Hirdetés
- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- NVIDIA® driverek topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Házimozi belépő szinten
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Asztrofotózás
- Akciókamerák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
VladimirR
nagyúr
válasz
bambano #7540 üzenetére
awk szerintem marad, amennyire neztem, ennyit meg egyforman csinal meg a gawk es a mawk is, meg gondolom a kompatibilitasi problemak nem egy egyszeru print(f)-nel, vagy egy osztasnal kezdodnek
bash-t ha jol remlik, hordozhatosag miatt nem szoktak ajanlani (pontosabban inkabb sh-t ajanlanak), bar sosem neztem igazan utana a kulonbsegeknek (itt sem)
viszont amit irtal, a $() nekem mukodik rendesen sh-val is
kerdes, hogy veletlenul, vagy ez igy normalis, s nem is szukseges csak emiatt valtani?34. sorban miert kell a $ jel ele a \? nekem attol elsirja magat az awk (bar nem idezojelet, hanem aposztrofot hasznalok
ennek amugy, hogy aposztrof, vagy idezojel awk-nal, shell script-nel milyen jelentossege van? (amit eszrevettem, az az pl, hogy aposztrof-nal mintha a valtozokat nem ertelmezne, hanem egy echo '$valtozo' kiirja, hogy $valtozo, nem pedig annak erteketread mukodni tunik, koszonom
47. sorban az osztas miatt van awk, siman shell script-tel nem sikerult valos osztast vegrehalytanom (azaz vegrehajtja, de az eredmeny egesz)
ha erre tudsz mondani valami szebb/jobb megoldast, akkor ott valoban nincs szukseg az awk-ra, sima echo is megtennea tobbit, amit nem irtam kulon, azokat megneztem, valoban jobb/szebb/gyorsabb, koszonom
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest