- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
f_sanyee #30088 üzenetére
A kép csak egy mém, de igaz.
Nem konzisztens viselkedésre utal nekem egyébként, illetve gyanakodom valamire:- mióta úgy lövöm le a rendszert, hogy mindent becsukok szépen kézzel, vagy akár nyitva is hagyok és XFCE jobbfent nem "Shut Down" menüpontra megyek azonnal, hanem "Log Out" és a felbukkanó választóablakban megyek a "Shut Down"-ra ("Save session for future logins" beikszelve), 100% mindig gyönyörűen leáll.
- ha direktben a Shut Down menüpontot választom egyből, csak egy 30mp-es visszaszámláló ablak jön fel, melyre ha nem kattintok, lelövi a gépet, ha kattintok, hogy cancel, nem lövi le.
Emlékeim szerint ennél az utóbbi módszernél produkál olyat, hogy egy kétperces várakozást dob nekem a mémen látható módon, én meg malmozok, hogy na most ki az úr a gép felett, én, vagy ő, vagy mi a fene történik. Ha azt mondtam shutdown, akkor flush caches és állj le Te idióta gép, az sem érdekel, ha a be nem zárt user space app elreccsen - ezt várnám.
Egyébként nem zavar, csak láttam ezt a mémet és bedobtam a kérdést. Első módszerrel lövöm le egy ideje már, totál graceful módon, azóta nem jött még elő a visszaszámlálósdi.
Állítólag - amit olvastam erről - ez attól lehet, hogy a systemd mind a boot, mind a shutdown folyamatot párhuzamosítja, így előfordulhat, hogy nem feltétlen egymásutáni sorrendben állnak fel, vagy állnak le az egyes service-ek és az erre érzékeny még futó dolgoknál az történik, hogy kiszalad a lábuk alól a talaj, míg ők még nem álltak le teljesen, és ilyenkor megakasztják a teljes shutdown sequence-t egy várakoztatással. De többet nem tudok erről, nem mélyedtem bele.
Új hozzászólás Aktív témák
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Hardcore café
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- 100.000 ft -tól Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ASUS ROG Strix G18
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged