Új hozzászólás Aktív témák

• a.gabriel

tag

Nem tudom, hogy ide kell feltenni ezt a kérdést, de a Zenelejátszó építése a kiváló hangzásért topikból tanácsolták ezt nekem.

A problémám a következő:

Saját kíváncsiságomra vmware alá feltettem próbaképpen az Audiophile linux v.5 legutolsó verzióját.
    Sikerült a teljes install ( a honlapon lévő lépéseket követve), de mivel most csináltam először ilyent, el vagyok akadva, mert teljesen ismeretlen a linux világa számomra.
    két dologban kérném a segítségeteket:

- a gépben van egy matrix audio usb3 kártya és a végén egy nuprime udsd dac, ezt nem tudom bekonfigurálni a DAC setup-ja alá, hogy meg is szólaljon
    - továbbá az otthoni hálózatomon lévő synology nas-t sem látom, bármit teszek, mert ott tárolom az audio gyűjteményemet (böngészőn van net, tehát lát kifele a gépből)

Innen sem tudom, hogyan tovább?
    Hogyan kell beállítani, hogy a dac-t lássa a rendszer, és meg is szólaljon róla a zene

Boot:

Menu jobb egérgombbal előhívás után

Dac setup

Dac setup > list cards

Dac setup > edit mpd/comf

- ebben a dac list cards > /etc/mpd.conf látszik a DAC, csak nem tudom, hogyan kell átállítani benne a a lejjebb található értékre.
    A honlapon itt szerepel az információ
    1. Select “List cards” from the menu
    2. Put your card in /etc/mpd.conf. Select “Edit mpd.conf”
    3. Change this line:
    device “hw:0,0”
    to:
    device “hw:1,0”
    if needed.
    It’s better to put the name of your card in mpd.conf like this:
    device “hw:PCH”
    Because cards in Linux often switch numbers.
    Restart mpd when you made changes to mpd.conf
    Copy your music files in Music directory and launch “Play music” from the menu

Innen nem tudom, hogyan tovább?
    Átírni még áttudom, de nem tudom, hogyan kell elmenteni a megváltoztatott értéket.
    Köszönettel veszek minden segítséget.

Új hozzászólás Aktív témák