Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dißnäëß

nagyúr

válasz f_sanyee #30088 üzenetére

A kép csak egy mém, de igaz.
    Nem konzisztens viselkedésre utal nekem egyébként, illetve gyanakodom valamire:

- mióta úgy lövöm le a rendszert, hogy mindent becsukok szépen kézzel, vagy akár nyitva is hagyok és XFCE jobbfent nem "Shut Down" menüpontra megyek azonnal, hanem "Log Out" és a felbukkanó választóablakban megyek a "Shut Down"-ra ("Save session for future logins" beikszelve), 100% mindig gyönyörűen leáll.

- ha direktben a Shut Down menüpontot választom egyből, csak egy 30mp-es visszaszámláló ablak jön fel, melyre ha nem kattintok, lelövi a gépet, ha kattintok, hogy cancel, nem lövi le.

Emlékeim szerint ennél az utóbbi módszernél produkál olyat, hogy egy kétperces várakozást dob nekem a mémen látható módon, én meg malmozok, hogy na most ki az úr a gép felett, én, vagy ő, vagy mi a fene történik. Ha azt mondtam shutdown, akkor flush caches és állj le Te idióta gép, az sem érdekel, ha a be nem zárt user space app elreccsen - ezt várnám.

Egyébként nem zavar, csak láttam ezt a mémet és bedobtam a kérdést. Első módszerrel lövöm le egy ideje már, totál graceful módon, azóta nem jött még elő a visszaszámlálósdi.

Állítólag - amit olvastam erről - ez attól lehet, hogy a systemd mind a boot, mind a shutdown folyamatot párhuzamosítja, így előfordulhat, hogy nem feltétlen egymásutáni sorrendben állnak fel, vagy állnak le az egyes service-ek és az erre érzékeny még futó dolgoknál az történik, hogy kiszalad a lábuk alól a talaj, míg ők még nem álltak le teljesen, és ilyenkor megakasztják a teljes shutdown sequence-t egy várakoztatással. De többet nem tudok erről, nem mélyedtem bele.

Új hozzászólás Aktív témák