- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen videókártyát?
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Házimozi belépő szinten
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hamarosan leszűkíti a támogatott hardvereit az NVIDIA
- DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök
- Nem keres több megrendelőt az Intel 18A node-ra az Intel
- A Sharkoon megtáltosodik a mechanikus klaviatúrák tekintetében?
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomy_cz
senior tag
Sziasztok!
Ubuntu 22.04 LTS esetében egy USB-n csatlakoztatom az Eaton 5E szünetmentesemet, próbálom beüzemelni NUT-al, de azt vettem észre, hogy lsusb-vel nézve folyamatosan változik a Device értéke, pár másodpercenként lekérve:
root@tom:/home/kodi# lsusb | grep UPS
Bus 005 Device 019: ID 0463:ffff MGE UPS Systems UPS
Bus 005 Device 020: ID 0463:ffff MGE UPS Systems UPS
Bus 005 Device 021: ID 0463:ffff MGE UPS Systems UPS
Bus 005 Device 022: ID 0463:ffff MGE UPS Systems UPS
root@tom:/home/kodi#Próbáltam másik kábellel is.
-
tomy_cz
senior tag
Sziasztok!
Lészen egy SuseLinux szerver, levelezőszerver funkcióval, Postfix,amavis,spmassasin,clamav kombóval.
Kb 15 postafiók van használatban, az egyik postafiókra az utóbbi időben bizonyos napi időszakokban beömlik 7-10db SPAM-ként megjelölt levél, amelyek teljesen változó küldőtől származnak, pl. feketekargfgolina@guangxijol.com, stb..Kérdésem, hogyan tudom melyik szolgáltatásban kell beállítani, hogy ne a bejövő mappába vagy esetleg egyáltalán ne is érkezzenek meg ezek a spamek?
Kimásoltam a mail log részletet abban az időpontban amikor az egyik érkezett, hátha segít, vagy milyen logot/konfigot nézzek/mutassak? -
tomy_cz
senior tag
Sziasztok!
SuseLinux 12.2 alatt akadt egy problémám az Amavis,Clamav,Postfix,Spamassasin összeállítással. A ClamAV egy vírusadatbázisfrissítést követően megadta magát, nem mentek el a levelek, mert timeoutra futott a hiányzó vírusellenőrzés miatt, illetve Emiatt frissíteni kellett a Clamav újabb verziójára, amit meg is tettem.
A frissítés előtt természetesen daemonként futott a freshclam és a clamav is, most viszont verziófrissítést és már újratelepítést követően sem találom az etc/init.d/clamd illetve etc/init.d/freshclam indítókat.Ha simán indítom a clamavot "clamd" paranccsal, akkor fut a háttérben, viszont mivel nem démonként megy, így nem tudja használni az Amavis a levelek vizsgálatánál. Kipróbáltam Eicar pozitívteszttel és átcsúszik alatta a vírusos levél.
A clamav csomagot a 13.2-es repoból telepítettem, ebben már benne kellene lennie a daemonnak is, telepítéskor hibaüzenetet nem írt.
Tudna valaki segíteni, hogy mi lehet a probléma?
-
tomy_cz
senior tag
Sziasztok!
Az alábbi problémám van, Debian 6.0.5 alatt, bármilyen csomagot is szeretnék telepíteni a következő üzenetet dobja:
root@gep:/home# apt-get install libapache2-mod-auth-pam
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése
Állapot adatok olvasása... Kész
E: A(z) mld csomagot újra kell telepíteni, de nem találok archívumot hozzá.dpkg log:
2013-05-11 14:26:00 upgrade mld 1.0.0-0 1.0.0-0
2013-05-11 14:26:00 status half-installed mld 1.0.0-0
2013-05-11 14:26:00 status half-installed mld 1.0.0-0Mit tehetek az ügy érdekében?
Az etc/apt/source.list az alap squeeze forráslista, nincs beleírva semmi.
-
tomy_cz
senior tag
válasz
sztikac #17125 üzenetére
ping elérési időket szeretnék monitorozni, amit win alatt a korábban linkelt Multiping by Nessoft progi szépen ki is rajzol live graph-okra, de linux (debian) alatt nem találtam megfelelő alternatívát.
találtam a Munin-hoz illeszkedő megoldást, Munin Live Daemon néven, viszont csak CentOS-ra van rpm csomag. Debian alatt próbáltam deb-et csinálni belőle, viszont nem megy.Itt van a demója, ilyen grafikonokat szeretnék, ping időkből
Valakinek nem sikerült véletlenül debian alatt beüzemelni?
-
tomy_cz
senior tag
Sziasztok!
Win alatt használom a Multiping by Nessoft nevű progit, szeretem mert azonnal monitorozza "élőben" a ping problémákat.
Kérdésem, hogy linux alatt milyen csomaggal tudom kb ugyanilyen jelleggel monitoroztatni a gépeimet?
Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest