-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
Jester01 #28960 üzenetére
Az ilyen script futhat akárhonnan root joggal. Nem kell feltétlen a /root alatt lennie. /root alá betenni akármi fontosat is, felesleges önszopatás.
@samujózsi: én az ilyen mentéseket tar.gz-be csinálom, tar-ral, de ha rendszeres backupot egészítesz ki vele, akkor lehet rsync is.
-
samujózsi
senior tag
válasz
Jester01 #28960 üzenetére
Itt valami össznépi félreértés van
Ezt nem script csinálta. Régi ssd ki, át egy usb dobozba, azt bedugtam a szerverembe és rsync -a segítségével áttoltam az elsődleges backup diszkre, onnan meg majd takarítás után kirakom a backup backupjára. De ez mind manuális művelet.
A rendszeres backup valóban a /root/bin alól fut, de annak valójában a /usr/local alatt volna a helye, csak nem akartam még azzal is cifrázni a dolgokat.A notebookomon függőben van egy hosszabb hozzászólás, amiben összeszedtem, hogy mi az, amit egy ilyen költözéssel összekötött upgrade kapcsán megőrzésre méltónak tartok és miért. Csak azt még át kell nézni és befejezni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gaming notebook topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Kerékpársportok
- Gitáros topic
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- BestBuy topik
- Androidos fejegységek
- Dobta az OLED kijelzőt a Honor MagicPad 3
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- PC Game Pass előfizetés
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
- Új FULL HD webkamera + Számla
- Apple iPhone 12 / 64GB / Gyári független / 12 Hó Garanciával / 100% akku
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF X570-PLUS WiFi X570 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest