- Plazma TV topic
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hobby elektronika
- Házimozi belépő szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök
- Intel találgatós topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Üdv
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Adott egy Ubuntu server, samba megosztással. A sambára a felhasználók másolják a cuccaikat windows alól, ékezetes karakterekkel együtt. Nekem néhány könyvtár változásáról küldenem kell levelet.
A probléma a következő: az ékezetes karakterek nem jelennek meg rendesen.
A locale parancs minden beállításra hu_HU.UTF-8-at ír.
Ha SSH-val belépek a szerverre és kilistázok egy könyvtárat akkor viszont nem ékezetes karakterek jelennek meg, hanem a helyükön mindenféle betűk, kis vonalkával a tetejükön.
Ez lenne a kisebbik probléma, mert engem nem érdekel, de ha a könyvtár tartalmát file-ba mentem és azt a mutt-tal kiküldöm (a file tartalmát beillesztem a levélbe) akkor szintén ezek a karakterek jelennek meg, ami azért nem felhasználó barát. A mutt-nál szintén beállítottam, hogy UTF8-at használjon magyar lokalizációval. Ha windowsban szerkesztett file-t illesztek a levélbe akkor az ékezetek is teljesen jól jelennek meg.Mi lehet a baj, mi nincs jól beállítva?
Új hozzászólás Aktív témák
- Maradt 46 mm a Xiaomi Watch S5, de nőtt a kijelző
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- OpenWRT topic
- PlayStation 5
- Google Pixel topik
- Diablo IV
- Plazma TV topic
- Nagyrobogósok baráti topikja
- A tajvani chipgyártóknak is beteszi a kaput a Hormuzi-szoros lezárása
- További aktív témák...
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Xbox / Microsoft Store feltöltőkártya kód (digitális, HU) több címlet, több db, azonnal, olcsón
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- The Elder Scrolls Online Imperial Collector s Edition
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Eladó Pixel 7 obszidián 128/8
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest