Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- CES 2026: árad a Panther Lake az Inteltől
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Forraszto
tag
Igen, Gnome-ban is. így van a telepítés után valóban, Fedora-n tűnt fel.
Köszi az infot, gondoltam hogy valami touch-os dolog állhat a háttérben, nem a felháborodott tömegek nyomása, hogy milyen természetellenes a görgetés. A setup utáni config listámon ott is van az egér javítása után a scrollbar visszakapcsolása is, nekem ne rejtegesse hol állok egy listában, nem fészbuk hirfolyam egy fájllista.
-
Forraszto
tag
válasz
Alex91
üzenetére
Nekem első dolgom beállítani a helyes irányt, nem tudom megszokni. 2000-es évek óta PC-zek, pár hónapja van az M4. Előtte virtuális gépben "treníroztam", ott már kiismertem a furcsaságait, mire megvettem már tudtam hogy megy. Meghagyhatták volna az un-naturalt alapnak, és akinek kell fordítva az kattintsa át. -
Forraszto
tag
válasz
titi12
üzenetére
Ok, hogy szerintük "natural", szerintem elmebaj. Itt is a szokásos "mi vagyunk az Apple, mi mindent máshogy csinálunk, mindegy hogy van-e értelme vagy nincs" dolog lehet a háttérben, mást nem tudok elképzelni. Illetve még egy tippem van: a tapipadosok miatt. Sokan használják a MacOS-t laptopon azt hiszem.
-
-
-
Forraszto
tag
Külső SSD-témakör: Ez a ház jó lehet? Illetve, ezt az ssd (CT1000P3SSD8)-t néztem ki, nekem megfelelne. Ha valami kompatibilitási gond miatt "visszazuhanna" 10 Gbps-re attól sem esnék kétségbe, adat-jelegű tárolgatásra lenne használva. (Bár mivel azokkal az adatokal is történik munka, nem baj ha nem SATA-sebesség. Pár gusztustalanul nagy PSD fájl (400MB, tartalma: 2000x3000-es pixelgrafika, 3 layeren valami elmosott paca 1 db termékfotóval
, nem én csináltam, de jóvanakkor, tárolom őket), Docker-konténer-be külső volume ként csatolt mysql adatbázisok helye, pár 10 GB) -
Forraszto
tag
Igen, megértem amit mondasz. Sajnos nem találok közbenső lépcsőfokot, és ebben a méretben a következő lépcső nekem túl messze van még. Szórakozhatnék hitellel meg részletfizetéssel meg használttal, de annyira nem égető kérdés egyelőre. @titi12 Köszi, igen, közben nézem mi van még, és igen, 5K alatt 21:9-ben minden ugyanaz csak az egyéb dolgokkal variálnak, Freesync, képfrissítés, fogyasztás, levegő-ionozáló(!), karbonlábnyom, össze-vissza forgatható talp meg ilyesmik. Elég a displayspecifications.com-on egymás mellé rakni pár olcsó és drága 21:9-es 34-es monitort és a display szekció szinte ugyanaz, egy technológián belül. IPS-VA különbség nyilván.
Ezért jöttem ide, hogy a számokon túl van-e valaki aki azért mégiscsak használ 21:9-et 34"-on, és van-e valami konkrét ajánlott vagy éppen nem ajánlott. Meg kell nézni, ezt tudom.

Az egyik 24-es fényereje már eléggé elfáradt, 100%-on mégis láthatóan gyengébb a másiknál, így vetődött fel a csere, hogy most akkor minek vegyek még egy új 24-est a régi mellé, akkor már legyen 1db.
-
Forraszto
tag
Köszi. A gondom az, hogy 21:9-et szeretnék, és az UW-QHD tűnik jónak 34" körül, a munkaterület miatt. Jelenleg két 24-es van egymás mellett, de csak 1080p-sek, de megszoktam hogy "széltében" minden elfér. De két 24-est már nem akarok, kábelek, stb, ezért szeretnék váltani egy db szélesebbre. Sajnos a költségkeret nem olyan nagy, nem vehetek csak úgy egy 5K monitort, hogy minden is meglegyen, valahol engednem kell. Van valami más 21:9-es ajánlat ami nem "rossz"?
-
Forraszto
tag
Hello. Mac mini M4-hez ez a monitor LG 34WR50QK-B jó lehet? (DP és HDMI kábelt is adnak hozzá) Ha jól olvasom "gyárilag" nem lesz HiDPI, de anélkül is élhető, mert 110ppi, határeset kategória. Illetve BetterDisplay segíthet. Használ valaki 34₋es UW-QHD minitort MacOS-el, milyen?
-
Forraszto
tag
Üdv! Elnézést ha visszatérő kérdés, próbáltam rákeresni de nem sikerült: honnan érdemes m4 mac minit rendelni? A sima elég, 16/256. Amik eszembe jutottak, az a isytle,/icenter/ és az apple oldala. 300k mindkét helyen, az apple oldalán meg 250k-t ír. Ez valós különbség, vagy még rakódik rá ez-az, és a végén ugyanott leszek? Van egyáltalán valami előnye ha ilyen istyle meg hasonló helyekről veszem, vagy az apple-től? Ha gar/szerviz kell oda is bevihetem nem?
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Subaru topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Parfüm topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- 2 db új dobozos 450Gb HDD - 3,5" SAS szerverhez
- EMC DataDomain DD2500 Storage System -12x3TB HDD - deduplikációs tárolórendszer - 64Gb ram
- HPE ProLiant DL380 Gen7 --2x Intel Xeon X5650 -48GB ram -6 x 1TB HDD
- HPE Disk Enclosure StorageWorks MSA70 SAS 25x SFF + 25x146GB HDD
- HPE Synergy 12000 Frame, Composer , 2x Frame Link Module,, 2x Virtual Connect SE 40Gb F8 Module
- Xiaomi 15 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- iPhone 16 Pro 128GB Desert Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- 131 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ 20 méteres LED szalag adapterrel és távirányítóval eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Nekem első dolgom beállítani a helyes irányt, nem tudom megszokni. 2000-es évek óta PC-zek, pár hónapja van az M4. Előtte virtuális gépben "treníroztam", ott már kiismertem a furcsaságait, mire megvettem már tudtam hogy megy. Meghagyhatták volna az un-naturalt alapnak, és akinek kell fordítva az kattintsa át.
, nem én csináltam, de jóvanakkor, tárolom őket), Docker-konténer-be külső volume ként csatolt mysql adatbázisok helye, pár 10 GB)
TigerCat