Hirdetés
- Összement a mosásban az ASUS új VGA-inak PCI Express 5.0 csatlakozója
- Raspberry Pi
- Milyen processzort vegyek?
- És akkor a memóriapánik után beköszöntött a HDD-pánik
- OLED TV topic
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pont ugy, ahogy mas X-es programokat is hasznalnal: X alol ssh-val odamesz a gepre es elinditod a programot, ennyi. Nalunk az irodaban ez pont igy mukodik, van egy "applikacioszerver" a sarokban, azon fut a wine, meg vannak a "vekonykliensek", azokon meg az X, es ha a juzerek a program ikonjara kattintanak, akkor ssh-n keresztul a szerveren elindul a wine alol.
-
Amikor utoljára néztem a wine-t, direkt grafikus hozzáférést használt, én nem tudtam hálózaton keresztül használni.
De ha neked rendesen fel van konfigurálva az ssh-d, akkor ssh -X utasítással belépve a wine-s gépre, lesz normális X forward és akkor lehet próbálkozni. Azt tudom, hogy debianon ehhez kell az xauth program, ezért az xbase-clients csomagnak fent kell lennie. Debianon kell még az sshd konfigban X forward engedélyezés és sshd restart is.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G7: i5-8365U I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700X / 16GB DDR4 / GTX 1080Ti 11GB / 256SSD + 2TB HDD
- Samsung Galaxy S24 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest