- ROG Strix G16:Tökéletes harmónia
- Mégsem búcsúznak a DDR4-es memóriák
- Everest / AIDA64 topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Széles körben elérhető a Seagate HAMR merevlemezcsaládja
- Mégis mehetnek Kínába az áprilisban korlátozás alá helyezett AI gyorsítók
- Videós, mozgóképes topik
Aktív témák
-
mkbla
senior tag
válasz
operator10 #3126 üzenetére
ja, a mozillához raktál fel flash-t + java-t? elvileg semmi baj nincs az alap mozillával csak a flash , emg a java hiányzik....
-
mkbla
senior tag
válasz
tierbatyo #3173 üzenetére
ezt hogy érted? hogy állítsam be a monitort? amikor winfost használok akkor ahhoz állítom a monitort, ha linuxot akkor ahhoz...
ugyanazokat a sorokat (modline-okat) irtam be a 10.0 és 10.1 grafikus felületének a konfigurácios fájljaiban, tehát akkor elvileg mindkét linux alatt ugyanaz a felbontás/frekvencia van beállítva. és mégis elmászik a kép.
az xvidtune-t majd kipróbálom
kösz. -
Sianis
addikt
Sziasztok!
Egy UHU újratelepítés megoldotta minden gondom. Kezdek belelendülni a dolgokba. Tudom, hogy még kezdő vagyok, de ezek az apró sikerek is jól esnek! -
Tersius
tag
válasz
operator10 #3181 üzenetére
KDE?
Ha nem, akkor skip az egeszet, ha az, akkor viszont:
control center
Desktop\Behavior\Device Icons, es ott pipald ki azt, hogy Mounted partitions, akkor elvileg ki fog menni a windowsot (a show device icons-t is ixeld ki)
Ha nem jo,a kkor egyszeruen letre kell hozni egy ikont, KDE alatt jobb gombbal lehet, vagy szerintem ha teszel egy symlinket mcvel a Desktop konyvtarba (KDE ott tarolja az asztalt, mast nem tudom)
MKBLA: Azert csuszik, mert mas a frissitesi frekvencia. Ha ugyanarra allitod mindkettot, akkor ez a jelenseg meg fog szunni. Nincs koze semmi mashoz. -
Sianis
addikt
A config.log ide vűgó része:
## ----------- ##
## Core tests. ##
## ----------- ##
configure:1307: checking for a BSD-compatible install
configure:1361: result: /bin/install -c
configure:1372: checking whether build environment is sane
configure:1415: result: yes
configure:1448: checking for gawk
configure:1464: found /bin/gawk
configure:1474: result: gawk
configure:1484: checking whether make sets $(MAKE)
configure:1504: result: yes
configure:1716: checking for gcc
configure:1732: found /usr/bin/gcc
configure:1742: result: gcc
configure:1986: checking for C compiler version
configure:1989: gcc --version </dev/null >&5
gcc (GCC) 3.3.2
Copyright (C) 2003 Free Software Foundation, Inc.
This is free software; see the source for copying conditions. There is NO
warranty; not even for MERCHANTABILITY or FITNESS FOR A PARTICULAR PURPOSE.
configure:1992: $? = 0
configure:1994: gcc -v </dev/null >&5
Reading specs from /usr/lib/gcc-lib/i386-pc-linux-gnu/3.3.2/specs
Configured with: /var/uhubuild/work/compile/configure --prefix=/usr --infodir=/usr/share/info --mandir=/usr/share/man --enable-languages=c,c++,objc,java,f77,pascal --enable-shared --with-gnu-as --with-gnu-ld --with-system-zlib --host=i386-pc-linux-gnu
Thread model: posix
gcc version 3.3.2
configure:1997: $? = 0
configure:1999: gcc -V </dev/null >&5
gcc: `-V' option must have argument
configure:2002: $? = 1
configure:2026: checking for C compiler default output
configure:2029: gcc conftest.c >&5
/usr/bin/ld: cannot open crt1.o: No such file or directory
collect2: ld returned 1 exit status
configure:2032: $? = 1
configure: failed program was:
| #line 2005 ''configure''
| /* confdefs.h. */
|
| #define PACKAGE_NAME ''''
| #define PACKAGE_TARNAME ''''
| #define PACKAGE_VERSION ''''
| #define PACKAGE_STRING ''''
| #define PACKAGE_BUGREPORT ''''
| #define PACKAGE ''mixmos''
| #define VERSION ''0.2.0''
| /* end confdefs.h. */
|
| int
| main ()
| {
|
| ;
| return 0;
| }
configure:2071: error: C compiler cannot create executables
See `config.log' for more details. -
Sianis
addikt
Leírásom van! De még mindíg: ''checking for C++ compiler default output... configure: error: C++ compiler cannot create executables'' és nem tudom, hogy milyen csomag kell ehhez! Írd le a csomag nevét én meg felrakom. Amúgy én azt hiszem, hogy gcc a csomag neve, ami fent is van, de ennek ellenére nem megy a dolog
-
DopeBob
addikt
#3176 valaki?
-
operator10
senior tag
Először is köszi mindenkinek a segítséget
Az /mnt könyvtárban ott vannak a wines particioimmc-ben látom őket stb.De hogy oldható az innentől kezdve meg, hogy a ''grafikus felületen'' is lássam őket?Tehát mindíg, ott legyenek, ne csak mc-vel használhassam őket? A másik kérdésem pedig az hogy ha simán rpm végződésű egy adott fileom akkor már minden ok
megy már a dolog mint a huzat
de az rpm-bin végződésűekkel gáz van
probálom én a ./configure meg stb parancsokat, de marhára nem történik semmi
Viszont jó lenne ha valaki végre megértetné idiota agyammal pontosan hogy is kellene csinálnom, lépésről lépésre, mert pl:Mozilla, java plugineket kellene így telepítenem.Hogy végre szép, és képekben gazdag netem legyen
érdekes mert Suseban nem volt gondom Mozillával, mindent kafán megjelenített
-
Sianis
addikt
Kérdésem lenne!
Nem jön a hang a kártyámból! Elvileg felismerte az UHU (Sound Blaster Live!), de a hanganyag nem ér el a hangszórókig, és az sbconf is ezt írja indításkor:
''Nem található az 'emu-tools' itt: '/usr/bin/' vagy nem működik (lehet, hogy ALSA-t használsz OSS helyett?)
Nézd át a '.sbconf' fájlt a home könyvtáradban
kilépek...''
Valami ötlet? -
Sianis
addikt
Srácok!
Ha jól látom kijött egy újabb próbálozás ATI-éktól, hogy végre rendes driver legyen Linux alá? Próbálta már valaki 9600 Pro alatt? Vélemények? MEgjavult, vagy még mindíg nem az igazi? -
DopeBob
addikt
Van esetleg valakinek valami 5lete?
Bővebben: link
UHU linux alatt is ugyan ez az eredmény, konfig az adataimnál, ha nincs tuningolva semmi akkor is ugyan ez... lehal a telepités már az elején -
Sianis
addikt
Jó leálltam a dologgal. Megbékültem vele, és inkább escie barátom felhvását alkalmaztam, D4X nevezető programot raktam fel, és csodálatosan megy!
Köszie escie -
Sianis
addikt
Sziasztok!
Ezen problémával küzdök jelenleg. Egy download manager telepítésekor dobja ki.
''checking for a BSD-compatible install... /bin/install -c
checking whether build environment is sane... yes
checking whether make sets ${MAKE}... yes
checking for working aclocal... found
checking for working autoconf... found
checking for working automake... found
checking for working autoheader... found
checking for working makeinfo... found
checking build system type... i686-pc-linux-gnu
checking host system type... i686-pc-linux-gnu
checking whether make sets ${MAKE}... (cached) yes
checking for g++... g++
checking for C++ compiler default output... configure: error: C++ compiler cannot create executables
check `config.log' for details.''
Nem értem, hogy a végén mi a baja. -
zLegolas
őstag
Mindenkinek ajánlom a ''Pingvin füzetek'' sorozatot, keressetek rá a neten, töltsétek le, marha jó olvasmányok!
Eddíg 5 rész jelent meg, alapművek! -
zLegolas
őstag
Idézek:
...minden fájl és minden könyvtár különböző jogokkal bír, amelyek meghatározzák a fájlokkal az egyes felhasználók által végezhető műveleteket. Minden fájlnak van tulajdonosa, aki azt létrehozta és aki rendelkezik felette. Minden felhasználó egyben egy -vagy több- csoportnak is a tagja. Három fő csoport létezik:
User -a tulajdonos maga
Group -a tulajdonos csoportja
Others -mindenki más
Egy fájllal a következő műveletek hajthatók végre:
read -olvasás
write -írás
execute -futtatás, végrehajtás
Könyvtárak esetén a fentiek kissé másként értendők:
read -listázható a könyvtár tartalma
write -módosítható a könyvtár tartalma
execute -belépési jog a könyvtárba
Az egyes fájlok mindhárom tulajdonosi csoportra három-három biten tartalmazzák a szükséges információkat, az alábbiak szerint:
user group others
- r w x r w x r w x
Könyvtár esetében pedig:
user group others
d r w x r w x r w x -
Zeck
aktív tag
Hi! Lehet, hogy lámaságnak hangzik, vagy nemtuggyátok, de az lenne a kérdésem, hogyha Unixba egy fájl tulajdonságainál ilyet ír hogy:
- rwx rwx rwx 2 user1 users 12345 ...
akkor kinek miylen jogai vannak?
azt tom hogy rwx= írás, olvasás, futtatás
de nem értem mér 3szor írja ki. -
Zoltán
őstag
Bochs mire jó, ha egy PC emulátor? A 3.3-as Knoppixban van és azt írja róla a KDE-s csomagkezelőm, hogy x86-Hammerig emulál PC-t. Vagy nem jól értettem?
-
mkbla
senior tag
Ja, és még vmi. köv. a problémám:
mindig állítgatnom kell a monitorom amikor váltok windows és linux között, mert mindg el van csúszva meg ki van nyújtva. A 10.0-Mandrake-kel nem volt gond. Csak a 10.1 -el. Vola ismerősöm aki azt mondta h azért van mert a 10.1 x.org-ot használ és ez okozza a gondot... a 10.0-ban xfree volt...
1ébként régi sz*r monitorom van 14''-os általában 800*600 75Hertz-en használom. linuc alat az xfree86 fájlba irkáltam és 800*600ban a 72 hertzet ki tudom hozni max...
1ébként most szándékozok monitoert is venni akkor szerintetek megoldódik ez a gond? most már nem tudok vele mit csinálni, hogy ne másszon el mindig a kép? -
mkbla
senior tag
válasz
zLegolas #3153 üzenetére
bocs de a hup. hu-n igy van kiirva Han nem hiszed járj utána, de mind1 ezen nem veszünk össze
):
''Software is like sex: it's better when it's free.'' - Linus Torvalds
és valójában azt a pingvines sexes dolgot is onann szedtem mert megtetszett, nem tudom h kinek az aláirásában volt... de fetrengtem a röhögéstől amikor megláttam...
nem jó? -
Sianis
addikt
válasz
zLegolas #3154 üzenetére
Samsung elég jól supportálja a termékeit, csodálatos driver telepítőt találtam hozzá! Most folyik a CUPS frissítése és a SANE telepítése! Elvileg ezt a kettőt hiányolta a telepítő, de ezelőtt felment szépen a dolog UHU Linuxra.
MOD: A SANE már megy, de a CUPS nem akar indulni vagy nem tudom. UHU szerint indul indításkor, de a telepítő még mindíg hiányolja.
[Szerkesztve] -
zLegolas
őstag
És mifene oprendszer?
Elvileg ha pld SuSE akkor az új eszküz beállításánál a Yast-ban nem helyi portra csatlakozó eszközt választasz, hanem hálózati elérésűt...stb...
A multis cucc egyébként nem biztos, hogy menni fog, a scanner része legalábbis...nincsenek túl jó tapasztalatok!
Remélem szerencséd lesz! -
Sianis
addikt
Másik dolog lenne, hogy a multifunkciós telepítője mondja, hogy a SANE és a CUPS nincs fent a gépen,, pedig a csomagkezelő szerint igenis fent van! Nah most ezzel mit kell akkor csinálni? Mert elvileg elindul mind a kettő a gép indításakor, gyakorlatilag meg ezek szerint nem?
-
Sianis
addikt
Nem tudjátok, hogy a nyomtatót hogyan lehet beállítani úgy, hogy LAN-on keresztül keresse a nyomtatót, nem pedig a gép portjain?
-
mkbla
senior tag
válasz
operator10 #3132 üzenetére
nos, ha feltelpítetted ,telepítéskor a particionálás résznél kell felcsatolni a meghajtókat itt elég könnyű, csak rákattitntasz h csatolási pont és ott megadod h melyik könyvtárban lesz elérhető, akkor a Mandrake utomatikusan minden induláskor bemountolja neked az összes windowsos particiot. Általában ez az /mnt könyvtár ezen belül találod a floppy, cdrom, és pl a win_c, win_d...stb könyvtárakat, itt vannak a wnidowsos particiok, elvileg, legalábbis nálam gyakorlatilag is igy műxik. de ah nem jönne be, akkor asszem az óra mellett van vm segéd bizgenya amivel asszem fel lehet csatolni dolgokat, nem tudom pontosan h mi, én
kézzel szoktam mountolni. Root-ként:
mount -t ntfs/vfat/iso9660 /dev/hb2 / /mnt/win_d
leválasztás pedig ugyanez umount-tal
azt h melyik a windowsos particiod azt nem tudom neked megmondani, próbáld ki amit Tersius mond, én tudom minden particióm helyét h éppen hdb4 meg ilyesmi. De egyébként a telpítőben is meg tudod nézni h mi hol van, ha grafikusan indtod akkor a windowsos particiók kék szinnel vannak jelölve, és kiirja h hda5 meg ilyesmi....
akkor probáld a cd /home (asszem a gyökérből) aztán, cd /(felhasználód neve)
ha rpm, akkor ha jobb gombbal ráklikkelsz akkor mindenképp kell lennie olyannak h SZOFTVERTELEPÍTÉS -
zLegolas
őstag
válasz
operator10 #3127 üzenetére
A telepítés nem olyan 1ccerű,mint window$-ban, lásd: katty a setup-exe-re és kész...
Alapból 3 mód jut eszembe:
1: Bemásolod a kívánt helyre, és alapból futtathatod
2: .rpm csomagod van. Erre katty, és tán megy is. Figyelni kell, hogy a megfelelő disztróhoz fordított verziót használj!
3: Telepítés forráskódból. A leginkább javallott módszer.
- Kicsomagolod a tömörített állományt
- elolvasod a readme és install meg ilyesmi fájlokat...
- ezek szerint jársz el
Általában beírod:
configure (enter)
iszol egy bambit
make (enter)
és a végén rootként:
make install -
zLegolas
őstag
MPlayer telepítés:
Idézek:
''4.- Rendszergazda módban hozzunk létre a /usr/local/lib könyvtárba egy codecs alkönyvtárat. Ide másoljuk be a többféle, az előzőekben leírtak szerint kitömörített kodekeket.
Megjegyzés: ezek az állományok Windows alatt természetesen nem használhatók, teljesen Linux-specifikus fájlok!
(win32codecs.tar.tar, libdvdcss-1.2.8.tar.gz, rp9win32codecs.tar.bz2, stb...)
5.- A /usr/local/share/mplayer könyvtárban hozzunk létre egy Skin alkönyvtárat, ebbe másolandók be az internetről letöltött grafikus felszínállományok (skinek), külön-külön alkönyvtárakba. Az MPlayer alapból a default skint keresi fordításkor. Amennyiben ilyent nem talál a megadott helyen a grafikus felület nem fog működni, a program csak parancssorból lesz vezérelhető!
6.- A filmek feliratainak megjelenítéséhez sok választható karakterkészlet áll a rendelkezésünkre. A letöltött betűkészletek mappáiban a font.desc -nevű fájlokat át kell nevezni valami.ttf névre. Ezeket a /usr/local/share/mplayer/font vagy a /user/usernév/.mplayer/font mappába kell bemásolni.
Egy jogtiszta Windows példány birtokában az annak a részét képező TrueType fontok is használhatók. Érdemes tudni, hogy ezek a betűkészletek szerzői jogi védelem alatt állnak, tehát szabadon nem másolhatók! '' -
Tsunami
senior tag
Kösz mindenkinek, már húzom is le őket
-
snowflake
tag
válasz
Tsunami #3138 üzenetére
csemegézz:
Bővebben: link -
Johnny19
tag
válasz
Tsunami #3135 üzenetére
Ha használnád a googlit.....
Amugy atól füg melyik disztribet, igy elsőre én az UHUt tudom ajálani nekem bejött.
[Szerkesztve] -
Sianis
addikt
Sziasztok!
Van egy Smasung SCX - 4016-os multifunkciós gépem. Routeren keresztül elérhető lenne, de nem tudom, hogy beállításoknál mit és hogyan kell állítani, hogy lássa.
USB-n keresztül látja a dolgot, de nekem routeren keresztül kéne a buli.
Előre is köszi! -
Tsunami
senior tag
Merről lehet letölteni a linuxokat? Valaki pls linket.
-
Johnny19
tag
Sziasztok.
Akkor ide is leirom mi a bajom mert a uhus topicban nem válaszol senki. Szeretnék segítséget kérni egy Intel 537 es modem telepítésében. Nekem nem sikerült.
Letöltöttem a intel honlapjáról a driver és a readme alapján megprobáltam telepíteni.
make install kiirt olyat hogy a bootscript nem indult el mert ismeretlen disztribucio.
Benne is van melyik disztribekkel müködik a telepítős és le isvan irva hogyan kell manuálisan belőni. Nekem ez nem jönn össze, hiába csinálom végig amit leir.
insmod Intel537.o parancs ezt irja, talán ez lehet a probléma?
root:~/intel-537EP_secure-2.60.80.1# insmod Intel537.o
Intel537.o: Intel537.o: unresolved symbol put_tty_driver
Intel537.o:
Hint: You are trying to load a module without a GPL compatible license
and it has unresolved symbols. The module may be trying to access
GPLONLY symbols but the problem is more likely to be a coding or
user error. Contact the module supplier for assistance, only they
can help you.
[Szerkesztve] -
Tersius
tag
válasz
operator10 #3132 üzenetére
A wines particiokat fel kell mountolni.
Eloszor is ki kellene deriteni, hogy melyek a wines particiok:
bash-2.05b$ /sbin/fdisk -l
Erre a válasz egy rakat sor lesz, ilyesmik:
/dev/hda1 * 1 5737 46082421 7 HPFS/NTFS
A leghátsó rész mutatja a partíció típusát, az eleje pedig a helyet (marmint hogy fizikailag melyik ''eszköz''. Ez épp a /dev/hda1, és egy NTFS.
Ezt mountolni úgy tudod, hogy
mount /dev/hda1 /mnt/windows -t ntfs
Mountolni lehet, hogy csak a root fog tudni.
Ha azt szeretned, hogy minden alkalommal fel legyen mountolva, akkor a /etc/fstab-ot kell szerkeszteni, es bele kell irni azt a sort, hogy:
/dev/hda1 /mnt/windows ntfs ro,users,exec,auto
Ne utolsónak tedd, hanem valahova elõre. Hozz létre egy /mnt/windows konyvtarat. Az fdiskes sor végén mindenféle opciok vannak. Az auto jelzi, hogy minden inditaskor be fog toltodni. A tobbit nezd meg a manban -
operator10
senior tag
Köszi.
Bár van némi gondom ezekkel, a feladatokkal.Pl: Jobb klicknél nálam nincs ilyen opcio hogy program telepítése vagy hasonlókMagam sem értem miért egyébként
Mert előtte suse-ban ott volt/megjelent a softver telepítése Yastal opcio. Tehát ez az első gondom. A másik amit kérdezni szeretnék, hogy hogy tudnám azt megoldani hogy Mandrake lássa a wines meghajtókat, particiokat? Suse látta. Sajna mandrake 10.1 nem.Legalább is nemtalálom sehol a wines particioimat
És hogy illetve mivel kell, kellene, szokás stb, belépni abba akönyvtárba ahol a telepíteni kívánt file van. Mert konzolbol a ''cd / '' parancsokkal nekem az istennek sem sikerűl soha belépnem a home könytárambaIgazából ezt sem értem hogy miért van
-
mkbla
senior tag
válasz
operator10 #3128 üzenetére
midnight commanderrel belemész az rpm file-ba és ott elindítod az installt, ha nem megy fel akkor tedd fel a függőségeket hozzá
de az előbb leírtak alapján fel kell tudnod rakni amit akarsz
itt nem yast van, hanem drakconf, vagy drakcontrol, ezek a vezérlő központok. -
mkbla
senior tag
válasz
ha tömörített akko midnight commanderrel ki tudod tömöríteni mint total commanderrel és kész.
-
mkbla
senior tag
válasz
rpmdrake - ha konsolból indítod, egyébként kikeresed a beállítások menuben hogy szoftvertelepítés
vagy ha csak leszedted akkor a konqerorbqn megkersed h hol van, jobb klikk -> szoftvertelepítés.
ha forrásból akarod telepíteni akkor az adott könyvtárban ahol a forrás van: ./configure,
make, végül make install ha bármi hibát vagy függőséget ir ki akkor rpm-ből feltelepíted.
mit akarsz feltenni egyébként? -
operator10
senior tag
válasz
Na. Találtam már pár Plugint
Ez jó.De rpm-bin fileben vannak
Mivel sajnos nemrégen kezdtem linuxos pályafutásomat ezért eléggé esetlen, béna vok még.Ezért kérdezném meg azt hogy az ilyen tipusú fileokkal mi a teendőm?Le kell őket fordítani, gondolom.De hogyan?Itt még Yast sincsen mint előtte a suseban
-
operator10
senior tag
válasz
operator10 #3126 üzenetére
És utoljára lenne még egy nagyon amatőr kérdésem is
Mandrake-ban hogyan tudok programokat telepíteni? És ha még ráadásul nem is rpm? És ha plömörített?
Köszi -
operator10
senior tag
válasz
operator10 #3125 üzenetére
Jaa, és a legfontosabb, hogy a weboldalakon levő képeket sem nagyon jeleníti meg
-
operator10
senior tag
Hello.
kis segítségre lenne szükségem.Mandrake 10.1, mozilla alapból benne van
Kérdésem az lenne hogy hogyan tudnám megoldani azt hogy picit szebb legyen a ''képe'',
Tehát kontrasztosabb, szebb betűk, pl:vipmailnál ne legyen szürke a háttér, stb? Mit honnan kellene esetleg letöltenem hozzá hogy frankóbb legyen -
escie
őstag
nézd:Bővebben: link
ez sem rossz. bár nem tudom milyenre gondoltál igazán. -
llaci
csendes tag
Tud nekem valaki segíteni?
Adott:
- SuSe 9.2
- 10 firewire kulso disk
A problémám az, hogy a suse csak 8 lát.
Hol tudom beállítani, hogy mind a 10-t lássam?
A 9.0-ban scsi-rescan és ennek kelett egy paraméter adni, de 9.2-ben
már nincs ez meg. -
mkbla
senior tag
-
mkbla
senior tag
Ja, meg más, elkezdtem zenét szerkesztgetni. Van az a Rosegarden, tud vki segíteni a működésében?
Vagy esetleg tudtok vmi másik programot ajánlani amivel a gépre felveszünk szintetizátorral zenét+mikrofonnal éneket? vagy vmi torzító program? (mint pl 1ik haveromnak az 5.1-es hank.-hoz a driverben van winfos alá amivel el lehet változtatni a hangot magasabb, mélyebb stb...)
előre is kösz -
mkbla
senior tag
Hi All! Még mindig az Mplayerrel szívok:
most fordítás után ezt írja ki (pedig az egész rendszert ujraraktam (a home-ot formáztam )
''NEW_FACE failed. Maybe the font path is wrong.'' meg aztán még ir vmit de nem emléxem rá pontosan de vmi ~/mplayer/subfont.ttf fájlt emleget, de sehol sincs az a fájl...
+próbáltam létrehozni a juzerem kt-jába azt a fájlt és beleírtam a font utvonalat de nem jött be.... hova irjak mit? mert igy semmihez nem tölt be feliratot.... -
Sianis
addikt
Hi!
Létezik jó szótárprogram Linux alá? Olyan ami pl kimondja angolul a szavakat? -
escie
őstag
válasz
operator10 #3117 üzenetére
az ''alsamixer''-t pötyögd be parancssorba, elvileg alapértelmezetten mute...
szóval, ha minden igazm csak le van halkítva minden... -
operator10
senior tag
Helló.
Mandrake 10.1-ben hogyan tudom beállítani a hangot?Vagyis felismerte a hangkártyámat /laplapi integrált/ csak éppen hang nincs
Hol tudnám állítani a hangerőt stb?,
Köszi. -
emre33
addikt
Van egy linux-os gép debian starge-val
fut rajta a samba megosztás, és a cups nyomtatószerver progi
winxp-re feltelepitem a linux-os gép nyomtatóját, abejelentkezési jelszót a winxp megjegyzi, de minden egyes nyomtatásnál kb 15 sec tellik mire rákapcsolódik/bejelentkezik a sambára ! hogy lehetne ezt megszüntetni ? elég zavaró
Nagy Imre -
tud@kozódoo
csendes tag
sziasztok!
ftpzni szeretnék úgy, h background is menjen a cucc és queu ból vegye az infot. wget tel ezt meg tudom oldani, a gond csak az, h a listát hogy állítsam össze egyszerűen. az lenne a jó, ha felmegyek egy site ra és amelyik könyvtár kell nekem azt kijelölöm és hozzáadom a letöltési listához, amit beolvasnék a wget tel. de erre a wget ha jól tom nem alkalmas, csak egy full html listát tud leszedni, de az nekem sok info és abból törölgetni kéne.
tud erre valaki vmi megoldást mondani?
előre is köszi mindenkinek, aki segíteni (fog) és nem fog -
escie
őstag
tudnátok mondani valamit voodoo 3000 + ubuntu-ról?
történetesen nem megy a 3d gyorsítás.
segítség! -
escie
őstag
ti vennétek tőle bármit is?
nem tiszta ez a fickó, az ziher... -
Petrisz
tag
válasz
dr_strange #3110 üzenetére
Miszter Sztréndzs köszi a tippet
Szerk.: -> OFF
[Szerkesztve] -
Petrisz
tag
válasz
dr_strange #3081 üzenetére
Nézegettem doksikat. Már letöltöttem az izókat. Most nézegetem az install hátut. Elég jónak tűnik
-
Old Death
senior tag
köszi!
az első az jó.. működik is... azóta már tesztelve volt...
snowflake: kell a grep elején ez: ^ hogy elején keresse majd, h a .txt-ket a végéről nézze a $ jel is kell a ort-nál az n nem kell mert csak az i-node számokat kell kiíratni, ha mást is kéneés i-node szerint kéne rendezni akkor kéne ez... most fölösleges
[Szerkesztve] -
WN31RD
addikt
válasz
Old Death #3099 üzenetére
2: A megoldás függ a feladat pontos értelmezésétől, pl. mit értünk ''szó'' alatt, stb. Egy értelmes megoldás a következő:
cat *.txt | grep -E '^ *([^ ]+ +){4}[^ ]([^ ])([^ ]*\2)? *$' | wc -l > egyszam.txt
Amit az 1-re írtál, az nem jó. Valami ilyesmi valószínűleg működne, de ahogy leírtad, úgy biztosan nem. -
WN31RD
addikt
válasz
Old Death #3099 üzenetére
3: set | grep '^\([^ =][^=]*\)=\1$' | cut -d= -f1 > szval.txt
Környezeti változók, ld.: Bővebben: link
(A többi megoldás hosszabb, azokat majd leírja valaki más, aki kevésbé lusta.)
Szerk.: Javítva.
[Szerkesztve] -
escie
őstag
válasz
(medve)bocs #3103 üzenetére
a suse9.2-es topikba gondolom, mindegy témakörön belül maradt.
-------------
valaki próbálta már az új uhu-t (1.2-rc2)?
nekem még csak most csordogál lefelé... -
Tersius
tag
válasz
(medve)bocs #3101 üzenetére
Juj, de jo kis link ez! Kossssz!
-
(medve)bocs
csendes tag
Üdv !
Az iso letölthető a
címről.
Az osztálytárs
Aktív témák
Hirdetés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Napelem - 100%-os támogatású pályázat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Renault, Dacia topik
- Macrodroid
- Filmvilág
- ROG Strix G16:Tökéletes harmónia
- Mégsem búcsúznak a DDR4-es memóriák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Everest / AIDA64 topik
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest