Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisza25
félisten
válasz
mekker #15591 üzenetére
Meg ebben a videóban is, ez pont olyan, mint az enyém csak más a színe
Más: srácok a tempomat az hol van az alfában ha van? -
válasz
gipsztigris #15593 üzenetére
Pedig azert az olasz tud dizajnolni… de ez speciel jobban nez ki moddolva mint gyarin. Szep lett
-
gipsztigris
addikt
"Nekem jobban bejon a telibe fujt"
Nekem is, azért fényeztettem körbe a Deltát nyáron. [Gyári állapot] [Módosított] -
mekker
őstag
156-osból benzinest milyet érdemes venni?
-
válasz
kisza25 #15583 üzenetére
Aham. Nekem jobban bejon a telibe fujt
de ez abszolut egyeni izles, mindenesetre a dombru geptetos szerintem sokkal jobban nez ki mint a sima. Ez viszont mar nem egyedi izles, barkit kerdeztem, a domboru gepteto a Lanciamnak is jol all, meg a 850 t5omnek is kifejezetten jol
A sima gepteto az snassz, es jo, ha a hutoracsra/rol viszi a tekintetet.mod: (Most nezem, az elozo verziok is ilyenek
valahogy a harmadik kepen jott csak at ez a geptetos dolog)
ad egy kis dogosseget az egesz kinezetnek szerintem.
[kép] [kép] -
tboldi
nagyúr
válasz
kisza25 #15578 üzenetére
A scudettóról, vagyis a középső rácsról lehet felismerni a legkönnyebben. Az elsőnél egy teli krómháromszög van benne vízszintes krómvonalakkal, a másodiknál - ilyen a te leendőd is - csak egy V alakot zár be a króm, a harmadik és utolsó verziónál pedig eltűntek a vízszintes vonalak, méhsejtes fekete rács van a V-ben.
-
kisza25
félisten
válasz
rhunseeker #15574 üzenetére
Thx
-
kisza25
félisten
Gumiban a 225/45 r17 az gyári méret?
-
kisza25
félisten
válasz
gipsztigris #15569 üzenetére
Az öreggel beszélgettem 2x 40 percet, meg ma nem tudom mennyit, mert ha autót veszek elveszítem az időérzékemet
nagyon normális volt, a hozzáállása is.
rhunseeker: nem tudom, a kereskedő mondta, de Ő sem biztosra
A Kenwoodról tudnál adni egy linket? Az is simán belemegy? -
kisza25
félisten
válasz
gipsztigris #15566 üzenetére
Köszönöm
Igen, ismered Őket? -
kisza25
félisten
válasz
tboldi #15564 üzenetére
Köszönöm
És ténylegmost Gulietta lázban égek bocsánat
Igen a Kaposvári
Most voltam ott harmadszorra
Szoktak mondani, hogy az első gondolat a legjobb, ezt néztem meg elsőnek, aztán még 10+ db-ot.
Aztán újra, ma meg páromat is vittem, és megvettem
Azért ez jobban megy, mint a 120 lovas -
kisza25
félisten
válasz
LógaGéza #15558 üzenetére
2014- ben volt váltás, meg 2016/17 (többiek megmondják pontosan mikor)
Van itt egy videó alap dolgokról amit érdemes megnézni, én 1,4 TB 120- at vadásztam, de végül egy multiair 150 lett, mert ebből találtam olyan állapotban ami nekem megfelelt, megnéztem vagy 15 autót. Volt olyan is ami 2017- es volt és csak 42ekm, itthoni és úgy le volt lakva, hogy szörnyű
( tudok berakni képeket)
Nekem végül egy 2014/12 havi 1,4 TB MA 150 lett.
Tboldi: megkérdeztem a kereskedőt, plug in belemegy a 6,5" navis, de még az az utáni is, ami szintén gyári alfa, csak kicsit "tipusidegen" nem annyira passzol bele a beltérbe, talan Kenwood -ot mondott🤔 -
kisza25
félisten
Lefoglalóztam🫣
jövő héten pénteken/szombaton hozom el -
LógaGéza
veterán
Úgy néz ki elviszik a 159-et, és gondolkozom egy Giulia vásárlásán. Természetesen csak is benzinesben
Mire kell figyelni a válogatás közben? Évjárat van minimum ami előtt inkább ne? -
atee_13
őstag
válasz
atee_13 #15551 üzenetére
Dirket ajánlatom nincs, de a több ram meg a snapi időtálóbb és döccenőmentesebb lesz mint valami minimalhardver. Érdemes lehet a review-kat megnézegetni és minél nagyobb verziószámú androidot keresni.
Perszer egyéni preferencia kinek mi jön be, de egy jó androidautó sokat fiatalíthat bármilyen kocsi használati élményén.
-
tboldi
nagyúr
válasz
kisza25 #15550 üzenetére
Most vettem észre, hogy beszúrtad a Tipót. Az 1.6 Multijet egy remek motor szerintem, bár lehet, hogy a te felhasználásodhoz nem passzol annyira egy részecskeszűrős dízel.
A miénkhez sem, de szerencsére az Ypsilonban nincs még DPF. Jót ennek sem tesz a városozás, de fogalmazzunk úgy, hogy jobban tolerálja.
Azért időről időre beiktatunk egy-egy kikormolást Győr vagy Parndorf felé. -
tboldi
nagyúr
válasz
kisza25 #15554 üzenetére
Itt rakhatod a rácsra. A MiTo szellőzője sajnos nem klasszikus értelemben vett rács, nem lehet rátenni ilyeneket. [kép]
Vagy ragasztós Quad Lock, ami nekem másfél év után elengedett ugyan, de ha eleve erősebb ragaccsal teszed fel, örökéletű maradhat. Ezt leszámítva imádtam, legkényelmesebb telótartó evör.
Esetleg Brodit. -
tboldi
nagyúr
válasz
kisza25 #15550 üzenetére
Mondjuk a gyári naviknak annyire nem vagyok híve, nagyon hamar elavulttá válnak, ezért nem is sajnálom, hogy a MiTóban csak egy buta CD-s rádió van.
Utólagos fejegységeke szintén nem szeretem, rohadtul kilógnak az összképből, sőt sokszor még a beépítőkeret színe is elüt a többi elemtől.Úgyhogy marad a pohártartós telótartó.
-
atee_13
őstag
-
kisza25
félisten
válasz
tboldi #15549 üzenetére
Párom azon rágja a fülemet, hogy olyan autót akartam amiben navi is van (szerintem fél az alfától
) aztan, ha ebbe is lehetne varázsolni akkor mondhatnám, hogy nézd van
Ezt meg oda fele szúrtam ki az egyik kereskedésben, hazafele be is mentem, de 1,6 diesel, 1,4 tjettel vettem is volna
-
tboldi
nagyúr
válasz
kisza25 #15548 üzenetére
Ez a kisebb kijelzős Uconnect 5, de fogalmam sincs, hogy egy az egyben csereszabatosak-e. Van-e egyáltalán valami mögöttes modul, ami csak az egyikkel vagy a másikkal kompatibilis, vagy csupán egy proxi rendezés kell Multiecuscannel...
Ahogy látom, ennél nincs navi. Sőt, abban sem vagyok biztos, hogy Android Autót vagy Apple CarPlayt lehet-e a kicsire varázsolni, nem találtam egyértelmű bizonyítékot rá. A nagyobb 6,5-ösre lehet, az biztos.
-
kisza25
félisten
Ez gyári, vagy utólagos?
-
kisza25
félisten
válasz
gipsztigris #15541 üzenetére
észben tartom, ha kevesebb az csak jó, de ennyit még rászánnék
Sajnos nekem messze vagytok
Köszönöm -
gipsztigris
addikt
-
válasz
gipsztigris #15541 üzenetére
Igazából cserélni kell az MA olajszűrőjét is és akkor valószínűleg nem lesz gond, úgy tudom. Ez a baj a Giuliával, hogy ott hengerfejet kb. le kell venni az MA szűrő cseréhez. De a Giuliettánál csak ujjgyakorlat.
-
gipsztigris
addikt
válasz
kisza25 #15539 üzenetére
Ez a 400 elvileg bőven ki kellene adja az első szervizt még akkor is ha prémium fék kerül a verdára. Ha inkább a gazdaságos vonal érdekel, akkor a Juratek márkát nagyon tudom ajánlani! Rengeteget szerelünk belőle, és mindenki dícséri.
Multiair hibát nem lehet kiszűrni sajnos. Jellemzően dadogós járással kezdődik, hasonlóan mintha gyújtáskimaradás lenne. Hibát P1061-től P1064-ig szokta dobni. ( UniAir actuation electrovalve signal).
Nem kell félni tőle! Ha letérdel, akkor cca. 500 eFt, és jópár évig nincs vele gond. Pláne, ha a tízezres olajcsere ciklussal használod. -
espi38
őstag
sziasztok!
Adott egy 1.4 16V 2009-es Fiat Bravo.
Több szerelő megnézte már ,de nem jönnek rá,hogy mitől van a hiba.
Egyenletlen úton nyüszögő hang -elvileg nem lóg semmi rajta.
Amit eddig cseréltem rajta a két odali stabpálca-valamint a toronycsapágyat kompletten a gumiággyal.
A stabilizátor rudra gondoltunk ezután,de ezen se találtunk lógást -persze ez nem jelenti azt,hogy ezek a szilentek nem rosszak-amit meg is rendeltem de sajnos a helyén nem lehet cserélni csak ha kiveszi az egész rúdat az ember-ehhez meg bölcső leenged így ezt egyenlőre elengedtem.
Esetleg valaki találkozott e hasonló hibával és milyen alkatrész cseréjével oldodott meg a dolog?
Segítő válaszokat előre is köszönöm -
kisza25
félisten
sziasztok, egy alfa Giuliettaval szemezek (2015 1,4 TB multiair 150), de kapásból amiket szerintem cserélni kellene rajta: vezérlés, gondolom szettben van vízpumpával (120 ekm van benne és 9 éves), olaj, fék olaj+ szűrők (olaj, lég, pollen, multiair), kellene 2db első tárcsa és fékbetét, gyertyák, meg kellene rá 4bd gumi
Jól számolok, hogy gumik nélkül kb 400eFt-ra számíthatok?
és egy kérdés a multiair-el kapcsolatban, hogyan lehet kiszűrni, hogy hibás? Mi a hiba jelenség?
És ha jelenleg nincsen baja, ha megkotlik, akkor annak vannak kezdeti jelei, akkor azért még a szerelőig el lehet vele jutni, vagy tréler?
Nagyon tetszik az auto, de a multiairtől kicsit tartok, félre rakok rá 700k-t, de nem cserélném, ha nem muszáj -
slett27
addikt
válasz
gipsztigris #15537 üzenetére
Sejtettem. Drágálottam is de mondták ebből is van vagy 3 fajta hosszúságú ez meg ennyibe került.
-
tboldi
nagyúr
válasz
gipsztigris #15528 üzenetére
Megint csak bebizonyosodott, hogy itt minden szolgáltató/vállalkozó az osztrák bérekhez igazodott.
Nyáron mindenhonnan az szól, hogy mennyit drágult ez meg az a Balatonnál, mi mosonmagyaróvári lakosok meg csodálkozunk, hogy olcsóbb a fagyi, mint otthon.
-
gipsztigris
addikt
Igen, 99%-ban Olasszal foglalkozunk. Pilisen vagyunk. Kicsi családi műhely, egyedül dolgozik a fiam. Én már csak a háttérből segítem őt. FB oldalunk...ha nem tilos az ilyesmit linkelni.
-
gipsztigris
addikt
válasz
HussarF #15522 üzenetére
INA vezérlés+vízpumpa, MANN Filter szűrők (olaj, levegő,pollen), gyári Tutela Matryx váltóolaj és MOTUL 8100 X-Clean motorolajjal + munkadíj kb. bruttó 150-160 eFt nálunk. Ha pontosabb árajánlat kell, akkor küldj egy alvázszámot és tudok adni.
Gyári alkatrészekkel kb. 10-15%-al drágább. -
válasz
gipsztigris #15526 üzenetére
Az ajánlott is megfelel. Bár most már kíváncsivá tettél, hogy mekkora lenne a különbség gyári alkatrészekkel
-
1.4 T-jet Bravo-nál most mit kóstálhat nagyságrendileg egy olyan szerviz hogy, kötelezők (olaj+szűrők), vezérlés és váltóolaj csere?
-
Integrale
veterán
Micsoda fogás!
-
Nem tudom eldonteni, hogy a fek, az elreccseno ules, vagy a 0 legzsak a felelmetesebb ebben a videoban. Mert az lathato, hogy annyira azert nem tort ossze az auto ha utana elgurulnak vele, de ennek ellenere eltort az ules. Oke, kormanylegzsak ne nyiljon ki, de a fuggonyok se?!
Lennenek kerdeseim -
Freddy76
addikt
Az akkutémához: a Stelvióban kb. 2 év és 80e km (túlnyomó része autópályán) után halt meg a gyári akku. Utána egy exide premium került bele. Kb. fél év és újabb 18e km után, múlt pénteken autóztam a városban pár kört (Ikea, Fressnapf ilyesmi), semmi gond nem volt. Szombat reggel annyi lélek nem volt az autóban, hogy az ajtót kinyissa, vagy akár egy lámpa felvillanjon a műszerfalon. Este átjött a haver töltővel, 5,1 voltot mért, ami eléggé különös volt. A töltőjével nem is tudta feltölteni, mert az valami okostöltő volt, amely felismerte az akkut 6 voltosnak, és nem volt hajlandó tovább tölteni.
Másnap kihívtam az akkusegélyes embert, aki betette az exide-t, szerinte ennyi idő alatt nem mehetett tönkre. Beindította az autót, mondta, menni kellene vele egy kört, el is mentem hozzá egy, ahogy ő mondta, "rendes" töltőért, amely 10 amperrel töltötte. Hétfő reggelre feltöltötte, megjártam vele a Balatont, egész napi keddi állás után szerdán szintén gond nélkül indult. Esténként kíváncsiságból rá szoktam mérni, 12,3-12,4 voltot mutat.
Szóval fogalmam sincs mi a bánat történt vele...
Megjegyzés: az akkusegélyes úriember korrekt volt, elmondta, hogy ha az akku a hibás, akkor természetesen betesz egy újat, és ő intézi a garanciát; és emellett is nagyon segítőkész volt.
-
csabulaxi
senior tag
Rönó mester 2016 dec óta exide premium akku és még simán megy.
ja egyszer mélykisülés, betegség miatt hónapig állt felkapcsolt belsővilágítással és mégis még mindig jó. Akkor egy Forex T1232 töltővel volt regenerálva vagy 5 évvel ezelőtt. -
hobizoli
nagyúr
-
atee_13
őstag
-
hobizoli
nagyúr
válasz
atee_13 #15510 üzenetére
kekvillamban is arrol vettem eszre, hogy tenyallas van genratorral, hogy beindult az auto es szepen lassan csokkent az fesz, a USB-s telefontolon lehetett latni, hogy tizedvoltonkent lepked lefele
aztan 11,6-11,7V korulre esve bejelzett a kmoraben levo kijezo is, hogy az akkumlator khm-khm
de siman inditas utan allohelyben nezve 13.5V volt akksinal, 1-2perc mulva meg 12V meg alatta -
atee_13
őstag
válasz
hobizoli #15509 üzenetére
Bosch okostöltőn volt mindig, fissen tartsa, ezért furcsállom, h csak ennyit bírnak. Banner prémiumot vettem, bírja. De erre is csak 1 év gari van az eladó szerint, mondjuk szempontból rendes volt, adott egy csere akksit, h 7 el tudjuk menni és hétfőig hátha tud bele életet lehelni.
+Tüzi
-
válasz
atee_13 #15502 üzenetére
Erdemes otthon ratenni toltore neha. Foleg telen. Megy a futes, vilagitas, ulesfutes, ablakfutes, kozben alapjaraton ketyegve a motor kevesebbet tolt a generatoron keresztul mint ami kijon az akkubol. Ez megoli hamar.
Ket-haromhetente ratoltesz (akar vizet is), azt meghalalja.
En mar gondolkodtam abban az impulzusos regeneralos cuccban. Ha csak harminc akksit megment ismerosi korben, mar megeri. -
tboldi
nagyúr
válasz
Integrale #15506 üzenetére
Nálunk 2022 október 5-e óta van szolgálatban egy Exide Premium (ráírtam a dátumot, onnan tudom
), dec. 2-áig volt az abban az Ypsilonban, ami összetört, aztán ‘23 január 13-án átmentettem a MiTóba. Egyelőre nem akar megdögleni, pedig többnyire csak városban nyúzom.
-
Integrale
veterán
válasz
gipsztigris #15504 üzenetére
Lybrában bő 1 évet bírt az Exide Prémium, aztán a következő is. Cromában és a Bravoban szintén ~1-1 év.
Prismába valami egyszerűbb lett véve, az csak bírja.
Amibe bekerült a kormány is. (már váltógomb is készül, csak találnom kellett hozzá Abarth logót, mert az hiányzott belüle)
-
hobizoli
nagyúr
válasz
gipsztigris #15504 üzenetére
dezsőkében 5.5 év utan kotlott meg a Banner akksi
előző nap siman hazamentem vele melobol, masnap mennek bevasasrolni: ketty
elmentem a Homasitaba, mert itt van kozelben, vettem egy ugyanolyan akksit 39k-ert
a vicces ebben az, hogy 5.5 eve 44k volt ugyanezeknel ugyanez az akksi
negativ inflacio -
gipsztigris
addikt
válasz
atee_13 #15500 üzenetére
Exide Premium akksi, 2 év meg egy hónap után úgy megállt mint a szög. Reggel simán beindította a Deltát, leállítottam, majd tíz perc múlva 8 volt kapocsfeszültséget mértem rajta. Soha többé nem tért észhez!
Ezek után megveszem a legolcsóbb akksit amihez adnak két év garit, és minden hónap ajándék ami a két éven felül van.És csak a felébe kerül mint egy Exide.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Tesla topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Nintendo Switch 2
- One mobilszolgáltatások
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- EZVIZ CS-EB8-4G-2K-PS(kit)
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- 11 GB-os RTX 2080 TI - HP OEM - garanciával
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 +ROG XG RTX 3070- i9 12900H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050Ti 4GB + RTX 3070 W11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest