Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Plasticbomb

    addikt

    Nos, az UBUNTU 19.04 Beta egeszen jol muzsikal, van mesa-vulkan, van opencl (ROCm), igaz felemas meg (nem szabad elfelejteni eltavolitani a mesa opencl csomagot, kulonben az az alapertelmezett, s azon meg minden elhasal, annyira nem mukodik, illetve ha nem a tamogatott kerneleken futtatod, hanem dev modban upstream kernelen, akkor csak egy reszet hasznalja a VRAMnak, ami miatt kiakadnak a banyasz programok, mert azok meg mindet kernek), felraktam a vizes BIOSt a VEGA64emre, igy nagyobb TDP keretem van a kartyan (plusz rajottam, hogy miota levizeztem azota birja a 1700+ MHzeket is) Kernel 5.0.0.8 igaz, kozben felig gepet csereltem (Az i5-5675c +Asus Z97i-PLUS + 16GB DDR3 1866 MHz kombo helyere erkezett egy Ryzen 7 2700X + 32GB DDR4 3200 MHz RAM + Asus Crosshair VII Hero WiFi kombo), s ez a csere ujabb dolgokat lokott elem.

    Az alaplap Asus Aura lap, a ramok szinten, de anno mikor rendeltem a vizhuto blokkokat az RGBs blokkokat is rendeltem, s ezeknek a vezerlese megy is rendben Win alatt. A CPU blokk es a GPU FullCover blokk is RGB vilagitassal van ellatva, de linux alatt nincs hivatalos tamogatas/szoftver, szoval elojott a gond, hogy en egy szinre akarom beallitani az egeszet, ami win alatt megy is, de ujrainditas utan csak az alaplap s a memoria orzi meg a beallitott szint, az RGB Headersen nyom egy resetet s megy vissza a Rainbow effektre. Ez napkozben nem zavaro, de ejjel, foleg, mikor aludnek melette, akkor mar tul eros, tobbek kozott ezert szeretnem egy statikus szinre beallitani (illetve mert az a szin tetszik is, kb a nap narancssarga, mint sokszor ebben a videoban is. De mivel ezt csak windowsban tudom beallitani, ujrainditas utan megy vissza a rainbow. KErestem, s talaltam egy kis apro programot ra, de elakadtam vele: LINK

    Konkretan, akkor itt most mit is kene csinalnom? Elvileg azt a diff filet hozza kene adnom a kernelhez? S azt hogy? Vagy ez azt jelenti, hogy ujra kell forditanom kernel sourcebol ennek a filenak a hozzaadasaval?

    [ Szerkesztve ]

    ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)

Új hozzászólás Aktív témák