Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Sok hűhó négyszázért: AMD Ryzen 7 9850X3D
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- Dobozcserére kárhoztatja asztali csúcs-CPU-ját az Intel
- Gaming notebook topik
- Hobby elektronika
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
Ma este nagyon tuning hangulatom van, teljesen összetört, hogy az Ubuntu is gyorsan indul SSD-ről
(grub után kb. 12-14 sec, Fedorával ~8). Ezért tovább nézegettem, mit lehetne hegeszteni még. SSD+sok ram kombónál felesleges az initrd, kikapcsoltam:
uname -r
3.5.0-2.fc17.x86_64
systemd-analyze
Startup finished in 2348ms (kernel) + 3189ms (userspace) = 5538mshmm... Userspace nőtt kicsit (~2800 volt), de így is "spóroltam" több, mint 3000ms-t. Lehetne még a szolgáltatásokból is faragni, de akkora mágus nem vagyok, csak azt oltom le, amiről tudom, h mi. Ne kérdezzétek mi az értelme másodpercekkel vacakolni, mert fogalmam sincs, de a kisebb jobb

(a grub-ig több idő neki eljutni, mint onnan az asztalig, szal. ez csak önámítás-tuning)Szerk.: SELinux kikapcsolásával (valamiért amúgy is failed to start volt egyik frissítés óta)
systemd-analyze
Startup finished in 2073ms (kernel) + 2744ms (userspace) = 4818ms
ööm, bódottá.
+1: kellene egy custom bios, mert marha lassan indul a lap![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4433
- Használt Radiolink AT10 II távirányító készlet / 12 hónap működési jótállás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4360, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550 R7 3700X 32GB DDR4 512GB SSD AORUS RTX 3070Ti 8GB LIAN LI 216 RX ASUS 750W
- Redmi Note 11 Pro 5G / 6/128GB /Kártyafüggetlen /12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
(grub után kb. 12-14 sec, Fedorával ~8). Ezért tovább 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)