- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- TCL LCD és LED TV-k
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Androidos tablet topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- Hobby elektronika
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
pl. nyitsz egy karakteres terminált (pl. xterm, vagy konsole), belépsz root-ként, ha nem úgy vagy benn, és ott adod ki.
rootként belépés: su
majd kéri a root password-jét.
a promptja általában #, míg a sima usernek $ végű.
bár ha szövegszerkesztőben tudod a lilo.conf-ot szerkeszteni, akkor root vagy, csak egy terminálablak kell.
viszont root-ként netezni, vagy egyáltalán root-ként a rendszert használni nagyon nem egészséges! egy rossz mozdulat, és tönkre is tetted a rendszert. különösen, ha még nem vagy jártas benne. -
rokefeller
senior tag
hát, ha grafikus kezelőfelületű progik közt szeretnél nézelődni, akkor a www.gnomefiles.org-on nézz szét... játék nekem kettő van, a lincityNG meg az openTTD , mindkettőt az autopackage oldaláról tettem, és működnek is szépen, meg van pl flightgear, racer , tremolous, wormux, ezeket kis guglizással megtalálod
-
ngabor2
nagyúr
miután módosítottad a /etc/lilo.conf-ot, kiadod, hogy lilo. ennyi.
nem kell linux alá víruskergető. tűzfal nem árthat, bár meglátásom szerint ha nem fut semmiféle szerver a gépeden, akkor az is felesleges. a víruskergető arra való, ha wines gép felé osztod a netet nem engedi be.
linuxra programok... milyen témakörben? ha pl. Ubuntud lenne, akkor könnyebb lenne a helyzet, mert arra tudom, hogy érdemes keresgélni. Mandrake-re/mandriva-ra sajna nem, azt nagyon régen próbáltam.
a betűk pedig átállíthatók, sőt, win alól is áthozható betűtípus, ha az jobban tetszik. de van jópár eleve linux alatt is.
a kezdő (nem lámer, mert a lámer azt hiszi magáról, hogy ért hozzá) kérdésekkel pedig menjünk át ide: [link], mielőtt Sianis átzavar minket -
ngabor2
nagyúr
igen, elég átírni win-re. a boot-ot ne piszkáld, az azt mutatja, hogy a lilo-t az mbr-be kell telepíteni. miután átírod, ne felejtsd el lefuttatni a lilo-t, hogy érvényesüljön a beállítás. alap hiba, velem is sokszor előfordult
Sipi: kb. hasonlóra gondoltam. a gnome mintha egy kicsit kevésbé lenne összenőve, ezáltal szabadabban mozog, ugyanakkor kevesebb feature-t is nyújt (ennek ellenére nem rosszabb, sőt). a kde épp a sok feature miatt szimpatikusabb nekem, de mintha épp emiatt zártabb lenne (meg amiatt, hogy a QT nem a kezdetektől volt nyílt).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Spórolós topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Jövedelem
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest