- Olcsónak ígérkező, madzagos egér jelent meg az ASUS ROG-os portfóliójában
- Kriptobányászatra használta az AI-ra vásárolt hardvereket a Northern Data?
- Jövőre jósolják a memóriahiányt, ami egy évtizedig is fennmaradhat?
- Csúcshálózat: ROG STRIX GS-BE18000 router tesztje
- Már szemez az új Call of Duty-val a friss Arc meghajtó
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomy_cz
senior tag
Sziasztok!
SuseLinux 12.2 alatt akadt egy problémám az Amavis,Clamav,Postfix,Spamassasin összeállítással. A ClamAV egy vírusadatbázisfrissítést követően megadta magát, nem mentek el a levelek, mert timeoutra futott a hiányzó vírusellenőrzés miatt, illetve Emiatt frissíteni kellett a Clamav újabb verziójára, amit meg is tettem.
A frissítés előtt természetesen daemonként futott a freshclam és a clamav is, most viszont verziófrissítést és már újratelepítést követően sem találom az etc/init.d/clamd illetve etc/init.d/freshclam indítókat.Ha simán indítom a clamavot "clamd" paranccsal, akkor fut a háttérben, viszont mivel nem démonként megy, így nem tudja használni az Amavis a levelek vizsgálatánál. Kipróbáltam Eicar pozitívteszttel és átcsúszik alatta a vírusos levél.
A clamav csomagot a 13.2-es repoból telepítettem, ebben már benne kellene lennie a daemonnak is, telepítéskor hibaüzenetet nem írt.
Tudna valaki segíteni, hogy mi lehet a probléma?
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 5 üzleti - Ultra 7 165U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN11
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Samsung Galaxy Z Flip 5 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei P Smart 2019 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest