Új hozzászólás Aktív témák

• stigma

addikt

Szaisztok, megpróválom összefoglalni mit is csináltam és hol is tartok.

NAS-on van egy Debian 9-es netinst rendszerem melyre egy Openmediavault NAS oprendszert telepítettem.
    Ezenfelül használok dockert (nextcloud miatt) ami lebökött tegnap és kérte hogy frissítsek PHP verzioót 7.0-ról 7.1-re legalább.

Sajnos voltam olyan hülye hogy töröltem az alábbi paranccsal: sudo apt-get purge php.*

Egyenlrőe siekrült életre kelteni + feltenni a PHP 7.2-t az alábbi oldal segítségével.

Nas működik, a fontos fukciók működnek(torrent+samba), viszont ami nem működiimés kellene segítség:

OMV felületére az adott ip-cím:100-as címmel léprem eddig be, viszont most 403-as Forbidden fogad.(nginx)

Mit kell állítanom, hogy jó legyen mert 1-2 órája szívok vele, viszont előrébb sajnos nem jutottam semmivel sem.

Azóta a Nextcloud belső hibával elszáll, de azt megoldom, mert már annyit siekrült kiderítenem, hogy jogosultság problémám lesz ott , mert az alábbi üzenetet kapom: (bocs hogy hosszú lesz)

Cannot write into "config" directory!
    This can usually be fixed by giving the webserver write access to the config directory
    See https://docs.nextcloud.com/server/16/go.php?to=admin-dir_permissions

Or, if you prefer to keep config.php file read only, set the option "config_is_read_only" to true in it.
    See https://docs.nextcloud.com/server/16/go.php?to=admin-config
    PHP Warning: fileperms(): stat failed for /sharedfolders/AppData/Nextcloud/www/nextcloud/data/nextcloud.log in /sharedfolders/AppData/Nextcloud/www/nextcloud/lib/private/Log/File.php on line 140
    {"reqId":"kzDiJdYAI8yrzB80rXpd","level":3,"time":"2019-05-21T20:32:37+00:00","remoteAddr":"","user":"--","app":"PHP","method":"","url":"--","message":"fileperms(): stat failed for \/sharedfolders\/AppData\/Nextcloud\/www\/nextcloud\/data\/nextcloud.log at \/sharedfolders\/AppData\/Nextcloud\/www\/nextcloud\/lib\/private\/Log\/File.php#140","userAgent":"--","version":""}
    {"reqId":"kzDiJdYAI8yrzB80rXpd","level":3,"time":"2019-05-21T20:32:37+00:00","remoteAddr":"","user":"--","app":"PHP","method":"","url":"--","message":"You are using a fallback implementation of the intl extension. Installing the native one is highly recommended instead. at \/sharedfolders\/AppData\/Nextcloud\/www\/nextcloud\/3rdparty\/patchwork\/utf8\/src\/Patchwork\/Utf8\/Bootup\/intl.php#18","userAgent":"--","version":""}

Erre a kettőre tudtok támpontot adni esetleg pontos parancsokat mit írjak le, mert igaz alap felhasználói szinten értek a linuxhoz de ez már meghaladja a tudásomat sajnos.

Segítséget előre is köszönöm. :R

Új hozzászólás Aktív témák