Hirdetés
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
Jester01
üzenetére
Az ilyen script futhat akárhonnan root joggal. Nem kell feltétlen a /root alatt lennie. /root alá betenni akármi fontosat is, felesleges önszopatás.
@samujózsi: én az ilyen mentéseket tar.gz-be csinálom, tar-ral, de ha rendszeres backupot egészítesz ki vele, akkor lehet rsync is.
-
samujózsi
senior tag
válasz
Jester01
üzenetére
Itt valami össznépi félreértés van

Ezt nem script csinálta. Régi ssd ki, át egy usb dobozba, azt bedugtam a szerverembe és rsync -a segítségével áttoltam az elsődleges backup diszkre, onnan meg majd takarítás után kirakom a backup backupjára. De ez mind manuális művelet.
A rendszeres backup valóban a /root/bin alól fut, de annak valójában a /usr/local alatt volna a helye, csak nem akartam még azzal is cifrázni a dolgokat.
A notebookomon függőben van egy hosszabb hozzászólás, amiben összeszedtem, hogy mi az, amit egy ilyen költözéssel összekötött upgrade kapcsán megőrzésre méltónak tartok és miért. Csak azt még át kell nézni és befejezni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Projektor topic
- One mobilszolgáltatások
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Házimozi belépő szinten
- Assetto Corsa Rally
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Autós topik
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3735, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- 2db x Green Cell UPS 2000VA 1200W teljesítményálló tartalék tápegység 2000VA 1200W
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3925, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest