- Milyen házat vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Megjött az Acer szerényebb Navi 48 GPU-val dolgozó Predator VGA-ja
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Monitor hiba topik
-
PROHARDVER!
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak 2023-as konklúziója majd 2024-as konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Marci112233
addikt
válasz
kodaek #75425 üzenetére
Ezek közül a TM T248-at venném meg. Az első kettőt nem is ismerem az igaz, de a Logitech-nek ha jól tudom most is ott a közeép állásban az FFB lyuk ellenben a TM-nél nincs ha jól tudom, legalábbis nekem a T150 és a T300 esetén se volt.
De ha használt is szóba jöhet nézz szét itt hardveraprón és ki lehet fogni 100 körül egy T300RS-GT szettet. Én is akörül adtam el, igaz abban vadi új T3PA-GT pedál volt.
-
TestamentDNR
aktív tag
Sziasztok!
Koca jatekos vagyok, mert jelenleg meg rendelkezem egy adrenalint okozo gepjarmuvel, de mivel felelossegteljes embernek tartom magam, es nem jutok ki surun versenypalyara, ezert el fogom adni.
Arra gondoltam, osszeraknek magamnak egy budget szimulatort, ami okoz nemi elmenyt, de nem szeretnek ra egy kisebb vagyont kolteni. Az elmeny a lenyeg, nem a total realisztikussag (egyelore). Jelenleg van egy TM T150-esem, azzal is jol el tudok bohockodni. Leginkabb RaceRoommal jatszottam eddig. Majd idovel kiprobalnam az AC/ACC-t is.
Gepem egy kozepesen eros setup, RX7700XT 12gb vga-val.
Szoval fontosabb az elmeny, a hosszutavu megbizhatosag, meg persze az ar.
Ebben kernem a segitsegeteket.Amik a fejemben vannak:
- Moza Racing R3 / Fanatec CSL DD - stock allapotban. Nem tudom, hogy nekem a Nm mennyit szamitana, de persze kecsegteto az Ali-s PSU-val olcson elerheto 8Nm. De nem tudom, hogy a Fanatec koruli kalamajka most mit fog okozni. R3 140k, CSL DD R2R meg most 400 euro + szallitas. LC-s pedal egyelore nem izgat, de a jovoben lehet, de meg egy simat sem probaltam ezekbol, lehet nekem mar az is hatalmas elmeny.
- GTOmega Art allvany + egy bontott ules.
Jofele gondolkodom? Heti 1-2x lenne idom vele jatszani.
Mennyi garit adnak Fanatecnel? Milyen az RMA?Koszonom szepen!
-
Marci112233
addikt
válasz
Hoffer #74265 üzenetére
Én TM T150-el kezdtem ami hibrid hajtás tehát szíj+fogaskerék, aztán T300-asra ami már csak szíj, ami már jobb volt a T150-el szemben, bár kezdő FFB kormánynak a a T150 is kiváló volt míg be lehetett szerezni újonnan 60 alatt, mert mára túlárazott lett. Viszont a T300-al se volt komolyabb gondom miután állványra került, de DD-re váltást bánom hogy nem a T150 után léptem meg. Sokkal precízebb, több dolgot is visszajelez mint a T300 vagy a T150, viszont hangban mindet üti, mert hangtalan. Erőben meg végképp, bár mivel nekem 8Nm-es táppal van azért is, de csak 6,4Nm-en hajtom ugyanis a 8 még sok nekem is egyenlőre. A G29-nél meg ugye ott az FFB lyuk középállásban ha jól tudom, plusz fogaskerekes ami hangos tud lenni.
A jobb köridő nekem meg azzal is javult miután a T150-esnél a kétpedálos szettet átváltottam T3PA-GT pedálra, és volt a T300-asnál is azon meg a T-LCM pedállal javítottam, tehát ha van egy DD kormányod ott a pedálsor lesz inkább mérvadó persze ha hozzászoksz az LC fék kezeléséhez. -
Marci112233
addikt
-
Neck
veterán
Cimborának nézek olcsó komplett szettet PS5-re GT7-ezni, találtam 2 apróhirdetést, CSL Elite base, hozzávaló pereccel, olcsó pedállal, mind a kettő Playseat üléssel, 400 euró az egész szett - mind a két hirdetésben.
Ezek jobb ajánlatok, mintha Logi G27 / G923-at, vagy TM T150 / T248 / T300-at venne, ugye?
Melyik a "jobb" pedál? Melyiket lehet LC-vel bővíteni később?
-
Speedy007
őstag
válasz
Marci112233 #72688 üzenetére
Rugó csere megy csak nehézkes, mivel én speciel tartok tőle hogy szétveri az ujjamat mivel elég "szerencsétlenül" van kivitelezve az egész művelet. Sokáig billentyűzeten szimulátoroztam aztán jött a T150 amit addig használtam 1. a gumi borítása lenem esett de még mindig meg van és tökéltesen működik bár produkál érdekes olykor-olykor érdekes dolgokat a kormányzás megbolondul erős hirtelen fékezéskor 2. kiakartam próbálni az "istenített" G29-t és a váltó . T150-nek gagyi pedáljai vannak gyárilag hozzá képeset a G29 komolyabb amit nagyon megszoktam és megszerettem illetve a kormányzása is sokkal jobb nekem mint a T150-é és a T300-é de ezt a mechanikájuk miatt van mert eltérő. A G29 pedáljához képest a T-LCM olyan bárhogy is konfigurálom mint ha egy darab téglát taposnék nem érzem a pedál utat merev. A T-3PM sokkal közelebb áll a G29-hez én szerintem érzésre van pedál út és kevésbé olyan merev.
-
Speedy007
őstag
válasz
Marci112233 #72556 üzenetére
Hálásan köszönöm
. Amúgy ez felettéb érdekes mert mikor a T150 pedálját kötöttem rá ott egyből volt 100%
-
Speedy007
őstag
válasz
Marci112233 #72483 üzenetére
Adtak alátétet. De a piros is keény rugó sőt a legkeményebb. Minek keményítsem vissza ? Így is az a bajom hogy vádli próbáló. Annyira rászoktam hogy erőlködök hogy ideiglenesen a T150-nek a pedálját kötöttem rá a T300-ra (mivel a T3PA-t azóta elvitték) az meg recseg ropog mert izomból taposom
-
Speedy007
őstag
válasz
Marci112233 #72430 üzenetére
Nehezen de meg elég hülye kivitelezés.T150 esetén a vissza hajtható fül eltört így a helyi csavar boltban vettem méret és menet azonos hatlap fejű csavart azzal rögzítettem utána oda az asztalhoz
-
Speedy007
őstag
T300-nál nincsen meg az a jelenség mint a T150-nél hogy a gumi borítás le hámlik egy idő után? Ha jól emlékszem a T150 esetén 1.5-2 év után jött elő
-
Speedy007
őstag
válasz
Steve1207 #72303 üzenetére
Már rég nem keményen tolom. Csak hobbi szinten mikor az időm engedi. Ezért is kérdeztem hogy ár érték arányban mi lenne jó koca szimulátorozásra. Ha jól emlékszem régen mikor vettem a T150-t azt olvastam hogy amelyik 900°-nál többet fordul az már bőven jó az ilyen játékokhoz. A Thrustmaster meg úgy tudom 1080°-t tud
-
Bandit21
addikt
Bár felfelé nyílik ez az olló de úgy gondolom a pénz, az ár érték arány fontos tényező.
Ahogy 20 ért nem veszünk csak indokolt esetben dfgt- t mert helyette jobb 40 ért egy t150 úgy megvan ez 100 körül a logi 923 tm248 közt is.Aztán el lehet jutni 150 körül oda hogy t300 rs GT helyett sokkal jobb 180 ért az alap Fana r2r.
De az r2r kis lepesekkel nagyon sokat tud. A qr2 lite is jó már azt írja aki használta/látta.
205 körül már 8 nm -t tud a szett, 255 ért már 3 kuplungos LC vel, 270 ért már megvettük a rugó/ elasztomer szettet is hozzá, aztán 90 ért Meki perec érkezhet.360 nem kevés pénz persze, de van 2 kormányunk (30 ért V2 hubos p1v2-nel jobb pereccel is 400 alatt maradunk.
3 pedál, személyre szabható Lc és 8 nm meg egy kerek és egy GT.
Van jobb?
Persze!A mini 260, a Neo gt 140 a p500 meg 95
Kb 500 ért leszünk meg vele, de egy pereccel és 2 pedállal.
A GTs kerek kormány 160 a kuplung 30
Közel leszünk a 700-hoz ha funkcionálisan ugyanazt akarjuk mint a Fana r2r LEGOval.
Nyilván mindenben jobb lesz a Simagic szett. Bázis, Neo vs Meki meg csl Lc VS P500 egyik se kérdés.
De 360-390 VS 685-700 ezer?
A 300 ami közte van egy fullos VGA csere, egy új monitor (vagy épp 3 db 27 es)
Vagy épp egy szeki meg egy kézi és még marad a fele.
Amiért írom, hogy engedjük már el a bármit vesz jobban jár dolgot.
Kis túlzással két fanatec kijön egy simagic árából. Nagyon nem mindegy.
Ha a pénz nem számít akkor hajrá simagic.De én akkor mellé néznek egy R12 szettet meg egy fana dd 12 bázist is.
-
JulesTS
addikt
válasz
Tazsam01 #70444 üzenetére
Nem tudom, hogy mennyit szánnál rá, de T150/TMX (30..40eFt között kifogható) szerintem pont jó lenne nekik. A Logitech G szériáját sem zárnám ki. Ugyan zörög benne a fogaskerék, meg FFB lyuk van középen, de nem vájtfülű hifistának ajánlunk csöves erősítőt, hanem mégiscsak két pici lurkónak lesz, amúgy meg 15 évvel ezelőtt én is örültem volna egy olyannak...
A DFGT is jó lehetne, de az múzeumi korban van már jócskán. -
Marci112233
addikt
válasz
shteer #70448 üzenetére
Nekem van ismerősöm akinek korábban T300-asa volt már és a 8 éves gyerek kipróbálta, persze FFB erő le volt véve hogy bírjon vele, de annyira megtetszett neki hogy szinte mindig tolta, így mivel külön PC volt már neki az ismerős vett egy g27-et 20-ért használtan, de a 8 éves gyerek egyből fél óra után jelezte hogy FFB lyuk van középen, persze nem a szakszót használta hanem hogy középen nem érzi ha ütközik például és ez miért érződik mint a fater T300-asán. Így 1 nap után meg is hirdette a g27-et és vett egy T150-est neki, aminél ugye nincs FFB lyuk, és a gyerek is boldog volt már vele, igaz az alap pedált hamar kinyírta, de kapott használtan egy T3PA pedált és az már bírta a kiképzést.
Szóval én se ajánlom a logi szettet, inkább T150 vagy a TMX. Ezek alapból se túl erősek, de ha mégis marha egyszerű akár kikapcsolni is, de szerintem olyan 10-30%-on azért elbírhat egy 6 éves is vele. -
Bandit21
addikt
válasz
Tazsam01 #70444 üzenetére
Üdv, nincs rossz kérdés, mehet on-ba minden.
Az ffb olyan dolog ami ha később megtetszik hiányozni fog, ha nincs cserébe ki lehet kapcsolni, le lehet venni az elején.
Ha lesz otthon egy ilyen, ígyis -úgyis odaülsz egy idő után.A minimum beszálló szerintem egy Thurstmaster TMX használtan (vagy a PS-es tesója a T150).
Jobb lenne egy T128, mert ott mágneses a pedál, de belsőre annak a véleménye alapján, aki ezeket egyedül szereli az országban, a régebbi, TMX/T150 jobb. Csakhogy azoknak potméteres a pedálja, ami talán rosszabbul bírja, ha ferdén tiporják.
Amire nem árt felkészülni, hogy hova rakod, mert egy 3/6 éves ahhoz, hogy elérje a pedált, olyan alacsonyan ül, hogy nem éri fel az asztalt amin van a kormány.
Ide jó lehet ha a pedál kap egy tartót (valami ki éjjeli szekrény doboz akármi tetejére megy)
Akkor egy állítható magasságú fotelből már tudják nyomkodni és elég magasan ülnek a kormányhoz is.Logitech vonalon inkább ne indulj el.
Ha találsz használt TMX/T150-et (előbbi pc és xbox utóbbi pc és ps, de mindkettő pc tehát tökmindegy) az jó lehet de a pedált (potméteres, koszolódik) karban kell majd tartani. Ezek 40-50 körül mennek.
Új T128 már volt tavaly 65 körül, ott a pedál kicsit bolondbiztosabb a mágneses érzékelők miatt.
Nem kérdezted, de BeamNG drive, Euro Truck sim, és Assetto Corsa szabadon mászkálós pályái jók lehetnek.
-
Marci112233
addikt
válasz
Bandit21 #69898 üzenetére
Hogy úgy mondjam mint T300-as tulaj, és nem hardcore játszó ember mondom azt hogy az alá is állvány az optimális, mert az asztal tartója egy gyenge pont, de nagyon. Sose téptem agyon, mert szinte mindig el is mozdult vele az asztalon mégis el kezdett repedni. Így a Next Level Racing Wheel Stand 2.0 beszerzését abszolút nem bántam meg. nem olcsó az biztos, de nekem megérte mert a szék beakasztó is nagyon jó rajta, nem beszélve hogy ugyan egyben van súlya, de könnyen egy emberes összecsukni és félrerakni a cuccot. na meg én még az alap T3PA-GT pedáltól is eltoltam néha magam úgy hogy nem is volt bent a fékmod.
Előtte lévő T150-essl sose volt baj az asztal lefogatóval, de az ugye fele annyi erővel bír csak. -
Bandit21
addikt
válasz
q13579 #69897 üzenetére
Üdv,
A 8 éves kislányod behatárolja a dolgot bár úgy gondolom, Neki egy g920 is életveszély bekapcsolt ffb-vel.
Viszont azt bármin ki lehet lőni, ill. azért alapvetően heti pár óra már az, amire megéri komolyabbat venni.
Semmi sem overkill, lehet akár rögtön sokkal feljebb is kezdeni.
Más oldalról közelíteném meg.
Ha megtetszik ez, akkor a Fana alap szettet már lehet úgy pimpelni, hogy onnan a következő lépés már 400 ezer fölött kezdődik. Határ a csillagos ég persze.Ha bármi esélye van annak, hogy ez megtetszik, akkor ígyis úgyis a dd lesz az irány.
Előbb azt döntsd el, mennyit szánsz rá, amit nem sajnálsz, ha az egész nem tetszik. Én a t300-at azért hagynám ki, mert az egy olyan középső lépcső, aminél az alap fana már nem több annyival, hogy bánd, ha bejön, és több annyival a 920-nál, hogy bánd mennyivel drágább, ha nem jön be.
Amit még fontos hozzátenni, hogy a DD-hez - bár van asztali lefogató, de az alap pedállal még csakcsak, de már egy bármilyen LC-vel is kelleni fog egy pedál tartó, ami a fékhez rögzíti a széked, különben eltolod magad.
Ami az optimális, ha csak játszani akarsz az egy t150/tmx vagy 920, mert oda nem kell semmi tartó.
A másik, az minimum 220-250 körül egy kezdő fana szett és mellé valami olyan bázis és pedál tartó amibe a forgó szék kerekeit be lehet akasztani. (a 220-250-be ez a két dolog benne van)
Döntsd el mennyit szánsz rá, és akkor lehet segíteni igazán.
-
Marci112233
addikt
válasz
-Solt- #69156 üzenetére
Mi volt a gond a TM-el ha szabad tudni? Nekem egyedül a T150-eshez kapott T2PA pedállal volt problémám, de amint átléptem a T3PA-GT-re ez megszűnt és egy gond se volt többé vele. Igaz le lett a váltva a T150-es T300-asra, de nem azért mert behalt, hanem léptem egy szintet feljebb.
Na meg nem tudom a G923 esetén, de G29 esetén tudtommal van FFB lyuk, de TM-nél nem tudok ilyenről.
Így én meg a T248-as is bedobnám. Igaz hibrid, tehát fogaskerék és szíj hajtás, de első FFB-s kormánynak bőven megfelelhet főleg gyereknek. Én felnőttként vetem a T150-est, de elsőre az is pont megfelelt erőben. -
Na, tőlem is egy update Thrustmaster pedál törött rugó ügyben
[link] - ebből vettem kettőt + posta = 3400ft - határeset az ár......
"Feszítőrugó Thrustmaster T150 pedálhoz - 2,2x13x6,6 mm - horganyzott - 2,5 menet - maximum 22,5 fokos elfordulási lehetőség, ahol a nyomaték: 1 050 Nmm."
Azt hittem, hogy nem állítottam el a potikat, de valszeg megtörténhetett. Ráadásul alattomos a dolog, mert összeszerelés nélkül a pedálok NEM nyugalmi állapotban vannak, a nullpont összeszerelés után enyhén benyomott pedálokat jelent! Illetve látszólag valami kalibrálást is tuti csinál a kormány, amikor bedugod usb-be, de nagyon elállított potik mellett nem lesz jó az eredmény.
Szerintem félórát TUTI szórakoztam vele, mire olyan állást találtam, hogy összerakva + a klibrálva PONT jó az állapot (azaz alapból a pedálok nem mutatnak benyomottságot és benyomva elmegy mindkét pedál a végállásig a szoftver szerint is).
Sajnos a 458 Spider kormány/bázis "driftel", ill játék közben egy egy villanásra el-eltekeredik virtuálisan a kormány és a játék helytelen kormány-állást kap.... majd utána megint jó félpercet, majd megint 1-1 hirtelen "belekormányzás". Szóval erre megint költeni kéne pénzt és időt, miközben továbbra is egy gumis kormányról beszélünk
Egyelőre szekrénybe került.........
-
válasz
zsozsa74 #68907 üzenetére
szerintem a pedál direktben pécére kötése azért "ellenjavallt", mert bizonyos játékok nem képesek 2db külön usb eszközt kezelni. nyilván nem a "komolyabb" szimulátorok között vannak ezen kivételek
(de pl egy NFS alatt lehetnek gondok - tippelem, nem tudom!)
#68901 Marci112233
persze, t150-en "okos" a firmware, van állítgatási lehetőség. a 458 spider manuálja két paragrafus és az érzékenységen kívül SEMMI nem állítható a kormányon magánvolt t150-em is, szerintem is tök oké kormány, de a 458 spider az xbox one/xbox series kompatibilitása miatt jó és mert gumi rántja középre a kormányt, nem ffb. ez bizonyos, főleg xbox 360as árkád játékokhoz ideálisabb, mint a 0 középretartás és/vagy ffb általi középre hűzás
#68897 Ablakos
basszus, azt hittem ez csak a legalja kétpedálos műanyagok hibája, de ezekszerint a drágábbakon is elő-előjöttés abszolut érezhető a rugókon, hogy nem "acélosak", én azon csodálkozok, hogy a fékpedálé miért bírja.... olyan érzés összenyomni, hogy azt várod összenyomva marad, ócska anyag
már-már fura, hogy a TH nem kapott érte pert a nyakába - látszik mennyire réteghobbi ez... (oké, kérésre, 10 euró környékén küldtek csere-rugót annak aki kérte, de persze az ócska minőségűt, ami pár hónap után simán ismét eltört a juzereknél... és emellett ezen kormányokban (458 italia, 458 spider, T80, talán T60 is... ) a potenciométer is sz*r, elsősorban ezen alkatrészért vettem az alkatrészt-kormányt, de persze abban is szar és így felesleges lenne kicserélnem a saját, szintén hibás darabomra...
)
-
Marci112233
addikt
Gyárilag a gázpedál alatt 2,2-es van ha jól rémlik és a fék alatt a 2,5-ös.
Viszont a tanácsom hogy szerezz be egy T3PA vagy T3PM pedált. Igaz, árban jóval több mint a két rugó, de hosszútávon sokkal jobb. Ugyanis nekem is volt T150-esem, és kétszer tört el a gázpedál alatt a rugó, és meguntam, beszereztem egy T3PA-GT pedált, igaz mázlimra nekem felajánlás miatt semmibe se került. -
Marci112233
addikt
válasz
Lac-coo #68773 üzenetére
Akkor nem foglalkozok vele.
Viszont másik kérdésem is volna. Röviden a T300 az GT verzióban érkezett újonnan, amihez ugye járt a T3PA-GT pedál is. Az még most is a kormány dobozában mert az előd T150-es kormányomhoz pont egy ilyet használtam, így mikor leváltottam a pedált nem cseréltem le.
El lehet adni még a T3PA-GT pedált ami zsír új egyszer sem használt? Ha igen mennyi a reális értéke, ha netán meg akarnám hirdetni? -
Bandit21
addikt
Na mivel nemcsak a jót kell elmesélni és anno beszámolót írtam arról is hogy miért ne tegyünk semmilyen fém rugót a csl lc-be íme egy újabb de most Thrustmaster t248 sztori
Elöljáróban ez egy jó cucc a pedál miatt szoktam ajánlani de egy ideje amióta Petras Gyula ide leírta hozzá teszem hogy szerinte nem jó.Eddig bíztam abban hogy majd a mienk lesz a kivétel de sajnos tegnap - az acc topicban látható baráti összejövetel alatt - egy barátom aki nem fa kezű egyáltalán, évek óta sim-ezik egy t150-el és F1 sorozatban esős pályákon egy két helyen top 100 ideje van - gyakorlatilag eltörte egy ellenkormányzassal.
Mivel ez a fiam szettje aki ma jön haza egy bringás táborból vár rám egy kellemetlen beszélgetés vele hogy egy ideig nem lesz kormány (amúgy egy barátom aki most ment at csl dd-re mar szólt is hogy oda adja a 150 -et)
Jules már írta az acc be hogy itt az idő hogy a gyerek Csl dd-t kapjon de azért na, egy 100 ezres rol 250 ezres kategóriát nem lépünk csak úgy (főleg nem nyaralás előtt ballagás után ahol egy 300 ezres MTB volt az ajándék).
Beszéltem Gyulával (Brain75) és azt mondta hogy szinte biztos a motor szállt el (amire mondta hogy gyönge...) és arra a kérdésre hogy mit lehet tenni ez ellen azt mondta hogy kisebb ffb vel kéne menni (driver 100 in game 70 % volt amikor ez történt)
Alapvetően a barátom máshogy sokkal nagyobb gázzal több ellen kormányzassal megy mint én de amit láttam amikor ez történt nem gondolom hogy user fault lenne. Ott ültem mellette nem volt ingerencia rá szólni hogy óvatosabban.
A Hungaroring utolsó előtti kanyarba kitört a 296 feneke acc be O meg ellen rántott. És már pattant is valami a bázisba.
Ami még érdekes hogy onnantól a kormány még tekerheto volt és követte is a játék de az ffb elment illetve kb 10 fokonkent volt egy nagyobb ellenállás
Fel perc után ki húztam amikor egyértelmű lett hogy baj van de a laptopnak se tetszett a dolog mert az összes usb eszköz elszállt reset kellett hogy az eger bill újra éljen
A bázis be dugva kalibralas helyett csak világit.
Megy vissza a Bestbyte hoz remélem konstruktív lesz a hozzáállásuk
A rig előtt fel évig asztalon volt ott már volt egy csere vele a rögzítő csavar menetet meg ette a bazisba lévő anya.
Sajnos bármilyen jó a t3pm pedál most már azt kell mondanom hogy igazából nem szélsőséges használat is bizonyítja hogy a 248 motorja gyenge láncszem
Brain75 szerint (korábban írta) a tmx /150 erősebb motorral ment azok 2 a 248 3.5 nm esek gondolom a fogaskerék áttétel mas lehet de ennek ara van.
Tudom páran mentek 248 al azért írom hogy vegyétek le az ffb-t.
-
Bandit21
addikt
válasz
tvamos #66857 üzenetére
Mivel írtad hogy olvastad az összefoglalót ezért nem mentem bele de ahogy adrian360 írta a logi egy régi konstrukció.
Ezzel amúgy nem lenne nagyobb gond ha nem lenne gyakorlati hátránya is, rögtön kettő.
Az első az ffb lyuk kozepallasban a másik pedig hogy rohadt hangos.Ha vissza emlékszel a logira akkor annak kikapcsolt állapotban is van egy búgó magas hangja ha tekered.
Ehhez képest már az olcsó thrustmaster is kussba van, mert hibrid tehát nemcsak fogaskerék de szíj is felel a hajtasert.
Amúgy szerintem valamennyire tévút a dolog mert akármilyen jó is a city car driving az index meg az öv becsatolása az vagy az első valós út után reflex lesz a gyereknek vagy sose.
Ezen nem segít a játék.Amit én ajánlani tudok ha vezetésre felkészülés a cél az gokartozas. A terlatas amit fejleszteni kell de azt hacsak nem lesz 3 monitor pc sose adja vissza igazából.
Igen a gokart áttétele a kormányon sokkal közvetlenebb nincs index se rajta de megszokni hogy mi a forduló kör hogy bal kanyart nem bal oldalon kezdek mert neki megyek a belső iven arra pont jó.
A thrustmaster t150 és tmx (nem tx) korábbi alap kormányok. Elnevezés és kis design különbség van köztük mert a 150 PS a tmx meg Xbox -hoz készült.
Bocs elsőre a t150 re kereső linket adtam.
Írd le / körül pontosan mit vársz ettol úgy jobban tudunk segíteni.
Amúgy meg valaki vagy SIM mániás vagy nem. Ha a gyerek nem az akkor fölösleges bármit venni neki.
A Forza kontrollerrel egy játék se a tapadás se semmi nem valós benne de úgy összességében városi vezetésre egyik játék se igazán jó.
A beamng talán mert ott szépen kijön hogy pl a kanyar sebesség nem vicc és akár egy szirszar autóval is el lehet szállni ész nélkül.
De erre még mindig jobb a gokartban rájönni.
Alapvetően ha vezetni akar autót a városba és félsz hogy megy majd neki akkor üljön be melléd péntek délután és menj vele egy órát a forgalomban úgy hogy mondod mit miért csinálsz. Abból többet tanul.
-
Bandit21
addikt
Bocs tényleg, nem t150, hanem tmx!
-
Bandit21
addikt
válasz
GalaHU #66843 üzenetére
Bocs én úgy gondoltam, hogy frissítsen rá néha (a hwaprós t150-ről van szó, hogy más is értse).
Most épp 65-ért megy egy, amit az eladó 10x használtnak ír le (új)Alapvetően ennyiért azt mondanám, hogy t128, de az csak 2 pedálos, pedig jobb mert hall-os nem potis, de most kell a 3 pedál.
Tehát, ha félreérhető, elnézést, a keresős link csak példa volt, jelenleg valóban nincs 35-55-ért a hw-aprón, de ha látok ott, vagy facebookon akkor annyi szokott lenni a reális ára.
35-40 közt a szét mállottak, amit egy tenisz grip megold, 45-50 közt a jók, 55- pedig azok akik lemaradtak arról a hírről, hogy van már t128 -
Bandit21
addikt
válasz
tvamos #66840 üzenetére
Hello!
Visszafelé haladva, BeamNG drive egy nagyon jó program, alapvetően szimulátor, de van benne busz úttól kezdve autópályán át dzsungel túrán túl minden.
Ez a kormány alapvetően nem lenne rossz (gyerekjátéknak), de ha valaha is felmerül, hogy a gyerkőc bármi vezetéshez közelálló dolgot ki akar majd próbálni akkor kelleni fog az ffb- az pedig ebben amit linkelsz nincs.
Ha 70-ig bele kell férni, akkor egy használt thrustmaster t150, egy t3pa pedállal és mellé egy th8s.A t150 alapvetően egy 2-es pedállal van, de "Pro"-ként a t3pa 3-as pedállal is ment ill. sokan megvették mellé.
Ez a szett (kormány és pedál) 35-55 közt megy használtan.
A th8s lehet nem lesz használt, de akciósan 25 körül meg lehet oldani néha.Facebookon van szim adásvétel csoport ott kérdezz és írni fognak ajánlatokkal. Keress t150-et t3pa-val.
-
JulesTS
addikt
válasz
IntelKiller7 #66683 üzenetére
TMX az nem jó (Xbox, PC kompatibilis).
@|AP|
T150, T248 (abból is a PS verzió), vagy T300-at keresnék.
Ezeket is csak használtan. -
Win-T
őstag
Eldöntendő dilemma előtt állok, szeretném a véleményeteket kérni pro és kontra: Ti lecserélnétek-e a Playseat Challenge ülést egy GT Omega Apex Wheel Standre? Jelenleg előbbit használom 8 nm CSL DD-vel, és alapvetően tökre szeretem, semmi bajom nem volna vele, ha a pedálokat (T-LCM) normálisan lehetne vele használni.
Sajnos a hely nálam is erősen korlátozó tényező. Nem az a baj, hogy nem férne el bármilyen épített komolyabb rig a gép előtt, hanem az, hogy ha nincs használatban akkor nem maradhat ott és annyi hely van elpakolni ami csak ezeket az összecsukható cuccokat hagyja meg lehetőségként.
Az Omega mellett szól, hogy normálisan rá tudnám applikálni a pedálokat, gondolom némileg merevebb a kerete, és nyitni/csukni is kevésbé tűnik macerásnak. Ami miatt kis félsz van bennem, hogy székbe kell ülni. A Playseatben én tök kényelmesen ülök, mégiscsak versenyautósabb pozícióban, viszont elég alacsonyan az asztalon lévő monitorhoz képest, ami miatt a kormány alkalmanként nagyon belelóg a képbe.
Az Omega előtt, székben ez jobb lenne. Valakinek írtátok itt nemrég, aki wheelstand elől átült rigbe, hogy kamionból leszállt sportkocsiba... na nálam pont fordítva lenne és ez a üléspozíció ami nem biztos, hogy tetszene. Emellett emlékszem annak idején mikor a T150-el kezdtem, nagyon zavart a kormányzásban a szék karfája, állandóan útban volt a könyökömnek. Igaz akkor a base még az asztallapra volt szerelve, az Apex állítható magasságával ez talán kiküszöbölhető.Ti meglépnétek a cserét? Van esetleg olyan fórumtag akinek volt szerencséje mindkettőt használni?
-
Rush77
aktív tag
Tegnap megérkezett az Apex.
Első benyomás: Nagyon masszív és súlyos darab.
Az összeszerelés egyszerű (félig összeszerelve érkezik, csak a kormánytartót és a szék görgőinek a helyét kell felcsavarozni, illetve utána beállítani a cuccokat).
Én egy sima görgős irodai székkel használom.
Játék közben nagyon stabil, meg sem mozdul jóformán (bár nyílván a T150 nem egy erőgép).
Úgy látom még el fogok bíbelődni a pontos beállítással mert a pedál kicsit távol van (1-2 centi szerintem) és a kormányt is lejebb fogm tenni még egy minimálisan.És ha már itt tartunk. Ugye most "váltottam" kontrollerről a T150-re amihez egy T3PA van a conical brake moddal.
Viszont azt vettem észre, hogy a gázpedál nagyon könnyen jár. Van erre valami bevált megoldás, hogy picit keményítsek a pedálon?Köszi.
Majd még jelentkezek ha beállítottam rendesen és pár órányit gyakoroltam mert most még nagyon szokatlan a kormány.
-
JulesTS
addikt
válasz
007spider007 #65123 üzenetére
Aki kicsit is komolyabban gondolja, az minimum egy T150-nel kezd. Akinek meg mindegy, az nem akar szinte semennyit se költeni kormányra...
Olyan 10eFt körül kérnék érte, de ha 5eFt-ra lealkudnák akkor annyiért is odaadnám. Ha van ismerősök között 6..8 éves gyerek, akkor annak ajándékba jó lehet. -
Bandit21
addikt
válasz
007spider007 #65123 üzenetére
Üdv a dfgt a logi-tol megy 20-25 körül. A thrustmaster tmx / t150 meg 35-55.
Új thrustmaster t128 van néha 55 körül.
Úgy gondolom ha kompatibilis a mai játékokkal 15-20 körül elmehet.
20 fölött már dfgt 30 fölött t150 amit venni kell. -
Rush77
aktív tag
Sziasztok!
Most váltok kontrollerről kormányra és szeretnék tanácsot kérni, hogy melyik lenne a legjobb opció.
A kormány (nem röhög) egy T150 (ezen van egy plussz lap amivel rögzíthető T300 lukakra) + T3PA
Wheel stand vagy esetleg valami Playseat Challenge kategóriájú cucc. A Keret kb 80k.
Ami fontos (és ezért nem játszik egy normális cockpit, hogy kevés a hely és jó lenne ha valamennyire összecsukható lenne használatnm kívül.
Állványból a következőkkel szemezek (ahogy olvasom atesz nem nagyon vállal mostanában építést).
GT omega Apex
Trak Racer FS3
Next Level Wheel stand 2.0
Vevor Steering Wheel Stand (ez ilyen nagyon budget majdnem feleannyi mint a többi)Ülésekből pedig ezek közül.
Playseat Challenge
Next Level Racing GT LITE CockpitOlvastam az összefoglalóban, hogy a Playseat nem annyira stabil.
Néztem teszteket és a NL GT Lite elvileg szélesebb mint a playseat.PS4-en GT7, ACC, Dirt Rally
Köszi szépen.
-
fatal`
titán
válasz
Cyborg #64851 üzenetére
Nem, a T150 hybrid, mint a T248 (szíj + fogaskerék). T300/TX és a TS-PC/TS-XW/T-GT-k szíjasak.
Egyébként 10 éves gyereknek kezdésnek egy használt DFGT is megteszi szerintem és akkor nem lehet nagyot bukni. Ha nem jön be neki, akkor nem került sokba, ha meg igen, akkor lehet upgradelni.
-
dundi94
tag
Sziasztok!
Általában csak olvasgatok de most egy kis segítségre lenne szükségem. Adott egy T150 a hozzá tartozó T3PA pedállal ami sajnos(vagy nem sajnos legalább lehet upgradelni
)megadta magát.
A kérdésem felétek a következő lenne, ha most veszek egy TLCM-et azt később tudom használni mondjuk Fana bázissal? (tervben van majd egy dd bázis is, de csak szépen sorjában) Vagy Ti hogy oldanátok meg a helyzetet?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
Bandit21
addikt
válasz
KnightDave #64637 üzenetére
Mindegy hogy egy 50 ezres t150 vagy egy alap fana vagy egy több millas cucc, szerintem ezek családtagok.
Apámnak volt egy mondása: Asszonyt, autót kölcsönbe nem adunk.
+ Rig. Ha mégis igen, akkor meg kesztyűs kézzel.Tok igazad van.
-
Bandit21
addikt
válasz
szacsee #64153 üzenetére
A bf miatt én is úgy gondolom, szégyellje magát a cég, a wc-n lehuzast úgy értettem, hogy csupán ezért - figyelemmel az idei rendelések gyors intézésére - nem hagynam ki őket a képből, ha olyannak kell ajánlani valamit aki mondjuk 5/8 nm szettet keres már használható pereccel pedállal.
A DIY tappal akár egy p1v2 + Meki + csl lc is megáll 399+199+119+60 postával 780 eur körül. És akkor két perec van, lc fék és 25 ért 8 nm.Ez továbbra is jó ajánlat. Sokkal jobb nála az R12/16 Alpha mini meg a Cs dd is de drágább is. Ezt meg mindenki maga érzi tud e érte fizetni többet.
Aki nem tud/ akar de elvan 5 nm el (mert mondjuk egy t150 ről vált) és elég neki a P1 és lc se kell 170 ért nagyon boldog lesz. Külön a bf gondok miatt nem beszélnem másra.De abszolút értem amit írsz, amit Veled csinálnak az felháborító.
-
Shivi
tag
Gt dd proval osszehasonlitva (Gt dd pro bundle, no LC, 8nm,qr lite VS dd+,V2 pedal, Mclaren gt3 kormany, qr2):
- picivel tobbet erzek az utbol es gyorsabban tudok reagalni (egy 6os skalan kb 4 vs 6)
- gt7 game controller settings: 8/1 vs 3/1 es meg igy is erosebb egy picivel 2/1el mar gyengebb
- 3 kor utan 1mp javulas uccso gt dd pros idovel (2:03rol 2:02) mount panorama
- erzetre azt mondanam olyan mintha egy epitett palyaautot hasonlitanank egy erosebb utcai sport autohozhogy megerte? Nekem igen, de aki napi max egy orat jatszik mondjuk atlagba annak szerintem nem eri. Olyan atlag 3-4 oranal valtanek ra mas helyebe
jah es meg valami. Coil whine ide vagy oda verseny kozbe azert rendesen vigyorogtam az elmeny miatt. Es a vicc az hogy amikor T150rol jottem a gt ddre, nem volt ekkora vigyor pedig szamok es technika alapjan t nagyobb az elteres
-
Forgo74
tag
Sziasztok!
Használt Thrustmaster T150 Ferrari Force Feedback kormányt 40e.Ft-ért tudnék használtan, hibátlan állapotban venni.
PS4 konzolhoz kellene, hobbi felhasználásra.
Nincsenek komoly elvárásaim, de azért nyilván szeretnék használható kormányt, ami némi élményt is ad.
WRC, Asetto Corsa és F1 átagos felhasználásra, heti pár óra játékkal.Mennyire ajánlanátok, esetleg mást ebben az ársávban, max. 50-ig?
A használt piac a cél, tudom, hogy új ebben az árban nincs.....Köszönöm.
-
Bandit21
addikt
válasz
Furious #62934 üzenetére
100-ért bármi, csak ne a logi.
Inkább 85-90-ért egy t248 a tm-től és lesz egy jó pedálod (3 pedál 4 módon állítható fékkel).
Ha elég a logi ereje - tudása akkor vegyél egy tmx-et vagy t150-et a tm-től szintén hibrid, tehát szíjas és fogaskerekes. a logi csak fogaskerekes baromi hangos.100-ért kapsz használt t300-at is akár, külön jó lenne mellé egy t3pm pedál vagy egy t-lcm ha találsz jót.
hűtésre kell odafigyelni, ha moddolt az lehet épp jobb.vagy egy használt régebbi szíjas fana is ki jöhet már akár 120-ból.
-
szacsee
nagyúr
válasz
Furious #62923 üzenetére
Tömör, vagy rétegelt lemezből való, az mindegy, papír méhselyt kitöltésűt kerüld (ikea vastagabb asztallapjai, de leírásban beírják az anyagok közé a papírt is).
Egy idő után mindegyik kicsit "hajlik" érdemes inkább az asztal váznak olyat választani, ami körben téglalap alakban, vagy a lábak irányába X alakban alátámasztott.
Ilyenre gondolok, alsó 2 kép többet mond minden szónál.
Nem biztos, hogy találsz, de ha nem nagy a szélesség, akkor nem gond ~100cm szélesség felett szokott meghajlani mint a germán ének.
Nálam egy rétegelt van 120cm szélességgel és attól látszik egy minimális hajlás, hogy a bill és egér miatt támaszkodom rajta (monitor falon és állványon van).Sajnos a túl vastag asztal, vagy a fent linkelt vázzal rendelkező asztalnál pedig arra kell figyelni, hogy ne legyen szélesebb mint a kormány rögzítő maximális szélessége.
Ezek tudatában én is azt javaslom, hogy egy stabil komránytartót (GT Omega Apex-hez hasonlót) vegyél vagy Atesz félét amit össze tudsz csukni és a fal mellé állítani egy sarokba.
Stabilabb jóval. Asztal csak T150 és G29 erősségig okés, ha raksz alá gumilapot.
Apexen már láttam Podium DD2-t is. -
Marci112233
addikt
válasz
-Rolika- #62601 üzenetére
Akkor mázlid volt. Én anno a az előd T150-est akartam rábírni NFSU-1-2 vagy a 2005-ös Most Wanted-re, de hiába vettem le a kormány fordulási szögét 270 fokra, akkor se ment vele normálisan.
Így a T300-at végképp nem próbálom meg pedig ezt is le lehet venni 270 fokra a control paneljében. -
Bandit21
addikt
válasz
pergabb #62392 üzenetére
Korábbi szériák közül thrustmaster t150 PS/pc vagy thrustmaster tmx Xbox/pc-re.
Ez a belépő kategória még potmeteres pedalokkal.
A következő szint a t128/t248 (ezeknek már nem tér el a neve attól hogy Xbox / PS csak nezni kell melyik fajta )
Ezek már mágneses pedállal vannak szerelve.A t248 pedálja már egész komoly keménységre állítható.
-
szacsee
nagyúr
válasz
RobbyJr #61915 üzenetére
Melyik F1-ben?
Amiket néztem azoknál mindnél a padlónál volt a csuklóponjta.
Full Inverted pedált szerintem csak a gyártók agyában használnak, hogy kétszeres áron el tudják passzolni a pedáljukat.
Persze van pár kivétel, de józan ésszel aki nem akarja szívatni magát az padlólemezre rögzíthető pedált használ.
Könnyű telepítés, karbantartás és csere is egyszerűbb.
Még jó hogy nem akarják a 250 GTO-ban használt pedálsort lemásolni szimulátorhoz.Marci79 : Kocaszintre a TMX, T150 szerintem tökéletes, igaz a T300 erősebb, de Logitech tényleg elavult technika. Ha lehet a 3 pedálos verziót szerezd be az stabilabb. Loadcellást csak akkor ha nagyon küzdessz a tizedekért, századokért, élményautózásra egy jól belőtt potis, hall szenzoros is megteszi.
-
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Ugye itt a Steam téli vására. Pár napja van meg a T300RS-GT, és gondolkodom most az akció alatt be kéne zsebelni egy jó autós szimulátort. Na most a kormányt még csak ETS2-vel használtam, de az ugye teljesen más mint egy autós játék.
Ki mit javasolna első körben begyakorlásra? 2018 óta volt a T150-esem, de soha nem próbáltam autós szimulátorban szóval full kezdő leszek ezen téren. -
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Megjött a kormány, működik is szépen, van benne erő a T150-hez képest az fix, így még szokni kell. ETS2-vel teszteltem természetesen, és jól vizsgázott.
Viszont csutkára lehúztam a szorítóval amit adtak hozzá az asztalhoz annyira hogy alig bírtam levenni utána mert megszorult már, ennek ellenére még így is mocorgott az asztalon.
Ha nem javul a helyzet lehet kelleni fog egy állvány, de helyhiány végett minél kisebb és összecsukható darab kell majd. Ilyeneket itt HA-n hol keressek amúgy? -
Marci112233
addikt
válasz
Elementgamer #61631 üzenetére
Akkor kiderül ha kicserélem a kormányt fel fogja-e ismerni az újat. A T150-esé ugyanis fent van.
-
Marci112233
addikt
válasz
Elementgamer #61629 üzenetére
Üdvözletem!
Létezhet hogy a T150-es illesztőprogramja ugyan az mint a T300-asé? Ma érkezik a 300-as és mondom előre leszedem az illesztőt, de amikor le akartam tölteni jelezte hogy már le van, és azt a T150-hez szedtem le korábban.
-
Marci112233
addikt
Köszönöm a válaszokat!
Mérlegelek hogy maradjak a T300-nál mert az is előrelépés a T150-ről, vagy inkább CSL DD 5nm legyen, de ha CSL akkor pedállal együtt.
-
Bandit21
addikt
válasz
newc8229 #61472 üzenetére
Ezek nem force feedback kormányok ami röviden talán úgy foglalható össze hogy van bennük egy középre húzó szíj/ rugó akármi de az mindig ugyanakkora erővel fog középre húzni kanyar ivtol függetlenül kiváltképp tapadás vesztestol függetlenül
Ezzel szemben már egy alap ffb kormány esetén is (60 alatt van most a t128 pl a thrustmaster től) már az erő növekedése amit érzel majd az ív szűkülése vagy a sebesség növekedése vagy mindettő miatt és egyben ha ez változik abból tudod majd hogy az autó feneke elindult e
Ha Forza 4-5 is a cél egy ilyen kormány amit linkeltel inkább úgy képzelhető el mint egy nagy kerek kontrorrel.
Úgy gondolom ha szansz rá 20 ezret akkor inkább keress egy szép használt thrustmaster t150-et. Ha Kevesebbet akkor egy Logitech driving force GT is megteszi.
Ha többet akkor egy új t128De 20-22 ért ezek inkább a pénz kidobas kategória.
-
Marci112233
addikt
válasz
szacsee #61441 üzenetére
Az ETS2-höz elég a 900 fok is most is annyin a T150-esem. És egy T300 is nem kis előrelépés lenne róla azért. A listában meg találtam olyat ami nem valós, vagy nem jól néztem de a T150RS is 1080 fokra képes és ugyan alapból ténylegsak két pedálos a szett, de akár T-LCM-et is lekezeli szóval az hogy kuplungot nem támogat tévedés, ugyanis most is T3PA-GT pedállal használom.
Kuplung most is van mert T3PA-GT pedál van már a t150-hez kötve. Viszont használaton kívül mert automatában játszom az ETS2-t, Nekem úgy is megfelel. Rágódok még mi legyen, de előbb megvárom azt hogy visszább írta fórumtársunk hogy ő rendelt Fanatec-et, de bizonytalan érkezés miatt vett egy használt T300-ast, de lehet nem lesz rá szüksége és továbbadja, de még kérdéses és várom később még írok neki, mert már beszéltem vele.
-
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Korábban ki lett tárgyalva hogy T150-ről váltani felfelé inkább a T300-ra van értelme. Na most az árban még most is fent újonnan, főleg ha csak külön bázist és hozzá perecet nézek mert úgy nézve többe jönne ki mint egy teljes GT szett. No de használtan egy T300-as bázis saját gyári perecével ami a GT-hez is jár megér 60-70 ezret? T3PA-GT pedálom adott már.
-
DiszNóÓl
senior tag
válasz
András12345 #60783 üzenetére
Kicsit többért
aki nem akar sokat költeni és mondjuk úgy van mint pl én hogy T150ről akart váltani mondjuk T300-ra annak a CSL DD alap bundle+LC is kicsit több. Mindig van egy kicsit több. VGA-ból is lehet kicsit többért venni mindig jobbat aztán ott vagy hogy akkor vegyél 4090-et egyből
-
JulesTS
addikt
válasz
pincer01 #60665 üzenetére
Fanatec szíjas bázisai jók, csak mindenki DD lázban ég. Ha nincs túlárazva, akkor még mindig jó választás lehet kezdőnek.
A hardveraprón van egy CSL Elite (leírás szerint PS kompatibilis) bázis 90eFt-ért, 29eFt P1 perec, 18eFt CSL pedál (két pedál, nem loadcelles fék, de a T150 pedálja gyerekjáték ahhoz képest). Így 140eFt alatt lenne egy jól használható szíjas Fanatec szetted. Újonnan ugyanennyiért legfeljebb T300-at kapsz, de az kb félúton van a T150 és a CSL Elite között... -
KnightDave
tag
-
pincer01
tag
Sziasztok.Új vagyok még a témában és kíváncsi vagyok a véleményetekre.Elmúlt hónapokban kezdtem el játszani konzolon a Gran Turismoval egy T150-el.
Most eljött az idő hogy szeretnék váltani egy kicsit komolyabb cuccra.
Fanatec lenne amit szeretnék de valahogy DD Pro kicsit drágának találom.Használtan meg szinte lehetetlen vásárolni.
Most ami tervbe van az egy CSl Elite+.Ez még verseny képes vagy inkább engedjem el?
Válaszokat előre is köszönöm. -
Bandit21
addikt
válasz
pgupPgdn #60279 üzenetére
PS -en játszik vagy pc-n ( a t150 az ps kormány).
Ha pc-n akkor bőven profi szettje lesz/ van és minden klafa.
A 2 csavaros bilincs inkább akkor kell ha gyárilag kijebb tud csúszni a bazisbol a tengely. Ha gyárilag jó (ffb mindig ok és nem veszíti el a perecet se ) akkor nem kell hozzá.A QR és a bilincs amúgy két külön téma.
