- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Gaming notebook topik
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Videós, mozgóképes topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bucsupeti
senior tag
válasz
bambano #15126 üzenetére
Értem. Akkor LDA (helyi kézbesítő) mindenképpen kell.
Tehát akkor fetchmail+procmail+courier meg tudja oldani az alap elképzelésemet.Ha komplett levelező szervert akarok akkor ahhoz kell SMTP. Erre mit célszerű használni? Olvasgatok mindenféle mysql meg virtuális felhasználós dolgokról, de én nem akarom egyelőre túlbonyolítani. A szerver local userei tudjanak levelezni.
Ha jól értem kell:
1, levelező kliens ami a felhasználó gépén fut. Ezzel fog levelet küldeni és olvasni POP3/IMAP fiókot. (pl. Thunderbird)
2, egy SMTP szerver a levélküldéshez és fogadáshoz (MDA, pl. postfix, sendmail)
3, egy lokál kézbesítő (LDA, pl. procmail) ami a szerveren fut és az SMTP-től kapott leveleket tárolja
4, egy POP3/IMAP kiszolgáló (pl courier), amihez csatlakozik majd a klienssel a felhasználó.Tehát a szerverre pl. postfix+procmail+courier telepítés kell minimálisan?
Úgy tudom hogy ehhez még fog kelleni a DNS rekord korrekt beállítása, hogy a levelek eltaláljanak a szerverhez. Ezen még molyolok, olvasgatok hogy pontosan hogyan is kell majd ezt belőni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch 2
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vicces videók
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Lies of P - Túl a 3 millión
- Formula-1
- Fotók, videók mobillal
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest