Hirdetés
-
PROHARDVER!
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak 2023-as konklúziója majd 2024-as konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jozsi252
veterán
válasz tikshow #19471 üzenetére
A közel 13 000ft-os szállítás kicsit túlzás szerintem. Logitól kintről jött a G27 meg a Z906 hangrendszerem is, és ingyen szállítás volt.
Fanatacenek igazán beleférhetne a 150k-s árba hogy a futár ingyen legyen..Amúgy most látom hogy kijött a
ClubSport Pedals V3 EU pedálszett, hát brutál![ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
Dyingsoul
veterán
válasz tikshow #19429 üzenetére
Még jó, hogy belső. Gyorsan megvettem az Euro Truck Simulator 2-t és akkor vettem észre, hogy már 4 órája játszom, mikor bejelzett a sofőr, hogy álmos.... Ez a masina nem is kormány, hanem időgép amivel csak előre lehet utazni az időben...
Elég hamar beletanultam egyébként, hosszas beállítást követően első fuvaromnál csak két balesetem volt az is kisebb, a második már perfekt szállítmány volt és onnantól kezdve csak kitűnő szállítmányokat adtam le. Ami érdekes, hogy néha nem veszi be a sebességet a kamion. Ez nem tudom, hogy miért van a kamion lenne fos vagy rosszul kuplungozok vagy a H váltómmal lenne a hiba. Ezért a hétvégén már más játékkal is tesztelem majd.
A gépasztalom meg istencsászár mert egyszerre tudok kényelmesen vezetni és egér+billezni is. Nem gondoltam volna, hogy ilyen jó lesz, vezetés közben nagyon könnyen tudok nézelődni egérrel.
[ Szerkesztve ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
Milo629
aktív tag
válasz tikshow #19098 üzenetére
@tikshow: én is így álltam hozzá, hogy amit lehet azt inkább játékon belül variálni.
@vlevi: köszönöm, tényleg csak mínuszba kell rakni, belőttem -75%-ra és "megjavult" (rá nem jöttem volna).
@wolf033: neked is kösz az rFactor-os tippet, Assetto-hoz mi az a beállítás ami "nem veri szét"? Vagy ezt inkább a játék topikjában kérdezzem?
Euro Truck Simulator 2-t próbálom most, ez is olyan sehogyan sem viselkedett, aztán neten utánanézve elvileg ez is hasonló cipőben jár mint a Test Drive sorozat, hogy nincs benne valódi FFB, de Sub-ZeRo beállításaival egész játszható / élvezhető lett.
[ Szerkesztve ]
-
Jack@l
veterán
válasz tikshow #18846 üzenetére
Ezeknek mi értelme van versenyen? szerintem csak lassabb leszel, mert a kuplung nem jön időben fel.
[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Jack@l
veterán
válasz tikshow #18699 üzenetére
multkor 29 vagy 28,5-et olvastam a mclarennél, szóval jóval nagyobb
[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Solesz84
aktív tag
válasz tikshow #18624 üzenetére
Nekem CSR Forza van igaz de a venti nekem is hangosabb volt meg új korában de egy idő után elhalkult igaz forog tehát elvileg működik de érdekes
Asrock X570 Taichi, Ryzen 9 5900X , NZXT Kraken X72, Gskill TridentZ RGB 32GB DDR4 3600Mhz Cl16, Kfa2 RTX 4090SG, Samsung 860 EVO 1 TB, 850 EVO 500GB SSD, WD 3TB HDD, NZXT H710i, LG Oled C2 42" , MSI MPG A1000GW, Fanatec DD1, CS V3 Pedal, Fanatec V1.5 Shifter, Fanatec V1.5 Handbrake
-
Jack@l
veterán
válasz tikshow #18375 üzenetére
Ez azért kemény, hogy a középkategóriát is felnyomták.
-
arty
veterán
válasz tikshow #18372 üzenetére
Az árkád is jobb egy jobb kormánnyal.
(hogy egy forza/pcars mennyire árkád egy 0-100-as skálán, abba meg bele se menjünk)(#18373) Chrys_ : nem mindennel, mert ps4-el sem kompatibilis. project cars ps4 verziójával kompatibilis CSAK.
(fanatec lement kutyába, nevetséges áremelés, hazugság, félretájékoztatások sora.)
[ Szerkesztve ]
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
neilszab
őstag
válasz tikshow #18048 üzenetére
Én is a T500-at ajánlanám, személyes tapasztalt alapján megkockáztatom, hogy jobb mint a Fanatec ClubSport V1, mármint a kormány része. A pedál is nagyon komoly darab, de sajnos túl rövid úton jár és nem load cell-es. Egyébként személy szerint nekem a Thrustmaster TX is nagyon bejön, de annak a gyári volánja borzalmas, kell hozzá a GTE rim.
Ami az elektronikát és szoftvert illeti, a Fanatec-kel sok a problémáról hallani, de a Thrustmaster-rel is lehetnek azért gondok, ilyen szempontból a Logitech a legmegbízhatóbb.
[ Szerkesztve ]
Szimulátoros versenyek - www.GTR-Masters.hu
-
zzeN
aktív tag
válasz tikshow #17879 üzenetére
Nem bántam meg a megvételét. Egy év elteltével teljesen megvagyok elégedve vele, egyáltalán nem hiányzik az íróasztal. Kényelmes (habár kellett egy kis idő míg a szék oldalai puhábbak lettek), a mozgatható bill/egér "asztal" remek, kényelmes írni rajta. Masszív, súlyos, el nem törik
Annyi negatívumot tudok felhozni, hogy a monitortartó lehetne jobb, nem a legkönnyebb belőni, három monitornál még szörnyűbb lehet.
Mivel játszok, írok, filmet is benne nézek így más választás nem is igazán lett volna, a többi cockpit nem tud ennyi mindent nyújtani.
-
bokrosolajos
őstag
válasz tikshow #17257 üzenetére
Én nem gondolom így. Ahogy AC driftereknél sem ment tönkre több év alatt Youtube is tele van 35-ös, de akár nagyobb fa kormánnyal is!
Valamit nem szabad elfelejteni, az a fizika... Nem fogsz nagyobb erőt kifejteni a nagyobb kormánykerékre... gondolj bele, ha kicsi kormányt teszel a kocsidra nehezebb lesz tekerni.
Aztán ha az átmérő nő, nő a kerületén a centripetális erő is így amennyivel könnyebbnek tűnne a kezednek, pont annyit kell rá dolgozz, hogy az egyenlet kb változatlan
A mozdonyra sem véletlen tettek nagyobb meghajtott kereket... Röviden:butaság az, hogy nagyobb keréken kisebb FFB effekt jelentkezneEgyértelmű, hogy jó autós kormány nem nehezebb, értsd nem nagyobb a tömege
[ Szerkesztve ]
-
Sutee89
aktív tag
válasz tikshow #17062 üzenetére
Valóban messzebb lesz a váltófül a kormánytól, de ez nem is baj. A váltófül a kormány ívét követi, tehát bárhova teszem a kezem, valamelyik ujjammal szinte biztos, hogy elérem. A bent csücsülő kis gombot viszont már 85-90°-os elfordításnál sem érem el.
Szerintem vannak olyan helyzetek (kanyarból kigyorsítások gyengébb autóval), ahol simán kellhet már váltani kanyarodás közben. Persze erre ott a szekvenciális váltó.HA-n találtam "barkács" váltófüleket, ezeket azért kipróbálom.
[ Szerkesztve ]
-
Jack@l
veterán
válasz tikshow #16897 üzenetére
Az erősítők potiját is széb*armolta anno.
-
Brain75
senior tag
válasz tikshow #16895 üzenetére
Már megint ez a WD40. Már sokszor elmondtam, leírtam hogy ne használjatok WD40-et potméter tisztításra.
A WD40 petróleum tartalma megöli az érintkező felületet.Ha mindenképpen pucolni akarja valaki a potméter és nem szakember akkor tiszta alkohollal ki lehet pucolni, de ez sem túl tartós megoldás mivel az alkohol szárít és a potméter gyárilag be van kenve egy elektromosan vezető speciális zsírral ami miatt csak nagyon nehezen szárad ki az érintkező felület..
/LOGITECH Kormány, Játékvezérlő, Hangfal, Egér, Billentyűzet, Dell, Toshiba, Fujitsu, Acer notebookok és minden egyéb elektronikai termék szakszerű, gyors JAVÍTÁSÁT vállalom/
-
BigBlackDog
veterán
válasz tikshow #16693 üzenetére
Viszont van egy árgarancia nevű szolgáltatásuk (viszont Debrecen sajnos nem 40 km-re van Budaörstől és figyelembe vehető üzletek listáján nem szerepel az MM).
[ Szerkesztve ]
-
Sleek
senior tag
-
Solesz84
aktív tag
válasz tikshow #16508 üzenetére
☺kíváncsian várom h megérkezzen! ☺
[ Szerkesztve ]
Asrock X570 Taichi, Ryzen 9 5900X , NZXT Kraken X72, Gskill TridentZ RGB 32GB DDR4 3600Mhz Cl16, Kfa2 RTX 4090SG, Samsung 860 EVO 1 TB, 850 EVO 500GB SSD, WD 3TB HDD, NZXT H710i, LG Oled C2 42" , MSI MPG A1000GW, Fanatec DD1, CS V3 Pedal, Fanatec V1.5 Shifter, Fanatec V1.5 Handbrake
-
Solesz84
aktív tag
válasz tikshow #16472 üzenetére
Köszi a segítséget és a többieknek is! Tehát akkor a forza marad!
-
Solesz84
aktív tag
válasz tikshow #16468 üzenetére
Karácsonyra akartam magam meglepni vele. Mennyi idő alatt szállítják ki azt megtudnátok nekem mondani?Sztem a Forza lesz remélem nem járok rosszul vele?
-
Solesz84
aktív tag
válasz tikshow #16463 üzenetére
Akkor lehet h jobban járnék a forzaval!?
-
Solesz84
aktív tag
válasz tikshow #16460 üzenetére
Én is ezt a kormányt néztem először , de azt mondták h a porsche az jobb és újabb tehát azt ajánlották.Pedig ez nekem külsőre jobban tetszik! Ez az olcsóbbik váltó nem túl "gagyi"?Neked is ilyened van?
[ Szerkesztve ]
-
Jack@l
veterán
válasz tikshow #16174 üzenetére
A gt2 az nem sokkal régebbi darab? Találtam már 2010-ből is reviview-kat róla.
-
-
TannerHUN
aktív tag
válasz tikshow #15529 üzenetére
Köszi az infót!
Akkor az első kérdés meg is lett válaszolva Tanácsodra feltettem a legújabb Logitech Gaming Software-t, de nem ismeri a kormányt. Azt írja, hogy csatlakoztassak egy játékeszközt. Úgyhogy marad a régi egyenlőre.
TannerHUN felhasználónak 7 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! (PH megbízhatóság)
-
kinghaxor
senior tag
válasz tikshow #15424 üzenetére
DFGT-t nem szívesen vennék. Ahogy látom ott nem lehet külön tenni a váltót a kormánytól. Így nekem nagyon illúzióromboló. A Fanatec-el az a baj, hogy ha nem tetszik, nem biztos, hogy el tudom adni. Azért az tudásban és árazásban elég magas szint. Főleg a Magyar fizetésekhez mérten. Nem hiszem, hogy a szimulátor rajongókon kívül nagyon kapkodnának érte nálunk. A G27 meg ahogy elnézem igencsak kelendő. Ha esetleg mégsem tetszik ez a szimulátor téma, talán kevesebb bukóval el lehet adni.
(#15426) barcalaci84 / (#15421) Joshi
Úgy néz ki az általatok is javasolt utat járom majd végig. Talán kicsit logikusabb és költséghatékonyabb.
(#15428) TomCat333
Igazából jobban szeretem az új dolgokat. Persze nagyon sok dologban nem engedhetem meg magamnak, az autóm is használt, de amiből megengedhetem abból inkább újat veszek. Soha nem lehet tudni, hogy ki és hogyan használta előttem. G27-re visszatérve. Az a baj, hogy nem annyira nagy a különbség az új és a használt ára között. Használtan 62-65-ért mentek el most az aprón fent lévő példányok úgy, hogy egyikre sem volt már garancia. Az meg, hogy oda volt írva, hogy megkímélt, nekem nem jelent semmit. Inkább rádobok egy 20-ast és megveszem újonnan. Garancia nélkül 40 pár ezernél biztos nem adnék többet érte használtan.
Mindenkinek nagyon köszönöm a segítséget!
-
barcalaci84
őstag
válasz tikshow #15424 üzenetére
szerintem ne DFGT-t vegyen ha már rászánna egy 100-ast a projectre...
cockpit +g27 (akár használtan is) az én javaslatom ilyen keretnél...
ha pedig kinövi ezt a kombót is mert még jobbra vágyik, akkor a g27-etől is minimális bukóval meg lehet szabadulni majd...vagy ptr modra is később is be lehet ruházni ha azt akarja mégtovább fejleszteni...
és a porche911-es fanatec helyett akkor már lehet tényleg minőségibben gondolkozni utána...a cockpitre a CSW is felmegy ...
100 ezerből szerintem így lehet a legkomplexebb élményt kihozni egyből, és a későbbi fejlesztés is ugyanúgy lehetséges....bár már ebben is minden van ami kellhet ,(persze mindig van jobb)... -
kinghaxor
senior tag
válasz tikshow #15408 üzenetére
Köszönöm a válaszod! Utána néztem az általad ajánlott termékeknek, bár azért ezeknek az ára, ha mindent meg szeretnék venni, jóval 100 felett lenne és elég sokan panaszkodnak a minőségükre is. Ekkora összegnél nálam a tartósság ugyanolyan fontos, mint az elérhető élmény. 3-4 évet minimum ki kell, hogy bírjon ennyiért. És ahogy olvastam, ebben nem brillíroz a Fanatec. Bár ahogy nézem, most aprón van egy az általad ajánlotthoz igen hasonló szett 105-ért. [link] Igazából nem tudom ez mennyiben különbözhet attól amit ajánlottál. Mondjuk ugye ez használt szett. Bár valahogy még mindig a G27 felé húzok az ára és a support miatt. És az sem elhanyagolható szempont, hogy vannak páran a topikban akik direkt ilyen kormányok javítására specializálódtak.
(#15409) wolf033
Használtat nem szívesen vennék, mert nem tudom megítélni az állapotát. Személyesen egyiket sem tudom kipróbálni a vásárlás előtt. Ráadásul a hozzáértésem hiánya sem éppen előny. Egyébként nem is értem, hogy hogyan lehet ilyen drága használtan egy több éves termék. Persze tudom, hogy a kereslet az oka, de azért 60-70 ezerért hirdetni egy 2-3 éves terméket, amikor nem sokkal többért újonnan is meg lehet venni, szerintem igencsak érdekes.
[ Szerkesztve ]
-
ArtMooney
tag
válasz tikshow #15408 üzenetére
Ehhez a Fanatec cucchoz azért már illene venni egy H váltót is, nem? De mintha csak szekis váltójuk lenne. Nagyon szemezek én is ezzel és a G27-el is, de mindig lebeszélem magam és maradok a G27-nél. DFGT-t nyúzok már egy éve és nekem nagyon bevált, csak a pedálok (kuplung hiánya) és a H váltó miatt szeretném lecserélni idővel. Assetto Corsa játszik és majd pCars..
-
MPowerPH
félisten
válasz tikshow #15100 üzenetére
Maga a kialakitasa jobb, ellenben az ulesrol azt mondjak, nem tul kenyelmes. A 3 monitoros standjukkal pedig az a baj, hogy magara a vazra csatlakozik, igy nem tudod eleg kozel hozni a monitorokat.(az olcsobbiknal) Ami jo, hogy akar teljes erteku asztalnak is tudod hasznalni, ha kered ra a kiegeszitot.(nekem reszben ilyen kell) Omega is hasonlo, annyi hogy a bill tarto kicsit kicsi. Valszeg majd rafabrikalok egy nagyobb fa vagy fem lapot, hogy 100% -os legyen az eger+billhez.
Na meg az ara. Omega Pro volt 400 font, szallitassal, az Obutto r3volution pedig 700 font. Pluszban meg ETA sincs megadva, tehat fene tudja hany honap lenne a varakozas.akela91: Az a baj, hogy kint elek UK-ban. Ide azt kijuttatni majdnem lehetetlen lenne. Nyaron megyek haza, de az autoba biztosan nem ferne be semmilyen modon sem.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
akela91
addikt
válasz tikshow #15045 üzenetére
Nincs return lehetőség, csak 1 hónapig élt, tehát kétlem. De senki nem mondja meg hogy szétszedtem, mert nem nyíródtak a csavarok, és semmilyen biztonsági "matrica" meg ilyesmi nem volt rajta.
Return or Replace items-re kattintva: This item cannot be returned.Return Window expired on March 15, 2014.
Ezért is szedtem szét...
Hopp találtam is hasonló sorsú társat, csak neki "időben" ment tönkre:
Very nice paperweight.
Worked quite well for 7 hours. Put the cockpit away came back 3 days later. Windows no longer sees it. Moved to another USB port reinstalled drivers but they never see the shifter. I guess it goes back.Giving this a second star because Amazon's exchange policy is so spectacular. I have the replacement less than 72 hours after requesting the exchange. It works, hopefully for a very long time.
Worked for 4 hours. DO NOT BUY! Was going to buy a Thrustmaster wheel but that's not happening now!
[ Szerkesztve ]
-
predator00
tag
válasz tikshow #14831 üzenetére
húú épp most néztem rá fanatec oldalára 50 euróval le van árazva a gt3 rs / csr pedal / csr shifter pack, elgondolkodtató csak az a baj 50-60nál többet nem akartam költeni erre, viszont ha azt nézem hogy ha még rádobok egy deákot a rászánt összegre van egy fasza kormányom aminek tuti nem lesz semmi baja akkor inkább a fanatec
szállítási költség egyébként mennyire szokott kijönni? -
-
m0h0senator
őstag
válasz tikshow #14755 üzenetére
CARS is tele van várom nagyon hogy megnézzem ott mit tudnak kihozni egy kormányból. És valahogy azok a hírek nem érdekelnek,hogy nem annyira szimulátor mert akkor minek kell olyan cégeket szerezni mint a fana (tudom hogy szimek között a csúcsoknak az alsó felében van) és hasonlók? Igazából mikor a momo-t nyúztam az tökéletes volt a race07 és társaihoz viszont a corsához kevés. Ennél meg számomra fordítva van. Nem race-ezek mert (tudom régi szim) szerintem túl durva erőket használ nincs benne alsó tartomány vagy kitépi a kezed vagy nincs semmi visszajelzés. Ellenben a corsa ffb-je számomra sokkal realisztikusabb ezen a kormányon ahol mint mondtam a momo volt kevés. Pedig imádtam 2 évet nyúztam.
An odyssey through the realm of consciousness.
-
r3ccardo
tag
válasz tikshow #14740 üzenetére
Előre is szólok amatőr vagyok még a témában, ezért lenne még pár kérdésem: a géppel mivel tudom összekötni, saját kábele van vagy külön kell vennem valami átalakítót? A pedálnak saját drivere van vagy hogyan lehet kalibrálni, vagy nem kell? Esetleg ha van link azt is szívesen veszem.
Köszönöm -
VegyesTamás
senior tag
válasz tikshow #14355 üzenetére
Hát az meg a másik banda akik nem a kedvenceim. Eddigi tapasztalataim szerint annyi közük van a gépekhez mint nekem a lövészárokbetonozáshoz -.-
Tiktokpomfrit /VTMDrifting/ Youtubeon és Facebookon és tiktokon - Drift, Vlog, Sztorik Dániából, tiktokon dánul, magyar tiktok - DánKrumpli
-
Jack@l
veterán
válasz tikshow #14181 üzenetére
Mármint maga az engine fogja tudni, és lehet rally-s pályákat modolni hozzá.
-
Jack@l
veterán
válasz tikshow #14018 üzenetére
Arra nemtom hogy jó lesz e, mert alapjábevéve műanyagból van...
[link]
Alcantara imitation és hasonló néven futnak
Konkrétan ez volt az(de a szállítási költség nagyon megdobja): [link][ Szerkesztve ]
-
Jack@l
veterán
válasz tikshow #14014 üzenetére
Közben találtam ebayen is ilyen alcantara koppincsokat 2e ft körül métere (khm, sok német eladó volt...)
[ Szerkesztve ]
-
Jack@l
veterán
válasz tikshow #14012 üzenetére
Apropó alcantara, nem tudtok helyet ahol lehet kapni? Kb mennyibe kerülhet egy kormányra való?
[ Szerkesztve ]
-
Tecsa
aktív tag
válasz tikshow #13955 üzenetére
Az asetto corsa egy prociban lévő HD 3000-el majdnem, HD 4000el simán megy HD ready felbontásban. A korábbi gépemben lévő ATI 5730m kártyával FHD felbontásban játszottam, igaz árnyékok nélkül. Szóval annyira nagyon nem nevezném gépigényesnek.
Mindkét laptop 3 éves elmúlt.
[ Szerkesztve ]
Én csak elmondom a véleményem, nem értek hozzá, bár úgy látom az itt nem követelmény!
-
Tomdriver
őstag
-
-
djrobaa
aktív tag
válasz tikshow #13836 üzenetére
Kormányom az van egy gt3. Tehát akkor lényegében nem sok eltérés van ami érezhető lenne verseny közben. Akkor ezen még gondolkodom. Néztem ISR videókat is amiben bemutatják a pedálokat, de sajna nem tudok angolul csak nagyon minimálisat így aztán nem értem, hogy mit beszélnek. 😅
.:: iPhone 13 Pro 128GB ::. Fanatec CSR Elite Wheel - CSR Elite Pedals
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gainward GeForce RTX 4070 Ghost 12G (RGB) eladó! Még közel 36 hónap Alza garanciával!
- Fujitsu asztali PC , i5, 240 gb ssd, 500 gb hdd, 10 gb ram , gt 1030 2 gb videókárttya
- Bambu A1 Mini
- HP Elite X2 1013 G3 I5-8250U 16 GB 256 SSD 1920X1280 IPS TOUCH 120HZ garanciás laptop és tablet
- BenQ ZOWIE XL2540K Esport GARANCIÁLIS monitor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest