Hirdetés
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
az ext3 kb. annyira gagyi, mint az ext2, ugyanis a naplót leszámítva pontosan ugyan az.
amúgy egy jódarabig reisert használtam, de amikor 1-1 méretesebb file letörlése megfogta az x2-t, úgy döntöttem, hogy szép lassan visszatérek az ext3-ra. egyes hírek szerint hamarosan jön az ext4, de hogy konkrétan miben lesz több, azt nem tudom, eddig lusta voltam utánanézni. -
Ha már legagyiztad az ext2-t, hagy jegyezzem meg, hogy legoptimálisabb szó nem létezik.
Azt nem írtad le, hogy milyen szempontok vezérelnek, amikor kiválasztod a filerendszert. Amennyiben nincs szükséged arra, hogy nagyon gyorsan bootoljon a rendszer egy esetleges összeomlás után, akkor nem feltétlenül kell naplózó filerendszer.
Reiserfst azért nem tennék fel, mert Reiser feleséggyilkosságért éppen ül, így a reiserfs fejlesztése kérdéses. A többi filerendszerrel is elvben lehetnek bajok, amíg nem tolják meg a linux stack méreteit. Meg lehetnek vele más bajok is.
Ha sebesség fő szempont, akkor ext2. Minden naplózó filerendszer lassabb, a naplózás miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hisense LCD és LED TV-k
- Autós topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- BestBuy topik
- Filmvilág
- PlayStation 5
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- The Game Awards 2025 - Az összes bejelentés egy helyen!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A16 / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman T4 Plus CM 500W
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3210M/i5-3230M I 4GB I 320GB I 15,6" I HDMI I Garancia!
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest