itt sem adott annyival többet hogy a fenti kényelmetlenségeket és deal-breakereket (pl. egér, fagyások) lenyeljem

Hozzáteszem én csak autószimekkel és hébe-hóba repcsivel játszom, az általad kért progikkal ki sem próbáltam. De az autószimeknél nem sokat adott az élményhez, miközben zabálta az erőforrást. Az ACC-vel egy komplett kategóriával kellett visszavenni a grafikát, hogy normálisan, 90fps-el fusson (nem csoda, jóval több a pixel) de nem érte meg az áldozatot. Élesebben láttam, hogy sz@r... Ráadásul a szimezés már csak olyan, hogy rohadt gyorsan változnak a pálya és versenytárs viszonyok, nagyon nehéz belőni hogy mit bír el éppen a gép, mert ha egy lobbyban lesz eső, vagy köd, akkor mindjárt 20-30%-al több póver kell. :) A Reverb pedig falta a videókártyát és a 4080 is kevés volt neki ilyenkor.

Úgyhogy azt választottam, hogy a Reverb árát beletoltam egy új 4090-esbe, a Q2-t megtartottam, és megnéztem mit lehet belőle kicsavarni. Nos, mindent felrakhatsz maxra, a képfrissítést akár 120-ra is (AMS2-nél) de az ACC is röcc nélkül meg rajtban-viharban...

Ez nekem többet ér, mint egy picivel élesebb kép egy lyukon át. ;)

(Persze akinek az élete a berhelés és nem sajnálja a folytonos állítgatást, a játékok tesztelését, béta driver-ekkel, mod-okkal kísérletezést annak nyugodt szívvel ajánlom. De sajnos rövid időn belül nem leszek megint nappali tagozatos egyetemista... :D Család-meló mellett meg azt a kis szabadidőmet játékkal és nem tweek-eléssel akarom tölteni)

[ Szerkesztve ]

Az empátia kifogyott, szimpátia nem is volt!

Új hozzászólás Aktív témák