A bilincs ahhoz kell hogy a bázisba jól álljon a tengely a QR pedig ahhoz hogy a tengelyen a kormány.
Nemsoká lesz sok használt fém qr1 egy olyan még jól fog jönni hozzá.Ha pc - n megy.
Ha PS akkor sajna nem jó az egész (Xbox -hoz az de a 150 alapján vagy pc vagy PS a platform). -
pgupPgdn
újonc
Sziasztok!
Lassan 3 éve kértem tanácsot tőletek. A fiamnak vettem akkor egy T150-et, amit időközben "kinőtt". Most BF alatt a következőket rendeltem neki: 1x CSL Elite Steering Wheel McLaren GT3 V2, 1x CSL Elite Pedals V2, 1x CSL DD (8 Nm), QR1 Lite Wheel-Side. Azt szeretném kérdezni, hogy szükség van-e még valamire? Gondolok itt főleg a QR-ekkel kapcsolatos dolgokra, pl a RobbyJr által ajánlott aliexpress-es bilincsre.
(Illetve mivel főleg az F1 sorozattal játszik egy Formula V2.5 X kormányt szerettem volna, de az elfogyott, ezért lett a McLaren GT3 V2. Ha lesz valakinek eladó, akkor küldjön egy privátot.)
-
Moby
veterán
válasz
GalaHU #59985 üzenetére
Én sem ezt értem alatta, és nem vagyok benne biztos, hogy a kérdező erre gondolt-e. Egyébként volt ilyenem, pont az alzától, sok évvel ezelőttről, T150-hez használtam, de annak volt gyártója, mármint volt egy neve, aki nem a wheel stand volt (az a termék neve volt)
Sőt, azt sem gondolnám, hogy aki a táblázatot kitöltötte, és wheelstandet írt be, annak mindnek ilyen lenne. Legalábbis egy ilyen biztos van -
Bandit21
addikt
válasz
Phobion #56827 üzenetére
Ezt írd körül, mert nem világos.
A g29 technika szempontból bármilyen csúnya dolog de alsó kategóriás a force feedback kormányok közt. Épp a fogaskerék miatt.
Utána jönnek a hibrid kormányok ahol szij is van a fogaskerék mellett (thrustmaster tmx t150 t128 t248)
Aztán jön a dd-n inneni világ teteje a csak szijas bázisok.
Tx t300 és a sok tx-sw és hasonlók.Ezek mellett vannak régi szijas fanatec bázisok.
Ezután jön a dd vilag ahová az első értelmes ár érték beszálló a csl dd.
De ez a fogaskerék/ hibrid világtól élesen elkülönül.
Aztan persze a dd teteje még az égben van, mindenféle ritka gyártó 20-30 nm -es több millas bázisaval .
-
Marci112233
addikt
válasz
bnorci71 #55800 üzenetére
Ott a pont!
Én nemrég gondolkodtam hogy leváltom a T150-est egy 248-ra, de utánanézve nem igazán érné meg, inkább T300 vagy Fanatec, de mivel a T150 is van hogy napokig pihen, nem igazán szánnék annyit már rá, max ha bekrepál valami. (Épp ma oldottam meg a T3PA-GT nyikorgó pedálját, egy pici folyékony zsírral a tengely két végére nyomva.)
-
Marci112233
addikt
Én végül döntöttem. Marad a T150 még amíg megy. Oka hogy a 248 szinte ugyan az legalábbis ha jól néztem róla videókat. A T3PM pedál meg lehet már nem potméteres, de belül szinte minden műanyag, míg T3PA-GT pedál azért tartalmaz nem kevés fémet, legalábbis a belső pedáltartó rész full fém. Így én is úgy vagyok vele hogy előrelépés egy T300 és T-LCM lenne, de az árban nem kevés lenne. Főleg hogy elvileg a T-LCM-et még a T150-esem is kezelné.
-
f3rdzs0
senior tag
válasz
Marci112233 #55660 üzenetére
Szerintem ahogy itt mások írták, nem kifejezetten nagy upgrade ez a váltás. 70 ezerért nem rossz deal, de a T248 számomra inkább egy belépő kormány annak akinek van pénze kicsit többet kiadni a T150 felett.
A tényleges upgrade a T300 lenne, de 150 ezres árban már inkább egy Ready2Race CSL DD bundle, vagy valami Moza cucc felé hajlanék, kicsit több pénzért, mert az tényleg elvisz egy komolyabb upgrade felé. Persze oda már nem elég az asztallap és kell valami stand vagy rig hozzá szóval az is megdobja a költségeket.
-
mmdms
addikt
válasz
Marci112233 #55660 üzenetére
Az a baj ha jól emléxem h ez nem váltás, mert ugyanúgy hibrid megoldás mint a t150. Ha cserélni szeretnél ez nem lesz előrelépés, csak kb egy új dizájn.
-
Bandit21
addikt
válasz
Marci112233 #55648 üzenetére
Rövid időn belül (8 hónap talán) próbáltam a dfgt után a tmx-et és a 248-at majd a csl dd-t.
Valóban már a tmx is (tehát a 150) hatalmas lépés egy régi kormányhoz képest.
Viszont a 150-hez képest a 248 majd másfélszer olyan erős - 2 vs 3,5 nm.
A t3pa pedig akármilyen jó pedál, épp a fék az ami nagyon jó, a 248-hoz a t3pm-et keménységben a tlcm-hez szokták hasonlítani. Azt nem próbáltam a t3pm-ről csl-re váltáskor azonban dd ide dd oda azt beszéltük a fiammal, hogy a pedál majdnem egál (akkor még nem volt lc).
Összességében jobb a csl pedálja mint a t3pm, egy tesztben magyarázza egy csávó, hogy nem mindegy, hogy tekercs vagy torziós rugót nyomsz, de a lényeg, hogy a t3pm-et ha az erősebb rugóval és az keményítő műanyaggal használod, már elő fog jönni az izommemória is nemcsak a pedálút. Mert az már igazán kemény. (tényleg ki fogom próbálni 1x, hogy a t3pm legkeményebben és a csl lc egy puhító rugóval mibe más, fiam szettje a 248).
A t150-hez (és a Nálad lévő t3pa-hoz) képest a 248 a leddel több, az előzőeken túl.Mindemellett új 248-ra sem akartalak már előbb se rábeszélni. Ha 100 körül találsz újat akkor megéri, mert a csl postával 170-180 az már szemmel látható.
De ha találsz használtat 80 körül a 248-ból használtat szerintem még az egy értelmes köztes lépcső. A t300-nak kellene 3-as pedállal 120 körül mennie ahhoz, hogy talán megérje de olyan régi konstrukció feltehetően hűtő mókolás kell majd vele, és a pedál se t3pm...Az egészhez hozzá tartozik, hogy Brian75 fórumtárs (Petrás Gyula kormány javító etalon) 1x leírta itt, hogy a 248 belül sokkal kisebb motort kapott mint a korábbi kormányok.
Nem tudom mennyit javít belőle, ill. azt sem, hogy a kisebb motor ellenére, ha más az áttétel miért ne jöhetne ki nagyobb erő ill a kisebb is lehet erősebb de én nem értek hozzá, Ő meg igen. -
Marci112233
addikt
-
JulesTS
addikt
válasz
Marci112233 #55624 üzenetére
Ahogy fatal' is írja T150-ről nincs sok értelme T248-ra váltani. T300 lenne a következő lépcső, de relatív drága lett. Amúgy ha a 150eFt-os T300-on is elgondolkodtál, akkor már ott van árban nem messze tőle a CSL DD., persze ha PC a platform és PS-en nem használnád...
-
fatal`
titán
válasz
Marci112233 #55648 üzenetére
Lehet, hogy egyedül vagyok ezzel a véleménnyel, de szerintem T150-ről semmi értelme nincs 248-ra upgradelni.
-
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Jelenleg egy Thrustmaster T150RS kormányom van egy T3PA-GT pedállal, és az utóbbi tehát a pedál alapból egy T300RS GT-hez volt, én meg szó szerint ittenii fórumtárs által ingyen kaptam.
Na most töröm a fejem hogy kormány ügyben egyet lépnék feljebb. Néztem a T300 szervo base-t, de hozzá egy perec és már húzósabb is árban mint megvennék egy T300RS GT verziót.
Így kettő közül melyik érné meg jobban a T150 után?
Mivel 13 gomb van a T150-esen is és az mind használva van ennek száma alá nem mennék és maradnék a a márkánál is is mert bevált a T50, és a T3PA is. A T248-on elvileg ég több gomb is van.
-
Shivi
tag
playseat challengem volt, álltható a sarokba igen, nyilván nem egy DD-vel rajta de egy olcsóbb kormánnyal igen (mert hogy az könnyebb is lesz) nekem anno t150 volt rajta, vettem egy evolutiont utána, az ritka szar volt, most fgt elite lite side mounttal tolom a csld gt-t tökéletes, 8Nm de nekem GT7-be 5-sön van, csíra vagyok
-
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Adott a Thrustmaster T150-es kormányom T3PA-GT pedállal. Működik, de pár perce a kormány rögzítésének a csavarján lévő kis gömb alak kettétört. Ki hogy orvosolná, vagy tudna segíteni hogy minél hamarabb újra használható legyen. Ha lenne kéznél 3D nyomtató nem kérdeznék mert stl fájlt találtam többet is ami jó lenne. -
Bandit21
addikt
válasz
Maxell014 #53608 üzenetére
A t300 a TM ps kompatibilis kormánya, és így alapkiszerelésben PS komp. a szett.
A TX (nem tmx) az xbox-os párja.PS: T150 és T300
XBOX: TMX és TX
ezek párban egymás variánsai. A T150 és a TMX a T300 és a TX ugyanaz egyébként csak az egyiken ps a másikon xbox gombkiosztás (és logo) van.A t128 -248-ból külön külön van xbox és ps variáns, ott az utótagot kell figyelni.
Vagy úgy kell érteni, hogy amit kinéztél 120-140-ért azokhoz nincs perec? Gyári t300 rs perec jó a PS-hez.
Vagy van hozzá gyári perec, de másikat akarsz? Pl ferrari wheel? Ha jól tudom, a Thrustmasternél a bázis dönti el a kompatibilitást, olyan perecet teszel rá, amilyet akarsz.
-
Bandit21
addikt
válasz
Maxell014 #53594 üzenetére
Az mindjárt más. Akkor "sajnos" sokkal drágább a fana. Marketplace-en 220-250 közt mennek PS-es DD-pro-k.
Viszont nem tudom megéri-e a t300 120-140-es felára a t150-hez képest.
Szó se róla sokkal jobb, de ha komolyan gondolod a dolgot előbb - utóbb egy DD lesz belőle és lehet jobb arra félretenni.
A g29 szintjét hozza egy t150 is.
Egy t248-at ha találsz használtan 70-80 közt már az is sokkal jobb a t3pm miatt.
Szerintem egy nem garis t300 rs még tlcm-el se best buy 140-ért, mert 80+ ért használt dd pro-t is kaphatsz. -
Bandit21
addikt
válasz
Jozefinovics #53583 üzenetére
Sajnos azt kell mondani, egyiket sem. 170-ért vadonatúj garis Fanatec DD-t kapsz, ami ég és föld (még a tlcm ellenére is) a 120 ezres t3pa-nál pedig százszor jobb.
Ha szíjas kormány akkor már inkább egy fanatec csl elite és hozzá egy elite pedál. Szerintem egy ilyen szett is kijön bőven 120-140 körül.
Ha a g29-et akarok minőségben megkapni (erő és pedál) akkor vegyél egy használt t150-et egy t3pM pedállal még mindig 100 alatt bőven.
140-ért ha tlcm-el is de biztos nem vennék gari nélküli t300-at, mert a hűtést is át kell alakítani, ha meg már át van akkor valaki belenyúlt.
-
funk648
aktív tag
Sziasztok!
Két év kihagyás után megint kedvet kaptam egy kis F1-hez, a Codemasters-féle játékokról van szó.
Van itthon egy kb. tíz éves Thrustmaster T100-as kormányom, aminek a pedál része tönkrement (pontosabban a benne lévő potméterek). Ha jól tudom ugyanilyen pedált adnak a T150-hez, illetve a TMX-hez is.
Nézegettem a kormányokat, azonban eszembe jutott, hogy olcsóbban kijönnék, ha a meglévő kormányomhoz vennék egy másik pedált.
Egészen pontosan erre a típusra (T-3PM) gondoltam, ráadásul, ha a mostani T100-as kormányom elromlana, akkor biztosan egy T150-et vagy egy TMX-et vennék helyette, így azokhoz is jó lenne.
Sajnos semmilyen információt nem találtam arra vonatkozóan, hogy ez a T-3PM pedál kompatibilis -e a mostani T100-as kormányommal.
Tudnátok ebben segíteni? Előre is köszönöm a segítséget! -
Met
nagyúr
TM T150 helyett mit ajánlotok ami kicsit jobb játékélményt ad és nem egy lakás ára?
Nem lenne hátrány ha tudnám használni hozzá a T3PA pedált ha jobb mint ami a kormányhoz jár.
Nem feltétlenül akarom lecserélni, csak eszembe jutott a "mi lenne ha".
Csak új, itthon is kapható érdekel. -
DiszNóÓl
senior tag
26, most kezdtem újra T150-el márciusban (dd berendelve
) CMR-el játszottunk nagyon sokat régen
-
Joshi
titán
válasz
newc8229 #51152 üzenetére
Bocs, de ezt a kormányt dobd ki a francba, nem való semmire.
Inkább vegyél Thrustmaster T150-et akár használtan akár újonnan.
-
Találtgyerek
veterán
válasz
newc8229 #51136 üzenetére
Sajnos nem valószínű, hogy menni fog Win10-en.
Esetleg régebbi játékok és egy régi XP rendszerrel mehet.
Én azt ajánlom, hogy vegyél egy olcsóbb kezdő szettet a gyerekeknek. Mondjuk egy jó állapotú, használt Thrustmaster T150-et. Nagyobb élvezetet is nyújt nekik, mint a Compressor. -
Met
nagyúr
válasz
Bandit21 #51063 üzenetére
Hogy Neked mennyi eszed van
Én biztos a szék hátulról megtámasztásán gondolkoztam volna, eszembe nem jutott volna a két dolgot összekötni.Közben belegondolva, nincs is túl sok hely a szék mögött, így is koppra hátra van tolva a szék amikor vezetek.
A pedál a TM T150-hez pluszba kapható 3 pedálos cucc. Szóval nem erős az ellentartása. -
-
Brain75
senior tag
-
Brain75
senior tag
Sziasztok
Hát emberek a Thrustmasterben nagyot csalódtam.
Itt van nálam egy T248 javításon.
Apróra szedtem, mert darabos az FFB.
Hát emberek ezt a kormányt nem ajánlom senkinek.
Ennél egy T150 is sokkal többet tud.
Még egy Logitech is fényévekkel jobban működik, azzal együtt hogy a fogaskerekes hajtás miatt FFB lyuk van közép állásban.
Konkrétan a motor kisebb benne mint egy G29-ben. A szíjhajtás csak dísznek van kb. benne. A kormány kivitelezése egy gyerekjátékhoz hasonlít.
Nagyon nagy csalódás a kormány sajnos. Akkor inkább T150 vagy TMX.
De ha valaki komolyabbat akar akkor minimum a T300.
Ez az én véleményem, és hidjétek el járt már nálam kb az összes kapható típus. A MOMO-tól kezdve a Podium DD bázisig.Üdv
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen házat vegyek?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Építő/felújító topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Házimozi belépő szinten
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Autós topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- UFF! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- HP 15-ac130nh (V2H61EA) Red FD, 15.6", i3-5005U, 4GB RAM, 1TB HDD, 2GB dGPU, Win10 Pro
- Dell Latitude 7490//7410//7420//7420 All-In-One
- Újszerű Lenovo Thinkpad T450 laptop (14FHD/I5-G5/8GB/128SSD/Magyar) - 1 év garancia, ÁFA számla
- ASRock Steel Legends RX7900 GRE 16GB 2 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest