Új hozzászólás Aktív témák

• Siriusb

veterán

válasz Tomi29 #11358 üzenetére

bambano röviden és tömören megírta a kérdésedre a legjobb választ.

Első körben azt kell eldöntened, szánsz-e időt arra, hogy megismerd a Linuxot, vagy windows user mintájára csak kattingatni akarsz. Elmondhatom, hogy az Arch Linux feltelepítésével többet tanultam a linuxról, mint 2 éves ubuntu használattal. És itt jön be, amiről bambano is írt: milyen segítség érhető el. Arch Linux esetén kell az angol nyelv ismerete, viszont kiváló wiki oldalai vannak. Ubuntunál itt a ph! - n is nagyon jó fórum van, ahol igazán segítőkész és türelmes emberekkel találkozhatsz.
    Részemről meguntam Ubuntunál a félévenkénti újratelepítést az új verziók miatt (tudom, tudom, lehet frissíteni is, de én abban - minden tapasztalat nélkül kijelentve - nem bíztam), s azt, hogy az újdonságokra esetleg sokat kell várni.
    A rolling release distro - k előnye, hogy viszonylag hamar megkapod mindenből a legújabb verziót, a hátránya, hogy esetleg buherálni kell, hogy működjön, illetve több bug reportolással jár. Viszont nem kell újratelepítgetni és mindent beállítgatni újra és újra.

Új hozzászólás Aktív témák