Hirdetés
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gregory91
senior tag
válasz
CPT.Pirk #33139 üzenetére
A Hangerőszabályozó kilistázza azokat a folyamatokat amiket lejátszik és külön-külön be lehet állítani azok hangerejét.
Mivel egyes böngézők esetén(elsősorban chromium motor-szerinti) minden egyes fül külön folyamatként működik,így értelemszerűen fülönként külön be lehet állítani azok hangerejét.
Mint ahogy a lenti példám mutatja: -
gregory91
senior tag
válasz
fatpingvin #33042 üzenetére
Ha a Beállítások>nyomtató párbeszédablakon a nyomtató hozzáadása menüpontban kiválasztod a hálózati nyomtató>Hálózati nyomtató keresése és megadod neki a LAN hálón fekvő szervergép címét,az vajon működhet?
-
gregory91
senior tag
válasz
arcoskönyv #32983 üzenetére
Erre tudnék írni valami csúnyát de a cenzorérzékelőm nem engedi.
Így maradjunk annyiban hogy a "ml" lecserélni "nd"-re. -
gregory91
senior tag
válasz
Kovbob #32903 üzenetére
A live rendszer ram-ot használ tárolásra és gyorsan megtud telni ha böngézel rajta(böngézési előzmények).És nemhiszem hogy ez esetben 2 GB RAM-on fut a rendszer.
Ha csatlakoztatsz pendrive-ot vagy memóriakártyát.És nyitsz egy terminált(gondolom tableten csak van).
Beírod ezt a parancsot(tableten fura, de talán billentyűzettel pl.:microusb>USB-A átalakítóval):sudo update-grub
- beilleszti a meghajtó tartalmát bootolhatóvá téve a meghajtót.Ha grub úgy van beállítva, akkor kapsz egy menüt. -
gregory91
senior tag
válasz
fatpingvin #32734 üzenetére
A glibc6 -nak vannak depedenciái ha azok valahol elakadtnak akkor a rendszernek "kampec".
Ilyenkor(még előtte) KÖTELEZŐ egy mentést csinálni a jelenlegi állapotáról. -
gregory91
senior tag
válasz
erdeidominik #32533 üzenetére
Vagy növelni a sávszélen(számolni kell azzal hogy stabil kapcsolatot követel a hálózat szempontjából) vagy a "lejátszandó félen" a bufferméretet letolni.
-
gregory91
senior tag
válasz
inf3rno #32415 üzenetére
Elvileg csak Oracle Java 1.8-al megy és csak azzal a felhasználóval, aki telepítette. Azt mondják root-al nem jó telepíteni pont emiatt. Hol látod the package managerben? Milyen verzió?
itt
Nekem /usr/share/abevjava -t kínált mint mappa,de ehhez root jogosultság kell.
Ha profilmappát választasz akkor nem hiszem.Amennyire értem a Java 1.8 valami JDK verzió, és nekünk a JRE verzió kell, ami 8-as (gondolom ami a másikban a minor version number, az itt a major).
openjdk java 11 runtime-al indítottam és úgy feltelepült.Majd a abevjava.jar fájlnak adtam futtatási jogot(ugyanannak a telepítőjével el is tudod távolítani). -
gregory91
senior tag
-
gregory91
senior tag
válasz
fatpingvin #32197 üzenetére
Ha linkelsz egy deb fájlt ránézhetek.
UPDATE: közben ránéztem.
Itt egy python3-as függőségűt találtam. -
gregory91
senior tag
válasz
Speeedfire #32176 üzenetére
/bin/unzip?
Ki tudja... -
gregory91
senior tag
-
gregory91
senior tag
-
gregory91
senior tag
"Ezért nem jutok tovább mert tele a hely?"
A linux beállítások terén fájlokban, a windows Regisztrációs-adatbázisból dolgozik.Ha nincs hely nem tudja a szükséges fájlba menteni mert több adatot kellene hozzáadni a bejelentkezéshez használandó fájljához na meg pl naplófájljaihoz is.
"Ezt konkrétan mit csinál?"
Törli a letöltött csomagokat az "archívumből"(deb fájlokra).Nincs hatással a rendszerre,max annyi hogy lesz elég hely partíciódon az induláshoz.
"Mondtam, hogy láma vagyok."
Itt mindenki az, még az is aki tagadja az ellenkezőjét.Ezzel nem vagy egyedül. -
gregory91
senior tag
-
gregory91
senior tag
válasz
fatpingvin #31955 üzenetére
Szerintem valami biztonsági intézkedés akarna lenni a grub részéről ha user valamit elrontana.Szóval valahol érthető is a dolog(na jó valahol mégse).
-
gregory91
senior tag
válasz
lionhearted #31900 üzenetére
"A" terv már alakulóban,jöhet a "B"....
Ez a launchpad ingyenes? Vagy van-e valami kötelezettség?
-
gregory91
senior tag
válasz
fatpingvin #31897 üzenetére
Mármint?
-
gregory91
senior tag
És mint esetleges karbantartó hogyan backportol...öhm...
Rákerestem a fogalomra de csak a kernelel kapcsolatos információt tartalmaz,nem áll szándékomban a kernellel "így" foglalkozni.Van egy projektem amit szerepeltetni szeretnék a szoftverkezelő/apt-ban. De addig nem merek bele menni amíg nincs egy megbízható információ ezzel kapcsolatban. Ez már nem olyan hogy összeírok egy control fájlt és egy dpkg-deb futtatást csinálok rajta. -
gregory91
senior tag
Nem tudom valaki tud-e válaszolni erre a (talán) szokatlan kérdésre, de azért megpróbálom:
Tudja valaki hogy amire a nyíl mutat arról van-e bővebb információja?
Debian súgó nem volt kielégítő....
Amit én tudok:ha valaki ír csomagnev[a]debian.org-ra akkor []-be írt címzett kapja az üzenetet.De egyébként hogyan lehetne a csomagot "karbantartani"? Újabb verziót feltölteni vagy törölni az egész csomagot? -
gregory91
senior tag
válasz
tvamos #31660 üzenetére
Vagy sérült a 3-as partició vagy nem ext4-es lesz,mert a e2fsprogs csomag támogatja a ext2,ext3,ext4-es fájlrendszert(a listán pedig nem szerepel a ext4).
Esetleg az alábbi csomagok telepítésével talán többre lehetne menni.sudo apt-get install -y ntfs-3g
sudo apt-get install -y ntfsprogs
sudo apt-get install -y xfsprogs
sudo apt-get install -y xfsdumb
sudo apt-get install -y udftools
sudo apt-get install -y reiser4progs
sudo apt-get install -y reiserfsprogs
sudo apt-get install -y reiserfs-utils
sudo apt-get install -y nilfs-utils
sudo apt-get install -y lvm2
sudo apt-get install -y cryptsetup
sudo apt-get install -y dmsetup
sudo apt-get install -y jfsutils
sudo apt-get install -y hfsprogs
sudo apt-get install -y hfsutils
sudo apt-get install -y dosfstools
sudo apt-get install -y mtools
sudo apt-get install -y f2fs-tools
sudo apt-get install -y btrfs-progs
sudo apt-get install -y btrfs-tools
Ezek telepítésével rontani nem ronthatsz ugyanakkor több fájlrendszert tudsz ezekkel "kezelni" a továbbiakban. -
gregory91
senior tag
válasz
kovaax #31414 üzenetére
Köszi a tippet!
Elkezdem "cselekedni" a leírásoknak megfelelően ám mikor eljutok a debuilds -us -uc parancsig ez dobja az arcomba:dpkg-source --before-build .
dpkg-buildpackage: info: host architecture amd64
fakeroot debian/rules clean
debian/rules:3: *** missing separator. Stop.
dpkg-buildpackage: error: fakeroot debian/rules clean subprocess returned exit status 2
debuild: fatal error at line 1182:
dpkg-buildpackage -us -uc -ui failed
A kérdéses állományban ennyi van:#!/usr/bin/make -f
%:
dh $@
A leírás szerint tabulátort követel,megadtam neki de ötletem nincs hogy hogyan tovább. -
gregory91
senior tag
válasz
togvau #31411 üzenetére
Amúgy milyen fájlrendszeren ment a linux mikor elment az áram?
Ez valószínűleg csomag-függőség. Megkellene nézni hogy mysql server nevű csodában milyen függőségei lehetnek.
Itt megnézheted hogy milyen "függések" társulnak a csomaghoz. -
-
gregory91
senior tag
Sziasztok!
Egy gyors kérdés: milyen csomaggal(lehetőleg hivatalos,nem ilyen 3rd party-kra gondolok) lehet *.deb(vagy *.rpm) fájlokat létrehozni?
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- EA Sports WRC '23
- OLED TV topic
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- DUNE médialejátszók topicja
- Autós topik
- hcl: Philips M120D/10 kamera hackelés és parajelenségek
- Dell notebook topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mégis marad a Windows 10 ingyenes frissítése
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Keresem az alábbi PC játékokat! (Teljes lista a leírásban!)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- CSX 2x2GB (4GB) DDR 800 MHz kit
- LG 55CS6 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest