-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
urandom0
senior tag
válasz
cog777 #34304 üzenetére
Ahol csak lehet, kerülöm a JavaScript-es/TypeScript-es szutykokat. Egyszer csináltam eg gyors összehasonlítást VS Code és Sublime Text között (a Sublime-t nagyrészt C++-ban írták). Egy frissen telepített gépre feldobtam mindkettőt, pluginok, stb., minden extra nélkül. Mondanom sem kell, hogy a Sublime sokkal gyorsabban indul, és sokkal kevesebb memóriát ill. procit eszik.
Egy darabig használtam a VS Code-ot, amíg a Copilot-ot próbálgattam, de aztán úgy voltam vele, hogy nem éreztem előnyét.Most Eclipse-ben dolgozom (feldobtam a legfrissebb verziót, a repómban lévő 2020-as van), tulajdonképpen meg vagyok elégedve vele. Annyi előnye van a Kate-hez képest, hogy ez on-the-fly buildel, kevesebbet kell kézzel fordítanom, illetve van benne refactorálás, szól a hiányzó vagy a felesleges importok miatt, ilyesmik.
-
urandom0
senior tag
válasz
cog777 #34234 üzenetére
- EFI partíciót meghagyod, és állítsd be rá ESP és boot flageket. Bár a Grub-nak egyik sem szükséges, elméletileg simán bebootol akkor is, ha nincsenek beállítva, de a Windowsnak nem árt.
- Lehet, de ha a swap partíciót is titkosítani akarod, akkor kicsit nehezebb dolgod lesz. Itt van egy útmutató: https://askubuntu.com/questions/1441208/encrypted-partitions-luks-with-login-password-hibernate
- Ezt nem tudom, de szerintem igen. -
vargalex
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Építő/felújító topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- ZIDOO médialejátszók
- Hardcore café
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged