Hirdetés
- Olcsó vs. drága egér: melyiknél érzed meg igazán a különbséget?
- Itt a Microsoft szörnyprocesszora, ami 132 maggal tarolhatja le a felhőt
- Az Inteltől – nem csak az Intelnek
- Alice Recoque-kal mutatná meg Európa hogyan kell szuperszámítógépet építeni
- Pokolian jól elrejtette egyik leghasznosabb hardverét az Intel
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
bambano
üzenetére
Nekem meg elsőnek a KVM. Xen csak akkor, ha nem akar valaki még host OS-t is telepíteni, meg konfigurálgatni. De teljesen jó a KVM, nem kell semmilyen extra virtualizációs szoftver, pláne nem fizetős. Ott a KVM a kernelben, azt lehet használni QEMU-ban, tökéletes kombináció ilyen tanulásra szánt VM-ekhez, még a VT-x, VT-d is támogatott benne, ha a gép is támogatja, akkor simán megy.
A Hyper-V-t kipróbáltam anno sima desktop Win10 Prof-on, 64 bitesen, 2. gen i7-es laptopon, hát, lomha, lassú fosch az egész, de a MS-tól nem is vártam mást. Akkora overheadje van, mint az állat (ThinkPad X220 i7-2620M + 16 GB RAM mellett próbáltam). Ezt max. az ellenségemnek ajánlanám. Ha Windowson akar valaki hobbi VM-ezni, akkor VirtualBox, ha az nem tűnik elég stabilnak a feladathoz, akkor VMware Workstation ingyenes verzió.
(#30106) Dißnäëß: de én pont azt mondom, hogy én nem fukarkodnék, ha már virtuális gép, főleg szerver (vagy nem szerver, de valami modern desktop OS), én alapból min. 4GB-ot adok neki RAM-nak, és min. 2 prociszálat. Ezeket emelem is, ha szükséges, mert nem fut kielégítő sebességgel. 1 szál, meg 1 GB RAM nevetséges, annyit max. ilyen retro Win9x-es virtuális gépnek adnék, esetleg WinNT4, Win2k-hoz, de már utóbbiakhoz is belőnék 2 szálat, mert tudják kezelni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Steam topic
- Google Pixel topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- GoodSpeed: Norton 360 Premium: 75GB Cloud PC Backup for 10 Devices 14.99€-ért? Igen!
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Apple asztali gépek
- Spórolós topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Árváltozás+játék!The Witcher 2 Assassins of Kings Collector's Edition
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro / 8/256GB / Káértyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 (5TW10AA) - 3x4K felbontás
- 145 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3781, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest