- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen videókártyát?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen processzort vegyek?
- A hardverek is nehezen viselik a kánikulát
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Apple MacBook
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Studiossrác
aktív tag
Igen próbáltam. Azzal az a bajom, hogy a rendszer tökéletesen működik mindaddig amíg nem teszem ki nagyképernyőre bármelyik média lejátszómat(legyen szó akár filmről, akár mp3-ról). Azért jobbik eset mert fagyás után újraindul a rendszer, és nem ígényel ezután formázást a gép
róland: kivan kapcsolva, 3x tettem újra az ubuntut: egyszer fel a sima ati drivert...formázhattam utána...utána ugyanezt még kétszer eljátszottam.
Negyedszerre zárt driverrel próbálkoztam: annál csak megfagy a rendszer és a fenti hibát produkálja. Azóta kiszedtem a zárt drivert és minden működik
-
Studiossrác
aktív tag
ÓÓ, már fentvan a gépen az ubuntu. Egyedül az ati drivert nem szeressük, dehát egye fene ha grafikai alkalmazást kell futtatnom, akkor átjelentkezek win-be(esetek 90%-ban nincs rá szükségem). Elmosódott hangyás lesz az ati driverrel a kép...használhatatlan annyira, hogy be se tudok vele jelentkezni
-
Studiossrác
aktív tag
-
Studiossrác
aktív tag
Hellosztok.
Régebben próbálkoztam Suse linuxal. Ha jól emlékszem Suse 9.0-át használtam, ami hamar lekerült az akkori gépemről, mivel nem volt képes lekezelni a wifis hálókártyámat(valamilyen módon lehettséges volt belőni a kártyát, de nem vagyok nagy linux guru, ezért nekem nem is sikerült).
Azóta új gépem lett: adott 1 HP 6730s-es notebook. Milyen linuxot ajánlotok rá? Wifiznék rajta, néznék 1-1 filmet, msn-eznék, office stb-stb. Szóval hétköznapi programokat futtatnék rajta, 1 kis C programozás kiegészítésével. Mit ajánlotok a célra? Msn, hogy megy rajta?
Mai linuxok ezeket gond nélkül kezelik már? Van a gépben 1 mobility radeon hd 3430 videókártya is....Vele, hogy állna a rendszer? Könnyű manapság ezeket feltelepítgetni, vagy bűvészkedni kell most is vele?Előre is köszönöm a válaszokat.
-
Studiossrác
aktív tag
válasz
bambano #6119 üzenetére
Már feltettem a kérdést korábban, de akkor számomra nagyon bonyolult választ kaptam. Kérdésem a következő lenne: adott 1 asus WL-138G hálókártya. Ez ugye wirelesses hálókártya. Nem tud valaki olyan linux disztribúciót ami ezt alapból lekezeli? Magyaráztak a másik topikban különböző chippekről...ezzel csak az a gond, hogy se a kézikönyvébe se a gyártó honlapján nem találtam arról infót, hogy milyen chip van ebbe.
Szívessen váltanék linuxra, csak komoly akadály ez nekem. Egyszerűen nem sikerült eddig sehogy sem felismertetnem wirelesses hálókártyát 1 Linuxal sem, pedig számomra az internet lenne a legfontossabb. Ha valaki tudna segíteni azt nagyon megköszönnémHálókártya linkje:
http://www.asus.com/products.aspx?l1=12&l2=42&l3=0&model=50&modelmenu=1 -
Studiossrác
aktív tag
Hellosztok.
Szeretnék újra Linuxot használni. Régebben használtam 1 ideig, aztán a hagyományos hálókártya helyett wifi-s lett a gépembe és így már nem tudtam netezni, ezért hanyagoltam picit a dolgot. Asus hálókártyám van(wl-138g). Tudnátok valami olyan Linux disztribúciót ajánlani ami ezt alapból lekezeli? Esetleg mit tegyek fel, hogy működjön ha ezt alapból nem kezeli le. (tudom gyártó oldalán van fent linux driver, régebben próbáltam is, de sehogy se tudtam feltelepíteni).
Másik kérdésem: időközben ati-s lett a VGA-m, őt mennyire szereti a linux? Nvidia-val tudom részben, de összeegyeztethető volt.
Bocsánat a kezdő kérdésekért, de én még itt járok.
Előre is köszönöm a segítségeteket
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hobby elektronika
- Formula-1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S4 Plus TT 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest