- Multifunkciós adattároló érkezett a Patriot színeiben
- Egyedi megjelenésű Radeon VGA a Yeston és a GravaStar keze nyomán
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- A hírek szerint a jövő év végére érkezhet a sokat pletykált NVIDIA N1X SoC
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezetékes FEJhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
Aktív témák
-
escie
őstag
válasz
Bazsesz #4296 üzenetére
nem találja a rácsálódat a /dev/input/mice alatt.
próbáld átírni az /etc/X11/XF86-Config file idevágó sorát az egér valódi helyére.
talán /dev/input/mouse0 vagy ilyesmik...
úgy tudod megnézni, hogy hol van az egered, hogy a gyanús file-t így kiolvasod.
mondjuk:
cat /dev/input/mouse0
ha elkezdi kriszkraszokkal telenyomni a kozolt, miközben mozgatod az egeret, akkor hurrá, siker.
ebből kilépni a ctrl-c vel tudsz. -
escie
őstag
válasz
Bazsesz #4296 üzenetére
nem találja a rácsálódat a /dev/input/mice alatt.
próbáld átírni az /etc/X11/XF86-Config file idevágó sorát az egér valódi helyére.
talán /dev/input/mouse0 vagy ilyesmik...
úgy tudod megnézni, hogy hol van az egered, hogy a gyanús file-t így kiolvasod.
mondjuk:
cat /dev/input/mouse0
ha elkezdi kriszkraszokkal telenyomni a kozolt, miközben mozgatod az egeret, akkor hurrá, siker.
ebből kilépni a ctrl-c vel tudsz. -
Bazsesz
őstag
Bővebben: link
Erre valaki megoldást tud adni?
a grafikus felületet akarom elindítani. el is indul, elkezd tölteni a kde, aztán kilép ezzel a hibaüzivel.
Debian 3.0 rc3 woody
Üdv: balu -
_Petya_
őstag
válasz
steveetm #4294 üzenetére
Ezt találtam.
Az UHU 1.1 az egyetlen, amit működésre tudtam bírni, de az is csak úgí települt fel, ha BIOS-ban visszavettem Compatibe Mode-ra az IDE-vezérlőt, viszont így csak 4 eszközt lát (2 SATA és primary PATA, 2 SATA és secondary PATA, vagy mindkét PATA, de akor nincs SATA) Ha visszaállítom Enhanced Mode-ra, akkor megy az UHU, de alapból 50% a procihasználat. Arra sem tudok rájönni, mi okozhatja ezt az UHU-nál? (Csak kíváncsi vagyok, ez most a legkevésbé fontos...) Szóval ha megpróbálom feltelepíteni Compatible mode-ban, és utána állítom Enhancedre, akkor fog menni a SATA merevlemez? Enhanced mode-ban hde-nek, compatible mode-ban hda-nek ismeri fel...
Petya -
steveetm
őstag
válasz
_Petya_ #4293 üzenetére
2.6os kernel megy egy ugyanien vezérlővel rendelkező lapon.
mellesleg irq 11 en inkább usb van.
Azt próbáld meg, hogy 2.4 es kernellel teszed fel, aztán magad forgatsz egyet. + próbáld meg kernel paraméternek átadni hogy: noirqdebug hátha elindul a gép egy kernelfordítás idejéreJa io-apic/apic menjen a kernelbe mindenképp.
Rákerestem én is, és nekem egyértelmüen ehci_hcd hibájnak tűnik, a 2.6.8as kernel tájékán. Ekörül nézelődj.
Üdv.: steveetm
[Szerkesztve] -
Nimrod
addikt
Mit kell átírni ahhoz, hogy a betöltés során még az adsl indítása előtt állítsa át az ifconfig-ot? Mert ez a konzolos matatás unalmas és azt akarom, hogy a linux indulása után egyből legyen net és ne kelljen matatni.
-
reefeer
tag
sziasztok 1 r9vid csomagolos kérdésem lenne: Hogy lehet konzoloni a már feltelepített csomagról információt megtudni? Mert bár elég sokat lapozozgattam az rpm man-ját devalahogy elmaradt a megvilágosodás. Azért kellene mert bár kitudom listázni hogy milyen programjaim vannak;
rpm -q -a | grep ftp és a válasz:
ftp-client-krb5-1.3.4-1mdk
proftpd-1.2.10-1mdk
gftp-2.0.17-3mdk
lftp-3.0.7-1mdk
proftpd-anonymous-1.2.10-1mdk
de foggalmam sincs hogy mi mire való. Segitséget elüre is köszi. By all -
sziasztok!
pontosan ,hogy lehet megvenni a cedegat? mert valami havi 5 euró de máshol azt olvastam ,hogy 15dolcsitehát akkor 3 havig fizetem és enyém a cuccos? és ,hogy lehet megveni? nincs valamilyen cég aki ezt árusítja hun?
-
Nimrod
addikt
KNwes Ticker-be akarok új hírforrásokat felvenni. Hogy találom meg azt, hogy egy oldalnak van e rtf vagy xml oldala? Mert elvileg ilyen címeket fogadna el.
-
-
válasz
gege71.hu #4280 üzenetére
bemountoltad az ntfs vinyókat?
a linuxnak asszem 2.4 -es kerneltől tudnija kéne az ntfs -t olvasni. mellesleg ne add fel a linuxot. csak nyerhetsz vele. csak hát nekem van egy linuxos ismerősöm és aszonta .hogy nem így kell csinálni ,hogy be uhu ozt full install hanem csak a legalapab cuccok és szépen építed föl a saját linuxod. aszonta minden le van írva ,hogy csak idő ennyi.
remélem most felbátorítottalak!
-
meoindil
aktív tag
válasz
gege71.hu #4281 üzenetére
Visszaolvastam a hozzászólásaidat, látom elég sok mindent megpróbáltál. Akkor azt írom ami nálam megy: Mandrake 10.1 Official, az NTFS vinyókat látja olvassa (az enyém nem SATA), nekem Nvidia kártyám van azt az Nvidia driver nélkül tudom járatni 75 Hz-en.
Remélem találsz valami megoldást a problémádra.
[Szerkesztve] -
meoindil
aktív tag
válasz
gege71.hu #4281 üzenetére
Üdv!
Az NTFS-re formázott vinyókat általában látja a linux (legalábbis nálam eddig mind tudta olvasni), de írni nem tudja (biztonságosan). Ha a ''jól kezeli''-n azt érted, hogy telepítés után rögtön van 3d támogatásod, akkor azt felejtsd el, az csak a megvásárolható, dobozos verziókban van (valami jogi probléma miatt), az ATI drivert neked kell felraknod utólag. Viszont a játékokon kívül nem is nagyon van rá szükséged, ahhoz hogy kicsit megismerd, próbálgasd a programokat nem kell 3d. Persze telepítheted nyugodtan. -
Gorneck
legenda
Gege! Mennyi Heini csúszott? Hát Jéger?
-
gege71.hu
addikt
válasz
gege71.hu #4280 üzenetére
Még esetleg tud vki olyn disztrib-et mondani ameliknél ha feltelepítem akkor alapbó látja az ntfs vinyóimat és felismeri és jól kezeli a radeon 9800pro-mat?
Mert már 3. fél éjjelem megy el erre a ba**akodásra( 5x installáltam rendszert.. 3x redhat4 EL, 2x UHU).
Ahogy most olvasgattam jelen állapotban vmi kernelfordítás kéne a redhat-em esetében..de szvsz ez olyasmi ami k**vára nem egy ilyen kezdőnek való...pláne ''lelkileg'' nem, mert kezdek nagyon eltántorodni ettől a linuxosdi-tól... -
gege71.hu
addikt
Na közben újra redhat van fenn (el 4-es)
ez 9800 proként látja a kártyám, 85 hz moncsifrisítés de hárveresen ez se gyorsít lószart se.
n de ez most még a kisebb gond.
Sok sok how-to é egyéb fórum túrása után rájöttem a ''cat /proc/filesystems'' parancs seítségével, hogy ez a kernel baszik ntfs-t támogatni.
Na most vakarózhatok, hog hogy érjem el azt, hogy támogassa.
Ja uhu megmammult azé raktam fel megint a redhat-ot.
Az UHU 1xűen nem indul el kikapcs után, nem talál olyan részt vinyóján amiről indulhatna...press any ke to cont és kész behalás...
Mind1 most azzal nem foglalkozom. redhat már fenn van megint.
Két dolgot KELL elintéznem:
1. 9800pro 3d támogatás
2. olyn kernel felrakása ami NTFS-t támogat (furcsálltam, hogy uhu támogatja alapbó redhat enterprise kutyafasza Linux meg nem..
Ha ezeket nem tudom rövidesen megoldani valhog akkor sajna feladom
Visszalép-WinXPbe be ...lemezkezelés..törlöm a linuxvinyót...aztán format...NTFS
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
-
gege71.hu
addikt
per pill UHU van fenn, ha nem megy a 9800pro belövése akkor megy majd vissza a redhat(amúgy Redhat enterprise Linux4, valszeg azért volt neki evidencia a radeon)
De fel foglak valszeg keresni, mert tegnap 2-ig dúrtam a netet meg a google-t meg a fórumokat...aztán lefekvés után meg járt az agyam még vagy 1 órát -
gege71.hu
addikt
Köszi.
később rápróbálok.
Majd jelzem ha OK.
Amúgy Redhat-ba belefáradtam tegnap éjjel. Az istennek sem tudtam rávenni a rendszert, hogy lássa az ntfs vinyóimat, Pedig itt a fórumban sokat segítettetek, de egyik módszerrel sem sikerált...vagy már túl késő volt éjjelAz viszont a kártyát(radeon 9800pro) kezelte kapásból jól. Az UHU meg az NTFS vinyókat látja kapásból
és a karit meg vesa-nak ami megöl már
Minden ergyéb dolog (net, alkalmazások, mailezés még icq is..stb zsíír.)
Ja még vmi: UHU-hoz melyik operát kell feldobni ill melyiket lehet? -
gege71.hu
addikt
Onnan már leszedtem az összes létező filet, de mindegyiket vmi függőségi viszonyok akadozása miatt elhajt a rákba. Szal az volt az első.
Amúgy külön vinyón van szal nem kell format c
Most winxp alól vagyok.. megpróbálok megoldást keresni.
Amúgy net meg minden egyéb jól mükszik csak ez a qva 60Hz-es vesa-ként működő monitor vesa módban kirohasztja a szemem
A gyáriból(ATI) melyik telepítőcsomag jó UHU 1,1-hez?:
Ezek vannak:
fglrx_4_1_0-8.10.19-1.i386.rpm
fglrx_4_2_0-8.10.19-1.i386.rpm
fglrx_4_3_0-8.10.19-1.i386.rpm
fglrx_6_8_0-8.10.19-1.i386.rpm
Ja és lehet rossz csomagkezelőt használok ezekhez.
uhunál melyik segédprogival telepítsem és melyiket?
üdv
gege -
_Petya_
őstag
Üdv!
A Fedora 3-at már sikerült feltenni egy 1700+ -ra, fentebb olvashatjárok a kérdéseimet ezzel kapcsolatban. Most próbáltam feltenni az itthoni P4-re, de nem megy fel, már a telepítő indulása közben ''Disabling IRQ #11'' üzeneteket dobál a konzolra. Régebben próbáltam Mandrake 10-et feltenni, az is ugyanezt csinálta, nem foglalkoztam a szemeteléssel, felment, de működés közben is dobálja ezeket az üzeneteket a tty1-re. Tehát valószínűleg nem disztrib föggő a dolog. Arra gondoltam, hogy a 2.6-os kernek okozza a hibát, mert pl az UHU 1.1 (2.4) felmegy gond nélkül, és a többi régebbi kinux is, azokon viszont nincs SATA támogatás... Szóval egyedül az 1.1-es UHU-t tudom használni... pedig jó volna a Fedora, nagyon tetszik...
Valakinek van ötlete?
Petya -
gege71.hu
addikt
Telepített 1.1 az UHU,
amit belinkeltél.hmmm. hát szerintem az ilyen dolgok azok amitől egy kezdő kifordul a linuxozás pályájáról....
Ami a cd2-n van pdf abban van egy leírás, hogyan lehet nem ATI forrású filet leszedve megoldani, csak kár, hogy az a link nem él ahonnan le kéne kapni a cuccot..ehhh -
_Petya_
őstag
Bízom benne, de az alábbi cikk nem túl fényes jövőt jósol..
Petya -
gege71.hu
addikt
Sziasztok
Radeon 9800pro-t hogy tudom kihasználni(legalább nagyjából) uhu alatt?
Most 60 hz-cel a szemem folyik ki
Most vesa-ként megy.
Ha az ati oldaláról lezedett csomagot próbálom mindenféle függőségre hivatkozva result=1 gyel bukik a mutatvány.
Kerestem a neten már 100 felé de a 60 hz miatt már a fejem belefájdult.
A vezérlőpultban csak a vesa teszt megy le (az ati és a radeon beállításkor a teszt során csak sötétség van)
üdv
gege
Ha van link, arról , hogy hogy kell a drivert telepíteni azt is nagyra értékelném. -
Nimrod
addikt
Hurrá! megtaláltam!
Bővebben: link -
_Petya_
őstag
Láttátok már?
Petya -
_Petya_
őstag
Üdv!
Újabb nyomtatóknak Linux alatt milyen a támogatottsága? tehát pl azoknak, amelyek egy csomó dolgot szoftverből csinálnak (fejtisztítás, beállítás, ilyesmi). Linux alatt nyomtatni biztos tudnak, de ezeket a funkciókat milyen szoftverrel lehet elérni?
Petya -
Nimrod
addikt
A Linul alap mailprogramjában van egy funkció, hogy hibaüzenettel vágjon vissza egy levelet ha akarom. Ezt próbálta valaki? Én a spamekre nyomom ezt és azért érdekelne, hogy elég e ez ahhoz hogy békénhagyjanak a spambotok vagy jó ha van mellette egy spamszűrő is?
Tegnap megnéztem a wine-t. Passziánsz simán ment, de a Death Illustrated összehalta magát. Újabb játékok mennek vele, vagy csak a régebbi dos-os játékokkal érdemes próbálkozni? -
Sianis
addikt
Eddie303 mentorom nevében kommentelem a hírt!
Megjelent a NeroLinux , lehet örvendezni, aki tudja milyen fajta dolog a Nero.
Forrás:Bővebben: link -
zLegolas
őstag
Sajna ''nem egészen jött át'' mi is a problémád... Alapból a Windows-nak lila gőze sincs semmi Linux-os partícióról vagy gépről. A lényeg az, hogy ha hálózatba akarod a 2 rencert drótozni, akkor Linux-os oldalon a Samba nevű okosságra van szükséged, ez az összekötő kapocs...
Van a neten valahol egy ingyenesen letölthető Samba könyv, keress rá:
O'Reilly írta, Kossuth kiadó... egy madár van az elején.
Szal erefelé keresgélj... -
sziasztok! olyat olvastam ,hogy a cvs -es winex nem támogatja a cdmásolásvédelmet. akkor kell krekk ,hogy jácchassak? vagy csak kamu hír. és a frankscorner.org oldalon lévő config fileok milyenek?
-
fekete
csendes tag
Üdv! Van telepítve egy SuSE 9.0 Professional rendszerem. Az internet nálunk úgy van megoldva hogy egy XP-s gépre van bekötve, s onnan LAN-nal (azt hiszem) levezetve nekem. Az én XP partícióm simán felismeri és van net rajta, viszont SuSE-ba sehogy sem lát hálózatot. Mit tegyek?
-
gege71.hu
addikt
A HDD-k nevét már meg tudom nézni a hardver böngészőben pontosan, de asszem egyetlen ide vinyokent azt a nevet viseli a wd120. A masik ketto SATA-s sd** kezdetű neveken fut.
Thnx eddig mindent, ....
asszem a közeljövőben még gyakori látogatója leszek ennek a topiknak
Majd veszek fel fülhallgatót, hogy ne látszódjon mennyire zöld a fülem
üdv
gege -
gege71.hu
addikt
''/dev/hdXY /mnt/ZZZZ auto rw,exec,user 0 0''
Na mar most NTFS drive-okrol reven szo az rw helyett nem csak r kene?
(feltetelezem az rw a read/write jog..ugye?)
Leirom, hogy kb hogy lenne majd az fstab-ban az esetemben...cska hogy jol vettem e le a lapot:
/dev/hd1 /mnt/WD120 auto r,exec,user 0 0
/dev/sd1 /mnt/Seagate80 auto r,exec,user 0 0
Ha ezt a ket sort beheggesztem az fstab-ba su- kent es elmentem majd es ki- es bejelentkezek akkor elvben mar brozolhatom is latom is a ket ntfs vinyo tartalmat es onnan masolhatok is akar az ext3-as Linux vinyora majd?
A WD120 egy IDE vinyo a Seagate80 meg SATA-s (aMugy a Redhat egy kulon SATA-s 80GB-os Samsungon van.)
ehh de kar, hogy nem vagyok mar otthon. Igy csak itt oktondiskodok irodabol..gep meg otthon -
gege71.hu
addikt
Koszi skacok, otthon majd este akkor rafeszulok az ugyre
thnx
Ja ha ezt atszerkesztem es mentem akkor onnantol kezdva ha a gepet bekapcsolom ujra, mar nem kell ezeket vegzongorazni ugye? Tehat menti a valtozasokat?
A legjobb lenne talan ha mar indulaskor be legyen minden vinyo mountolva...
Megoldhato az is vmi ilyen varazslattal?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
dr_strange
senior tag
válasz
gege71.hu #4245 üzenetére
Bármilyen szövegszerkesztővel szerkesztheted, csak root legyél. Tehát nyitsz egy terminált, beírod:
su -
jelszó
és elindítasz egy szövegszerkesztőt innen a terminálból, pl. kwrite, gvim, mc, nano, tetszés szerint, és a megfelelő fstab sorba (pl. /dev/VolGroup00/LogVol00 / ext3 defaults 1 1) beszúrod a user opciót (rw,user - a defaults helyett, szóköz nem lehet a vessző után)
[Szerkesztve] -
CsY
aktív tag
válasz
gege71.hu #4245 üzenetére
jaja konzolbol... ctrl-alt-f1 vagy vmi hasonlo magikus billentyuzetkombinacio...ott mc azaz midnight commander majd /etc/fstab es f4 el megszerkeszted valahogy igy
/dev/hdXY /mnt/ZZZZ auto rw,exec,user 0 0
XY a meghajto dev beli elhelyezkedése... pl hda1 vagy hdb6 vagy ilyesmi..
/mnt/ZZZZ meg ahova amilyen néven mountolod. -
gege71.hu
addikt
Zsir zoldfulu vagyok a Linuxhoz.
Problemam:
Tegnap felraktam egy Redhat Enterprise Linux 4-et.
Teljesen jol feltelepult. Kapott egy sajat vinyot a draga meg minden..
Rendbnen kezeli a hardvereket, mukodik a net minden komplikacio nelkul, mail, openoffice stb alapalkalmazasok pompasan futnak. Szoval eddig rendben.
Na szal a problema.
gege71hu userkent nyomulok rootjelszoval + minden.
A gepben van meg 2 ntfs file-rendszeru vinyo.
A rendszerezközö/lemezkezelés menü alatt ezzel olt le a rendszer ahol mountoltatni tudnam a mas filerendszeru vinyokat:
''Önnek nincs jogosultsága egyetlen fájlrendszer csatlakoztatására/leválasztására sem.Kérjen segítséget a rendszergazdától.''
Baaaaaaaahhh
Na mar most en azt szeretnem, ha simi userkent is felfuzhessek vinyot, mindenfele superuser jogok nelkul is.
Amit eddig megtudtam, hogy az /etc/fstab-ban megadott filerendszereknél az opciókban meg lehet adni, hogy user is mountolhatja-e. (user opció).
Ezt konzolbol kell szerkeszteni, vagy hogy?
Ténylek hót tufa vagyok a témához de igyekszem..igyekszem.
Az etc/fstab-ban nálam most ez áll:
# This file is edited by fstab-sync - see 'man fstab-sync' for details
/dev/VolGroup00/LogVol00 / ext3 defaults 1 1
LABEL=/boot /boot ext3 defaults 1 2
none /dev/pts devpts gid=5,mode=620 0 0
none /dev/shm tmpfs defaults 0 0
none /proc proc defaults 0 0
none /sys sysfs defaults 0 0
/dev/VolGroup00/LogVol01 swap swap defaults 0 0
/dev/hda /media/cdrecorder auto pamconsole,fscontext=system_ubject_r:removable_t,exec,noauto,managed 0 0
/dev/fd0 /media/floppy auto pamconsole,fscontext=system_ubject_r:removable_t,exec,noauto,managed 0 0
Kérem segítsetek.
Akár egy olyan link is jó ahol erről szájbarágósan szó van.
thnx
gege -
Out
addikt
Jah, most jut eszembe, hogy van egy problema a linuxommal. Egyszeruen ha elinditom a k3b-t es ranyomok akarmelyik DVD meghajtomra (ha van benne lemez, ha nincs) lefagy az egesz akar root a juzer akar mas. Az strace se mondott semmit... teljesen tanacstalan vagyok... Illetve tegnap volt olyan hogy egyszer nem fagyott meg es mukodott rendesen, ha beraktam a lemezt akkor is, de miutan kileptem a programbol, majd ujbol beleptem mar nem volt jo....
Illetve szokott olyan hibauzenet jonni miutan a k3b-t lelovom, hogy Mutex device failure vagy hasonlo, mi a turo ez??
2.4-es kernel, kernelben a scsi support bennevan,a liloban bennevan az append=''hdd=ide-scsi'', cdrecord, cdrecord-devel, k3b, k3b-devel fennvan, k3bsetup lefut rendesen, felismeri a meghajtokat is. Valakinek valami otlete? -
snowflake
tag
válasz
_Petya_ #4241 üzenetére
Arra gondoltam, hogy a / utáni üres helyet is megformázom ext3-ra, és ez lenne a /home partíció. Ez megoldható valahogy?
Of course, sőt illik is külön partícióra rakni a home-ot. Megformázod ext3-ra, átmásolod rá a cuccokat, megszerkeszted az fstabot (nálam most így néz ki: /dev/hda7 /home ext3 defaults 1 2), átnevezed(letörlöd) a korábbi home könyvtárat, majd felcsatolod az imént létrehozott partícón lévő home-ot. -
_Petya_
őstag
Köszönöm, akkor inkább nem próbálkozom ilyesmivel. Tehát van egy 9 GB-os / partícióm, amin van 4,5 GB hely. Szerinted ez elég? (A későbbi update-eket is figyelembe véve). Arra gondoltam, hogy a / utáni üres helyet is megformázom ext3-ra, és ez lenne a /home partíció. Ez megoldható valahogy?
Petya -
Lolek
aktív tag
Sziasztok,
Most kezdett el érdekelni a linux és meg szeretném tanulni...
Melyiket tegyem fel?
Mit ajánlotok?
Honnan tudom letölteni?
stb...
Köszönöm! -
sziasztok!
a slackware telepítéséhez ugye csak az 1 es és a 2 es cd kell? -
Out
addikt
válasz
figyusz #4232 üzenetére
Aha, hat akkor itt talalsz regi xmms-t Bővebben: link
-
figyusz
csendes tag
Bocsi GTk 1.2.1-re gondoltam. Az 1.2.2-vel megy de az meg az mplayernek nem jó.Most néztem meg.
An old version of GTK+ (1.2.1) was found.
error: *** GTK+ >= 1.2.2 not installed - please install first
Ez az hibaüzenet. -
figyusz
csendes tag
Sziasztok!
Nem tud valaki olyan linket ahonnét régebbi xmms-t lehetne letölteni,Az új ugyanis nem megy aGTK1.2-vel viszont az Mplayer-hez az kell, mert különben nem lehet --enabla-gui
-vel fordítani. A zenéhez viszont az xmms kellene. Thx -
mkbla
senior tag
Pont most nézelődök itt:
Bővebben: link -
Nimrod
addikt
Most épp égetem a legutóbbi UHU rc-t. A jelenlegi Mandrake 10.0-st le fogom dobni és helyette UHU fog felköltözni. Remélem jobb lesz, mert Mandrake alatt képtelen vagyok belőni a netet (ADSL), míg régebbi UHU (+ a Live) és Blackpanther alatt simán ment.
-
Nimrod
addikt
Nem is olyan régen találtam egy oldalt, ahol linux desktopok voltak tematikusan, tehát GUI-kra bontva. Viszont sehogy sem találom meg újra az oldalt (angol oldal volt). Tud valaki egy jó oldalt? Szeretnék ötleteket lesni desktop moddolásra.
-
gege71.hu
addikt
-
mkbla
senior tag
válasz
_Petya_ #4223 üzenetére
Ez általános hiba, sajna mindenhol így van, de nem tudom h mit esznek rajta... mégcsak ki se lehet lépni belőle, ha kell ha nem felugrál...
volt egy csaj aki egy csomót könyörgött h rakjam fel az msn újjab verzióját az 1ik gépre (a teleházban), nagynsokára fel is raktam ,csak aztán meg az volt a baj, h bárki be tudott lépni a gépről az ő nevével.... akkor meg az volt a baj.... -
_Petya_
őstag
Úgy is próbáltam, de ugyanez volt a hiba. Közben rájöttem a megoldásra: a NetworkManager szolgáltatás okozza a problémát, alapból ki volt kapcsolva, akkor ment is rendesen, úgy is, ha a routert adtam meg DNS-nek, de miután én marha bekapcsoltam, adódott a hiba.
Szóval lelőttem a service-t, és megjavult!
Feltettem az amsn-t, és hiányolom belőle a hangos beszélgetést. Nincs hozzá valami plugin, vagy másik olyan program, amivel lehet msn-en beszélgetni?
Petya -
_Petya_
őstag
Megadtam másodlagos és harmadlagos DNS-nek a szolgáltató elsődleges és másodlagos DNS-ét. Újraindítás után nincs kapcolat, de ha belépek a system-config-network-be, és valamit módosítok (kitörlöm az egyik cím utolsó számjegyét, majd visszaírom ugyanazt), megkérdezi, hogy elmentse-e a változásokat, OK-t nyomok, ls működik. De ha semmit nem változtatok, és úgy zárom be, akkor nem javul meg.
Petya -
Out
addikt
-
_Petya_
őstag
Nem synaptic, hanem synapics.
Újabb kédésem:
Fedora 3 alatt bekapcsolás után nem volt netkapcsolat, másik gépen megpingeltem a www.bix.hu-t, annak az IP-címét beírva a böngészőbe bejött az oldal. Tehát nyilván DNS-feloldási hiba volt, router mögött vagyok, a DNS szervernek a router IP-címét adtam meg, a többi gépen működik is így, sőt, ezen is működött egy ideig, viszont most nem, így másodlagos DNS-nek megadtam a szolgáltató DNS-címét, így tudok most netezni. A másik gépről, amin windows van, továbbra is van net úgy, ha csak a router címe van megadva. Mi történhetett?
Petya -
Cathfaern
nagyúr
Lehet régi viszont pl én sem hallottam még róla (mondjuk ez nem jelent semmit
). Viszont szerintem ez hatalmas ötlet. Mindig is ez volt bajom a CD-s disztribekkel, hogy csak hülyéskedni lehetett velük, mivel minden adat elveszett kilépés után (vagy mindig szórakozni kellett floppyval vagy pendrive-al).
-
Zoltán
őstag
Nem azt kértem, hogy ennyi infóból csináld meg neki, hanem csak azt kérdeztem, hogy hogyan induljunk el. Tehát pl.: keressünk egy tárcsázó progit? Vagy hol adjuk meg a dns-t? Egyébként csak azért ennyit írtam, mert Én is csak ennyit tudok a gépről. Ha meg jól felismerte a hálókarit, akkor nem mindegy, hogy milyen tipus? (Lehet, hogy nem mindegy, csak kérdem) Szóval Én se láttam még a gépet, csak szóban mondta el a bánatát a srác.
-
WN31RD
addikt
válasz
_Petya_ #4198 üzenetére
Ajánlom figyelmedbe a következő programot: qtparted
Egyes filerendszerek átméretezése:
resize2fs, resize_reiserfs, xfs_growfs, (jfs: ) mount -o remount,resize
Továbbá ajánlom, hogy ismerkedj meg az LVM-mel, hasznos dolog: man lvm, illetve Bővebben: link
Végül egy nagyon fontos dolog: Olyan szünetmentes táp nélkül, ami elég sokáig elbírja a géped (vagy laptop esetén jó állapotban levő aksi nélkül), a jelenleg elérhető eszközökkel nem lehetséges az adatvesztés kockázata nélkül átméretezni egy partíciót. Tehát ha nincs egy komolyabb UPS-ed (vagy jó állapotú aksi a laptopodban), akkor a következő a megoldás: Másik partícióra (vinyóra, hálózatra, stb.) adatokat átmásol, partíciókat, köteteket, stb. átrendez, új filerendszereket létrehoz, majd mindent visszamásol, és a rendszert bootolhatóvá tesz. Ha nem így csinálod, akkor egy áramszünet vagy akár kis áramingadozás is tönkrevághatja az adataidat, ill. azok egy részét.
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S24 Ultra / Kártyafüggetlen / 12/1024GB
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- iKing.Hu - Redmagic 10s Pro - Nightfall - Használt karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest