- SSD kibeszélő
- Házimozi belépő szinten
- TCL LCD és LED TV-k
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- ASUS notebook topic
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 3D nyomtatás
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
a.gabriel
tag
Nem tudom, hogy ide kell feltenni ezt a kérdést, de a Zenelejátszó építése a kiváló hangzásért topikból tanácsolták ezt nekem.
A problémám a következő:
Saját kíváncsiságomra vmware alá feltettem próbaképpen az Audiophile linux v.5 legutolsó verzióját.
Sikerült a teljes install ( a honlapon lévő lépéseket követve), de mivel most csináltam először ilyent, el vagyok akadva, mert teljesen ismeretlen a linux világa számomra.
két dologban kérném a segítségeteket:- a gépben van egy matrix audio usb3 kártya és a végén egy nuprime udsd dac, ezt nem tudom bekonfigurálni a DAC setup-ja alá, hogy meg is szólaljon
- továbbá az otthoni hálózatomon lévő synology nas-t sem látom, bármit teszek, mert ott tárolom az audio gyűjteményemet (böngészőn van net, tehát lát kifele a gépből)Innen sem tudom, hogyan tovább?
Hogyan kell beállítani, hogy a dac-t lássa a rendszer, és meg is szólaljon róla a zeneBoot:
Menu jobb egérgombbal előhívás után
Dac setup
Dac setup > list cards
Dac setup > edit mpd/comf
- ebben a dac list cards > /etc/mpd.conf látszik a DAC, csak nem tudom, hogyan kell átállítani benne a a lejjebb található értékre.
A honlapon itt szerepel az információ
1. Select “List cards” from the menu
2. Put your card in /etc/mpd.conf. Select “Edit mpd.conf”
3. Change this line:
device “hw:0,0”
to:
device “hw:1,0”
if needed.
It’s better to put the name of your card in mpd.conf like this:
device “hw:PCH”
Because cards in Linux often switch numbers.
Restart mpd when you made changes to mpd.conf
Copy your music files in Music directory and launch “Play music” from the menuInnen nem tudom, hogyan tovább?
Átírni még áttudom, de nem tudom, hogyan kell elmenteni a megváltoztatott értéket.
Köszönettel veszek minden segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- SSD kibeszélő
- Microsoft Excel topic
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- TCL LCD és LED TV-k
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- További aktív témák...
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest