-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr Dini
addikt
Üdv!
Most egy iSCSI targetet szerettem volna feltenni a NASomra... Mindenek előtt leszögezem, hogy nagyon kezdő vagyok a témában, még csak most kezdem felfogni, hogy hogyan működik...
No, tehát a hw egy ARM NAS, a targetet pedig a tgt (saját fordítás) tartja kézben.
Az első kérdésem ezzel kapcsolatban, hogy ha kilövöm a tgtd-t, majd újra elindítom, akkor miért tűnik el a már kész konfig? Ez normális? Vagy csak valami bugos és rá kéne nézzek a forrásra ismét?
2. Létrehoztam egy alap iSCSI targetet, amihez a LUN egy fizikai pendrive lett. Illetve csináltam két user-t. Az egyik outgoing, a másik egy sztenderd. Aztán open-iscsi-vel próbáltam felcsatolni a meghajtót az Ubuntu-s PC-mre, de az Ubuntu ezt dobja:
sudo iscsiadm -m node --login
Logging in to [iface: default, target: iqn.<titkos>:<titkos>, portal: 10.0.0.27,3260] (multiple)
iscsiadm: Could not login to [iface: default, target: iqn.<titkos>:<titkos>, portal: 10.0.0.27,3260].
iscsiadm: initiator reported error (24 - iSCSI login failed due to authorization failure)
iscsiadm: Could not log into all portalsÉs ilyen a dmesg az initiatornál (Ubuntu gépen):
[ 1558.954228] scsi host6: iSCSI Initiator over TCP/IP
[ 1558.963626] connection6:0: detected conn error (1020)És itt látható a target konfigja.
Mi lehet a gond?
Nagyon köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- PC Game Pass előfizetés
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3452
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Macbook Air 13 2020! I3 / 8GB / 256 SSD. Akksi- 124 Ciklus
- LG 29WP60G-B - 29" IPS LED - 2560x1080 Wide FHD - 75Hz 1ms - AMD FreeSync - HDR10
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest