Hirdetés
- Mindenkinél több és erősebb AI gyorsítót ígér Elon Musk
- M.2 csatlakozók terén (is) jónak ígérkezik az MSI közelgő AMD-s alaplapja
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- Szinte a semmiből robbanna be az 1,4 nm-es eljárásával a Rapidus
- Félszáz terabájtos HDD-k előtt nyitotta ki az ajtót a Seagate
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen házat vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- eGPU tapasztalatok
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Drasztikusan lassíthatja a játékokat egyes VGA-kon a Windows 11 új frissítése
- Milyen asztalt vegyek?
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Józsibácsi
csendes tag
Hello
udev-nek bele lehet verni a fejebe, hogy ne emlekezzen a korabbi halozati kartyakra?
gondolok itt arra, hogy ha kicserelem a halokartyat, akkor az uj ne az eth1 nevet kapja, mert meg tudja, hogy az eth0 mas volt, hanem ha csak egy halokaryta van a gepben, az mindig eth0 legyen, fuggetlenul attol, hogy elotte hany kulonbozo tipusu eszkoz fordult mar meg a helyen, vagy hogy melyik slot-ban vana kerdeses informacio a /etc/udev/rules.d/???_persistent-net.rules file-ban talalhato
egy megoldas lenne, hogy rendszerleallitaskor torlom a file-t, viszont ez csak akkor jo, ha minden alkalommal tisztesseges rendszerleallitas tortenik, vagyis ha a halokartya felrobbanasa miatt lefagy a gep az informacio megmarad, s egy plusz restart szukseges
ha jol sejtem, ugyenez a plusz ujrainditas szukseges lenne akkor is, rendszerindulaskor torolnem a file-t, mert -megint csak- ha jol sejtem, elobb jon az letre, minthogy e torolni tudnam
van meg olyan lehetoseg is, hogy szerkesztgetem a script-et (/lib/udev/write_net_rules), ami a fenti file-t letrehozza (pl kicserelem a >> operatort > operatorra, igy csak a legutolsokent megtalalt eszkoz kerulne a file-ba), viszont egyfelol nem biztos hogy jo otlet ezen sript szerkesztgetese, mert egy frissites barmikor felulirhatja, masfelol ezzel kizarnam annak lehetoseget, hogy tobb halokartyat hasznalhassak (ha esetleg meggondolnam magam)
ahogy neztem, az iftable sem lenne jo megoldas, mert az mac cim alapjan azonositja a kartyat, s mivel nekem a problema gyokere a halokartyacsereben rejlik, ez itt nem sokat erne
barminemu epito jellegu javaslatot szivesen fogadok, s elore is megkoszonom
Új hozzászólás Aktív témák
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- NBA és kosárlabda topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Yettel topik
- Milyen házat vegyek?
- X140M1F4N károsultjai
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 14C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Plus 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3659, 100% Akksi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI H310M i5 9500 16GB DDR4 120GB SSD 2TB HDD RTX 3050 8GB Zalman T4 Plus AeroCool 550W
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest