-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
VladimirR
nagyúr
inkabb atjovok ezzel ide, mert mint kiderult, a problema nem gentoo specifikus
a kernelben van egy kitetel, hogy ha ilyen alaplaprol van szo, akkor az acpi keruljon letiltasra (egeszen pontosan a /arch/x86/kernel/acpi/boot.c-ben)
arra vonatkozoan, hogy miert, kb annyit talaltam, hogy "bogus irq routing", mast nem igazan (bar ez csak p2b-s alaplaprol szol, s a /drivers/acpi/blacklist.c file-ban van)
mindezek ellenere acpi=force hasznalataval sikerul acpi-val inditani a gepeta kerdesem az lenne, hogy mit veszithetek/nyerhetek, ha hasznalom/nem hasznalom az acpi-t?
hogyan tudom leellenorizni, hogy ha engedelyezem az acpi-t, minden ugy megy, ahogyan kell?ami igazan szembeotlo, hogy jelenleg a halt parancsra csak a hdd-k allnak le, a gep bekapcsolva marad (acpi=force mellett leall rendesen), de ez nem okoz kulonosebb gondot, nem surun allitom le a gepet (cpu homeres miatt kellett volna, de idokozben rajotem, azt nem tudja a lap/proci)
Új hozzászólás Aktív témák
- Path of Exile 2 early access kulcs
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3036
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- iKing.Hu - Motorola G86 5G Dark Blue Használt, karcmentes állapotban 8 GB RAM / 256 GB tárhely
- LG NanoCell 43" NANO76 4K TV HDR Smart (108 cm)csere is érdekel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman N4 FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest