- Három játékprofillal készült az új Arc meghajtó
- Befutottak a beágyazott rendszerekbe szánt, tempós Ryzenek
- Mi történik a szemeddel, ha napi 8 órát monitort nézel? | Orvos válaszol
- A Synology visszatáncolt a saját márkás HDD-k megkövetelésének kapcsán
- 350 Hz-es IPS kijelzővel gyarapodott a Samsung portfóliója
- OLED TV topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- A Synology visszatáncolt a saját márkás HDD-k megkövetelésének kapcsán
- Gaming notebook topik
- Milyen egeret válasszak?
- Egérpad topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz
VladimirR #7542 üzenetére
Az a gond, hogy egy halom olyan dolgot javasoltam, ami bash specifikus is lehet. Nem olvastam el ilyen szinten a kottát, hogy pontosan lássam, melyik. Elvileg ha a bash-t sh-ként hívod, akkor sh kompatibilisen kellene futnia, azt nem tudom, hogy ilyenkor a nem sh dolgokkal mit csinál. Normális esetben hibát kellene adnia, de ha valamit elírtak a programozók, akkor lehet, jól végrehajtja és akkor lenyomozhatatlan inkompatibilitási problémát generáltunk.
Ezért tisztább munka bash-ként hivatkozni rá, akkor nem fordulhat elő, hogy portolják más rendszerre és nem derül ki, miért nem megy.
Ha aposztrófot használsz az awk script delimitereinek, akkor a benne levő stringet szövegként átadja az awk-nak, további feldolgozás nélkül. Emiatt a $device nem fejtődik ki hda-nak vagy sda-nak. Ezért kell idézőjelek közé tenni, ebben az esetben viszont a printnél a 13. argumentumot a bash behelyettesíti első script argumentumnak és egy 3-as literálnak. Vagyis a $13-ból {$1}3 lesz. Ezt nem akarjuk, ezért escape-lem a $ jelet, és akkor azt az awk már rendesen $13-nak kapja meg.
Az itt emlegetett dolog az shell tulajdonság, nem awk, ahogy te is írtad.
Én úgy szoktam pl . 10-zel osztani, hogy printf "%d.%d" $(( $valami / 10 )) $(( $valami % 10 ))
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő (használtak) (ELKELTEK)
- Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- Honor X6 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B760 WIFI i9 14900KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3090 Trinity OC 24GB LIAN LI PC-O11D 750W
- ASUS TUF F15 FX506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 32GB - 1TB - RTX 3050 Ti - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest